PTFE platen op maat kopen

PTFE (ook bekend als Teflon) is een hoogwaardige kunststof met zeer goede glijdeigenschappen en een hoge mate van chemicaliënbestendigheid. Bij S-Polytec krijgt u PTFE platen van hoge kwaliteit op de millimeter nauwkeurig gezaagd voor een goede prijs.

Uw voordelen van onze PTFE platen
 1. PTFE platen kunnen constant extreme temperaturen van -200°C tot +260°C weerstaan
 2. PTFE platen hebben een afstotende werking en zijn elektrisch isolerend
 3. PTFE platen zijn toegelaten voor het gebruik met levensmiddelen en drinkwater

PTFE platen voordelig van een vakhandelaar

Koop kunststof platen van PTFE goedkoop online op maat gesneden of als een hele plaat in verschillende formaten en diktes.

Was is PTFE?

PTFE, of preciezer gezegd PolyTetraFluorEthyleen (ook bekend als Teflon), is een absoluut hoogwaardige op fluorkoolwaterstof gebaseerde kunststof. Dit is zelfs in het temperatuurbereik van -200 tot 260 ° C te herkennen. De reden voor de uitstekende temperatuurbestendigheid van PFTE is dat fluor het meest elektronegatieve chemische element in het periodiek systeem is en extreem sterke en stijve verbindingen vormt met koolstof.

Ook de uitstekende technische eigenschappen van PTFE kunststof zoals slijtvastheid, hoge slagvastheid, zeer goede weerbestendigheid, zijn te danken aan deze sterke intermoleculaire fluor-koolstofbinding.

PTFE heeft een zeer hoge chemische bestendigheid. Bij elk koolstofatoom bevinden zich twee fluoratomen die de elektronen met gelijke kracht uit de koolstof "trekken". Dit creëert een elektrostatische symmetrie in het molecuul die je van de buitenkant niet kan zien en die het molecuul extreem niet-polair maakt. Deze eigenschap in combinatie met de hoge gedeeltelijke kristalliniteit van PTFE zorgt ervoor dat deze kunststof niet kan worden opgelost met gebruikelijke oplosmiddelen zoals aceton of benzine, daarom kan PTFE niet gemakkelijk worden gelijmd of geverfd.

Fysische eigenschappen van PolyTetraFluorEthyleen

PTFE-platen van hoogwaardig kunststof hebben een hoge dichtheid en uitstekende thermische eigenschappen. PolyTetraFluorEthyleen, die ook bekend is onder de naam Teflon, is goedgekeurd voor gebruik in de voedings- en drinkwatersector.

PTFE platen hebben niet-brandbare eigenschappen en houden extreme temperaturen van -200°C tot +260°C stand en wordt dankzij de uitstekende bestendigheid tegen chemicaliën vaak in de chemische-industrie gebruikt.

Dit materiaal, met een fysieke dichtheid van ongeveer 2,4 g / cm 3, is aanzienlijk zwaarder dan andere kunststofplaten die door ons worden aangeboden, andere soorten kunststoffen zijn meestal slechts ongeveer 1 g / cm 3.

Hoe wordt PolyTetraFluorEthyleen verwerkt?

PTFE kan door alle gangbare bewerkingsmethoden worden verwerkt. Dit kunststof is uitstekend geschikt voor zagen, draaien, boren, slijpen en frezen.

PTFE is anti-adhesief en daarom is verven, lijmen en doubleren niet mogelijk. Het verlijmen van PTFE met elkaar of met andere materialen is met geen enkel kleefmiddel mogelijk, het is alleen mogelijk met speciaal ontworpen kleefstoffen.

Ons leveringsprogramma voor PTFE platen:

 1. PTFE Standaardplaten in 0,6 x 0,6 Meter in diktes van 5mm tot 60mm
 2. PTFE Standaardplaten in 1,2 x 1,2 Meter in diktes van 5mm tot 15mm
 3. PTFE Standaardplaten in 2,0 x 1,0 Meter in diktes van 1mm tot 20mm
 4. Het toe snijden tot een grootte van 2,0 x 1,0 Meter in diktes van 1mm tot 20mm

Op verzoek leveren wij ook:

 1. PTFE platen in diktes van 0,5mm tot 80mm
 2. PTFE folie met een dikte van 0,5 mm - 3 mm als rol tot 140 meter lang
 3. PTFE massieve staven geëxtrudeerd met een lengte van 2,0 meter in diameters van 4mm - 205mm
 4. PTFE massieve staven geëxtrudeerd met een lengte van 1,0 meter in diameters van 4mm – 205mm
 5. Geperste PTFE massieve staven in diameters van 200 - 500mm en lengtes tot 300mm
 6. Geëxtrudeerde PTFE buizen met een lengte van 2,0 meter en een diameter van 10mm - 360mm en lengten
 7. Geëxtrudeerde PTFE buizen met een lengte van 1,0 meter en een diameter van 10mm - 360mm en lengten
 8. Geperste PTFE buizen met een diameter van 215mm - 2050mm
 9. PTFE rechthoekige profielen van 22 mm x 22 mm tot 330 mm x 32 mm in verschillende lengtes tot 25 meter

Toepassingsgebieden van PTFE platen

PTFE heeft een uitstekende geleidende eigenschappen. Om deze reden wordt PTFE vaak gebruikt voor glijlagers (onder andere in bij de bouw van bruggen).

PTFE platen worden in veel gebieden gebruikt in de vorm van ventielzittingen, pomprotoren, rolbekledingen of als afdichtingsmateriaal voor de chemische industrie. Ook op het sanitaire gebied wordt PTFE vaak gebruikt onder de naam Teflon-tape. PTFE-platen zijn ook uitstekend als een isolator.

Individuele freesdelen uit PolyTetraFluorEthyleen

Heeft u speciale gefreesde onderdelen nodig die zijn gemaakt van PTFE volgens de exacte specificaties voor het maken van prototypes of voor serieproductie, bijvoorbeeld pakkingen of geleiders voor de constructie van apparaten of machinebouw?

Dankzij onze moderne CNC-freescentra kunnen wij PTFE-kunststoffen exact naar uw specificaties frezen, op voorwaarde dat het maximale formaat van 2,0 x 1,0 meter niet wordt overschreden. Hiervoor hebben we alleen een ontwerp van u nodig. We kunnen de volgende formaten verwerken: DXF, DWG, STEP of IGES. Bovendien kunnen we AI- en EPS-bestanden converteren.

We sturen u graag een offerte op maat incl. Verzendkosten vooraf, precies volgens uw specificaties en behoeften. Vertel ons de gewenste hoeveelheid per levering in combinatie met een ontwerptekening en we berekenen uw individuele prijs.