Acrylglas groen fluorescerend gelaserd

Configureer uw individuele laserdelen uit acrylglas in lichtgroen fluorescerend voordelig online met onze laser-configurator. De neon vergelijkbare platen zijn in 3mm dikte tot 1500mm lengte en 980mm breedte configureerbaar. De groene platen zijn doorzichtig en hebben ondanks de pigmentatie een zeer hoge lichtdoorlatendheid van ongeveer 87%. De snijranden van de fluorescerende acylglasplaten hebben een zelf lichtgevend effect.

Het artikel is in voorraad

Verzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order

 • Formulieren

+ Basisvorm Kies een van de beschikbare basisvormen.
Alle benodigde invoervelden worden geladen op basis van uw selectie.

 • Rechteck als Laserform
 • Abgerundetes Rechteck als Laserform
 • Kreis als Laserform
 • Kreisring als Laserform
 • Ellipse als Laserform
 • Halbkreis als Laserform
 • Viertelkreis als Laserform
 • Octagon als Laserform
 • Trapez als Laserform
 • Dreieck als Laserform
 • Rechtwinkliges Dreieck als Laserform
 • Route als Laserform
 • Stern als Laserform
 • Polygon als Laserform
Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo

+ Gatenboringen Wählen Sie Größe, Abstand und Positionen für optionale Lochbohrungen aus.
Je nach gewählter Grundform stehen Ihnen unterschiedliche Varianten zur Verfügung.

 • Er worden geen boringen uitgevoerd
 • Gatenboringen gecentreed op laserdeel
 • Gatenboringen gecentreerd aan elke kant
 • Gatenboringen in elke hoek
 • Gatenboringen boven en onder
 • Gatenboringen links en rechts
 • Lochbohrungen an jeder Seite

Zonder boringen

Er worden geen gaten op het laserdeel geapliceerd

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Acrylglas groen fluorescerend in lasersnede

Onze acrylglasplaten in fluorescerend groen kunnen tot een formaat van 1500mm x 980mm als individuele lasersnede online geconfigureerd worden. De platen zijn transparant en hebben een zeer hoge lichttransmissie van ongeveer 87% ondanks de sterke kleuring. Dit komt door de heldere kleur van de heldergroene acrylplaten, die, afhankelijk van de lichtintensiteit en de omgevingshelderheid, eerder neon geel zijn dan groen. Vanwege de sterke pigmentatie met speciale fluorescerende pigmenten zien de randen van de groene vellen eruit alsof ze zelflichtgevend zijn. Vooral in de lichtgroene, neonachtige platen is dit effect bijzonder goed. Door lasersnijden blijft dit effect behouden. Tijdens het snijden door zagen of frezen maakt de snijkant ondoorzichtig, de randen lijken glad en gepolijst wanneer ze worden gesneden met een CO2-laser waarvan het glansniveau vergelijkbaar is met het oppervlak van de platen. De uitstekende kwaliteit van de snijkant is ook te danken aan het gebruikte acrylglas. Om het best mogelijke resultaat voor uw laserdelen te garanderen, gebruiken we alleen gegoten acrylglas in plaats van geëxtrudeerd plaatmateriaal. Dankzij het speciale productieproces van de kunststofplaten zijn perfecte sneden in termen van maatnauwkeurigheid en kwaliteit van de snijkant mogelijk.

De gekleurde acrylglasplaten in groene fluorescentie zijn heldergroen gepigmenteerd en geverfd over de gehele dikte. De PMMA-platen laser gesneden zijn uitsluitend massieve platen en geen platen met een holle wand of dubbele platen.

OPMERKING:Onze gekleurde acrylplaten in groen fluorescerend zijn van beide zijden voorzien van een beschermende folie, die na het bewerken gemakkelijk afgepeld kan worden.

Eigenschappen van acrylglas in groen fluorescerend

Onze acrylplaten met fluorescentie zijn configureerbaar in verschillende kleuren als lasersnijden tegen lage prijzen. Fluorescerend staat voor een heel speciaal effect, dat wordt geproduceerd door de toevoeging van speciale kleurpigmenten. Deze platen zien eruit alsof ze op de snijranden schijnen. Dit effect, dat vooral merkbaar is in indirecte verlichting of in gedempt licht, wordt vooral gebruikt voor opvallende, kleurrijke decoratie of in de reclame-industrie.

De acrylplaten met heldere, groene randen zijn van conventioneel acrylglas, dat dezelfde positieve eigenschappen heeft als de bekende platen in transparant ontwerp. Deze platen worden vaak plexiglas® genoemd. Plexiglas® is echter alleen een geregistreerde merknaam voor acrylglas van Röhm GmbH. Er zijn veel meer fabrikanten met nog meer merknamen, waaronder acrylglas op de markt is. De juiste chemische naam is echter voor iedereen dezelfde en is PolyMethylMethAcrylaat, waarvan de algemene afkorting PMMA is afgeleid.

Bijzonder opmerkelijk zijn de zeer goede weerbestendige eigenschappen van acrylglas. Dit kunststof is van natuur uit UV- en weersbestendig, waardoor het zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Het risico dat de ultraviolette straling ervoor zorgt dat de felgroene kleur vervaagt of dat de plaat na verloop van tijd broos wordt, wordt uitgesloten door UV-bestendigheid. Zelfs wintertemperaturen onder nul of zomertemperaturen hebben geen invloed op de bruikbaarheid van de acrylglasplaten, omdat het temperatuurbereik waarin de planken kunnen worden gebruikt varieert van laag -40°C tot temperaturen van + 80°C.

Meestal worden de PMMA-platen met heldere randen gebruikt om tuindecoraties te maken. De neon-achtige acrylglasplaten in groen zijn geen uitzondering. Als kleurrijke raamdecoratie zijn de transparante panelen ook erg populair en worden ze soms gecombineerd in verschillende kleuren. De hoge doorschijnendheid van de groene panelen maakt het ook mogelijk om te gebruiken als een whiteboard met achtergrondverlichting. Met bijpassende markeringen, bijvoorbeeld in wit, kan een anders saai wit memobord vakkundig worden opgevoerd. Vanwege de heldere kleur met hoge opvallende factor, worden de fluorescerende platen gebruikt voor reclame met een hoog rendement. Bijvoorbeeld om geleidelijk nieuwe zorgproducten te promoten of om bedrijfsgebouwen met neonreclames opvallend te maken.

 • Groen fluorescerend acrylglas is weerbestendig, UV- en weersbestendig en kan binnen en buiten worden gebruikt
 • Groen fluorescerend acrylglas is relatief ongevoelig voor krassen vanwege de hoge oppervlaktehardheid
 • Groen fluorescerend acrylglas heeft 8 tot 10 keer hogere slagvastheid in vergelijking met conventioneel glas
 • Groen fluorescerend acrylglas is vorstbestendig en kan permanent worden gebruikt bij temperaturen van -40°C tot +80°C
 • Ondanks zijn hoge pigmentatie heeft groen fluorescerend acrylglas een hoge lichttransmissie van ongeveer 87%
 • Groen fluorescerend acrylglas heeft een heldere neon kleur in helder groen met fluorescerende snijranden
 • Groen fluorescerend acrylglas wordt als normaal ontvlambaar beschouwd (volgens DIN 4102 B2, UL94 HB)

Voordelen van acrylglas groen fluorescerend bij het lasersnijden

Creëer gemakkelijk online uw individuele laserdelen van acrylglas in groene fluorescentie met onze speciaal ontwikkelde Laserdeel-configurator en profiteer van bijzonder gunstige prijzen voor hoogwaardige lasersnedes in uitstekende kwaliteit. Om uw laserdelen te configureren, kunt u kiezen uit de meest voorkomende basisvormen, zoals de rechthoek, cirkels of ringen tot driehoeken, sterren of polygonen. Deze basisvormen dienen als basis voor uw individuele aanpassing en kunnen, indien nodig, ook worden geboord met een paar muisklikken. Om de effecten van uw invoer te herkennen, is onze echttijd preview met een waarheidsgetrouwe weergave van uw laseronderdeel beschikbaar. Dankzij onze op gewicht gebaseerde prijsberekening, die ook in echttijd berekent, krijgt u altijd de best mogelijke prijs voor uw spaties. Kortingen voor grotere formaten of grotere hoeveelheden worden automatisch in mindering gebracht.

De lasersnede die u configureert uit ons heldergroene acrylglas worden automatisch gemaakt in een bestandsformaat dat onze moderne lasersystemen kunnen verwerken. Deze worden rechtstreeks op de laser overgedragen. Dankzij contactloos snijden zijn niet alleen zeer kleine toleranties gegarandeerd, maar ook gelijkmatig gladde en gepolijste snijkanten, wat niet mogelijk zou zijn met onze paneelzagen. Om deze reden bieden wij ook onze neon-groene acrylglasplaten met een fluorescerend effect exclusief aan in lasersnijden. Door te zagen zouden de snijranden ruw en aangetast zijn, wat zou resulteren in een groot verlies van het lichteffect.

 • Fluorescerend acrylglas bij lasersnijden wordt gekenmerkt door een lichteffect op de randen
 • Laserdelen kunnen worden gesneden dankzij contactloos snijden met zeer lage productietoleranties
 • Door lasersnijden van het groene acrylglas zijn de snijranden gepolijst, glad en glanzend in plaats van ruw gezaagd
 • Lasersnijden biedt maximale flexibiliteit bij het vormen in tegenstelling tot conventionele zaagsneden
 • Met onze configurator zijn individuele lasersnedes van groen acrylglas eenvoudig te maken

OPMERKING: De grootte van ons lasergesneden groen acrylglas is technisch beperkt tot een maximum van 1500mm x 980mm.

Nabewerking van lasergesneden acrylglas

Acrylglasplaten kunnen eenvoudig worden bewerkt om op maat te snijden of voor montage worden voorbereid. Het snijden zou niet nodig moeten zijn voor onze laserdelen gemaakt van acrylglas groen fluorescerend, maar kan indien nodig worden gerealiseerd met elk gereedschap dat ook wordt gebruikt voor houtbewerking. Hiervoor zijn zagen, frezen of slijpen beschikbaar. Het is belangrijk dat zowel de snelheid als de invoer in het middenbereik worden ingesteld. Dit voorkomt dat het zaagsel samengaat met de snijrand vanwege de gegenereerde warmte. Bovendien moet worden opgemerkt dat de platen op een stevige, vlakke ondergrond rusten en vast zijn, zodat een zogenaamde klapperen van de platen is uitgesloten. Dit kan leiden tot uitbraken of breuk van de gehele acrylplaat. Hetzelfde geldt voor het boren. Voor het boren van gaten is het het beste om een scherpe HSS-staalboor te gebruiken die ook wordt gebruikt om metaal te boren voor scherpe, schone boorgaten.

Het lichtgevend groene acrylglas kan worden gelijmd om bijvoorbeeld kleurrijke decoratie-objecten te maken die zijn gemaakt met verschillende kleuren laseronderdelen. Het moet gezegd worden dat laserdelen van geëxtrudeerd acrylglas spanningen vrijgeven, wat kan leiden tot spanningsscheuren, vooral met lijmen op basis van oplosmiddelen. Omdat we echter alleen gegoten acrylglasplaten gebruiken voor onze lasersneden, die geen spanningen veroorzaken in de plaat vanwege het speciale productieproces, treedt er geen spanningsscheuren op bij het lijmen met lijmen op basis van oplosmiddelen. Als u uw lasersneden wilt lijmen, adviseren wij onze acrylglas-lijm PMMAprofi.

Voor thermogevormde onderdelen gemaakt van de neonachtige acrylglasplaten is een temperatuur tussen 150°C en 190°C vereist. Hoe lang de platen moeten worden verwarmd voor dieptrekken hangt af van de dikte en de geselecteerde temperatuur. Het thermovormen zelf is een veel voorkomende methode voor de productie van kunststof afgewerkte onderdelen in acrylglas en vrij eenvoudig te implementeren als een thermoplast. Het zelflichtende effect van de fluorescerende acrylplaten is zeer effectief in diepgetrokken delen, niet alleen aan de snijranden, maar ook op gebogen oppervlakken of bochten.

Acrylglas is ook uitstekend geschikt voor buigen of vouwen. Echter, ook hier is de voorafgaande verwarming van de platen vereist omdat ze anders kunnen breken. Na afkoeling blijven de kunststofplaten acrylglas in de gewenste vorm.

 • Fluorescerend acrylglas groen kan gemakkelijk worden bewerkt door frezen, zagen of boren
 • Fluorescerend acrylglas groen kan heel goed worden verlijmd met oplosmiddelvrije lijmen
 • Fluorescerend acrylglas groen kan thermisch worden gevormd bij temperaturen tussen 150°C en 190°C
 • Fluorescerend acrylglas groen kan worden vastgeschroefd, b.v. met wandbeugels van roestvrij staal

ATTENTIE: Laser gesneden acrylglas kan niet met alcohol worden gereinigd, omdat dit spanningsscheuren aan de laserranden kan veroorzaken.

Lasergraveren en complex lasersneden op aanvraag

Wilt u lasersnijden dat niet mogelijk is met onze configurator? We produceren ook laserdelen precies volgens uw ontwerp tot een formaat van 1500mm x 980mm van onze groene acrylglasplaten met fluorescerende snijrand. Er is bijna elke vorm mogelijk. Zelfs letters, logo's of bedrijfslogo's, zelfs met individuele lasergravure op aanvraag, zijn mogelijk met onze moderne CO2-lasersystemen. Neem voor verdere vragen en specifieke offerteaanvragen telefonisch of per e-mail contact op met ons vriendelijke team.

  Andere mogelijkheden van ons CO2-lasersysteem op aanvraag:

 1. Letters en volledige letters of logo's in laser uitgesneden uit fluorescerend acrylglas groen
 2. Lasersnijden precies volgens uw ontwerptekening als een vectorbestand met hoge dimensionale nauwkeurigheid
 3. Enkele gaten, geperforeerde platen of uitsparingen uit groen fluorescerend acrylglas
 4. Lasergravure aan de achterkant of voorkant met lichtgevend effect van groen fluorescerend acrylglas
 5. Laserdelen in massaproductie ook in grote hoeveelheden groen fluorescerend acrylglas
 6. en veel meer

Plexiglas® is een geregistreerde merknaam van de Röhm GmbH.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51960L
Dikte3mm
Standaardlengte1520
Standaardbreedte1010
LevertijdVerzendklaar in ongeveer 1 week na ontvangst van uw order
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurGroen
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
KleurnaamGroen fluorescerend
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.