Acrylglas lichtblauw gelaserd

Individuele laserdelen uit weerbestendig acrylglas in lichtblauw prijswaardig configureren. Verkrijgbaar in 3mm dikte tot 1500mm lengte en 980mm breedte. De platen zijn doorzichtig en hebben vanwege de lichtblauwe tint een verminderde lichtdoorlatendheid van ongeveer 64%.

LEVERTIJD: Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

+ Basisvorm Kies een van de beschikbare basisvormen.
Alle benodigde invoervelden worden geladen op basis van uw selectie.

 • Rechteck als Laserform
 • Abgerundetes Rechteck als Laserform
 • Kreis als Laserform
 • Kreisring als Laserform
 • Ellipse als Laserform
 • Halbkreis als Laserform
 • Viertelkreis als Laserform
 • Octagon als Laserform
 • Trapez als Laserform
 • Dreieck als Laserform
 • Rechtwinkliges Dreieck als Laserform
 • Route als Laserform
 • Stern als Laserform
 • Polygon als Laserform
Uw prijs € 0,00 Incl. % Btw Gewicht: 0,0000 kilo

+ Gatenboringen Selecteer de maat, afstand en posities voor optionele gaten.
Afhankelijk van de gekozen basisvorm zijn er verschillende varianten beschikbaar.

 • Er worden geen boringen uitgevoerd
 • Gatenboringen gecentreed op laserdeel
 • Gatenboringen gecentreerd aan elke kant
 • Gatenboringen in elke hoek
 • Gatenboringen boven en onder
 • Gatenboringen links en rechts
 • Lochbohrungen an jeder Seite

Zonder boringen

Er worden geen gaten op het laserdeel geapliceerd

Uw prijs € 0,00 Incl. % Btw Gewicht: 0,0000 kilo
Beschrijving

Acrylglas lichtblauw in lasersnede online configureren

Onze lichtblauwe acrylglasplaten zijn online tot een maximale grootte van 1500mm x 980mm eenvoudig, prijswaardig en individueel als laserdelen configureerbaar. De transparante platen met helder, lichtblauwe tint, zijn zeer lichtdoorlatend. Door de kleurpigmenten verminderen de lichtdoorlatendheid tot ongeveer 64%. Voor lasersneden van acrylglas in lichtblauw gebruiken we alleen gegoten acrylglasplaten van de best mogelijke kwaliteit. Dankzij het speciale productieproces zijn gegoten platen veel beter geschikt voor lasersnijden, wat een bijzondere impact heeft op de kwaliteit van de snijrand. Dankzij de laser zijn de snijranden glad en gepolijst en bijna gelijk aan het uiterlijk van het hoogwaardige, glanzende oppervlak in termen van gelijkmatigheid en glansgraad.

De acrylglasplaten zijn volledig geverfd. Zodat de oppervlakken en snijranden de gelijke blauwe kleur hebben. Onze acrylglas platen zijn massief en uit massief kernmateriaal. We verwerken geen holle- of dubbelwandige platen op onze CO2-lasersystemen.

OPMERKING: Onze doorzichtige acrylglasplaten in lichtblauw hebben een gemakkelijk verwijderbare beschermfolie aan beide zijden en dienen ter bescherming van het oppervlak. Voor dieptrekken moet dit echter worden verwijderd omdat de beschermende folie niet diep kunnen worden getrokken.

Eigenschappen van doorzichtig acrylglas in lichtblauw

Lichtblauw acrylglas wordt gemaakt door transparante kleurpigmenten toe te voegen aan het productieproces van conventioneel acrylglas. De eigenschappen van het kunststof worden niet aangetast door de kleurpigmenten, zodat de gekleurde platen ook een zeer goede UV- en weersbestendigheid hebben. Vooral bij gekleurde kunststofplaten kan de ultraviolette straling van zonlicht ervoor zorgen dat de kleuren vervagen en het kunststof bros wordt. Vanwege de natuurlijke UV-bestendigheid van acrylglas hoeft u dit niet te vrezen met de lichtblauwe platen, zodat de lasersnedes zonder verder gebruik buiten kunnen worden gebruikt. Met een temperatuurbereik van -40°C tot +80°C trotseert PMMA probleemloos zowel vorst als zomerhitte. PMMA is de afkorting voor de chemische naam polymethylmethacrylaat en wordt voornamelijk gebruikt in de kunststofindustrie. Voor mensen buiten de industrie, vooral in de privésector, wordt acrylglas meestal plexiglas® genoemd. Plexiglas® is echter alleen een geregistreerd handelsmerk van de Röhm GmbH voor acrylglas.

