Egaliserend middel – S-Polybond FUGENglatt 500ml

Ons egaliserend middel FUGENglatt ons eigenmerk S-Polybond, is een speciaal ontwikkeld gladstrijkmiddel voor afdichtingsmiddel zoals, siliconen, polyurethaan of MS-polymeer en vereenvoudigt het egaliseren van de voegen voor een beter uiterlijk en de kwaliteit van de voeg. Made in Germany

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 13,80 / l
€ 6,90 / stuk
0,6500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 6,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,6500 kilo
Beschrijving

Voegen glad maken als een professional

Ons FUGENglatt eigenmerk S-Polybond in de praktische 500ml spuitfles is speciaal voor het egaliseren van vers opgedragen voegen ontwikkeld en maakt een soepeler afvlakking van voegafdichtingsmiddelen mogelijk, zoals siliconen, MS-polymeer of polyurethaan. In tegenstelling tot het gebruik van een paar handel verkrijgbare reinigingsmiddelen, omdat ze vaak worden gebruikt in particuliere gebruikers in verdunde vorm voor het egaliseren van afdichtingsvoegen, beïnvloedt FUGENglatt de hechting van het afdichtingsmiddel aan de oppervlakken en verbetert niet allen het uiterlijk van de voeg, maar heeft ook invloed op de kwaliteit in termen van dichtheid en levensduur van de voeg.

Ons egaliseren middel S-Polybond FUGENglatt kan op bijna alle oppervlaken en in vrijwel alle voegafdichting stoffen op basis van één component worden gebruikt, waardoor het egaliseren van voegen uit siliconen, polyurethaan of MS-polymeren vereenvoudigd wordt. Het is geschikt voor het gladstrijken van elk denkbare voeg, b.v. expansievoegen aan gebrouwen, gevelafdichting, afdichting van vochtige ruimtes zoals badkamers of toiletten. Ook voor het afdichten van glasplaten, voor het lijmen van verbindingen in de gevelconstructie of trailerconstructie, kan ons afdichtingsmiddel in een oogwenk een gelijkmatig en verbeterd resultaat van de verbinding bereiken.

FUGENglatt is oplosmiddelvrij en vrij van zuren. Bovendien is het egaliserend middel pH-neutraal en geurloos en geclassificeerd als gemakkelijk biologisch afbreekbaar volgens EU-regelgeving .

Eigenschappen van het egaliserend middel FUGENglatt

Het egaliserend middel S-Polybond FUGENglatt is klaar voor gebruik in de praktische spuitfels van 500ml en kan worden gebruikt voor voegen van alle siliconen, neutrale verknoping of azijnverknoping. Ook voor het gladstrijken van voegen met MS-polymeren of polyurethaan kan FUGENglatt uitstekend worden gebruikt. Het product is pH-neutraal en dus tast het de huid niet aan en kan na het gebruiken af gewast worden met milde zeep en water. Ook de afdichtingsmiddelen zelf, evenals de oppervlakken worden niet beïnvloed door het mengsel en kunnen worden gebruikt op bijna alle oppervlakken zoals natuursteen, marmer, tegels, keramiek, laminaat, vinylvloer, beton, metaal, kunststof, glas en nog veel meer kunnen zonder enkel probleem gebruikt worden. Alleen in het geval van poreuze of absorberende oppervlakken, bijv. onbehandeld hout, moet het strijkmiddel vooraf worden gecontroleerd op een onopvallende plek voor mogelijke vlekken na het drogen.

 • S-Polybond FUGENglatt kan zeer precies gedoseerd worden en is daarom uiterst economisch
 • S-Polybond FUGENglatt is geschikt voor het gladstrijken van silicone voegen in binnen – en buitenbereik
 • S-Polybond FUGENglatt is al gemengd en klaar voor gebruik en vrij van oplosmiddelen en zuren
 • S-Polybond FUGENglatt laat na de spoeling geen vlekken op ondergronden en voegen
 • S-Polybond FUGENglatt is geurloos en pH-neutraal en gemakkelijk biologisch afbreekbaar
 • S-Polybond FUGENglatt heeft geen invloed op de eigenschappen van de voegmassa

Verwerking van het egaliserend middel FUGENglatt

Het gladstrijkmiddel S-Polybond FUGENglatt kan zeer eenvoudig worden aangebracht door het erop te spuiten. De eerste stap is reinig het oppervlakken waarop het voegmiddel moet worden aangebracht om een duurzame en afdichtende hechting op de oppervlakken te garanderen. Stap twee is breng het voegafdichtingsmiddel aan, bijvoorbeeld breng silicone aan op de voeg, zodat deze aan alle kanten voldoende is gevuld met de kit. De volgende stap is dat het egaliserend middel op de vers aangebrachte voeg kan worden gesproeid. De verstelbare sproeiknop biedt de mogelijkheid om het egaliserende middel zeer precies en economisch te doseren. Zorg ervoor dat zowel de verbinding als de oppervlakken naar de randen van de verbinding volledig en voldoende zijn bevochtigd met FUGENglatt. Met een fijne nevel worden de beste resultaten van bevochting bereikt. In de laatste stap kan de voeg eenvoudig worden verwijderd met een vinger of gladstrijker.

 • Verwerkingstemperatuur: afhankelijk van het voegmiddel
 • Verwerkingstijd: afhankelijk van het voegmiddel

Onze voegstrijkmiddel S-Polybond FUGENglatt achterlaat geen vlekken op de oppervlakken of op de voegmassa. Eventuele resten kunnen eenvoudig met schoonwater afgespoeld worden. Dit moet echter alleen worden gedaan wanner de voeg volledig uitgehard is, om ongewenste verandering van de voeg te voorkomen.

Veiligheidsinstructies voor het egaliserend middel FUGENglatt

Ook al is ons egaliserend middel FUGENglatt geclassificeerd als niet gevaarlijk en er zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen vereist bij gebruik van het mengsel, het veiligheidsinformatieblad moet voor gebruikt worden beschouwd. Bewaar het egaliserend middel buiten het bereik van kinderen op.

  Gevaar aanwijzingen

 1. EUH208 - bevat 1,2-Benzylthiazool-3(2H)-on, 1,2-Benzylthiazoline-3-on. Kan allergische reacties veroorzaken.
 2. EUH210 – Veiligheidsinformatieblad op aanvraag beschikbaar.

Voor volledig tekst van de gevarenaanduidingen, evenals de veiligheidsinstructies, raadpleeg paragraaf 16 rubriek 1 van het veiligheidsinformatieblad voor onze FUGENglatt.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604220211
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeNee
EAN/GTIN4260604220211
Gewicht0.6500
Vulhoeveelheid in ml500
KleurKleurloos
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.