Polycarbonaatplaten online op maat kopen

Polycarbonaatplaten (PC) op maat zijn verkrijbar in transparant of grijs getint in verschillende diktes. Polycarobnaatplaten bieden een hoge slagvastheid en een goede stijfheid, en zijn UV- en weersbestendig. Onze polycarbonaatplaten zijn geen meerwandige kanaalplaten, maar massieve gladde platen met beschermfolie aan beide zijden.

Uw voordelen van onze polycarbonaatplaten
 1. Polycarbonaatplaten kunnen langdurig temperaturen tot +100°C weerstaan, kortstondig zelfs tot +120°C
 2. Polycarbonaatplaten hebben goede elektrisch isolerende eigenschappen en zijn zeer slagvast
 3. Onze massieve polycarbonaatplaten zijn UV- en weersbestendig en daardoor uitstekend voor buitentoepassingen geschikt

Breukbestendige polycarbonaatplaten voor binnen en buiten

Koop uw weerbestendige platen uit onbreekbaar polycarbonaat in uitstekende kwaliteit gemakkelijk online op maat gesneden tegen onverslaanbare prijzen bij S-Polytec.

Wat is polycarbonaat?

Polycarbonaat (afgekort als PC) is een thermoplastisch amorf polymeer dat wordt gevormd door polycondensatie van bisfenol A en fosgeen en met name wordt gekenmerkt door zijn enorme slagvastheid.

Polycarbonaat is in Europa vooral bekend onder de merknamen MAKROLON (BAYER AG) of LEXAN (SABIC).

Polycarbonaat heeft – zoals bijna alle kunststoffen – elektrisch isolerende eigenschappen en is bestendig tegen verdunde zuren, vele oliën, vetten en tegen ethanol, echter niet bestendig tegen basen, koolwaterstoffen, zoals ketonen en esters.

Fysieke eigenschappen van polycarbonaat

Geëxtrudeerde polycarbonaat platen zijn meestal transparante kunststofplaten die tot een temperatuur van 100°C (kortstondig zelfs tot +120°C) warmtevormbestendig zijn.

Polycarbonaatplaten hebben een zeer hoge slagsterkte en stijfheid en zijn daarom bijzonder geschikt als onbreekbare beglazing in fabrieks- en machinebouw, of als dakbedekking en worden beschouwd als onbreekbaar glasvervanging. In tegenstelling tot Acrylglas is dit kunststof echter kerfgevoelig en heeft het een lage slijtvastheid.

De fysieke dichtheid van polycarbonaat is 1,2g/cm3 evenals bij krasbestendig Acrylglas ongeveer 20% boven de dichtheid van water, daarom heeft polycarbonaat geen drijvende eigenschappen.

Polycarbonaat voldoet aan de brandnorm ISO EN 13501-1 (moeilijk ontvlambaar) afhankelijk van het type in de dikten 1 - 6 mm.

De polycarbonaatplaten die in onze winkel worden aangeboden, zijn aan beide zijden voorzien van UV-bescherming en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Hoe wordt polycarbonaat verwerkt?

Polycarbonaat kan eenvoudig worden verwerkt door machinale bewerkingsmethoden. Dit maakt het gemakkelijk om polycarbonaat te zagen, te boren, te slijpen of frezen met behulp van in de handel verkrijgbare gereedschappen.

Polycarbonaat is polair en kan worden opgelost in polaire oplosmiddelen zoals aceton, waardoor het zeer eenvoudig is om de pc te lijmen.

Ons leveringsprogramma voor polycarbonaat platen

 1. Polycarbonaat platen transparant, UV-gestabiliseerd in snede tot een grootte van 2,0 x 1,0 meter in diktes van 3mm, 5mm en 8mm
 2. Polycarbonaat platen grijs getint, UV-gestabiliseerd in snede tot een grootte van 2,0 x 1,0 meter in diktes van 4mm, 5mm en 6mm
 3. Polycarbonaat standaardplaten transparant, UV-gestabiliseerd in 2,0 x 1,0 meter in diktes van 3mm, 5mm 8mm en 15mm
 4. Polycarbonaat standaardplaten grijs getint, UV-gestabiliseerd in 2,0 x 1,0 meter in diktes van 4mm, 5mm en 6mm

Op verzoek leveren wij ook:

 1. Polycarbonaat platen transparant, UV-gestabiliseerd in 3,05 x 2,05 meter in diktes van 3mm -15mm
 2. Polycarbonaat platen grijs getint, UV-gestabiliseerd in 3,05 x 2,05 meter in diktes van 3mm - 15mm
 3. Gekleurde en doorschijnende polycarbonaatplaten (partieel of gedeeltelijk doorschijnend)
 4. Buizen, staven en lasdraad van polycarbonaat

Onze platen zijn gemaakt van UV-gestabiliseerd polycarbonaat en worden aan beide zijden voorzien van een bescherm folie om te beschermen tegen krassen tijdens levering en verwerking. Onze polycarbonaatplaten zijn massieve platen en geen holle platen of (dubbele) wandplaten.

Toepassingsgebieden van polycarbonaat platen

Polycarbonaat wordt in de meeste gevallen gebruikt als onbreekbare beglazing, omdat zelfs bij lage temperaturen dit materiaal niet splintert of breekt. Ook in industriële installaties, evenals in mechanische en apparaten techniek, wordt polycarbonaat vaak gebruikt vanwege zijn onbreekbare eigenschappen.

Typische voorbeelden voor toepassingen van polycarbonaat

 1. Onbreekbare beglazing bij terrasoverkappingen en serres
 2. Dakraam van slagvast en onbreekbaar kunststof
 3. Onbreekbare beglazingen in kassen, bijvoorbeeld bij kleine tuintjes
 4. Onbreekbare kampeerartikelen, windschermen of vizieren van motorhelmen
 5. Als een glazen vervanger als een lichte en onbreekbare glazen van brillen
 6. en nog veel meer

Individuele freesdelen uit polycarbonaat

Naast platen uit polycarbonaat in millimeter precieze snede in de door u gewenste grootte, bestaat de mogelijkheid, dankzij onze moderne CNC-freescentra, gefreesde onderdelen in bijna elke contour te frezen. Alles wat we nodig hebben is een ontwerptekening als een DXF- of DWG-bestand (alternatieve bestandsindelingen: STEP, IGES, AI (Adobe Illustrator) en EPS-bestanden).

Om u een voordelig, op maat gemaakt aanbod incl. Verzendkosten te bieden, precies volgens uw specificaties en behoeften, hebben we naast de schets ook een indicatie van het gewenste aantal stuks per levering nodig.