PTFE platen wit op maat

PTFE-platen (polytetrafluorethyleen, ook bekend als teflon™) in diktes van 1mm – 20mm in de gewenste maat laten snijden en goedkoop laten leveren.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PTFE platen – de eerste keuze voor hoge temperaturen

Wij bieden PFTE platen aan met dikten tussen de 1mm en 20mm en hebben van nature de typische witte kleur die PFTE platen kenmerkt. Zodat snijranden en het oppervlak dezelfde kleur hebben. Het oppervlak van onze PTFE platen is glad en ziet er mat uit. Op de afbeelding in onze onlinewinkel ziet u een origineel beeld van de PTFE platen die wij aanbieden.

Eigenschappen van onze PTFE snede

PTFE platen (die ook onder de merknaam Teflon™ bekend is) hebben een uitstekende temperatuurbestendigheid van -200 ° C tot + 260 ° C en zijn vooral geschikt voor toepassingen waar extreme temperaturen te verwachten zijn. De uitstekende glijeigenschappen van PTFE, evenals de hoge chemische weerstand, dragen eraan bij dat deze hoogwaardige kunststof voor een verscheidenheid aan toepassingen kan worden gebruikt. PTFE is erg populair voor glijlagers in de machinebouw of bij de constructie van bruggen. PTFE heeft een vergunning in de voedingsindustrie, dus het wordt ook veel gebruikt in de medische of voedingssector.

In onze onlinewinkel bieden wij de mogelijkheid, PTFE platen direct in de door u benodigde maat te bestellen.

Voer gewoon de gewenste afmetingen in voor lengte en breedte en kies uit een van de beschikbare dikten 1mm, 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 10mm, 15 mm of 20 mm, evenals het vereiste aantal. Onze snijconfigurator bepaalt vervolgens uw individuele prijs en na een korte tijd kunnen wij uw op maat gemaakte PTFE platen leveren aan uw gewenste adres dankzij de constante voorraad. Het snijden vindt plaats op een van onze moderne platenzaag met een zeer lage zaagtolerantie van slechts +/- 1 mm.

OPMERKING: Vanwege de lage dikte van onze PTFE platen in een dikte van 2mm hebben ze meestal een lage eigenstabiliteit, maar ze kunnen ook worden geplaatst rond stralen en gebogen oppervlakken.

Toelatingen voor onze witte PTFE platen

Onze witte snede gemaakt van polytetrafluorethyleen zijn fysiologisch onschadelijk en voedselveilig en daarom goedgekeurd voor het gebruik in de voedselverwerkende industrie en in de drinkwatersector. PTFE wordt onder andere ook gebruikt voor niet-klevende coatings van pannen, als snijplanken in de horeca of in slagers, en als transportbandtechnologie voor de industriële verwerking van voedingsmiddelen.

 • Fysiologisch onschadelijk volgens BfR
 • Voedselconformiteit volgens EU 10/2011
 • Voedselconformiteit FDA

Toepassingsvoorbeelden voor PTFE op maat

 • Dankzij de goede glij-eigenschappen wordt PTFE gebruikt bij de vervaardiging van glijlagers in de machinebouw
 • PTFE is ideaal voor machineonderdelen die bestand moeten zijn tegen zeer hoge of zeer lage temperaturen
 • PTFE wordt vaak gebruikt als voeringmateriaal voor compensatoren en pijpleidingen in de engineering van chemische fabrieken
 • PTFE wordt gebruikt in medische technologie, onder andere voor implantaten zoals vaatprothesen
 • en nog veel meer

Verwerking van onze PTFE op maat

PTFE is een hoogwaardig technisch kunststof en wordt meestal verder verwerkt tot afgewerkte producten. De PTFE-platen kunnen eenvoudig bewerkt worden door bewerking, zoals zagen, slijpen, boren of frezen zonder speciaal gereedschap. Voor het zagen van deze platen kunnen normale gereedschappen voor houtbewerking worden gebruikt. Voor het maken van boringen is een standaard accuschroevendraaier voldoende. Gebruik hierbij boren voor metaalbewerking. Onze PTFE platen zijn slagvast, dus er zijn geen barsten of scheuren te verwachten.

Het maken van freesdelen uit PTFE kunststof is zonder enkel probleem mogelijk. Houd er rekening mee dat we ook PTFE-gefreesde onderdelen kunnen produceren volgens uw ontwerptekening, omdat we beschikken over ultramodern 3-assig CNC-frezen voor platen tot een grootte van 4,0 x 2,0 meter. Wij bieden het materiaal en de verwerking van een enkele bron aan.

OPMERKING: PTFE is antikleefbaar en kan dus niet worden gelijmd. Zelfs schilderen of beplakken met een folie is niet mogelijk vanwege het afstotende oppervlak.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPFTE
Dikte1mm - 20mm
Standaardlengte2000
Standaardbreedte1000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolytetrafluorethylen
MateriaalPTFE
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurNaturel
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten