Gevelschroef antraciet grijs (A25.8.1) zijdeglans

De gevelschroeven in Antraciet Grijs van roestvrij staal A4 zijn perfect voor de montage van Trespa® Meteon® gevelpanelen in Antraciet Grijs (A25.8.1) met een satijnen afwerking dankzij de gevelgoedkeuring. De afmeting van de schroeven is Ø 5,5x35mm met ronde schroefkop in Ø12mm.

✓ A4 roestvrij staal
✓ Voor onderconstructies van hout
✓ Voor Trespa in Antraciet Grijs
✓ Uv-bestendige hoofdlak
✓ Conform DIN EN 14592
✓ Ø 12mm hoofddiameter

De antracietgrijze schroeven volgens DIN EN 14592 zijn goedgekeurd voor gevelbekleding buitenshuis.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 0,89/ stuk (Basisprijs € 0,89/ stuk)
 • from 10 Items € 0,77/ stuk (Basisprijs € 0,77/ stuk)
 • from 20 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 50 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)
 • from 100 Items € 0,42/ stuk (Basisprijs € 0,42/ stuk)
 • from 250 Items € 0,36/ stuk (Basisprijs € 0,36/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,19 / stuk
€ 1,19 / stuk
0,0040 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 1,19 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0040 kilo
Beschrijving

Gevelschroef voor Trespa® Meteon® Antracietgrijs (A25.8.1)

Uv-bestendige verf ✓ Roestvrij staal ✓ Goedgekeurd voor gevels ✓

De roestvrijstalen gevelschroeven met een draadmaat van Ø5,5x35mm en een schroefkop van Ø12mm, voorzien van een antracietkleurige koplakafwerking, is qua kleur afgestemd op de Trespa® Meteon® UNI COLOURS gevelplaten in Antracietgrijs (A25.8.1). De glansgraad van de lakafwerking komt overeen met het oppervlaktedecor in Satijn. De schroeven zijn goedgekeurd volgens de algemene typegoedkeuring voor de montage van geventileerde gevelbekleding en zijn daarom perfect geschikt voor de montage van de Trespa® HPL-panelen op houten steunlatten in de buitenruimte.

Individuele schroeven? Wij zeggen ja. Koop uw gewenste hoeveelheid in plaats van complete dozen - zonder minimumhoeveelheid.

Wij vertrouwen op de hoogste kwaliteit voor onze gevelschroeven. De schroeven zijn gemaakt van een zeer hoogwaardige roestvaststaallegering A4, die zich kenmerkt door een aanzienlijk hogere corrosie- en zuurbestendigheid in vergelijking met A2-staal. De schroefkoppen zijn bovendien gelakt met een speciale Uv-bestendige en weerbestendige verf, zodat de donkergrijze kleur van de antracietgrijze schroefkoppen niet verbleekt. De productie van de gevelschroeven voldoet aan DIN EN 14592, wat vereist is voor de algemene typegoedkeuring van Trespa® Meteon® panelen voor geventileerde gevelsystemen.

OPMERKING: Dankzij de moderne Torx-aandrijving kunnen de schroeven worden verwerkt zonder druk op de schroevendraaier. Dit beschermt de accu en vermindert aanzienlijk het risico dat de aandrijving wordt omgedraaid. De bijpassende Schroevendraaier bitmaat TX20 (of ISR20) kan eventueel rechtstreeks worden besteld.

Eigenschappen van onze HPL-schroeven in antracietgrijs

Gevelschroeven worden hoofdzakelijk gebruikt voor bekleding met HPL-panelen op buitengevels. Hiervoor kan echter niet zomaar elke schroef worden gebruikt, omdat er zeer strenge eisen zijn die worden bepaald door de desbetreffende bouwtypegoedkeuring van het plaatmateriaal. Onze schroeven in antraciet zijn goedgekeurd voor de montage van HPL-platen van het handelsmerk Trespa® op een onderconstructie van hout. Met een totale lengte van 37 mm, waarvan 2 mm voor rekening komt van de ronde, platte schroefkop met een diameter van 12 mm, zijn de schroeven lang genoeg voor panelen met een dikte tot 8 mm. Als gedeeltelijk schroefdraadschroef heeft deze een schroefdraad loze schacht die 10mm van de schroefkop tot de schroefdraad reikt. Er blijft 25 mm over voor de grove draad die, met een draaddiameter van 5,5 mm, een stevige verankering in houtmaterialen mogelijk maakt, zodat de zware panelen permanent stevig aan de onderconstructie kunnen worden vastgeschroefd.

De kleurtoon van de eenkleurige HPL-platen Trespa® Meteon® UNI COLOURS in Antraciet Grijs (A25.8.1) is uniek. Met onze schroeven in RAL7016, die wij ook in onze online shop aanbieden als bevestigingsmateriaal voor de HPL-panelen van ons eigen merk, zou een onopvallende montage niet mogelijk zijn, dus bieden wij onze schroeven in een andere variant in antraciet, die qua kleur en glansgraad exact is afgestemd op de Trespa® panelen. De glansgraad komt overeen met het oppervlaktedecor in zijdeglans. Als gevelschroef voor buiten wordt de lak uitgevoerd met een weerbestendige lak waarvan de kleur ook bij slechte weersomstandigheden behouden blijft.

Technische gegevens van de gevelschroef voor HPL-panelen

 • Kleur: Antraciet grijs, (A25.8.1)
 • Glansniveau: Zijdeglans (satijnen afwerking)
 • Afmetingen: 5,5x35mm
 • Diameter van de kop: 12mm
 • Materiaal: A4 roestvrij staal
 • Vorm van het hoofd: Rond, plat
 • Aandrijving: Torx 20 (T20, ISR20)
 • Uv-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend

Montage van gevelpanelen met onze gevelschroeven

Vooral bij gevelbekleding in donkere kleuren, waartoe ook antracietgrijs behoort, moet erop worden gelet dat de montage vrij van beperkingen is. Hoewel HPL-panelen altijd met vaste en schuivende punten moeten worden geïnstalleerd, zodat de panelen niet kromtrekken wanneer ze door warmte uitzetten, warmen donkere kleuren na korte tijd op wanneer het zonlicht op de grote panelen valt. Voor elk afzonderlijk paneel van een gevelbekleding moet een vast punt worden vastgesteld. Dit wordt in het paneel geboord met een diameter van 6 mm. De beste resultaten worden bereikt met een volhardmetalen HPL-boor. Alle andere gaten dienen als glijpunten, dus het gat moet iets groter zijn om het paneel te laten uitzetten. Voor gevelschroeven wordt voor schuifpuntbevestigingen een diameter van 8 mm gespecificeerd. De verschillende diameters alleen zorgen echter niet voor een spanningsvrije bevestiging van het paneel op de onderconstructie. Bij het schroeven is het ook belangrijk dat de schroeven recht en centraal in het gat worden geschroefd. Als ze te hard worden aangedraaid, kan het paneel niet uitzetten vanuit het vaste punt, dus mag de schroef alleen worden ingedraaid tot de schroefkop gelijk ligt met het paneeloppervlak.

Om te berekenen hoeveel schroeven moeten worden besteld om de gevelbekleding te monteren, moet u zich een beetje vertrouwd maken met de montagevoorschriften. In principe moeten echter bepaalde afstanden worden aangehouden tussen de bevestigingen en tot de rand van het paneel. De minimale veiligheidsafstand tot de rand is nog vrij eenvoudig, want deze bedraagt 20 mm voor HPL-panelen en is bedoeld om te voorkomen dat het gat naar de rand toe uitbreekt. De schroeven aan de buitenrand mogen echter niet willekeurig ver van het midden van de plaat worden geplaatst. Hier moeten bovengrenzen in acht worden genomen, rekening houdend met de dikte van de plaat. Als vuistregel geldt een maximale randafstand van tienmaal de plaatdikte. In het geval van HPL-platen van Trespa® met een dikte van 8mm, betekent dit dat de randbevestiging mogelijk is in een bereik tussen 20mm en 80mm vanaf de rand van de plaat. Bij kleine panelen kan montage met schroeven op de buitenhoeken nog voldoende zijn, maar in de regel worden gevelbekledingen gerealiseerd met panelen van groot formaat, zodat ook rekening moet worden gehouden met de afstanden tussen de bevestigingen. Deze zijn ook afhankelijk van het plaatmateriaal. Voor een paneel van 8 mm mag de afstand tussen twee schroeven niet groter zijn dan 700 mm. Bij dunnere panelen van 6 mm dikte wordt de afstand verkleind en 70 cm tot 600 mm. Als de panelen extra worden belast, voornamelijk door de wind, moeten de afstanden worden verkort. Concrete informatie wordt altijd verstrekt door de typegoedkeuring van de fabrikant van het paneel, waarmee altijd rekening moet worden gehouden vóór de installatie.

Antraciet is verreweg de populairste grijstint. Dat geldt niet alleen voor Trespa® gevelplaten, maar ook voor onze schroeven, klinknagels, aluminium composietplaten of aluminium profielen in RAL7016. In het geval van de gevelschroeven gaat het om een speciale laklaag in de Trespa® kleur Antraciet Grijs met de kleurcode A25.8.1. De HPL-platen in dezelfde kleur van de fabrikant zijn even geschikt voor binnen- als buitentoepassingen en daaruit vloeien ook talloze voorbeelden van toepassingen buiten de gevelsystemen voort. Typische voorbeelden zijn bekleding van vuilcontaineropslagplaatsen, tuinhekken en -poorten, zijbekleding voor terrasoverkappingen en carports, of wandbekleding en scheidingswanden binnenshuis. Voor de meeste toepassingen kunnen de gevelschroeven ook worden gebruikt, omdat deze niet uitsluitend in een houten balk hoeven te worden geschroefd, maar ook als deuvelschroef in metselwerk of beton kunnen worden verankerd met een geschikte plug.

De gevelschroeven van ons eigen merk S-Polytec zijn niet van Trespa®, maar wel toegestaan voor gevelbekleding met Trespa®, Meteon® platen. Trespa® is een geregistreerd handelsmerk van Trespa International.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604226138
Gewicht0.0040
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604226138
MateriaalRoestvrij staal A4
Schroefmaat5,5 x 35mm
SchroevendraaierTorx T20
Vorm schroefkoprund, linsenförmig
Ø Schroefkop12mm
SchroefdraadGrove draad
Ø Draad5,5mm
Lengte schroefdraad35mm
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurGrijs
RAL kleurcodeNiet gespecificeerd
KleurnaamAnthracite Grey (A25.8.1)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten