Gevelschroeven (roestvrij staal) voordelig online kopen

Voor de bevestiging van gevelbekleding op een houten-onderconstructie, bieden wij u de passende gevelschroeven van roestvrijstaal. Optioneel zelfs met de bijpassende schroefkopverf voor onze HPL platen.

Uw voordelen bij gevelschroeven van S-Polytec
 1. Onze gevelschroeven zijn zowel met als zonder geverfde kop verkrijgbaar
 2. De gevelschroeven zijn volledig gemaakt van hoogwaardig, roestvrij staal
 3. De geverfde kop komt qua kleur en glans overeen met onze HPL platen in RAL
 4. Koop slechts zoveel gevelschroeven als u nodig heeft – al vanaf een schroef
 1. 1
 2. 2
 1. 1
 2. 2

Gevelschroeven - Made in Germany ✓ roestvrij ✓ prijswaardig ✓

Gevelschroeven – niet alleen voor HPL platen ideaal

Onze gevelschroeven verkrijgbaar met of zonder krasvaste schroefkoplaag en hoewel de verf qua kleur en glansgraad op onze HPL platen in RAL-kleur is afgestemd, zijn de schroeven geschikt voor bijna alle gevelplaten die op een bijpassende onderconstructie worden bevestigd. De witte gevelschroeven in RAL kleur 9010 (zuiver wit) kunnen ook gebruikt worden voor onze witte alu composietplaten. De schroeven zijn ook te gebruiken voor onze witte ABS platen of PVC platen in het wit. Afhankelijk van de kunststof plaat moet er echter voor gezorgd worden dat de RVS schroeven zonder problemen buitenshuis gebruikt kunnen worden, maar helaas niet elk kunststof.

Ook de schroeven in antraciet kunnen voor meerdere kunststofplaten worden gebruikt, zodat deze ook voor onze alu composietplaten kunnen worden gebruikt als gevelbekleding met onopvallende bevestigingen. Hetzelfde geldt voor zwarte schroeven in combinatie met zwarte alu composietplaten of onze zwarte platen van ABS, ASA/ABS of polyethyleen. En ook voor de verschillende grijstinten van de geverfde schroeven hebben we diverse bijpassende kunststofplaten in onze onlineshop.

TIP: In de aanvullende informatie van onze kunststofplaten vindt u altijd gedetailleerde informatie over de RAL-kleurtoon.

In onze onlineshop bieden wij u een uitgebreide selectie gevelschroeven tegen zeer goedkope prijzen en zonder onnodige verpakkingseenheden of minimale bestelhoeveelheden, zodat u altijd precies het bedrag kunt bestellen dat u nodig heeft voor uw doeleinde. Zelfs als je wilt dat het maar een enkele schroef is. U profiteert ook van onze zeer betaalbare staffelprijzen.

Toepassingsvoorbeelden voor onze gevelschroeven

Onze gevelschroeven zijn niet alleen geschikt voor de montage van gevelplaten als gevelbekleding, maar kunnen ook overal worden ingezet waar een bijpassende onderbouw het mogelijk maakt. U bent niet alleen beperkt tot houten onderconstructies, maar u kunt de schroeven ook met de hulp van pluggen in het metselwerk schroeven.

De gevelschroeven zijn allemaal gemaakt van roestvrij staal en kunnen daardoor zonder problemen buitenshuis gebruikt worden. Ook de verf van onze gekleurde schroeven is UV-bestendig en weerbestendig. De RVS schroeven zijn ook ideaal voor het plaatsen van scheidingswanden in natte ruimtes, zoals openbare wc’s of sanitair op sportvelden en campings. De krasbestendige coating van de schroefkopverf maakt het ook mogelijk om hoogwaardige meubels voor thuis of op kantoor te bouwen voor een visueel onopvallende en veilige montage van de individuele elementen.

 • Onze geverfde gevelschroeven zijn geschikt voor onopvallende montage van HPL platen
 • De gevelschroeven kunnen voor bevestiging gebruikt worden op bijna alle gevelplaten
 • Voor hekelementen van HPL, Alu composiet of geverfd hout zijn de schroeven uiterst geschikt
 • De schroeven kunnen worden gebruikt om zichtbescherming op balkons te plaatsen
 • De schroeven kunnen worden gebruikt voor de productie van meubels in het binnen- en buitenbereik
 • Montage van binneninrichtingen en scheidingswanden in vochtige ruimtes bijv. openbaar sanitair
 • en veel meer

OPMERKING: Voor de montage op metalen constructie, bijvoorbeeld als balkonscherm op een metalen reling, zijn deze schroeven niet geschikt. Hiervoor bieden wij u de passende schroeven met metrische schroefdraad en zelfborgende wartelmoer aan tegen goedkope staffelprijzen.

Hoe worden gevelschroeven bevestigt?

Voor de montage van kunststofplaten voor gevelbekleding, moet u ervoor zorgen dat de onderconstructie voldoende stabiliteit en draagvermogen heeft.

Voor de montage van gevelplaten met onze gevelschroeven van RVS is een bijpassende houten onderbouw nodig. Daarnaast moeten de gevelplaten voorzien zijn van geboorde gaten zodat ze op de onderconstructie kunnen worden geschroefd. Afhankelijk van de gebruikte plaat, variëren de specificaties met betrekking tot de grootte van de geboorde gaten of een probleemloze montage, zoals vereist bij HPL platen. Het aantal benodigde bevestigingspunten is ook afhankelijk van verschillende factoren. Dit kan bijvoorbeeld de afmeting en het gewicht van de gebruikte plaat zijn.

