PTFE platen op maat kopen

PTFE platen

PTFE (ook bekend als Teflon) is een hoogwaardige kunststof met zeer goede glijdeigenschappen en een hoge mate van chemicaliënbestendigheid. Bij S-Polytec krijgt u PTFE platen van hoge kwaliteit op de millimeter nauwkeurig gezaagd voor een goede prijs.

Uw voordelen van onze PTFE platen:

  1. PTFE platen kunnen constant extreme temperaturen van -200°C tot +260°C weerstaan
  2. PTFE platen hebben een afstotende werking en zijn electrisch isolerend
  3. PTFE platen zijn toegelaten voor het gebruik met levensmiddelen en drinkwater

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

Over het materiaal

PTFE (polytetrafluorethyleen, vaak bekend onder de handelsnaam TEFLON®) is een kunststof gebaseerd op fluorocarbon, met bijzonder hoge materiaalprestaties. Neem bijvoorbeeld alleen al het temperatuurbereik van -200 tot 260 °C. Hoe komt PTFE aan deze uitstekende temperatuursbestendigheid? Omdat fluor het meest elektronegatieve chemische element in het periodensysteem is zeer sterke en stabiele bindingen met koolstof vormt. De uitstekende technische eigenschappen van PTFE, zoals hoge slijtvastheid, hoge slagvastheid, uitstekende weersbestendigheid worden toegeschreven aan deze sterke intermoleculaire verbinding.

PTFE platen kunnen niet gelakt worden en lijmen kan alleen met speciale kleefstoffen. Dit is een teken van de zeer goede chemische bestendigheid. Waar komt die vandaan? Op elk koolstofatoom zitten twee fluoratomen, die met dezelfde kracht de elektronen van de koolstof 'trekken'. Hierdoor ontstaat een elektrostatische symmetrie in het molecuul die buiten het materiaal niet merkbaar is, en het molecuul zeer apolair maakt. Deze eigenschap in combinatie met de hoge partiële kristalliniteit van PTFE zorgt er voor dat deze kunststof niet kan worden opgelost met gebruikelijke oplosmiddelen zoals aceton of benzine. Dit materiaal is aanzienlijk zwaarder dan andere kunststoffen die wij leveren, omdat het een dichtheid van ongeveer 2,4 g/cm3 bezit. Andere soorten kunststof liggen meestal rond 1 g/cm3.

PTFE wordt gebruikt als uitgangsmateriaal voor lagers, als afdichtingsmateriaal voor de chemische industrie, maar ook voor sanitaire toepassingen onder de naam teflon tape. Andere toepassingen zijn onderdelen die zijn vervaardigd of gevormd voor engineering.

Leveringsprogramma van S-Polytec

Wij bieden op aanvraag ook de volgende producten:

  • geëxtrudeerde staven met diameters van 4-205mm en lengtes van 1 of 2 meter
  • geperste staven met diameters van 200-500mm en lengtes tot 300mm
  • geëxtrudeerde buizen met diameter 10x360mm en lengtes van 1 of 2 meter
  • geperste buizen met diameters van 215-2050mm
  • rechthoekprofielen van 22x22mm tot 330x32mm in verschillende lengtes tot 25 meter
  • folie in diktes van 0,5-3mm op rollen tot 140 meter lengte
  • platen in diktes van 0,5-60mm in formaat 1220x1220mm

Gefreesde onderdelen uit polytetrafluorethyleen:

Wij bieden de mogelijkheid om PTFE platen volgens uw voorstellingen te frezen. Op onze freesmachines kunnen we plaatmateriaal verwerken met een maximaal formaat tot 2x4 meter. Als u een freesaanvraag heeft, kunt u ons eenvoudig alle gegevens mailen, samen met een duidelijke tekening met maataanduidingen. Wij sturen u dan graag vrijblijvend een offerte inclusief verzendkosten. Voor het uitvoeren van freeswerk hebben we de constructietekeningen als bestand nodig; we kunnen DXF-, DWG-, STEP- of IGES-bestanden op onze freesmachines omzetten.