Individuele laserdelen van acrylglas (PMMA)

Laserdelen van acrylglas zijn verkrijgbar in transparent of gekleurd en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en kunnen bovendien erg gemakkelijk met onze laserconfigurator online worden gemaakt. Van bedrijfsborden, met optionele afgeronde hoeken of boorgaten, cirkels, driehoeken of complexe polygonen, tot decoratieve gravures, onze CO2-lasersystemen laten nauwelijks een wens onvervuld.

Uw voordelen van onze laserdelen uit acrylglas
 1. De randen van de lasersnedes zijn niet ruw gesneden, maar glad en helder, transparant in transparante PMMA
 2. Acrylglas in transparant, gekleurd of opaal kan met onze CO2-Lasers in elke beliefde vorm worden gesneden
 3. Op aanvraag is ook graveren mogelijk, voor effectieve borden en decoratieve elementen bijv. gemaakt van transparant acrylglas
 1. 1
 2. 2
 1. 1
 2. 2

Acrylglas in lasergesneden

Configureer uw individuele acrylglas-onderdelen met slechts een paar klikken online met onze praktische laseronderdeel-configurator.

Was is acrylglas?

Acrylglas, of beter gezegd PolyMethylMethAcrylat (afgekort PMMA) wordt in de volksmond vaak aangeduid als plexiglas®. Maar dit is niet helemaal waar, omdat Plexiglas® slechts een geregistreerde merknaam is voor acrylglas Röhm GmbH (voorheen Evonik Röhm GmbH) en er zijn talloze andere fabrikanten, die allemaal hun eigen naam hebben voor één en hetzelfde plastic. De PMMA is een thermoplastisch materiaal dat kleurloos is, transparant in zijn natuurlijke vorm. Door toevoeging van pigmenten is het bereik van acrylglas echter niet beperkt tot kristalheldere platen. Acrylglas is verkrijgbaar in bijna elke denkbare kleur. Er zijn dus rode, groene of blauwe platen met een hoge lichtdoorlatendheid in transparant uitvoering, maar ook in opaal ontwerp, wat betekent dat de platen nog steeds licht doorlaten, maar niet doorzichtig zijn. Bovendien zijn acrylplaten in ondoorzichtige (blikdicht en ondoorzichtige) afwerking in bijna alle kleuren van het kleurenspectrum ook beschikbaar op de markt.

Of het nu transparant, gekleurd, opaal of ondoorzichtig is - de essentiële eigenschappen van acrylglas blijven behouden. Een van de belangrijkste eigenschappen van acrylglas is waarschijnlijk de UV-bestendigheid, waardoor de platen zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt, zonder dat de platen na verloop van tijd troebel worden, bleken of vergelen. Bovendien hebben acrylplaten een hoge oppervlaktehardheid en zijn daarom relatief ongevoelig voor krassen. Er zijn zelfs acrylplaten met speciale oppervlaktecoatings, die een nog betere weerstand tegen krassen hebben. Acrylglas is echter een vrij bros kunststof, dit zorgt er voor dat het bij een harde stoot kan breken. Ook is acrylglas gevoelig voor contact met alcoholen zoals ethanol en mag het niet worden gereinigd met op alcohol gebaseerde reinigingsmiddelen, omdat dit kan leiden tot spanningsscheuren of zelfs breken van de plaat.

Welke voordelen biedt het laseren van Acrylglas?

Snijden op een platen voor de horizontale snedes zijn beperkt tot rechthoekige formaten. Het lasersnijden van acrylglas daarentegen biedt maximale flexibiliteit met betrekking tot de vorm en dus zijn ook afgeronde hoeken, cirkels, driehoeken of een zeer individuele vorm van acrylglas mogelijk. Bovendien omvat lasersnijden ook het plaatsen van gaten, b.v. voor roestvrijstalen muurbeugels, precies mogelijk tot een tiende van een millimeter zonder veel extra inspanning.

Een ander voordeel, dat vooral merkbaar is in transparant acrylglas, is de snijrand, die kristalhelder en transparant is wanneer deze met een laser wordt gesneden. Als acrylplaten met een zaag worden gesneden, kan een zaagruwe snijkant, veroorzaakt door het zaagblad, niet worden voorkomen, zodat deze troebel lijkt.

OPMERKING: Gelaserde acrylglasplaten, ongeacht hun dikte, kleur of uitvoering, kunnen niet worden verlijmd met lijmen op basis van oplosmiddelen omdat ze spanningsscheuren veroorzaken op de lasersnijrand.

Leveringsprogramma voor laserdelen van acrylglas van S-Polytec

Onze moderne CO2-lasersystemen van het gesloten bouwwijze is in staat om lasersnedes van acrylglas met een maximale dikte van 10 mm te produceren. De maximale afmetingen van het laserbed zijn 1600 mm x 1000 mm. Als grotere formaten nodig zijn, is lasersnijden van onze acrylplaten niet langer mogelijk, zodat we onze freesservice moeten raadplegen voor individuele vormen.

Ons standaard leveringsprogramma voor lasergesneden acrylplaten

 1. Laserdelen gemaakt van transparant acrylglas tot een lengte van 1500mm x 980mm breed en 2mm - 10mm dikte
 2. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas grijs getint tot een formaat van 1500mm x 990mm en 3mm dikte
 3. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas rood getint tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte
 4. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas oranje getint tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte
 5. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas geel getint tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte
 6. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas blauw getint tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte
 7. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas lichtblauw getint tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte
 8. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas groen getint tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte
 9. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas rood fluorescerend tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte
 10. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas oranje fluorescerend tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte
 11. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas geel fluorescerend tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte
 12. Laserdelen gemaakt van doorzichtig acrylglas groen fluorescerend tot een formaat van 1500mm x 980mm en 3mm dikte

Op aanvraag bieden wij ook:

 1. Laserdelen van acrylglas in elke vorm volgens constructietekening
 2. Lasergraveren op transparent of opaal acrylglas
 3. Laserdelen uit gekleurd transparant acrylglasplaten
 4. en nog veel meer

Toepassingen gebieden voor laserdelen van acrylglas

De typische toepassingen van acrylglas zijn zeer divers vanwege de materiaaleigenschappen. Er is nauwelijks een industrie waarin acrylglas niet wordt gebruikt. In de meeste gevallen zijn conventionele snedes voldoende, omdat ze door de bedrijven in verdere stappen worden verwerkt. In de auto-industrie worden bijvoorbeeld behuizingen voor koplampen of richtingaanwijzers geproduceerd door thermische vervorming. Evenzo in de automobiele-sector worden gelaserde acrylplaten vaak gebruikt als instrumentafdekkingen of krasbestendige display-schijven. In de techniek worden platen van acrylglas gebruikt als kijkvensters of transparante machineafdekkingen. Maar ook in de verlichtingstechnologie kan met acrylglas zijn, vooral met indirect gelaserd acrylglas, verlichtingselementen en afdekkingen, evenals lichtschermen van opaal acrylglas, zonder beperkt te zijn tot een rechthoekige vorm.

Typische voorbeelden voor het inzetten van de laserdelen van acrylglas

 1. Borden voor noodverlichting van transparant acrylglas met lasergravure
 2. Bedrijfsborden en deurbordjes gemaakt van transparant, opaal of gekleurd acrylglas
 3. Indirect verlichte schappen van transparant acrylglas voor vitrines en kasten
 4. Decoratieveartikelen & verlichtingselementen in individuele vorm van acrylglas
 5. Grootformaat lichtreclames in elke vorm kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd met lasergesneden acrylglas
 6. en nog veel meer

Reiniging van laserdelen van accrylglas

Laserglasonderdelen van acrylglas kunnen eenvoudig worden gereinigd met gewoon zeepwater en een zachte doek om vuil of stof op de oppervlakken te verwijderen. Anderzijds zijn sterke reinigingsmiddelen of alcoholhoudende reinigingsmiddelen ongeschikt en kunnen de gelaserde snedes beschadigen.

Recycling van laserdelen uit acrylglas

Acrylglas kan uitstekend worden gerecycled en kan gemakkelijk worden verwerkt tot regeneraten en producten van gerecycled materiaal, mits het op soortgelijke wordt gesorteerd. De verwijdering in particuliere huishoudens kan eenvoudig worden uitgevoerd via de recyclingzakken of recyclingbakken.