Acrylglas beschikt in vergelijking tot andere transparante kunststoffen over een zeer hard oppervlak. Dit heeft het voordeel dat de oppervlakken relatief ongevoelig zijn voor krassen. PMMA is echter ook relatief bros, wat betekend dat de platen sneller kunnen breken bij stoten of slagen. In vergelijking met conventioneel glas van dezelfde grootte en dikte, is de slagvastheid van het kunststof nog 8-10 keer hoger, maar weegt slechts ongeveer de helft zoveel. Daarom worden platen van acrylglas vaak gebruikt als vervanging voor glas.

Door de lichtblauwe tint van onze acrylglasplaten in lichtblauw wordt de lichttransmissie teruggebracht tot ongeveer 64%. Om deze reden, en niet in het minst vanwege de kleurvervalsing van het invallende licht, is de blauwe PMMA vrij zeldzaam te vinden dan kunststofglas. Voor kleur aantrekkelijke reclamestandaards, bijvoorbeeld voor nieuwe producten, of voor gedrukte media, zijn de lasersneden van acrylglas in lichtblauw zeer geschikt. Deze kleur is ook erg populair voor gegraveerde deurbelborden, lampenkappen en verlichtingselementen vanwege de subtiele tint. Het lichtblauwe acrylglas is even geschikt als gekleurde planken in vitrines en kasten, optioneel met verlichting, of als reclameletter in de vorm van individuele letters.

 • Acrylglas in lichtblauw is UV- en weerbestendig en geschikt voor binnen- en buitengebruik
 • Acrylglas in lichtblauw is relatief ongevoelig voor krassen vanwege de hoge oppervlaktehardheid
 • Acrylglas in lichtblauw heeft een 8 tot 10 keer hogere slagvastheid dan echt glas in hetzelfde formaat
 • Acrylglas in lichtblauw kan bij temperaturen tussen -40°C tot +80°C langdurig worden ingezet
 • Acrylglas in lichtblauw heeft ondanks de blauwe kleur een zeer hoge lichttransmissie van ongeveer 64%
 • Acrylglas in lichtblauw heeft een gelijkmatige en consistente pigmentatie in delicaat lichtblauw
 • Acrylglas in lichtblauw wordt volgens DIN 4102 B2 en UL94 HB als normaal brandbaar geclassificeerd

Voordelen van doorzichtig acrylglas in lichtblauw in lasersnede

Met onze laserdeel-configurator kunt u uw individuele laseronderdelen eenvoudig configureren vanuit de meest voorkomende basisvormen. U kunt kiezen uit cirkels, ringen, ellipsen, driehoeken, rechthoeken, ruiten, polygonen en nog veel meer, die verder op verschillende manieren kunnen worden aangepast, afhankelijk van de basisvorm. Zelfs boorgaten kunnen met weinig moeite worden geplaatst, bijvoorbeeld om de lasersneden later op een muur te kunnen monteren. Alle items hebben invloed op de vorm, het gewicht en uiteindelijk de prijs van het laserdeel. Om deze reden worden zowel het voorbeeld op ware schaal als de prijsberekening te allen tijde in echttijd weergegeven. Afhankelijk van het gewicht en de benodigde hoeveelheid, worden zelfs volumekortingen in echttijd afgetrokken, zodat u altijd de best mogelijke lage prijs krijgt te zien.

Zodra we uw bestelling hebben ontvangen, gebeurt de rest snel en vrijwel volledig automatisch. De configuratie wordt als een voltooid bestand zonder omwegen naar ons lasersysteem verzonden en alleen de lichtblauwe platen moeten met de hand worden geplaatst. Als gevolg hiervan kunnen we niet alleen zeer korte levertijden mogelijk maken, maar ook installatiekosten vermijden, wat vooral de zeer lage prijs voor onze lasersneden met behulp van de online-configurator beïnvloedt.

 • Acrylglas-laserdelen in lichtblauw zijn met onze online-configurator zeer eenvoudig te configureren
 • Door het lasersnijden zijn zeer lage toleranties mogelijk als bij conventionele zaagsneden
 • De snijranden zijn bij het laseren niet aangetast en ruw gezaagd, maar doorzichtig en glanzend
 • Met onze laserdeel-configurator zijn bijna alle vormen mogelijk dan met onze platenzagen
 • Door geautomatiseerde productieprocessen zijn korte levertijden en lage prijzen gegarandeerd

OPMERKING: Voor ons lichtblauw acrylglas in lasersnede is de maximale grootte 1500mm x 980mm.

