PTFE platen wit 0,6x0,6 meter

PTFE-platen (polytetrafluorethyleen, ook bekend als teflon) als een standaardplaat van een klein formaat met een lengte van 600mm en een dikte van 600mm in diktes van 5mm, 8mm, 10mm, 12mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm, 45mm, 50mm, 55mm en 60mm verkrijgbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
600mm
600mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PTFE wit als standaardplaat in 600mm x 600mm

Onze kunststofplaten uit PTFE zijn als standaardplaat met een formaat van 600mm x 600mm in diktes van 5mm tot 60mm verkrijgbaar. De PTFE-platen hebben de typische kleur van PTFE, die zich uitstrekt over de gehele dikte van de kunststofplaat, zodat snijranden of freesranden dezelfde witte kleur hebben. De oppervlakken van onze handige standaardplaten zijn gelijkmatig glad en worden zonder beschermende folie geleverd vanwege hun anti-klevende eigenschappen.

Wat is PTFE?

PTFE is een afkorting voor polytetrafluorethyleen (ook bekend onder de naam teflon®) en is een van de hoogwaardige technische kunststoffen vanwege zijn bijzondere eigenschappen betreft het enorme temperatuurbereik en de zeer hoge chemische weerstand. De fysieke dichtheid van 2,3 g/cm³ ligt bij onze PTFE platen duidelijk over de dichtheid van andere kunststoffen. Hier door telt PTFE tot de zwaarste kunststoffen en is slechts marginaal lichter dan aluminium met vergelijkbare dimensies.

Eigenschappen van onze witte PTFE platen

Onze PTFE standaardplaten combineren de voordelen van verschillende kunststoffen, zoals de goedkeuring voor de voedingsmiddelenindustrie, de brandveiligheidsklasse UL94 V0 (vlambestendig) of een weerstand tegen Uv-straling en weerinvloeden. Bovendien is PTFE met zijn uitstekende chemische weerstand tegen bijna alle chemicaliën overtuigend en wordt het alleen aangevallen door alkalisch smelten en fluor. De zeer goede geleidende eigenschappen en de elektrisch isolerende eigenschappen dragen ertoe bij dat het witte PTFE in bijna alle takken van de industrie wordt gebruikt. Van tankbouw voor de chemische industrie tot chemische technologie tot weg- en brugconstructies wordt PTFE gebruikt.

 • PTFE heeft een lage temperatuurbestendigheid tot -200°C
 • PTFE kan permanent worden gebruikt bij zeer hoge temperaturen tot +260°C
 • PTFE wordt gekenmerkt door zijn uitstekende chemische weerstand
 • PTFE voldoet aan de brandveiligheid klasse UL94 V0 en geld als niet brandbaar
 • PTFE is UV- en weersbestendig en voor het buitengebruik bruikbaar
 • PTFE wordt gekenmerkt door zijn uitstekende elektrische isolerende eigenschappen
 • PTFE beschikt over een enorme geleid- en anti klevende gedrag

Goedkeuringen voor onze witte PTFE platen

Onze witte standaardplaten van polyetetrafluorethleen zijn fysiologisch onschadelijk en voedselveilig en daarom goedgekeurd voor gebruik in de voedselverwerkende industrie evenals drinkwatertoepassingen. PTFE wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor niet klevende coatings van pannen, als snijmateriaal in de horeca en in slagerijen, of in logistiektechniek voor de industriële verwerking van levensmiddelen.

 • Fysiek onschadelijk volgens BfR
 • Levensmiddel comfortabel volgens EU 10/2011
 • Voedsel conformiteit FDA

Grotere formaten of het snijden van onze PTFE platen.

Naast onze kleine standaardplaten met een lengte van 600mm en een breedte van 600mm, bieden wij u in onze onlinewinkel ook andere formaten als standaardplaten uit PFTE aan. Als u grotere PTFE platen nodig heeft, zijn standaardplaten met een formaat van 2,0 x 1,0 meter tot een dikte van 20mm beschikbaar. Daarnaast leveren wij ook witte PTFE standaardplaten met de afmeting 1200mm x 1200mm in diktes van 5mm, 8mm, 10mm, 12mm, en 15mm.

Om onze witte PTFE platen direct in de benodigde eindformaat te bestellen, bieden wij onze PTFE platen wit op maat aan. Met onze snijconfigurator kunt u de vereiste afmetingen voor lengte en breedte opgeven in millemeters. Het snijden gebeurt dan met een nauwkeurigheid van millimeters op een van onze moderne plaatzagen voor het horizontaal zagen precies volgens uw specificaties.

Toepassingsvoorbeelden voor onze witte PTFE platen

 • PTFE platen worden vanwege de chemicaliënbestendigheid in chemische apparatuur en voor container bauw verwerkt
 • PTFE platen worden gebruikt in de drinkwater- en voedselindustrie als gevolg van voedselgoedkeuring
 • PTFE platen worden gebruikt voor glijlagers en machineonderdelen met de hoogste eisen aan geleidbaarheid
 • PTFE platen worden gebruikt voor de productie van schakeldelen, isolatoren en speciale afdichtingen
 • En nog veel meer

Verwerking van onze witte PTFE platen

Onze kleinere PTFE standaardplaten in de kleur wit, laten zich zonder problemen met gebruikelijk houtbewerkingsgereedschap bewerken. Om het vereiste uiteindelijke formaat van de platen te bereiken, kunnen de PTFE-platen eenvoudig worden gezaagd of gefreesd. Bovendien is het ponsen met het geschikte stempelgereedschap een gebruikelijke praktijk om gevormde delen vervaardigd uit PTFE te vervaardigen. PTFE kan net zo eenvoudig worden verwerkt als hout met een standaard draadloze accuboormachine om gaten te boren of schroefdraden te snijden. Ook het schroeven van PTFE platen met elkaar of met een ander materiaal is bij onze witte PTFE platen zonder enkel probleem mogelijk.

Polytetrafluorethyleen heeft een enorme weerstand tegen chemicaliën zoals zuren of oplosmiddelen en kan daarom niet worden geverfd of beplakt worden met folie. De hechting van PTFE is ook uitgesloten vanwege de anti-klevende eigenschappen. Bovendien is het lassen van PTFE niet mogelijk, omdat PTFE geen verwerkingstemperatuur heeft die nodig is om een lasdraad te verzachten.

OPMERKING: PTFE kan vanwege zijn chemische bestendigheid niet verlijmt worden.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer75110S
Standaardbreedte600
Standaardlengte600
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolytetrafluorethylen
MateriaalPTFE
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurNaturel
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten