Acrylglas groen gelaserd

Individuele laserdelen uit weerbestendig acrylglas in groen voordelig configureren. Verkrijgbaar in 3mm dikte tot een 1500mm lengte en 980mm breedte. De platen zijn doorzichtig en hebben vanwege de groene kleur een verminderde lichttransmissie van ongeveer 61%.

Het artikel is in voorraad

Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

 • Formulieren

+ Basisvorm Kies een van de beschikbare basisvormen.
Alle benodigde invoervelden worden geladen op basis van uw selectie.

 • Rechteck als Laserform
 • Abgerundetes Rechteck als Laserform
 • Kreis als Laserform
 • Kreisring als Laserform
 • Ellipse als Laserform
 • Halbkreis als Laserform
 • Viertelkreis als Laserform
 • Octagon als Laserform
 • Trapez als Laserform
 • Dreieck als Laserform
 • Rechtwinkliges Dreieck als Laserform
 • Route als Laserform
 • Stern als Laserform
 • Polygon als Laserform
Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo

+ Gatenboringen Wählen Sie Größe, Abstand und Positionen für optionale Lochbohrungen aus.
Je nach gewählter Grundform stehen Ihnen unterschiedliche Varianten zur Verfügung.

 • Er worden geen boringen uitgevoerd
 • Gatenboringen gecentreed op laserdeel
 • Gatenboringen gecentreerd aan elke kant
 • Gatenboringen in elke hoek
 • Gatenboringen boven en onder
 • Gatenboringen links en rechts
 • Lochbohrungen an jeder Seite

Zonder boringen

Er worden geen gaten op het laserdeel geapliceerd

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Acrylglas groen in goedkope lasersnede

U kunt onze acrylglasplaten gemakkelijk in groen configureren als individuele lasersnedes online tegen betaalbare prijzen. De rijke grasgroene kleur wordt bereikt door speciale kleurpigmenten toe te voegen. Hierdoor zijn de platen van groen acrylglas nog steeds transparant en doorzichtig. Vanwege de hoge pigmentatie wordt de lichttransmissie met ongeveer een derde verminderd tot 61%. Met onze moderne laserdeel-configurator zijn lasersnijden in bijna elke vorm tot een grootte van 1500mm x 980mm mogelijk. Acrylglas in lasersnede wordt gekenmerkt door een zeer exacte maatnauwkeurigheid met zeer kleine toleranties. De snijranden van de groene acrylglasplaten hebben een zeer gelijkmatig en glad oppervlak tijdens lasersnijden, die een vergelijkbare glans hebben als de gladde oppervlakken. De hoge kwaliteit van de snijranden wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van gegoten acrylglasplaten.

Onze groene acrylglasplaten zijn volledig gekleurd. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakken en snijranden dezelfde intense groene kleur hebben. Onze lasergesneden platen zijn zonder uitzondering van massief acrylglas en geen holleplaten of dubbelwandige-platen.

OPMERKING: Onze groene acrylglasplaten in een transparante versie zijn aan beide zijden voorzien van een beschermfolie, die na afwerking eenvoudig kan worden verwijderd.

Eigenschappen van acrylglas in groen transparant

Acrylglas is een veelzijdige kunststof die wordt gekenmerkt door een hele reeks positieve eigenschappen. De platen, die transparant zijn in hun oorspronkelijke vorm, zijn verkrijgbaar in bijna alle kleuren en in een breed scala aan ontwerpen door kleurpigmenten toe te voegen. De essentiële eigenschappen van acrylglas, die vaak synoniem zijn met de merknaam Plexiglas®, omvatten de hoge oppervlaktehardheid en UV- en weersbestendigheid. Vanwege de hoge oppervlaktehardheid is acrylglas aanzienlijk minder gevoelig voor krassen dan de meeste andere kunststoffen. Aan de andere kant is het nadelig dat PMMA brosser is en relatief gemakkelijk kan breken. Niettemin heeft acrylglas een slagvastheid die tot 10 keer hoger is dan echt glas van dezelfde dikte. Om deze reden wordt acrylglas vaak gebruikt als kunststofglas. Een andere reden hiervoor is het aanzienlijk lagere gewicht van de kunststoplaten, wat ongeveer de helft is van echt glas.

Acrylglas wordt vaak in vaktermen PMMA genoemd. Dit is de afkorting voor de chemische naam polymethylmethacrylaat.