Nabewerken van lasersneden uit acrylglas in lichtblauw

Onze lasersneden worden exact volgens uw gewenste configuratie gemaakt, zodat verder snijden van de blauwe acrylglasplaten niet nodig zou moeten zijn. Kortom, het gekleurde acrylglas kan heel goed worden gesneden. Eenvoudige gereedschappen die ook bij de houtverwerking worden gebruikt, zijn hiervoor voldoende. Voor bewerkingen zoals zagen, frezen of boren, moet altijd een gemiddelde snelheid en een mediumvoeding worden gekozen voor kunststoffen. Voor het zagen raden we ook een zaagblad aan met middelmatige vertanding voor een gladde, gladde snijkant zonder barsten of afslijtingen. Een HSS-boor voor metalen is het meest geschikt om te boren. Zorg er bij het verwerken van de platen van acrylglas altijd voor dat ze op een stevige, vlakke ondergrond rusten. Dit voorkomt uitbreken of breken van de plaat.

TIP: Op verzoek produceren wij ook complexere laserdelen volgens uw tekening van de transparante acrylglasplaten in lichtblauw met hoge precisie tegen goedkope prijzen.

Soms is een vlakke plaat van acrylglas niet voldoende en daarom wordt PMMA heel vaak in een vooraf gedefinieerde vorm gevormd met behulp van het dieptrekproces. Voor dieptrekken moet acrylglas echter worden verwarmd, anders kunnen de platen breken. Hetzelfde geldt voor het buigen of vouwen van de lichtblauwe acrylglasplaten. Het ideale temperatuurbereik voor thermovormen ligt tussen 150°C en 190°C, waarbij de verwarmingstijd niet alleen afhankelijk is van de specifieke temperatuur, maar ook van de dikte van de acrylplaten.

Acrylglas kan normaal heel goed worden gelijmd. Dit geldt ook voor onze lasersneden van acrylglas, omdat we alleen gegoten acrylglas gebruiken voor de laseronderdelen die u hebt geconfigureerd. Vanwege de speciale productie heeft gegoten acrylglas geen interne spanningen, zoals het geval is bij de extrusie van acrylglasplaten. Als gevolg hiervan komen er tijdens het lasersnijden geen spanningen vrij die leiden tot spanningsscheuren bij contact met alcohol of oplosmiddelen. Met onze laserdelen zijn er geen spanningsscheuren te vrezen. Onze acrylglaslijm PMMAprofi is uiterst geschikt voor het lijmen van acrylglasplaten.

 • Lichtblauw acrylglas laat zich gemakkelijk bewerken door zagen, frezen of boren
 • Lichtblauw acrylglas kan makkelijk worden gelijmd doormiddel van een geschikte lijm
 • Lichtblauw acrylglas is bij temperaturen tussen 150°C en 190°C thermovormbaar
 • Lichtblauw acrylglas kan geschroefd worden bijv. met wandhouder uit roestvrijstaal

ATTENTIE: Laserdelen uit lichtblauw acrylglas mag niet met alcohol gereinigd worden, om spanningsscheuren te vermeiden.

Letters, Logos en gravuren op aanvraag

Technisch gezien zijn er bepaalde grenzen met onze laserdeel-configurator, maar dit betekent niet dat we alleen beperkt zijn tot deze mogelijkheden met onze lasers. We kunnen bijna elke vorm laseren met onze lichtblauwe acrylglasplaten. Van laserdelen precies volgens uw specificaties, tot letters, cijfers en letters in elk lettertype, tot uitgebreid ontworpen lasergravures, met onze lasersystemen blijft bijna geen wens onvervuld.

  Verdere mogelijkheden met onze CO2-lasersysteem op aanvraag:

 1. Lichtblauwe letters, cijfers, belettering in elk lettertype gemaakt van acrylglas in een lasersnede
 2. Lasersneden volgens de gegeven ontwerptekening in vectorformaat met de hoogste precisie
 3. Gaten, platen met gaten of uitsnijdingen exact volgens uw specificaties van lichtblauw acrylglas
 4. Individuele lasergravures als tekst of afbeeldingen op de achterkant, voorkant of zelfs beide zijden
 5. Laserdelen van prototype tot serieproductie met hoge nauwkeurigheid gemaakt van acrylglas in blauw
 6. en veel meer

Ons vriendelijke adviesteam helpt u graag op elk gewenst moment voor speciale vereisten die niet kunnen worden geïmplementeerd met onze configurator. Bel ons of stuur ons een e-mail met uw specifieke ideeën.

Plexiglas® is een geregistreerd merknaam van de Röhm GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51071L
GewichtN/B
Dikte3mm
Standaardlengte1520
Standaardbreedte1010
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurBlauw
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeN/B
KleurnaamN/B
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

U bent wellicht ook genteresseerd in de volgende producten