PE-HD recyclaat zwart genervt op maat

Polyethyleenplaten (PEHD regeneraat) in zwart met een eenzijdig generfd oppervlak op maat tegen de laagsteprijzen kopen. De recyclingplaten met eenzijdig middelgrote nerf zijn verkrijgbaar in diktes van 2mm tot 5mm. 100% recyclingmateriaal ✓ 100% kwaliteit Made in Germany ✓

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Snede
  • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PE-HD platen van recyclingmateriaal met nerven aan een zijde op maat

Onze zwarte PE-HD platen van gerecycled materiaal (geregenereerd) met een aan één zijde generfde oppervlaktestructuur zijn verkrijgbaar in diktes van 2mm tot 5mm als millimeter precieze snede. De platen zijn gemaakt van massief PE-kunststof zonder geschuimde kern en zijn volledig zwart. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de oppervlakken en snijranden identiek is. De kleur lijkt sterk op de RAL-kleur diepzwart (RAL9005). De eenzijdige oppervlaktestructuur heeft een middelgrote korrel die doet denken aan de structuur van leer. Aan de andere kant is het oppervlak glad. Het PE-HD regeneraat in snede wordt geleverd zonder beschermende folie.

PE-HD regeneraat generfd – goedkoop online in snede kopen

Met onze snijservice bieden wij u de mogelijkheid om onze recyclingplaten op de millimeter nauwkeurig te bestellen, heel gemakkelijk en voordelig, volgens uw behoeften. Hiervoor bieden wij u onze PE regeneraten aan in diktes van 2mm tot 5mm tot een formaat van 2000mm x 1000mm. Voer eenvoudig de gewenste afmetingen voor lengte en breedte in de bijbehorende invoervelden in en zorg ervoor dat de waarden in millimeters (niet centimeters) moeten worden ingevoerd. Onze prijsberekening vindt in echt tijd plaats en berekent automatisch volumekortingen op basis van het totale gewicht van uw snede om u altijd de best mogelijke, betaalbare prijs te garanderen.

OPMERKING: Indien u ons PE-HD regeneraat met een eenzijdige oppervlaktekorrel in andere diktes nodig heeft, kunnen wij deze ook direct in uw gewenste dikte laten produceren. Er moet echter worden opgemerkt dat een minimumgewicht van 500 kg per dikte vereist is.

Wij hebben altijd zeer grote hoeveelheden van onze kunststofplaat gemaakt van PE-HD maalgoed in onze magazijnen en kunnen dankzij het hoge productievolume terugvallen op goedkope inkoopprijzen van onze extruder. Een ander aspect van onze zeer lage prijzen is dat we voor de productie van onze recyclingplaten ons eigen recyclingafval van polyethyleen van een enkele oorsprong gebruiken. Door het grote opslagvolume van alle beschikbare diktes is ook een zeer korte orderverwerking mogelijk, zodat de snedes meestal de volgende werkdag na ontvangst van de bestelling op de gewenste maat worden gesneden en aan de verzending worden overgedragen. Afhankelijk van de grootte en het totale gewicht van uw bestelling, wordt de verzending vervolgens uitgevoerd doormiddel van een pakketdienst of een expediteur.

Eigenschappen van onze zwarte PE regeneraat met generfd oppervlak

Onze PE regeneraten zijn gemaakt van 100% PE-HD gerecycled materiaal

De kunststofplaten van gerecycled materiaal hebben vergelijkbare eigenschappen als onze PE-platen, die gemaakt zijn van nieuwe grondstoffen. Beginnend met de temperatuurbestendigheid van -50°C tot +80°C, tot en met de fysieke dichtheid van 0,96g/cm3, zijn de waarden identiek. De typische eigenschappen van PE, zoals goede glij-eigenschappen, zeer hoge slagvastheid of zeer goede chemische bestendigheid, gelden uiteraard ook voor de gerecyclede panelen. Daarnaast is het geregenereerde PE ook hydrofoob, wat betekent dat de platen geen vocht uit de omgeving opnemen en dus als waterdichte kunststofplaten in permanent contact met of onder water kunnen worden gebruikt. Polyethyleen is echter een kunststof met een lagere oppervlaktehardheid, waardoor het vooral voor technische toepassingen wordt gebruikt. Door het eenzijdig gestructureerde oppervlak met middelgrote korrel zijn lichte krasjes echter nauwelijks merkbaar, zodat de platen ook voor optische doeleinden kunnen worden gebruikt. Alternatief voor PE-platen met aan eenzijdige nerf is zwarte PE-HD platen in snede met aan beide zijden glad oppervlak in vele diktes van 2mm tot 25mm. Deze zijn echter gemaakt van nieuw materiaal en niet van gerecycled plastic afval van PE-HD.

Geregenereerde materialen zijn aanzienlijk goedkoper en beschermen het milieu!