Onze groene acrylglasplaten zijn gemaakt van hoogwaardig, gegoten PMMA met dezelfde eigenschappen als ons transparant acrylglas. Alleen de lichttransmissie wordt gereduceerd tot ongeveer 61% door kleurpigmenten toe te voegen. Dit heeft ook invloed op de transparantie van de grasgroene platen, die ook enigszins worden verminderd. Vanwege de uitstekende weerbestendige eigenschappen kunnen de groene acrylglasplaten zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het vervagen van de sterke groene kleur, evenals de brosheid van de kunststofplaat, is niet te vrezen dankzij de zeer goede UV-bestendigheid, zodat de platen jarenlang aan het weer kunnen worden blootgesteld. Het temperatuurbereik ligt tussen -40°C en +80°C. Dit betekent dat acrylglas ook kan worden gebruikt bij lage vriestemperaturen of hoge zomertemperaturen.

Acrylglas is een van de optische kunststoffen die overal worden gebruikt waar echt glas te zwaar of te duur is. Bovendien is acrylglas zeer gemakkelijk te verwerken en kan het door middel van dieptrekken in vrijwel elke vorm worden gebracht. De groene acrylglasplaten zijn geen uitzondering en de felgekleurde platen worden niet alleen gebruikt als vervanging voor glas, maar in bijna alle gebieden waar er veel vraag is naar het uiterlijk van de oppervlakken. Vooral de doorschijnende gekleurde platen worden vooral in de reclame-industrie gebruikt. Bijvoorbeeld voor individuele neonreclames, opvallende ontwerpen voor beursstands of voor visueel aantrekkelijke reclameweergaven, evenals bij de productie van reclamemateriaal. Groen acrylglas wordt ook heel vaak gebruikt voor directe en indirecte verlichting of armatuurafdekkingen. De aantrekkelijke groene platen worden ook op verschillende manieren gebruikt bij het maken van meubels, catering en decoratie.

 • Acrylglas in groen weerbestendig, UV- en onweerbestendig in binnen en buiten gebruik
 • Acrylglas in groen heeft een hoge oppervlaktehardheid en is daarom relatief ongevoelig voor krassen
 • Acrylglas in groen heeft een slagvastheid die 8 tot 10 keer hoger is dan die van conventioneel echt glas
 • Acrylglas in groen is vorstbestendig en kan permanent worden gebruikt bij temperaturen van -40°C tot +80°C
 • Acrylglas in groen heeft een geringe lichtdoorlatendheid van ongeveer 61% door sterke kleuring
 • Acrylglas groen overtuigt met een rijke groene kleur met een constant hoge pigmentatie
 • Acrylglas in groen is geclassificeerd als normaal ontvlambaar volgens DIN 4102 B2 en UL94 HB

Voordelen van doorzichtig acrylglas in groen in lasersnede

Dankzij onze configurator kan acrylglas in groen online worden besteld in vrijwel elke vorm als een gewenste vorm in exact lasersnede zonder speciale kennis. Het maken van het door de laser vereiste vectorbestand wordt automatisch gegenereerd. U selecteert eenvoudig de gewenste vorm uit een van de vele basisvormen en kunt deze indien nodig verder aanpassen. U kunt bijvoorbeeld heel eenvoudig cirkels, ringen, sterren, driehoeken en vierhoeken met elke hoek of rechthoeken met een of meer afgeronde hoeken maken. Het voorbeeld wordt direct na uw invoer aangepast. U hebt dus altijd volledige controle over de configuratie van uw lasersneden van groen acrylglas. Net zo gemakkelijk als de basisvorm kan worden gecreëerd, kunnen er ook gaten worden toegevoegd zodat u uw reclamebord van acrylglas direct kunt monteren zonder zelf te boren.

We kunnen ze ook zo snel produceren als u uw laserfracties hebt geconfigureerd, omdat de voltooide bestanden rechtstreeks naar de lasersystemen worden verzonden. Dit zorgt voor snelle leveringen en dankzij de grootste mate van automatisering kunnen de laserdelen ook zeer goedkoop worden vervaardigd. Net als in het voorbeeld worden de kosten voor uw snedes van acrylglas ook in echttijd berekend. Volumekortingen voor grotere hoeveelheden of een hoger totaalgewicht worden direct in mindering gebracht, zodat u altijd de goedkoopste prijs krijgt.

 • Laserdelen gemaakt van groen acrylglas kunnen met slechts een paar muisklikken worden gemaakt, zelfs zonder speciale kennis
 • Laseren zorgt voor lagere toleranties in vergelijking met conventioneel zagen
 • De snijrand is gelijkmatig glad en gepolijst tijdens lasersnijden in plaats van ruw en aangetast
 • In plaats van beperkt te zijn tot rechthoekige zaagsneden, kunnen bijna alle vormen worden geconfigureerd
 • Dankzij volledig geautomatiseerde processen zijn snelle levertijden en betaalbare prijzen gegarandeerd

OPMERKING: De grootte van onze lasersnedes van groen acrylglas is beperkt tot een maximaalformaat van 1500mm x 980mm.

