Gevelklinknagels wit (RAL 9010)

Onze aluminium gevelklinknagels in wit (RAL 9010, zuiver wit) zijn geschikt voor het plaatsen van gevelbekleding op aluminium onderconstructies en hebben een gevelgoedkeuring voor alu composietplaten en HPL platen van diverse fabrikanten.

✓ UV- en weerbestendig
✓ Voor het buitengebruik
✓ Witte kopafwerking
✓ Duurzame houvast
✓ Made in Germany

De witte gevelklinknagels zijn verkrijgbaar in de maten 14mm, 16mm of 18mm tegen gunstige staffeltarieven.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 20 Items € 0,88/ stuk (Basisprijs € 0,88/ stuk)
 • from 50 Items € 0,81/ stuk (Basisprijs € 0,81/ stuk)
 • from 100 Items € 0,68/ stuk (Basisprijs € 0,68/ stuk)
 • from 250 Items € 0,54/ stuk (Basisprijs € 0,54/ stuk)
 • from 500 Items € 0,40/ stuk (Basisprijs € 0,40/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Gevelklinknagels in wit (RAL 9010) van aluminium

Geen minimum hoeveelheid ✓ Goedkope staffelprijzen ✓ UV- en weerbestendig ✓

Onze gevelklinknagels in wit komen overeen met de kleur RAL9010 (zuiver wit) en hebben een ronde, platte klinkkop met een diameter van 16mm en zijn dankzij de gevelgoedkeuring uiterst geschikt voor de montage van HPL platen of alu composietplaten in wit als gevelbekleding op een aluminium onderconstructie. De hoogwaardige klinknagels zijn vervaardigd en geverfd in Duitsland en bestaan uit twee essentiële componenten gemaakt van verschillende legeringen. De klinknagelkop met huls is gemaakt van aluminium en de klinknageldoorn is gemaakt van roestvrij staal om een hoog aanhaalmoment van de klinkhuls te garanderen. Wanneer de klinknagel echter wordt geplaatst, scheurt deze doorn op het vooraf bepaalde breekpunt bij een gespecificeerd aanhaalmoment, en blijft de ingestelde aluminium klinknagel achter.

Wij eisen geen minimale afnamehoeveelheden of vaste verpakkingseenheden, zodat u, in tegenstelling tot veel andere handelaren, de mogelijkheid heeft om precies het aantal gevelklinknagels in te kopen dat u nodig heeft voor uw project. Daarnaast bieden wij u met onze staffelprijzen ook royale volumekortingen bij afname van grotere hoeveelheden.

  Leveringsomvang:
 • 1 x Gevelklinknagel met zwart gelakte kop (RAL 9010)

OPMERKING: Voor de witte gevelklinknagels is een geschikt blindklinkgereedschap nodig.

Eigenschappen van onze gevelklinknagels in wit

Onze gevelklinknagels hebben een krasvaste kopafwerking in RAL 9010 (zuiver wit), de kleur en glansgraad is afgestemd op onze HPL platen in zuiver wit en zijn daarom geschikt voor de onopvallende montage van de witte hogedruklaminaatplaten. Daarnaast kunnen de witte klinknagels ook heel goed gebruikt worden voor onze witte alucomposietplaten of veel meer van onze kunststofplaten in de kleur wit, ongeacht of ze gebruikt worden als gevelbekleding, balkonrand of voor de opbouw van kunststof behuizingen met geklonken verbindingen of dergelijke. De grote kopdiameter van 16mm zorgt ervoor dat ook glijpuntboringen met een diameter van 8mm volledig afgedekt kunnen worden. Vooral bij kunststofplaten met een hoge thermische uitzettingscoëfficiënt blijkt de grote klinknagelkop een voordeel te zijn, waar zelfs schuifpunten nodig kunnen zijn met een boordiameter tot 10mm.

Onze gevelklinknagels zijn gemaakt van een hoogwaardige aluminium legering en kunnen zonder aarzelen binnen en buiten gebruikt worden. Zodat de witte coating van de klinknagelkop na verloop van tijd niet vergeelt, zelfs bij blootstelling aan fel zonlicht, is hij ook UV- en weerbestendig.

ATTENTIE: Gebruik onze aluminium-gevelklinknagels alleen als de onderconstructie van aluminium is. Bij constructies van staal of RVS kan het contact tussen de verschillende metaallegeringen leiden tot contactcorrosie, wat een negatief effect kan hebben op het uiterlijk en de kwaliteit van de klinknagelverbinding.

