Zwarte kunststofplaten online tegen de beste prijzen kopen

Koop uw kunststofplaten in zwart prijswaardig online in snede of als standaardplaat en profiteer van de verscheidenheid van onze kunststoffen en plaatdiktes met gewichtsafhankelijke volumekortingen.

Uw voordelen bij zwarte kunststofplaten van S-Polytec
 1. Wij bieden een nauwkeurige snede voor onze zwarte kunststofplaten op maat
 2. Wij bieden zeer hoogwaardige recyclingplaten van zwart regeneraat aan tegen extreem lage prijzen
 3. Wij bieden de zwarte platen gemaakt van veel verschillende kunststoffen in vele diktes
 4. Al onze zwarte kunststofplaten zijn volledig gekleurd en hoog gepigmenteerd
 1. 1
 2. 2
 1. 1
 2. 2

Zwarte kunststof panelen

Kunststofplaten in zwart voor elke toepassing

Wij bij S-Polytec dragen een uiterst uitgebreide waaier van zwarte bladen die van een grote diversiteit van plastieken worden gemaakt, die wij in vele verschillende ontwerpen en dikten aanbieden. De eigenschappen variëren per gekozen kunststof, zodat voor elk project met de meest uiteenlopende eisen de juiste plaat in zwart beschikbaar is. Een voorbeeld om mee te beginnen zijn kunststofplaten met goedkeuring voor levensmiddelen voor de voedselverwerkende industrie, via platen met goede glijeigenschappen, die worden gebruikt in de transportbandtechniek of de constructie van fabrieken, tot vlamvertragende platen. Voor buitentoepassingen hebben wij ook diverse weerbestendige platen met een breed scala aan eigenschappen. Zelfs voor veeleisende projecten, zoals balkonbouw, bieden wij zwarte platen van hogedruklaminaat met de noodzakelijke ETB balkongoedkeuring. Deze kunnen dan ook zonder aarzeling worden gebruikt voor hoogwaardige balkonranden en zijn ook geschikt voor muurbekleding, zowel binnen als buiten. Voor projecten waar een hoge stabiliteit van het paneel vereist is bieden wij een goed gesorteerde selectie van zwarte kunststofpanelen met een hoge slagvastheid en dimensionale stabiliteit. Deze worden onder meer gebruikt voor stootvaste bekleding binnen en buiten, bumpers en carrosseriedelen van auto's of ook voor robuuste onderlagen op werktafels.

Wij bieden ook kunststofplaten met elektrisch geleidende eigenschappen en een hoge chemische weerstand. Met name in de chemische en de elektrische industrie worden ze gebruikt voor de vervaardiging van houders en bekledingen voor ontvlambare producten. Ze worden ook gebruikt wanneer elektrostatische ladingen specifiek moeten worden voorkomen. Daarom worden deze speciale platen ook veel gebruikt in de veevoederindustrie, in raffinaderijen en verffabrieken, bijvoorbeeld voor het vullen en opslaan van poedervormige materialen. Het is voor ons erg belangrijk om altijd een breed assortiment producten van de hoogste kwaliteit in onze winkel te hebben. Het is voor ons erg belangrijk om onze producten tegen eerlijke en redelijke prijzen aan te bieden.

Wij beschikken over verschillende ultramoderne CNC-paneelzagen voor horizontaal zagen, die alle zijn uitgerust met een luchtstraaltafel zodat het zagen absoluut zacht verloopt. Zo kunnen wij de kunststofplaten tot op de millimeter nauwkeurig op de door u gewenste maat snijden. Voor uitsnijdingen die niet met conventionele paneelzagen kunnen worden gemaakt gebruiken wij onze CNC portaalfreesmachines, waarmee wij zelfs complexe vormen, uitsnijdingen of randbewerkingen met de hoogste precisie kunnen produceren dankzij de meest geavanceerde computerbesturing. Indien voor het snijden een gepolijste rand of zeer filigrane en gedetailleerde vormen gewenst zijn, worden onze CO2 lasersnijmachines van de laatste generatie gebruikt, afhankelijk van de mogelijkheid en de kunststof. Uiteraard kunnen de zwarte platen, afhankelijk van de kunststof, ook in het standaardformaat van 2000mm x 1000mm worden gekozen zodat zij desgewenst door onszelf verder kunnen worden verwerkt. Zelfs voor orders met een hoog aantal stuks en omvangrijk snijwerk kunnen wij u een snelle verwerking en korte levertijden garanderen dankzij onze uitgebreide opslag.