Nabewerking van lasersnedes van groen acrylglas

Het bewerken van acrylglas is heel eenvoudig en vereist geen speciaal gereedschap, zodat in de handel verkrijgbare machines en apparaten voor houtbewerking voldoende zijn om de massieve platen aan uw eigen behoeften aan te passen. Vanwege de hoge precisie van onze lasersnedes is verder snijden niet nodig. In principe is dit mogelijk met een conventionele decoupeerzaag of cirkelzaag. Het beste is om een getand zaagblad met gemiddelde dichtheid en een gemiddelde snelheid te kiezen voor de beste zaag-resultaten. Voor het boren van de groene acrylglasplaten adviseren wij u een metaalboor te gebruiken. Bij nabewerking is het echter van essentieel belang dat de plaat stevig op een vlak oppervlak rust. Anders kunnen trillingen, die ook nonchalant worden aangeduid als fladderen, leiden tot uitbraken of zelfs breuk van de hele plaat.

TIP: Wij laseren op aanvraag ook individuele lasersnedes volgens uw tekening uit onze groene acrylglasplaten snel en voordelig.

Thermovormen is een populaire methode voor acrylglas, bijvoorbeeld door het diep te trekken in elke vorm die overblijft na afkoeling. Hiervoor zijn temperaturen tussen 150°C en 190°C vereist. Hoe lang de acrylplaten moeten worden verwarmd, hangt af van zowel de plaatdikte als de exacte temperatuur. Naast dieptrekken is buigen of vouwen een van de processen van thermovormen. Acrylglas kan niet koud worden gevormd of gebogen, omdat de brosheid van de platen ervoor kan zorgen dat ze breken. De beschermende folie moeten echter voor het dieptrekken worden verwijderd, omdat ze niet diep kunnen worden getrokken en alleen dienen om de oppervlakken te beschermen.

Over het algemeen kan acrylglas goed gelijmd worden. Vanwege de lage weerstand tegen oplosmiddelen, zou onze koudlas-kleefstof PMMAprofi van ons eigen merk S-Polybond hier ideaal voor zijn. Er moet echter worden opgemerkt dat dit niet altijd van toepassing is op gelaserd acrylglas. Als lasersneden worden gemaakt van geëxtrudeerde acrylglasplaten, komen spanningen vrij, die in het ergste geval spanningsscheuren kunnen veroorzaken wanneer ze in contact komen met oplosmiddelen. Omdat we echter alleen gegoten acrylglas gebruiken voor lasersnijden, dat vanwege het speciale productieproces geen interne spanningen heeft, zijn spanningsscheuren bij het lijmen met lijmen op basis van oplosmiddelen niet te vrezen.

 • Groen acrylglas kan eenvoudig worden bewerkt door frezen, zagen of boren
 • Groen acrylglas kan worden gelijmd met oplosmiddelvrije lijmen
 • Groen acrylglas kan thermisch worden gevormd bij temperaturen tussen 150°C en 190°C
 • Groen acrylglas kan worden geschroefd, b.v. met roestvrijstalen wandbeugels

ATTENTIE: Gelaserd acrylglas in groen mag niet met alcohol gereinigd worden, omdat dit spanningsscheuren aan de laserranden kan veroorzaken.

Op aanvraag ook lasergravuren en complexe lasersneden

Onze CO2-lasersystemen met gesloten ontwerp kunnen meer dan onze configurator. Van complexere vormen volgens uw ontwerptekening, van letters, cijfers en bedrijfslogo's tot volledige belettering in elk lettertype, er zijn (bijna) geen grenzen aan de vorm van onze lasersnedes. Het maken van lasergravures op groene acrylglasplaten is ook mogelijk met onze lasers.

  Verdere mogelijkheden van onze CO2- lasersysteem op aanvraag:

 1. Letters en lettertypes of logo's laser gesneden van acrylglas in groen
 2. Nauwkeurige lasersnedes precies volgens uw ontwerptekening in elke vorm
 3. Individuele gaten, geperforeerde platen of uitsparingen van onze groene acrylglasplaten
 4. Lasergravuren optioneel op de achterkant (gespiegeld) of op de voorkant
 5. Serieproductie van lasersneden in grote hoeveelheden van groen acrylglas
 6. en veel meer

Heeft u vragen over onze laserservice? Bel ons of stuur ons een e-mail met uw wensen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Plexiglas® is een geregistreerde merknaam van de Röhm GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51060L
Dikte3mm
Standaardlengte1520
Standaardbreedte1010
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurGroen
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.