Polycarbonaat platen grijs op maat (UV-gestabiliseerd)

Slagvast polycarbonaat grijs in diktes van 4mm, 5mm en 6mm online tegen een voordelige prijs in millimeter precisie gesneden als onbreekbare beglazing met een grijze tint die doet denken aan gerookt glas. Onze hoogwaardige PC platen zijn voorzien van een dubbelzijdig beschermende folie.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Polycarbonaat grijs – slagvast UV bestendig

Onze kunststofplaten uit polycarbonaat grijs zijn in diktes van 4mm, 5mm en 6mm op de millimeter precies gesneden. De fijne tint van het polycarbonaat grijs is te danken aan het onbreekbaar kunststofglas fijne kleurpigmenten, die zich tot de volledige dikte van de massieve kunststofplaten uitstrekt. Ons PC grijs is dus geen getinte folie, meerlagige plaat of een cellulaire plaat met een dunne laag grijs gekleurd polycarbonaat. Om ervoor te zorgen dat de kunststofplaten niet krassen voor en tijdens de verwerking, zijn onze polycarbonaatplaten aan beide zijdes voorzien van een gemakkelijk verwijderbare beschermfolie die de oppervlakken effectief beschermt.

Wat is grijs polycarbonaat?

Polycarbonaat grijs wordt ook vaak polycarbonaat getint genoemd, zijn naam is te danken aan zij grijze pigmentatie, die door het toevoegen van organische kleurpigmenten ontstaat, die zich tijdens de extrusie volledig oplost en zo een duidelijke tint veroorzaken van de transparante kunststofplaat van polycarbonaat. De tint heeft invloed op de lichtdoorlating, die ook de transparantie van de plaat beïvloedt. De doorzichtigheid (transparant) blijft behouden, echter wordt dit minder naar mate de dikte meer of minder is. De technische en thermische eigenschappen van polycarbonaat, worden door de grijze tint niet beïnvloedt, zodat ook PC grijs als onbreekbaar kunststof geldt, die zich uitstekend thermisch laat vormen. Daarom worden afdekkingen en beschermkappen in de machinebouw vooral uit polycarbonaat grijs gemaakt.

Lichtdoorlatendheid van polycarbonaat grijs

De lichtdoorlatendheid van getint polycarbonaat is afhankelijk van de dikte. Met toenemende dikte van onze kunststofplaten uit polycarbonaat grijs, vermindert ook de lichtdoorlatendheid. Dit ligt aan de toevoeging van speciale, organische kleurpigmenten in grijs, waardoor de eigenlijke transparante polycarbonaat die grijze tint krijgt, die ook aan gerookglas doet denken.

 • Ca. 55% lichtdoorlatent bij 4mm dikte
 • Ca. 48% lichtdoorlatent bij 5mm dikte
 • Ca. 40% lichtdoorlatent bij 6mm dikte

Onze polycarbonaat grijs is weerbestendig

Omdat het grijze polycarbonaat met zijn fijne tint vaak wordt gebruikt voor gelijkmatige terrasoverkapping of breukbestendige beglazing, zijn onze polycarbonaat platen grijs Uv-bestendig en weerbestendig, zodat ze gemakkelijk binnen en buiten kunnen worden gebruikt. Door de uitstekende weerstand tegen breuk is polycarbonaat zelfs bestand tegen de meest zware stoten en slagen. Zelfs met grote, zware hagelbuien breekt dit kunststof niet. Door deze tint betekent ook dat vervuiling van de dakbedekking niet zo opvallend is voor het oog, zoals het geval zou zijn met helder transparante dakbedekkingen. Polycarbonaat is slechts half zo zwaar als gebruikelijk glas, wat ook een effect heeft op de te bouwen onderconstructie, omdat het niet zo stabiel hoeft te zijn als in het geval van een dak van echt glas.

Op aanvraag zijn er grotere formaten van onze Polycarbonaat platen in grijs verkrijgbaar.

Onze polycarbonaat grijs platen worden standaard tot een maximale grootte van 2000mm x 1000mm op maat aangeboden. Op aanvraag is het ook echter mogelijk om onze getinte PC platen tot een grootte van 3050mm x 2050mm te leveren, omdat dit overeenkomt met de maat waarin we standaard polycarbonaat grijs gebruiken in ons magazijn. Voor grotere formaten moeten de verzendkosten echter afzonderlijk worden berekend in verhouding tot het gebied en totale gewicht van de bestelling, zodat we alleen grotere maten kunnen leveren op aanvraag.

Toepassingsvoorbeelden voor polycarbonaat grijs

 • Polycarbonaat grijs wordt vaak gebruikt voor verduisterende, breukbestendige beglazing met een licht privacy scherm
 • Polycarbonaat grijs is weerbestendig en bestand tegen hagel en is daarom ideaal voor terrasverkappingen
 • Polycarbonaat grijs zorgt voor een discrete verduistering en is ideaal als beglazing bij fel licht
 • Polycarbonaat grijs wordt gebruikt in de machinebouw voor breukvaste afdekkingen en kappen in zichtbare delen
 • En nog veel meer

Verwerking van polycarbonaat grijs

Onze polycarbonaat grijze kunststofplaten kunnen machinaal worden bewerkt met behulp van alle bekende bewerkingsmethoden. Het snijden van PC-getinte platen kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd met een gebruikelijke decoupeerzaag of een cirkelzaag. Zelfs het frezen van contouren, afschuinen en verzinkboren vormt geen bijzondere uitdaging voor het getinte polycarbonaat. Voor het boren van gaten is ook een gebruikelijke accuboor met een eenvoudige metaalboor voldoende. Er moet echter worden opgemerkt dat polycarbonaat krasgevoelige oppervlakken heeft, dus is het raadzaam voorzichtig te zijn en de beschermende folie na verwerking te verwijderen.

Polycarbonaat grijs is een thermoplast en daarmee perfect voor de industriële productie van thermogevormde onderdelen. Met een verwerkingstemperatuur van ongeveer 150°C zou het thermovormen van eenvoudige onderdelen mogelijk zijn, zelfs in een huisoven. Het bedrijfstemperatuurbereik waarbij polycarbonaat grijs kan worden gebruikt, ligt tussen -40°C en +120°C.

OPMERKING: Onze getinte polycarbonaatplaten worden dubbelzijdig van een beschermende folie voorzien, om de oppervlakte van krassen te beschermen. Wij randen aan om de beschermende folie pas na het verwerken te verwijderen, omdat polycarbonaat gevoeliger is voor krassen dan Acrylglas.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer45130C
Dikte4mm - 6mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte2050
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolycarbonaat
MateriaalPC
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurGrijs
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurnaamTransparant (getint)
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.