Het standaard leveringsprogramma voor kunststofplaten in zwart

 1. Weerbestendige HPL platen met diepzwart oppervlaktedecor aan beide zijden, op maat gesneden tot 1500mm x 1000mm
 2. Buigvaste aluminium composietpanelen met toplagen (mat/glanzend) aan beide zijden, op maat gesneden in het zwart
 3. Schokbestendige ABS-platen als nieuw materiaal of als geregenereerd materiaal in zwart, op maat gesneden tot 2000mm x 1000mm
 4. Enkelzijdig generfde ASA/ABS-platen in zwart, op maat gesneden of in standaardformaat 2000mm x 1000mm
 5. Open acrylaatplaten in zwart in zaagsnede of als lasergesneden tot 1500mm x 980mm
 6. Polyethyleen platen (PE-HD, PE-HMW, PE-UHMW) in zwart op maat gesneden of in standaard formaat 2000mm x 1000mm
 7. Zwarte PE-HD gerecyclede vellen met eenzijdige korrel in op maat gesneden of in standaardformaat 2000mm x 1000mm
 8. Elektrisch geleidende en UV-gestabiliseerde PE-platen (PE-EL) in zwart in standaardformaat 2000mm x 1000mm
 9. Zwarte polypropyleen platen (PP-EL-S) met elektrische geleidbaarheid in standaard formaat 2000mm x 1000mm
 10. Zwaar ontvlambare harde PVC-platen in talrijke diktes als standaardplaat in het formaat 2000mm x 1000mm
 11. Hoogglanzende polystyreenplaten (PS) in diepzwart, exact gesneden of in formaat 2000mm x 1000mm

Ons uitgebreid leveringsprogramma op aanvraag

 1. Weerbestendige HPL panelen in diepzwart tot een maximale afmeting van 3050mm x 1300mm
 2. Zwarte aluminium composietpanelen tot een afmeting van 3050mm x 1500mm op maat gezaagd of als standaardpaneel
 3. Gefreesde onderdelen in elke vorm volgens uw ontwerptekening uit onze zwarte plastic platen
 4. Verschillende bevestigingsmaterialen met zwarte kopverf of lasstaven voor onze plastic panelen
 5. en nog veel meer

OPMERKING: Houdt u er rekening mee dat levertijden en verzendkosten kunnen variëren met ons uitgebreide leveringsprogramma. Onze ambitieuze klantadviseurs staan altijd voor u klaar om al uw vragen over onze leveringsvoorwaarden of ons productassortiment te beantwoorden.

Typische voorbeelden van zwarte kunststofpanelen

Al onze zwarte kunststofplaten hebben gemeen dat ze ondoorzichtig en ondoordringbaar voor licht zijn. Zo worden ze buiten vaak gebruikt voor licht- en zichtwerende scheidingswanden, balkonborstweringen en gevelbekledingen. Voor deze toepassingen hebben wij een grote keuze aan weerbestendige en buigvaste platen, die uitstekende eigenschappen hebben op het gebied van UV- en weerbestendigheid. Binnenshuis worden onze zwarte kunststofplaten soms gebruikt voor de bouw van rasterwanden en als decoratieve wand- en meubelbekleding. Voor dit doel bieden wij een uitgebreid productassortiment van krasvaste en buigvaste kunststoffen. Naast de uitstekende robuustheid zijn ook de optische eigenschappen van groot belang voor deze doeleinden. Voor gebruik in de voedselverwerkende industrie bieden wij ook een ruime keuze aan voedselveilige en fysiologisch onschadelijke platen met voedselgoedkeuring.

Enkele van onze zwarte kunststofplaten hebben aan één of beide zijden een oppervlaktestructuur met een gemiddelde korrel, waardoor projecten met een aantrekkelijke en moderne uitstraling kunnen worden uitgevoerd. In de automobielindustrie worden ABS- of ASA/ABS-platen onder meer gebruikt om stootvaste interieurbekleding of bumpers te maken. Onze platen met zwarte kleuring vinden ook vele toepassingen in een brede waaier van industrieën. In de chemische en de elektrische industrie vinden onze massieve kunststofplaten met vlamvertragende of chemisch bestendige eigenschappen vele toepassingen. Zij worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor de constructie van brandbeveiligingsapparatuur en brandwerende bekleding. Door hun zeer goede isolerende eigenschappen worden onze kunststofplaten ook gebruikt als behuizingen voor kleine elektrische apparaten of grote afdekkingen voor grote industriële installaties. Een uitzondering hierop vormen onze kunststofplaten met elektrisch dissipatieve eigenschappen. Dergelijke speciale kunststoffen worden onder meer gebruikt om statische ladingen in machines en apparatuur te voorkomen, waardoor potentieel gevaarlijke situaties als gevolg van vonken of explosieve stoffen worden voorkomen.

 1. Weerbestendige HPL platen in zwart zijn waterdicht en perfect voor binnensanitair
 2. In buitenruimten zijn acrylglas, HPL of aluminium composietpanelen zeer geschikt voor ondoorzichtige, lichtdichte privacyschermen
 3. In garages en magazijnen zijn de PE-HD platen van gerecycled materiaal ideaal als robuuste wand- en stootbescherming
 4. HPL-, acryl- of ABS-platen zijn bij uitstek geschikt voor rekken, scheidingswanden en betimmering van meubelstukken in zwart
 5. In de standbouw worden vlamvertragende HPL-platen gebruikt voor de bouw van gesofisticeerde beursstands en privacy-beschermende scheidingswanden
 6. Voor het afvoeren van elektrostatische spanningen zijn onze geleidende PP-EL-S en PE-EL platen uitermate geschikt

Eigenschappen van zwarte plastic platen

Wij bieden onze stevige plastic bladen in zwart in een grote diversiteit aan ontwerpen voor bijna alle denkbare gebieden aan. Al onze panelen worden volledig zwart geverfd, wat resulteert in een gezaagde of gefreesde rand die exact overeenstemt met de kleur van het oppervlak. Onze HPL en aluminium composietpanelen zijn niet doorgekleurd als gevolg van het fabricageproces. Aangezien de aluminium composietpanelen echter een zwarte PE-kern hebben, wordt het kleurverschil tussen het oppervlak en de gezaagde of gefreesde rand nauwelijks opgemerkt.

De meervoud aan verschillende toepassingen stellen verschillende eisen aan de gebruikte kunststof. Bij deze wijzen we erop dat voor het geplande project de juiste materiaalkeuze moet worden gemaakt om de best mogelijke en duurzame resultaten te bereiken. Voor buitenbouwprojecten worden hoge eisen gesteld aan de UV- en weerbestendigheid van het materiaal, maar elektrostatische geleidbaarheid is voor dergelijke toepassingen meestal niet nodig. Voor gebruik in voedselverwerkende ruimten is een kunststof met voedselveilige eigenschappen vereist; weerbestendigheid is daarentegen meestal geen vereiste voor het materiaal dat in dergelijke gevallen wordt gebruikt.

Weerbestendige kunststof panelen in zwart

Bij gebruik buitenshuis worden soms hoge eisen gesteld aan de UV- en weerbestendigheid van de gebruikte kunststof. Een gebrek aan UV-weerstand kan ertoe leiden dat de zwarte plastic platen broos worden of vervagen wanneer ze aan voortdurend en intens zonlicht worden blootgesteld. Om dit te voorkomen moet een van onze vele platen in zwart met weerbestendige eigenschappen worden gebruikt voor buitentoepassingen.

De weerbestendige kunststoffen in zwart omvatten onze ondoorzichtige acrylaatplaten in ondoorzichtige uitvoering. Deze zijn uitstekend geschikt voor buitengebruik en worden vaak gebruikt voor ondoorzichtige scheidings- en privacywanden. Door hun uiterst edele uiterlijk worden de hoogglanzende PMMA-platen in zwart ook gebruikt voor creatieve decoraties en meubelbekledingen. De aluminiumcomposietpanelen van hoge kwaliteit zijn ook zeer goed bestand tegen weersinvloeden zoals vorst en fel zonlicht en zijn ideaal voor bekleding van grote oppervlakken in buitenruimten. Daarnaast worden onze weerbestendige composietpanelen vaak gebruikt voor de productie van zwarte raamprofielen en weerplaten. Dankzij de UV-bestendige emaillering hoeft u zich geen zorgen te maken over het vervagen van het diepe, zwarte oppervlak, zelfs niet na jarenlang gebruik buitenshuis.

Onze HPL-panelen in zwart zijn UV-bestendig en bestand tegen zelfs de meest ongunstige weersomstandigheden, zoals zure regen. Hierdoor zijn de panelen ideaal voor buitentoepassingen en dankzij hun enorme stijfheid zijn ze perfect geschikt voor het plaatsen van afrasteringen, gevelbekleding of voor het bouwen van gereedschapshokken door ze op een onderconstructie van aluminium of hout te schroeven. De visueel aantrekkelijke panelen voldoen bovendien aan de strenge eisen van de ETB-richtlijn, zodat decoratieve privacyschermen in een handomdraai aan balkons kunnen worden bevestigd met onze balkonschroeven in bijpassende zwarte kopverf.

De platen van ASA/ABS met aan één zijde een UV-bestendig ASA-oppervlak worden zelfs onder de sterkste weersinvloeden niet bros. ASA/ABS-platen kunnen uitstekend worden verwerkt tot vormdelen en vinden vele toepassingen in onder meer de automobielindustrie. Zo worden er bijvoorbeeld UV-bestendige carrosseriedelen en binnenbekleding van gemaakt, die hun sterke zwarte kleur behouden en zelfs bij permanente en intensieve UV-straling niet verbleken. Bovendien is zwart polyethyleen UV-gestabiliseerd door zijn hoge koolstofgehalte en wordt het vaak buitenshuis gebruikt voor wortelbeschermingspanelen of voor het afscheiden van graskanten.

High-impact kunststof panelen in zwart

Een van de bijzonder slagvaste kunststoffen is onze ABS. Dankzij een uitstekende slagvastheid zijn zwarte ABS-platen ideaal voor de productie van stabiele en schokgevoelige behuizingen voor consumentenelektronica, slagvaste onderlagen en tafelbladen, bijvoorbeeld in een werkplaats. ABS is traditioneel niet UV-bestendig en kan broos worden bij fel zonlicht. Voor buitentoepassingen raden wij in plaats daarvan onze ASA/ABS-platen aan, waarvan de ASA-bovenzijde UV-bestendig is. Deze worden zelfs bij langdurig gebruik buitenshuis niet bros en garanderen dus een constante slagvastheid, zelfs bij voortdurende blootstelling aan UV-straling. Bovendien is ons ASA/ABS TÜV-getest met betrekking tot zijn breuk- en splintergedrag, wat bijzonder relevant is voor de productie van carrosseriedelen of binnenbekleding van voertuigen. Polyethyleen is ook een van de zeer slagvaste thermoplasten. In de wegenbouw worden deze goedkope PE-platen vaak gebruikt als wortelbeschermingsplaten. Maar de duurzame platen van zwart PE worden ook gebruikt voor zeer veeleisende toepassingen, zoals in de machine- en betonbouw of de transport- en transporttechniek.

Onze zwarte HPL decoratieve panelen zijn ook uiterst slagvast en hebben een zeer hoge inherente stijfheid. Stabiliteit en schokbestendigheid zijn zeer belangrijk, vooral voor onderdelen die bedoeld zijn om te beschermen tegen vallen, zoals de ETB-richtsnoeren voor balkonomrandingen voorschrijven. Daarom zijn onze hoogwaardige HPL-platen zo populair voor de bekleding van balkons en dakterrassen. Bij een vakkundige installatie zijn de panelen zelfs bestand tegen zware klappen en stoten zonder een veiligheidsrisico te vormen. Daarnaast zijn de zwarte HPL platen uitermate geschikt voor de bouw van robuuste en decoratief afschermende scheidingswanden binnen en buiten.

Krasbestendige kunststof panelen in zwart

De meeste kunststof panelen hebben gewoonlijk een vrij lage oppervlaktehardheid, waardoor ze gevoelig kunnen zijn voor krassen. Er zijn echter kunststoffen die als vrij krasbestendig worden beschouwd. Onze ondoorzichtige acrylglasplaten in diepzwart hebben een zeer hoge oppervlaktehardheid, waardoor ze relatief krasbestendig zijn. Onze kunststofplaten met korrelstructuur, zoals ABS of polyethyleen uit gerecycleerd materiaal, behoren ook tot de kunststoffen die dankzij hun oppervlaktestructuur als krasbestendig worden beschouwd. Vergeleken met acrylglas hebben zij een lagere oppervlaktehardheid, maar lichte krassen vallen visueel minder op door het generfde oppervlak. Bovendien hebben onze zwarte HPL-platen een zeer hard oppervlak, waardoor ze onbetwistbaar tot de krasbestendige kunststofplaten behoren die kunnen worden gebruikt als decoratieve platen voor verfijnde binnen- en buitenbekleding.

Hard ontvlambare kunststof panelen in zwart

In speciale toepassingsgebieden kan een zware ontvlambaarheid van de gebruikte kunststoffen vereist zijn. Voor deze toepassingen bieden wij verschillende platen van kunststof met brandwerende eigenschappen in nauwkeurige versnijdingen. De meest voorkomende kunststof die als brandvertragend wordt beschouwd is harde PVC. Wij hebben deze plastic platen in vele verschillende ontwerpen en kleuren, in transparante versies en ook in diepzwart aan. Vanwege hun uitstekende chemische bestendigheid worden ze vaak gebruikt voor containerbouw, bijvoorbeeld in de chemische industrie. Vanwege hun grote stijfheid en stabiliteit worden ze ook vaak in de bouw gebruikt. Bovendien wordt PVC, omdat het thermoplastische kunststoffen zijn met een uitstekende thermische vervormbaarheid, gebruikt voor de productie van brandwerende afdekkingen van apparatuur en gegoten onderdelen.

HPL wordt gewoonlijk als normaal brandbaar beschouwd, maar onze stabiele panelen van hogedruklaminaat zijn geclassificeerd als moeilijk ontvlambaar volgens DIN EN 13501-1 en kunnen permanent worden gebruikt bij temperaturen van -30°C tot +80°C. Als UV- en weerbestendige decoratieve panelen kunnen ze even goed binnen als buiten worden gebruikt. Een van de vele mogelijke toepassingen is de constructie van balkonranden of muurbekleding van openbare gebouwen, waar de eisen inzake vlamvertraging over het algemeen moeten worden gewaarborgd. Verder worden ook keukenachterwanden in grote keukens of in particuliere huishoudens, evenals brandwerende bekleding van binnen- of buitenmuren uit onze HPL-platen met een aantrekkelijke oppervlakteafwerking opgetrokken.

Bovendien hebben onze elektrisch geleidende kunststofplaten van polypropyleen (PP-EL-S) ook brandvertragende en permanent hittebestendige eigenschappen. Door zijn elektrostatische dissipatieve eigenschappen wordt deze speciale versie van polypropyleen bij voorkeur gebruikt in de transport- en vervoerstechniek om statische oplading te voorkomen. Andere toepassingsgebieden zijn de vervaardiging van houders waarin ontplofbare stoffen worden opgeslagen, alsmede voor vulinstallaties voor licht ontvlambare en poedervormige stoffen. Wat vlamvertraging betreft, worden zwarte PP-EL-S-platen bijvoorbeeld gebruikt voor vlamvertragende onderdelen in apparaten en speciale machinebouw.

Voedselveilige kunststof panelen in zwart

In gebieden, beroepen en industrieën waar levensmiddelen worden verwerkt, moet bij het gebruik van plastic platen aandacht worden besteed aan de goedkeuring ervan voor levensmiddelen. Voedselveilige kunststoffen zijn bijvoorbeeld polyethyleen en polypropyleen. Polyethyleenplaten, die bij ons verkrijgbaar zijn in de verschillende versies PE-HD, PE-HMW (PE-500), PE-UHMW (PE-1000), worden echter bij voorkeur gebruikt in de machine- en installatiebouw wegens hun uitstekende glij-eigenschappen. Bovendien kan polypropyleen, dat gekenmerkt wordt door een hogere oppervlaktehardheid in vergelijking met PE, gebruikt worden voor contact met levensmiddelen. Zo worden onder meer alledaagse voorwerpen voor het bewaren of verwerken van levensmiddelen voor particuliere huishoudens gemaakt van zwart PP. Ook onze HPL decoratieve panelen worden beschouwd als fysiologisch ongevaarlijk, maar vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk worden ze vaker gebruikt voor de bekleding van gevels en balkons.

Geleidende kunststof panelen in zwart

In bepaalde toepassingsgebieden, vooral in de chemische en de elektrische industrie, worden enorme eisen gesteld aan de panelen. Hier worden onder andere explosieve mengsels, zoals gassen, dampen en zuren, verwerkt. In deze gevallen zijn kunststofplaten nodig die zeer goed bestand zijn tegen chemicaliën en ook elektrisch geleidende eigenschappen hebben. Zij zijn dus in staat om statische ladingen op machines en systemen te voorkomen en de elektrostatische lading af te voeren. Daardoor worden gevaarlijke situaties als gevolg van explosies en vonken voorkomen. Voor dergelijke veeleisende doeleinden hebben wij diverse panelen met elektrische ontladingsmogelijkheid in ons assortiment.

Enerzijds is polyethyleen (PE-EL) een elektrisch geleidende kunststof. PE-EL-platen zijn bovendien behoorlijk slagvast, UV-gestabiliseerd en hittebestendig tot +80°C. Ze kunnen dus zowel binnen als buiten worden gebruikt. Zij kunnen dus zowel binnen als buiten worden gebruikt. Anderzijds hebben onze polypropyleenplaten uitstekende elektrostatische dissipatieve eigenschappen. PP-EL-S heeft een hogere oppervlaktehardheid dan polyethyleen en is daardoor beter bestand tegen krassen. Het geleidende PP is ook vlamvertragend, zodat het zeker kan worden gebruikt in ruimten die aan strenge brandveiligheidsvoorschriften zijn onderworpen. Beide kunststofplaten in zwarte kleur zijn onderworpen aan consistente tests en voldoen aan de EU-verordening inzake chemische stoffen REACH, evenals aan de EU-richtlijn RL 2014/34/EU inzake het beoogde gebruik van apparaten en beveiligingssystemen op plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen.

Temperatuurtoepassingsbereikenvan zwarte plastic sheets

De temperatuurtoepassingsbereiken variëren soms aanzienlijk afhankelijk van de gebruikte kunststof zodat er, afhankelijk van het beoogde gebruik, voor moet worden gezorgd dat de gewenste kunststof bij de heersende temperaturen kan worden gebruikt. HPL, aluminiumcomposiet en acrylglaspanelen kunnen permanent worden gebruikt bij vergelijkbare temperaturen. Al deze materialen zijn vorstbestendig en ook bestand tegen hoge temperaturen. Bovendien zijn ze goed bestand tegen weersomstandigheden en dus bij uitstek geschikt voor gebruik buitenshuis. Polyethyleen is ook goed bestand tegen vorst en kan worden gebruikt bij maximumtemperaturen tot +80°C. In tegenstelling tot de vorige drie kunststoffen is PE echter niet weerbestendig, afhankelijk van de uitvoering, zodat het ook hoofdzakelijk binnenshuis wordt gebruikt. Voor gebruik als wortelbeschermingsfolie is UV-bestendigheid echter niet vereist, waarvoor vaak het zwarte, goedkope PE wordt gebruikt. Polypropyleen daarentegen is niet vorstbestendig, maar kan worden gebruikt bij hoge temperaturen tot +100°C en is geclassificeerd als voedselveilig. De kunststoffen ABS, ASA/ABS en polystyreen, die zeer populair zijn in de modelbouw, hebben een temperatuurbereik van -10°C tot +90°C (of +70°C voor polystyreen) en zijn bijzonder geschikt voor de productie van vormdelen door thermovormen.