Technische data van de witte gevelklinknagels

 • Kleur: RAL9010 (puurwit)
 • Holle klinknageldiameter: 5,0mm
 • Holle klinknagellengte: 14mm, 16mm of18mm
 • Kopdiameter: 16mm
 • Materiaal kop: Aluminium
 • Materiaal klinknageldoorn: RVS
 • Materiaal huls: Aluminiumlegering AlMg3
 • Kopvorm: Groothoofd, rond, vlak
 • UV-bestendigheid: Zeer Goed
 • Weerbestendigheid: Zeer Goed
 • Corrosiebestendigheid: Zeer Goed

Afhankelijk van de klinknagelmaat hebben de gevelklinknagels verschillende klemzones, waarvan de minimale en maximale waarden strikt in acht moeten worden genomen. Het klemvlak ontstaat door de dikte van de plaat plus de dikte van de onderconstructie.

  Klembereik:
 • Gevelklinknagels 5x14mm: min. 5,5mm - max. 9,0mm
 • Gevelklinknagels 5x16mm: min. 7,0mm - max. 10,5mm
 • Gevelklinknagels 5x18mm: min. 9,0mm - max. 12,5mm

Montage van platen met de witte gevelklinknagels

Blindklinknagels, waartoe ook gevelklinknagels met grote kop behoren, worden altijd gebruikt wanneer een metalen onderconstructie volledig wordt afgedekt door de te plaatsen platen, zodat vastschroeven met een contramoer aan de achterzijde niet mogelijk is. De blindklinkhuls wordt door het gat in de plaat en de onderconstructie geduwd totdat het hoofd plat op het oppervlak rust. De klinknageldoorn wordt dan in het mondstuk van het blindklinkgereedschap gestoken en vastgedraaid door het gereedschap te bedienen, zodat de klinknagelhuls uitzet totdat de spankracht zo groot is dat de stalen doorn op het vooraf bepaalde breekpunt breekt. Bij aluminium gevelklinknagels is het echter erg belangrijk dat deze alleen worden toegepast als de onderconstructie ook van aluminium is. Voor staalprofielen daarentegen zijn klinknagels van een staallegering nodig.

Als gevelklinknagels hebben de witte grootkopklinknagels ook een gevelgoedkeuring in combinatie met platen van de grote merkfabrikanten. Voor de klinknagels in de maat 5x16 mm en 5x18 mm met een kopdiameter van bijvoorbeeld 16mm is bijvoorbeeld een bouwvergunning voor HPL platen van de merken Fundermax en Trespa® gewaarborgd. De klinknagels in maat 5x14mm hebben te weinig klemoppervlak voor HPL, maar zijn wel goedgekeurd als bevestigingsmateriaal voor gevelbekleding voor gevelplaten van alu composietmateriaal van de fabrikant Alpolic of Alucobond. Ook al is de kopafwerking in zuiver wit qua kleur en glansgraad afgestemd op onze HPL platen, deze zijn zeker geschikt voor alle witte gevelplaten met een oppervlak vergelijkbaar met RAL9010, maar zeer kleine kleurafwijkingen zijn in zo'n geval niet uit te sluiten.

Bij het plaatsen van gevelbekleding worden meestal HPL platen, alu composietplaten of vezelcementplaten gebruikt voor het plaatmateriaal. Deze platen zijn onderworpen aan een zekere thermische uitzetting, waardoor het bij de montage essentieel is om de plaat spanningsvrij te bevestigen. Dit betekent dat één bevestigingspunt als vast punt moet worden gedefinieerd en de overige bevestigingen met een zekere speling moeten worden uitgevoerd. Om deze marge te waarborgen, moet een speciaal malmondstuk worden gebruikt bij het klinken van de glijpunten, die de opening tussen het plaatoppervlak en de klinknagelkop instelt. Afhankelijk van het materiaal van de gevelplaten moet een apart mondstuk worden gebruikt. Ons speciale mondstuk van het type ALU-16 is de juiste keuze voor aluminium composietpanelen. Voor HPL platen of vezelcementplaten moet het mondstuk van het type HPL-16 gebruikt worden.

In onze onlineshop bieden wij een hele reeks boren van HSS-staal of volhardmetaal voor het boren van gaten. Voor onze klinknagels raden we een HSS-boor aan met een diameter van 5,1mm. Dit is zowel geschikt voor de aluminium profielen van de onderconstructie als voor de vaste puntgaten in alu composietplaten. Onze volhardmetalen boor Ø 6,0mm is meer geschikt voor HPL platen of vezelcementplaten, omdat hij bij dergelijke harde materialen een langere levensduur heeft en bijdraagt aan betere boorgatranden. Schuifpunten van de plaatgaten moeten worden geboord met een diameter van minimaal 8mm en niet groter dan 10mm. Ook hier moet afhankelijk van het plaatmateriaal onderscheid gemaakt worden tussen HSS-boren en VHM-boren.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAFN-16XX-9010
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalAluminium (AlMg3)
KlinknagelmaatNee
Vorm klinknagelkopGroothoofd, rond, vlak
Diameter klinknagel16mm
Klemgebiedvarious
KleurnauwkeurigheidProductie volgens RAL-kleursysteem
KleurWit
RAL kleurcodeRAL9010
KleurnaamZuiver wit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten