Acrylglas geel gelaserd

Individuele laserdelen uit weerbestendig acrylglas in geel prijswaardig configureren. Verkrijgbaar in 3mm dikte tot 1500mm lengte en 980mm breedte. De platen zijn doorzichtig en hebben ondanks de intensieve gele kleur een zeer hoge lichtdoorlatendheid van ongeveer 84%.

Het artikel is in voorraad

Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

 • Formulieren

+ Basisvorm Kies een van de beschikbare basisvormen.
Alle benodigde invoervelden worden geladen op basis van uw selectie.

 • Rechteck als Laserform
 • Abgerundetes Rechteck als Laserform
 • Kreis als Laserform
 • Kreisring als Laserform
 • Ellipse als Laserform
 • Halbkreis als Laserform
 • Viertelkreis als Laserform
 • Octagon als Laserform
 • Trapez als Laserform
 • Dreieck als Laserform
 • Rechtwinkliges Dreieck als Laserform
 • Route als Laserform
 • Stern als Laserform
 • Polygon als Laserform
Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo

+ Gatenboringen Wählen Sie Größe, Abstand und Positionen für optionale Lochbohrungen aus.
Je nach gewählter Grundform stehen Ihnen unterschiedliche Varianten zur Verfügung.

 • Er worden geen boringen uitgevoerd
 • Gatenboringen gecentreed op laserdeel
 • Gatenboringen gecentreerd aan elke kant
 • Gatenboringen in elke hoek
 • Gatenboringen boven en onder
 • Gatenboringen links en rechts
 • Lochbohrungen an jeder Seite

Zonder boringen

Er worden geen gaten op het laserdeel geapliceerd

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Acrylglas geel in lasersnede goedkoop online configureren

Onze gele acrylglasplaten kunt u onkine tot een maximale grootte van 1500mm x 980mm eenvoudig en goedkoop als individuele laserdelen configureren. Het acrylglas in geel is doorzichtig en heeft ondanks de krachtige, gele kleur een zeer hoge lichtdoorlatendheid van ongeveer 84%. Om u de best mogelijke kwaliteit voor uw lasersneden te garanderen, gebruiken wij alleen gegoten acrylplaten van hoge kwaliteit. Vanwege het speciale productieproces hebben de platen geen interne spanningen en zijn daarom veel beter geschikt voor lasersnijden. Door de laser zijn de snijranden glad en gepolijst en zijn ze qua vlakheid en glansgraad vergelijkbaar met het glanzende oppervlak.

Onze gekleurde acrylglasplaten bestaan uit massief kern-materiaal en zijn volledig gekleurd. Dit zorgt er voor dat snijranden en de oppervlakken de gelijke gele kleur hebben. Wij gebruiken geen holle- of dubbelwandige-platen voor onze lasersneden uit acrylglas in geel getint.

OPMERKING: Onze gele acrylplaten zijn transparant en hebben een beschermende folie aan beide zijden. Dit dient om de oppervlakken te beschermen, maar is niet thermovormbaar en moet daarom worden verwijderd voor thermovormen.

Eigenschappen van doorzichtig acrylglas in geel

Door gele kleurpigmenten toe te voegen, wordt transparant acrylglas een transparante, gele kunststofplaat met dezelfde eigenschappen als de kleurloze versie. De gekleurde platen in zonnegeel hebben een zeer goede UV- en weersbestendigheid. Als weerbestendige platen zijn de gele kunststofplaten zonder problemen geschikt voor permanent buitengebruik en kunnen worden gebruikt bij temperaturen van -40°C tot +80°C. De natuurlijke UV-bestendigheid van PMMA voorkomt dat de kleur vervaagt, zelfs bij langdurig zonlicht, zodat u jarenlang kunt genieten van de levendige kleuren. PMMA is de afkorting voor de chemische naam polymethylmethacrylaat. Zo wordt acrylglas bijna alleen in de kunststofindustrie genoemd. Het grootste deel van dit kunststof staat bekend als plexiglas®. Plexiglas® is alleen een merknaam van de Röhm GmbH voor acrylglas, maar wordt niet zelden gebruikt als een term voor transparante kunststofplaten.

Acrylglas heeft een zeer hard oppervlak en is daarom relatief ongevoelig voor krassen. Om dezelfde reden is PMMA ook relatief bros, wat betekent dat de platen sneller breken op minder harde kunststofplaten in het geval van stoten of slagen. In directe vergelijking met normaal glas is de slagvastheid 8 - 10 keer hoger, daarom wordt transparant acrylglas heel vaak gebruikt als een kunststof ruit. Deze eigenschappen zijn ook van toepassing op het gele acrylglas, maar vanwege de intense kleur wordt het minder waarschijnlijk gebruikt als een kunststof vervanging voor glas.

Ondanks de intense, gele tint van onze acrylglasplaten wordt een zeer hoge lichttransmissie tot ongeveer 84% bereikt. Dit maakt de gekleurde platen perfect voor grootformaat bedrijfsadvertenties, b.v. in de vorm van verlichte letters op bedrijfsgebouwen. De transparante platen worden ook vaak gebruikt voor kleur-aantrekkelijke advertentietribunes, bijvoorbeeld voor nieuwe producten, of voor bedrukte producten. Geel acrylglas is ook erg populair voor gegraveerde deurborden, lampenkappen en verlichtingselementen. Het intens gele acrylglas is ook uitstekend als gekleurde planken in vitrines en meubels, optioneel met verlichting.

 • Acrylglas in geel is weerbestendig, UV- en neerslagbestendig en geschikt voor binnen- en buitenbereik
 • Acrylglas in geel is in vergelijking tot andere kunststoffen krasbestendig dankzij het harte oppervlak
 • Acrylglas in geel heeft een 8 tot 10 keer zo een hoge slagbestendigheid als echt glas in het gelijke formaat
 • Acrylglas in geel kan langdurig bij temperaturen van -40°C tot +80°C ingezet worden
 • Acrylglas in geel heeft ondanks de intensieve kleur een zeer hoge lichtdoorlatendheid van ongeveer 84%
 • Acrylglas in geel beschikt over een gelijkmatige en consistente pigmentatie in zonnig geel
 • Acrylglas in geel wordt volgens DIN 4102 B2 en UL94 HB als normaal brandbaar geclassificeerd

Voordelen van lasersneden uit doorzichtig acrylglas in geel

In tegenstelling tot het conventionele rechthoekige-sneden op onze platenzagen, zijn met onze laserdeel-configurator afzonderlijke laserdelen in bijna elke vorm mogelijk. Gebaseerd op de meest voorkomende basisvormen, b.v. Cirkels, ringen, ellipsen, driehoeken, rechthoeken, ruiten, polygonen kunnen eenvoudig en gemakkelijk online worden gemaakt met ronde, rechthoekige, vierkante of driehoekige acrylglassnedes. Met een breed scala aan configuratie-opties kunnen de basisvormen aan uw behoeften worden aangepast. Zelfs boorgaten voor het schroeven van de laserdelen worden met weinig moeite geplaatst. Om de configuratie zo eenvoudig mogelijk te maken, is onze realistische echttijd preview beschikbaar, die onmiddellijk op wijzigingen reageert, zodat u altijd volledige controle hebt over uw lasersnijdingen van geel acrylglas. De dynamische prijsberekening reageert ook in echttijd en bepaalt altijd de best mogelijke prijs voor uw configuratie. Kortingen voor grotere hoeveelheden of grotere formaten worden direct van de prijs afgetrokken, afhankelijk van het totale gewicht.

De zeer lage prijzen zijn mogelijk omdat lasersneden vrijwel volledig automatisch kan worden uitgevoerd met de laserdeel-configurator. Na ontvangst van uw bestelling wordt uw laserdeel omgezet in een speciaal bestandsformaat en direct naar onze lasers verzonden. Onze productiemedewerkers hoeven alleen de gele acrylglasplaat plaatsen en het laserproces te starten. Betreft toleranties en materiaal hoeft u dus niet van afzien.

 • Acrylglas-laserdelen in geel zijn in onze online-configurator eenvoudig online configureerbaar
 • Door lasersnijden zijn lagere toleranties mogelijk als bij conventionele zaagsneden
 • De snijranden zijn bij het laseren niet troebel of ruw gezaagd, maar gelijkmatig glad en glanzend
 • Met onze laserdeel-configurator zijn in tegenstelling tot zaagsnedes bijna alle vormen mogelijk
 • Door groot mogelijke automatisering zijn snelle levertijden en goedkope prijzen gegarandeerd

OPMERKING: Voor de gele platen van acrylglas in lasersnede is de maximale grootte 1500mm x 980mm.

Nabewerking van de lasersneden uit acrylglas in geel

U hoeft in principe de platen niet te snijden, omdat uw lasersnedes precies volgens uw specificaties worden gelaserd. Kortom, de gele acrylglasplaten zijn zeer gemakkelijk om mee te werken en vereisen geen speciale kennis of gereedschap. Eenvoudig gereedschap die ook bij de houtverwerking worden gebruikt, zoals een decoupeerzaag, cirkelzaag of een draadloze schroevendraaier, zijn voldoende om te zagen. Let bij het zagen, frezen of boren op een gemiddelde snelheid en een gemiddelde aanvoer, zodat de zaagspaander niet te warm wordt en versmelt met de snijrand. Voor het zagen adviseren wij het gebruik van een zaagblad met middelgrote grove tanden. Dit zorgt ervoor dat de snijkant zo gelijkmatig en glad mogelijk is zonder breuken of splijtingen. Voor het boren adviseren wij u een HSS-boor voor metalen te gebruiken. Zodat verwerking kan plaatsvinden zonder schade aan de plaat als gevolg van uitsparingen of breuken, moet acrylglas altijd stevig op een vlak, glad oppervlak liggen en worden bevestigd zodat het niet kan wapperen.

TIP: Op verzoek laseren we bijna alle vormen van geel getint acrylglas volgens uw tekening. Nauwkeurig, goedkoop en snel.

Het dieptrekken is een veel voorkomende methode voor het vervaardigen van afgewerkte kunststofonderdelen zoals schalen van gekleurd acrylglas. Als thermoplast is PMMA bij uitstek geschikt voor thermovormen en dus kunnen de gele kunststofplaten ook zeer goed worden gebogen of gevouwen. Het is belangrijk dat de platen voldoende worden verwarmd, anders kan acrylglas door zijn brosheid snel breken. Het ideale temperatuurbereik voor dieptrekken van acrylglas ligt tussen 150°C en 190°C. Hoe lang de platen moeten worden verwarmd, hangt af van de gekozen dikte en de exacte temperatuur die wordt gebruikt.

Voor het verlijmen van de gele lasersneden uit doorzichtig PMMA adviseren wij onze Acrylglaslijm PMMAprofi. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van gegoten acrylglas. Geëxtrudeerd acrylglas heeft daarentegen interne spanningen door de extrusie, die vrijkomt tijdens lasersnijden. Dit kan leiden tot spanningsscheuren bij het lijmen met lijmen op basis van oplosmiddelen.

 • Geel acrylglas laat zich zeer eenvoudig bewerking doormiddel van zagen, frezen of boren
 • Geel acrylglas kan uitstekend met geschikte kleefstoffen verlijmd worden
 • Geel acrylglas is bij temperaturen tussen 150°C en 190°C diep te trekken
 • Geel acrylglas kan geschroefd worden bijv. met een wandhouder uit edelstaal

ATTENTIE: Laserdelen uit doorzichtig acrylglas in geel mag niet met alcohol gereinigd worden, om spanningsscheuren te vermeiden.

Cijfers, letters, logos en gravuren op aanvraag

Met onze lasersystemen blijft bijna geen wens onvervuld. We zijn niet alleen beperkt tot de configuratie-opties van onze onlineshop, we kunnen u vrijwel elke vorm laseren en op wens zelfs de gele acrylglasplaten voorzien van uw individuele lasergravure als tekst of afbeeldingen.

  Verdere mogelijkheden met onze CO2-lasersystemen op aanvraag:

 1. Letters, cijfers, letters in helder, intens geel gemaakt van doorzichtig acrylglas
 2. Van uw ontwerptekening in vector-formaat tot het afgewerkte laserdeel van geel acrylglas
 3. Uitsparingen, geperforeerde gaten tot hele geperforeerde platen in lasersnijden gemaakt van acrylglas geel
 4. Individuele lasergravures als tekst of afbeeldingen op de achterkant, voorkant of zelfs beide zijden
 5. Laserdelen van prototype tot serieproductie met de hoogste precisie gemaakt van acrylglas in geel
 6. en veel meer

Ons adviesteam helpt u graag als u vragen heeft over de mogelijkheden met onze CO2-lasersystemen. Bel ons of stuur ons een korte e-mail. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Plexiglas® is een geregistreerde merknaam van de Röhm GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51050L
Dikte3mm
Standaardlengte1520
Standaardbreedte1010
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurGeel
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.