Voor het schroeven van de gevelschroeven is een schroevendraaier of bitopname met Torx-aandrijving in maat T20 vereist. Dit is echter niet inbegrepen in de leveringsomvang en is eigenlijk verkrijgbaar in elke bitset.

Kies bij het monteren van HPL platen altijd een vast punt en de andere bevestigingspunten als schuifpunten om te voorkomen dat de gelaagde plaat door thermische uitzetting knikt.

 • Boor gaten voor het bevestigen van het gevelplaat met een geschikte boor in de platen
 • Breng indien nodig de gaten in de plaat over naar de onderconstructie en boor de gaten voor
 • Schroef de plaat op de onderconstructie en let op de montage instructies voor de gebruikte plaat

Ook al zijn onze gevelschroeven primair bedoeld voor gebruik met houten onderconstructies, maar ze kunnen ook geschroefd worden voor montage in wanden, muren, op gipskarton of dergelijke. Het is echter belangrijk dat altijd de juiste plug wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat het bord stevig wordt vastgehouden. We raden schroeven aan met een draadmaat van 5,5 x 35mm pluggen met een diameter van 8mm.

Hoeveel schroeven zijn er nodig?

Hoe een gevelplaat gemonteerd moet worden en hoeveel schroeven er nodig zijn voor de bevestiging hangt af van de onderconstructie en het gebruikte materiaal. Voor veel toepassingen, vooral in de commerciële sector, gelden ook strikte regels en normen.

Montage instructies van de plaat zijn belangrijk

De meeste gevelplaten zijn onderworpen aan strikte normen met betrekking tot vakgerichte montage, die altijd in acht moeten worden genomen. De montage instructies voor de betreffende platten moeten daarom altijd in acht worden genomen. Het is belangrijk dat niet alleen het aantal bevestigingen in acht wordt genomen, dat kan variëren afhankelijk van het materiaal en de grootte van de plaat, maar ook dat de schroeven zijn goedgekeurd voor het beoogde doel. Omdat onze gevelschroeven, speciaal voor het gebruik van HPL platen, ook bestand zijn tegen hoge belastingen en zonder aarzelen buitenshuis kunnen worden gebruikt, kunt u het laatste aspect normaal gesproken negeren.

Let op de stabiliteit van de platen

Afhankelijk van het type en de constructie van de onderconstructie heeft u verschillende aantallen schroeven nodig. De dikte van het te bevestigen bekledingsplaat is ook bepalend voor het kiezen van meer of minder bevestigingspunten, omdat de dikte onder andere de eigenstabiliteit van de plaat beïnvloedt. Bovendien is niet elk materiaal even stabiel. Terwijl HPL platen of alu composietplaten al een redelijk goede stabiliteit hebben vanwege hun fysieke eigenschappen, kunnen platen van andere materialen aanzienlijk flexibeler en minder stijf zijn bij dezelfde dikte. Hoewel kleinere diktes een lager gewicht hebben met dezelfde afmetingen, kan het nodig zijn om de afstanden te verkleinen om de buigstijfheid te behouden, wat een groter aantal schroeven met zich meebrengt.

Op de grootte komt het aan

Als u een muurbekleding met vrij grote platen plant, heeft u normaal gesproken minder schroeven nodig dan wanneer hetzelfde oppervlak met platen in kleinere formaten moet worden bekleed.

Stel, u plant een gevelbekleding van twee meter hoog en vier meter breed (in dit voorbeeld doen we het simpelweg zonder de noodzakelijke afstanden tussen de individuele platen). Als gevelplaten in het formaat 1000mm x 1000mm worden gebruikt, hebt u acht platen in snede nodig. Elk van deze platen moet worden vastgezet met acht schroeven voor voldoende stabiliteit. Dat komt neer op 64 schroeven. Als u echter kiest voor platen met de afmetingen 500mm x 500mm, hebt u vier keer het aantal platen sneden nodig. Deze 32 platen hebben elk een bevestigingspunt in elke hoek nodig, zodat er in totaal 128 gevelschroeven zijn en dus verdubbelen in vergelijking met het eerste voorbeeld.

TIP: Als u het niet zeker weet, kunt u als vuistregel een schroef per halve meter randlengte gebruiken.

Gevelschroeven reinigen en onderhouden

Onze gevelschroeven zijn weerbestendig en roesten niet. Het maakt niet uit of het een schroef is met een geverfde kop of een blanke schroefkop. Afhankelijk van het beoogde gebruik en de locatie, kan regelmatige reiniging nodig zijn om de gemonteerde platen en schroeven schoon te maken van stof en vuil. Er valt niet bijzonders veel te beachten. Gebruik gewoon een zachte doek en wat conventioneel huishoudelijk schoonmaakmiddel om de schroefkoppen te reinigen. Let echter ook op aparte onderhoudsinstructies voor het gebruikte bekledingsmateriaal, want niet elke reiniger is even geschikt voor elk gevelplaat.

OPMERKING: Om het lakwerk op lange termijn niet te beschadigen, moet sterk wrijven of het gebruik van microvezeldoeken of schuurmiddelen worden vermeden.

Hoe worden gevelschroeven verwijderd?

Onze gevelschroeven zijn gemaakt van hoogwaardig RVS. Indien een verder gebruik van de schroeven niet meer gewenst is, kan de grondstof uitstekend worden benut door de schroeven te smelten tot nieuwe producten van RVS. Voordat u de schroeven bij het huishoudelijk afval weggooit, moet u waarschijnlijk overwegen om ze bij het recyclingcentrum af te voeren. Bijna elk metaalverwerkingsbedrijf heeft containers voor metaalschroot, die later aan een recycler kunnen worden verkocht. U krijgt geen geld voor losse schroeven, maar in ieder geval wordt de grondstof roestvrij staal geconserveerd voor recycling.