PTFE platen wit 1,2x1,2 meter

PTFE platen (polytetrafluorethyleen, ook bekend als teflon) als kwadratische standaardplaat in een formaat van 1,2 x 1,2 meter in diktes van 5mm, 8mm, 10mm, 12mm, 15mm, verkrijgbaar.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
1200mm
1200mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PTFE wit als standaardplaat in 1,2 x 1,2 meter

Onze grotere kwadratische standaardplaten uit wit PTFE met een formaat van 1200mm x 1200mm zijn in diktes van 5mm, 8mm, 10mm, 12mm, en 15mm verkrijgbaar. De natuurlijke witte kleur die typisch is voor PTFE, strekt zich uit voer de gehele dikte van de massieve platen, zodat dezelfde witte kleur zichtbaar is, zelfs bij verwerking door snijden of frezen is er dezelfde witte kleur. De gladde oppervlakken van onze handige standaardplaten zijn gelijkmatig glad en worden geleverd zonder beschermfolie, dus wees voorzichtig tijdens verdere verwerking om krassen op het oppervlak te voorkomen.

Wat is PTFE?

Polytetrafluorethyleen, afgekort PTFE, is in zijn natuurlijke vorm wit en telt tot de zwaarste kunststoffen met een specifieke dichtheid van ca. 2,3 gram per kubiek centimeter. De meeste kunststoffen wegen tussen de 0,95 gram (PE-HD) tot 1,4 gram bij gelijke volume. Als hoogwaardig kunststof is ons witte PTFE superieur aan de meeste kunststoffen. Dit is met name van toepassing op het temperatuurbereik of de chemische weerstand, daarom wordt PTFE in een groot aantal industrieën gebruikt voor toepassingen met de hoogste eisen aan het kunststof.

Eigenschappen van onze witte PTFE platen

Hoewel de meeste thermoplaten altijd een compromis moeten sluiten over hun eigenschappen, combineren onze witte PTFE standaardplaten de belangrijkste eigenschappen en zijn daarom geschikt voor bijna alle toepassingen die geen verband houden met lijmen of thermovormen. PVC is bijvoorbeeld moeilijk ontvlambaar en ook verkrijgbaar als UV-gestabiliseerde kwaliteit, maar heef geen goedkeuring voor voedingsmiddel bereik. Hoewel polyethyleen voedselveilig is en ook relatief goed bestand is tegen chemicaliën, kan het niet in dit bereik van PTFE reiken en het is ook normaal ontvlambaar. Zelfs met de temperatuurbestendigheid, die varieert van -200°C tot +260°C voor PTFE, kan bijna geen ander kunststof concurreren.

 • PTFE heeft een lage temperatuurbestendigheid tot -200°C
 • PTFE kan permanent worden gebruikt bij zeer hoge temperaturen tot +260°C
 • PTFE wordt gekenmerkt door zijn uitstekende chemische weerstand
 • PTFE voldoet aan de brandveiligheid klasse UL94 V0 en geld als niet brandbaar
 • PTFE is UV- en weersbestendig en voor het buitengebruik bruikbaar
 • PTFE wordt gekenmerkt door zijn uitstekende elektrische isolerende eigenschappen
 • PTFE beschikt over een enorme geleid- en anti klevende gedrag

Goedkeuringen voor onze witte PTFE platen

Onze witte PTFE standaardplaten van 1,2 x 1,2 meter, zoals al onze PTFE platen, zijn fysiologisch onschadelijk en voedselveilig. Dit betekend dat het gebruik van de platen in industrietaken waar voedingsmiddelen verwerken of drinkwater verwerken is toegestaan. Om deze reden wordt de witte PTFE bijvoorbeeld gebruikt in logistiektechnologie die in direct contact staat met voedsel, maar ook in kleinere voedselverwerkende bedrijven, zoals slagers, restaurants of bakkerijen.

 • Fysiek onschadelijk volgens BfR
 • Levensmiddel comfortabel volgens EU 10/2011
 • Voedsel conformiteit FDA

Grotere formaten of het snijden van onze PTFE platen.

Onze witte PTFE standaardplaten met de kwadratische afmetingen van 1200mm x 1200mm zijn verkrijgbaar in diktes van 5mm, 8mm, 10mm, 12mm en 15mm. In onze online winkel bieden we ook kleinere standaardplaten van wit PTFE met een lengte van 600mm en een breedte van 600mm in diktes van 5mm tot 60mm. Daarnaast bieden wij standaard platen met een formaat van 2000mm x 1000mm in verschillende diktes direct vanuit ons grote magazijn.

Als u onze PTFE platen rechtstreeks in de door u gewenste maat wilt bestellen, bieden wij u de witte PTFE platen op maat aan, met een maximaalformaat van 2000mm x 1000mm. Voer gewoon de gewenste afmetingen in onze snijconfigurator in en selecteer de gewenste dikte. Het snijden gebeurt met millimeternauwkeurigheid op een van onze moderne plaatzagen, precies volgens uw specificaties.

Toepassingsvoorbeelden voor onze witte PTFE platen

 • PTFE platen wordt in de chemische industrie als chemische containers of bottelarijen gebruikt
 • PTFE platen worden gebruikt logistiektechnologie bij industriële voedselverwerking
 • PTFE platen worden gebruikt voor machineonderdelen met de hoogste eisen aan geleidbaarheid
 • PTFE platen worden verwerkt tot isolatoren met hoge stroomsterkte, geleidlagers en speciale afdichtingen
 • En nog veel meer

Verwerking van onze witte PTFE platen

De standaardplaten van onze witte PTFE worden zelden gebruikt zonder verdere verwerking in een formaat 1200mm x 1200mm, zodat deze verder moet worden verwerkt voor het betreffende doel. Hiervoor zijn verschillende verwerkingstechnieken beschikbaar, zoals zagen, frezen, stansen of slijpen. Hiervoor is eenvoudig gereedschap voor houtbewerking voldoende. Het boren, schroefdraad snijden of schroeven van PTFE is gemakkelijk mogelijk.

PTFE kan niet worden verlijmd, beplakt of geverfd. De reden hiervoor ligt de zeer hoge chemische weerstand, zelfs sterke oplosmiddelen stoot van deze PTFE-plaat af. Vanwege de zeer hoge hittebestendigheid, die bijna naadloos in het kristal smeltbereik overgaat, heeft polytetrafluorethyleen geen verwerkingstemperatuur, wat vereist zou zijn voor het lassen met een lasdraad. Dit betekent dat PTFE in tegenstelling tot thermoplaten, bijv. ABS, polyethyleen of polypropyleen, kunnen samen aan PTFE worden gelast.

OPMERKING: PTFE is anti hechtend en kan daarom niet verlijmd worden.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer75210S
Standaardbreedte1200
Standaardlengte1200
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolytetrafluorethylen
MateriaalPTFE
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurNaturel
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.

U bent wellicht ook geinteresseerd in de volgende producten