Robuuste patroonpers POINT High Tack

De robuuste metalen POINT High Tack-patroonpers heeft een drievoudige schuif en maakt het traploos doseren van alle lijmen en kitten in standaardpatronen tot 310 ml mogelijk.

✓ Nauwkeurige dosering
✓ Uiterst stevige metalen behuizing
✓ Hoge overdrachtsratio van 1:18
✓ Inclusief druppelstopfunctie
✓ Inclusief ladderhaak
✓ Speciaal voor moeilijke afdichtingen

Het POINT High Tack siliconenpistool - speciaal voor taaie MS-polymeren en afdichtingsmiddelen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 15,90 / stuk
€ 15,90 / stuk
0,9200 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 15,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,9200 kilo
Beschrijving

Patroonpers POINT High Tack – De robuuste

Zeer stevige uitvoering ✓ Perfect voor MS-polymeren ✓ Zeer nauwkeurige dosering ✓

Met de POINT High Tack bieden wij een uiterst robuuste patroonpers die bijzonder geschikt is voor lijmen en kitten met een lage viscositeit. Dankzij het solide mechanisme en de drievoudige schuif kunnen zelfs zeer taaie MS-polymeren moeiteloos en veilig worden verwerkt. Het soepel lopende hefboommechanisme is traploos. Dit zorgt voor een gelijkmatige en nauwkeurige applicatie van lijmen en kitten. Dankzij de hoge overbrengingsverhouding van 1:18 hoeft u zich geen zorgen te maken over vroegtijdige vermoeidheid van de handspieren, zelfs niet bij zware kitten.

Met het stevige pistool bent u echter niet beperkt tot MS-polymeren, want POINT High Tack is geschikt voor alle in de handel verkrijgbare siliconen, acrylaatkitten en lijmen in standaardpatronen met een vulcapaciteit tot 310ml. Voor schoon werken heeft het model een druppelstopfunctie om te voorkomen dat de kit doorloopt.

Leveringsomvang:

 • 1 x Patroonpers POINT High Tack

Eigenschappen van de POINT High Tack patronenpers

Met de POINT High Tack bieden wij een speciale vorm van patroonpersen, die speciaal is ontwikkeld voor zeer taaie lijmen met een lage viscositeit. De zeer stevige constructie blijkt het duidelijkst uit de robuuste drukker, die bestaat uit drie massieve stalen staven. De duwring is ook van massief staal en is met een dikte van bijna 4mm bijna drie keer zo dik als conventionele patroonpersen. Voor maximale stabiliteit is ook het skelet van de patroonhouder volledig gelast. Bij conventionele patroonpersen wordt hier alleen de puntlasmethode toegepast, waarbij de afzonderlijke onderdelen door kleine laspunten met elkaar worden verbonden. De constructie van de POINT High Tack heeft echter ook een klein nadeel, want met 920 gram eigen gewicht is het pistool geen lichtgewicht en weegt het ongeveer 25% meer dan onze professionele patroonpers GUDFOR Heavy Duty.

Voor een patroonpers die vooral gericht is op professionele gebruikers en doe-het-zelvers met hoge kwaliteitseisen, heeft de POINT High Tack natuurlijk een soepele toevoer die traploos kan worden bediend. Dit is een doorslaggevend voordeel, vooral bij het verlijmen van kleine onderdelen met een MS-polymeer, omdat alleen zo een nauwkeurige en consistente dosering kan worden gegarandeerd. Met een overbrengingsverhouding van 1:18 is het verwerken van alle lijmen en kitten zeer eenvoudig en vergt het niet veel kracht. Natuurlijk is ook een druppelstopfunctie geïntegreerd, die dankzij het ergonomische ontwerp moeiteloos met de duim kan worden geactiveerd. De ruim bemeten ladderhaak aan het einde van de middelste schuif wordt niet alleen gebruikt om aan de ladder of steiger te hangen wanneer beide handen nodig zijn om de te lijmen voorwerpen aan te brengen, maar is ook nodig voor de handmatige geleiding van de schuif wanneer een patroon moet worden verwisseld of geplaatst.