Polyethyleenplaten gemaakt van gerecycled materiaal hebben twee belangrijke voordelen. Bij maalgoed wordt enerzijds de dure en omslachtige winning van grondstoffen, b.v. Olie kan achterwege blijven, want alles wat nodig is om een recyclingplaat te maken, zit al in het recyclingmateriaal. Dit betekent dat maalgoed aanzienlijk goedkoper is dan vergelijkbare kunststofplaten van nieuw materiaal. Het tweede, niet minder belangrijke aspect is dat er minder kunststofafval thermisch wordt gerecycled of anderszins wordt afgevoerd in verbrandingsinstallaties, maar door smelten en extrusie kan worden verwerkt tot een nieuw hoogwaardig product, wat niet in de laatste plaats een impact heeft op een verbeterde klimaatbalans.

Met perfecte sneden in de door jou gewenste maat creëer je geen afval!

Wij bieden u onze PE-HD platen aan als maalgoed in de exacte snede, zodat u uw kunststofplaten direct online in de door u gewenste maat kunt bestellen. Dit bespaart u niet alleen tijd voor het op maat zagen van de standaardplaten, maar ook geld, omdat wij de zaagsneden alleen berekenen op basis van het gewicht. Het afval wordt op de best mogelijke manier gebruikt voor verdere bezuinigingen of wordt gerecycled.

Toepassingsvoorbeelden voor PE-HD platen van regeneraat

In veel gevallen is het mogelijk om af te zien van het gebruik van polyethyleenplaten gemaakt van nieuw materiaal en in plaats daarvan PE-HD van geregenereerd materiaal te gebruiken, zonder dat dit een negatief effect heeft op het beoogde gebruik. De eigenschappen van de gerecyclede platen zijn vergelijkbaar met platen gemaakt van nieuw materiaal, omdat het dezelfde kunststof is met al zijn specifieke voor- en nadelen die typisch zijn voor polyethyleen.

Als slagvaste kunststof is polyethyleen perfect voor het beschermen van wanden en voertuigen in garages, magazijnen of productiehallen met heftruckverkeer. Bij het gebruik van recyclingpanelen van PE-HD is dit niet alleen een uiterst kosteneffectief alternatief voor rambescherming van nieuw PE-HD materiaal, maar draagt het er ook aan bij dat er minder kunststofplaten van nieuw materiaal geproduceerd hoeven te worden. Het generfd oppervlak van onze zwarte recyclingplaten ziet er niet alleen beter uit dan conventionele gladde plaatoppervlakken. Zelfs kleine krasjes of oneffenheden vallen door de oppervlaktestructuur minder op.

De goedkope kunststof kan zeer goed worden gebruikt als basis op pallets, of voor de productie van draagconstructies voor machinecomponenten en afdekkingen. Door het carbonzwartgehalte voor de kleuring, waardoor de diepzwarte kleur van de regenereert, zijn de kunststofplaten UV-gestabiliseerd, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Hierdoor zijn de PE-HD platen van gerecycled materiaal ideaal voor vlakke bekledingen of ook voor wortelbeschermende platen en gazonranden.

Polyethyleen heeft ook zeer goede glij-eigenschappen met een zeer goede chemische bestendigheid (bv. Zuren, logen, oplosmiddelen) en is daarom de perfecte kunststof voor machines en systemen in de transporttechniek. Omdat het echter nooit volledig kan worden uitgesloten dat er deeltjes van vreemde kunststoffen in zitten, hebben de recyclingplaten geen voedselgoedkeuring in vergelijking met de PE-kunststof gemaakt van nieuw materiaal, daarom mogen de platen niet worden gebruikt voor transportbanden met direct voedselcontact. Deze beperking geldt echter niet voor herverpakte levensmiddelen, zodat ook hier de goedkopere geregenereerde platen gebruikt kunnen worden.

  • PE-HD geregenereerde platen zijn perfect voor de prijswaardige constructie van grazonrand en wortelbescherming
  • Als muur- rambescherming in garage en magazijnen met heftruckverkeer zijn PE regeneraten uiterst geschikt
  • Voor producten voor eenmalig gebruik, b.v. Als plantentrays zijn regeneraten een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief
  • Voor stootbestendige bekleding en machineafdekkingen met aansprekende uitstraling zijn de generfde platen ideaal
  • en nog veel meer

Verwerking van PE regeneraten met een generfd oppervlak

PE-HD regeneraat snijden

Zelfs als het door onze zeer nauwkeurige snijservice niet nodig zou zijn om de PE-HD platen te snijden, kunnen de platen uitstekend worden gesneden met behulp van bijna alle gangbare methoden. Alle verspanende bewerkingsmethoden staan tot uw beschikking, zoals deze ook bij de houtverwerking worden gebruikt. Snedes kunnen b.v. worden gedaan door zagen, frezen, schaven of slijpen. Zeer kleine diktes kunnen ook heel goed gedaan worden met een stanleymes. Let er bij het zagen of frezen echter op dat de voedingssnelheid laag is en de toersnelheid niet te hoog om overmatige warmteontwikkeling te voorkomen. Dit voorkomt dat het zaagsel versmelt met de snijkant. Daarnaast kunnen de kunststofplaten ook op de gewenste maat of vorm worden gesneden met een CO2-laser of een waterstraalsnijsysteem. Het benodigde laservermogen of de waterdruk is afhankelijk van de gekozen dikte van de recyclingplaten.

Opmerking: Bescherm het milieu en koop de generfde polyethyleen platen van zwart gerecycled materiaal online in de maat die u wilt.

PE-HD regeneraat boren

Gaten boren is heel eenvoudig, bijvoorbeeld voor het schroeven van de PE platen of voor het maken van geperforeerde platen. Hiervoor is een standaard accuboormachine met een metaalboor in de gewenste maat voldoende. Net als bij zagen, mag het toerental bij het boren niet te hoog worden ingesteld. Oefen tijdens het boren ook niet te veel druk uit op de boor, om te voorkomen dat de boor bij het naar buiten komen uitbreken.

PE-HD regeneraat lijmen

Polyethyleen is chemisch zeer inert en bestand tegen oplosmiddelen. Deze kunststof kan daarom niet met conventionele lijmen worden verlijmd, aangezien het oppervlak niet door de lijm opgelost kan worden. Onze platen van gerecycled PE vormen hierop geen uitzondering. Met onze Polyethyleen-lijm S-Polybond PEprofi bieden wij u echter een betrouwbare 2-componenten-lijm van ons eigenmerk, die speciaal ontwikkeld is voor het verlijmen van polyethyleen. Dis is niet alleen geschikt om polyethyleen uit nieuw materiaal te verlijmen, maar ook om nieuwmateriaal met regeneraten of regeneraten met elkaar te verlijmen.

PE-HD regeneraat dieptrekken

Het dieptrekken van polyethyleen is een wijdverbreide methode om geprefabriceerde kunststof onderdelen uit polyethyleen te vervaardigen. Voor PE-platen van gerecycled materiaal wordt het zogenaamde thermovormen echter slechts in beperkte mate aanbevolen. Hoewel alleen puur gerecycled materiaal wordt gebruikt in ons maalgoed, dat onderhevig is aan strenge kwaliteitscontroles, kan nooit 100% gegarandeerd worden dat er zeer kleine hoeveelheden vreemde kunststoffen in zitten, die de optische en technische kwaliteit aantasten, vooral bij een hoge aspectverhouding of bij lage plaatdiktes van het eindproduct.

Maar ook regeneraten worden vaak diepgetrokken als de producten geen hoge eisen stellen aan uiterlijk of mechanische sterkte. Een mooi voorbeeld zijn plantentrays om meerdere plantpotten op een pallet te vervoeren. Door geregenereerde materialen te gebruiken, kunnen dergelijke producten voor eenmalig gebruik veel goedkoper worden vervaardigd en tegelijkertijd het milieu beschermen, omdat ze na gebruik opnieuw gerecycled kunnen worden.

Opmerking: Voor de kwaliteit van de diepgetrokken onderdelen van PE-HD regeneraten aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid.

Verwijderen van recyclingplaten van generfd PE-HD

Polyethyleen kan uitstekend worden gerecycled om nieuwe kunststofplaten te produceren van het gerecyclede materiaal dat wordt verkregen uit de snedes van onze kunststofplaten die niet langer nodig zijn voor schoonmaken, versnipperen, malen en smelten. Dit geldt ook voor kunststofplaten die al zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Dit proces kan bijna net zo vaak worden herhaald als nodig is, zodat de winning van grondstoffen op lange termijn achterwege kan blijven.

Het weggooien van afvalresten in huishoudelijke hoeveelheden kan worden gedaan in de gele recyclezak of de prullenbak. Eventueel kunnen grotere hoeveelheden PE-afval worden verkocht aan geïnteresseerde extruders of recyclingbedrijven. Het is echter belangrijk dat de PE-resten worden opgevangen naar soort en dat ze geen vreemde kunststof of sterke onzuiverheden bevatten, zodat de best mogelijke kwaliteit van het regeneraat gegarandeerd is.

OPMERKING: Onze zwarte kunststofplaten van gerecycled PE-materiaal worden zonder beschermfolie geleverd. Daarom raden wij u aan om voorzichtig te werk te gaan bij het bewerken en verwerken ervan, zelfs als kleine krassen nauwelijks merkbaar zijn door het korrelige oppervlak.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer60920C
Dikte2 - 5mm
Standaardlengte2000
Standaardbreedte1000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolyethyleen
MateriaalPE-HD Regeneraat (gerecycled materiaal)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurZwart
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL9005
KleurnaamJet black
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.