Voordelen van de POINT High Tack in een overzicht

 • Zeer robuust ontwerp van gepoedercoat metaal met drievoudige schuifregelaar
 • Speciaal voor laagviskeuze lijmen en kitten, zoals MS-polymeren
 • Compatibel met alle siliconen, schildersacryl en MS-polymeren in patronen van 310ml
 • Dankzij de geïntegreerde druppelstop is er geen druppelen of nadruppelen van de lijm- en afdichtingsmiddelen
 • Het soepel lopende, traploze mechanisme maakt een consistente toepassing mogelijk
 • Dankzij de traploze toevoer is een nauwkeurige, gelijkmatige toepassing van kit mogelijk
 • De hoge overbrengingsverhouding van 1:18 zorgt voor moeiteloos aanbrengen van kitten
 • Om de patroon te wisselen, kan het pistool worden opgehangen met de ladderhaak

Hantering van de patroonpers POINT High Tack

Om de patroon in de patroonpers te plaatsen, moet de robuuste schuif vooraf worden uitgetrokken. Daartoe moet de vergrendelingsknop met de duim worden ingedrukt en de schuif op de ladderhaak helemaal naar achteren worden getrokken. Vervolgens kan de patroon met de patroonpunt aan de voorzijde door de ronde opening worden geleid en vervolgens in de patroonhouder worden geplaatst totdat deze volledig in het skeletlichaam rust. Bij sommige patronen is de punt met een ring aan de patroon bevestigd. Als de punt pas op de patroon is geschroefd nadat deze is geplaatst, kan het nodig zijn om deze los te schroeven voordat u de patroon verwijdert.

Om het patroon te verwijderen, moet het slot weer worden losgemaakt en de drievoudige schuif op de haak naar achteren worden getrokken tot hij volledig is uitgetrokken. Nu kan de patroon uit de patroonhouder worden gehaald. Bij sommige patronen is de tip met een ring aan de patroon bevestigd. Als de dop na het plaatsen op de patroon is geschroefd, kan het nodig zijn deze los te schroeven voordat u de patroon verwijdert.

Om lijm en kit aan te brengen, trekt u gewoon aan de hendel. Deze is zo gevormd dat hij comfortabel in de hand ligt en zorgt voor een goede grip, zelfs met natte of zweterige handen. De pusher, bestaande uit drie solide stalen staven, glijdt moeiteloos en gemakkelijk controleerbaar in de patroon en drukt zelfs de taaiste lijmmassa uit de cartridge. De traploze aanvoer maakt zeer nauwkeurig doseren mogelijk, zelfs in smalle voegen en spleten. De vergrendelingsknop, die tegelijkertijd het druppelstopmechanisme in werking stelt, kan zeer gemakkelijk met de duim worden bediend, zodat er geen silicone, acryl of lijm meer uit de patroonpunt ontsnapt als de kitapplicatie wordt onderbroken.

TIP: Het af en toe schoonmaken van het patroonpistool na gebruik helpt niet alleen om het patroonpistool lang mooi te houden, maar kan ook van invloed zijn op de levensduur van het pistool. Vooral MS-polymeren moeten vóór het uitharden met een vochtige doek worden afgeveegd om de technische en optische integriteit van het patroonpistool te behouden.

Technische gegevens POINT High Tack patroonpers

 • Producttype: Patroonpistool
 • Materiaal: Metaal (gelakt, deels met poedercoating))
 • Kleur: Rood, zwart
 • Afmetingen: ca. 38cm (62cm) x 22cm x 6cm
 • Gewicht (zonder patroon): 920 gram
 • Overdrachtsratio: 1:18
 • Traploze voeding: Ja
 • Patroonhouder draaibaar: Nee
 • Druppelstop: Ja
 • Ladderhaak: Ja
 • Ergonomisch gevormd: Ja
 • Eenhandige bediening: Mogelijk
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerTG-SPIST-HT
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4772012003725
MateriaalMetaal (gelakt, deels met poedercoating)
Gewicht0.9200
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.