Hard-PVC platen transparant 2x1 meter

Transparante harde PVC platen (ook PVC glas genoemd) als standaardplaat in het formaat 2,0 x 1,0 meter in diktes van: 1mm, 2mm, 3mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm en 15mm gemakkelijk online tegen voordelige prijzen kopen. Onze platen uit hard PVC zijn vrij van giftige weekmakers en voorzien van een dubbelzijdig beschermende folie.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen

 • Standaard platen
1000mm
2000mm
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Transparante PVC-glazen platen - moeilijk ontvlambaar en zonder weekmakers

Onze kunststofplaten uit transparant hard PVC (PVC-glas) heeft een standaardformaat van 2,0 x 1,0 meter en zijn in diktes van 1,0mm tot 15,0mm verkrijgbaar. De PVC-platen hebben een uitstekende transparantie en een zeer hoge oppervlakteglans, die aan beide zijden is voorzien en de plaat beschermd tegen krassen en beschadigingen die kan optreden voor of tijdens de verwerking. Onze transparante platen uit hard PVC zijn volledig vrij van weekmakers zoals Phtalate en bestaan uit 100% nieuwmateriaal. De in Duitsland geproduceerde PVC platen bestaan uit massief kernmateriaal en zijn geen holle platen of dubbelwandige platen en bevatten geen geschuimde kern.

Eigenschappen van onze platen uit PVC-glas

Net zoals al onze harde PVC platen zijn ook de platen in transparante versie uitstekend als het gaat om stijfheid, hardheid en vormstabiliteit. Met een normale slagsterkte en een goede chemische weerstand zijn de transparante PVC-platen geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Ons hard-PVC beschikt over verschillende goedkeuringen met betrekking tot de brandveiligheid voorschriften en voldoet, afhankelijk van de dikte aan de brandveiligheidsklasse B1, overeen met DIN4102 (moeilijk ontvlambaar). Onze transparante PVC druipt niet in de vlam en is zelfdovend na verwijdering van de vlam.

Toelatingen voor hard-PVC in transparant

 • DIN 4102 B1 moeilijk ontvlambaar bij diktes van 1mm – 4mm (Algemeen bouwinspectie test certificaat)
 • UL 94 V0 vanaf een dikte van 1mm
 • NF P 92-501 M1 bij diktes van 1mm - 3mm
 • BS 476 class 1 voor een dikte van 3mm

Normen voor hard-PVC in transparant

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening over het verbod van gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn om te voldoen aan de grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Onze transparante kunststofplaten uit hard-PVC zijn niet Uv-bestendig. Als u doorzichtige kunststofplaten voor het buitengebruik wilt inzetten, adviseren wij onze weerbestendige platen uit krasbestendig Acrylglas, of onze UV-stabiele Polycarbonaat platen. Deze platen voldoen echter niet aan de brandveiligheidsklasse volgens DIN4102 B1 (moeilijk ontvlambaar).

Afwijkende diktes, formaten en individuele snede uit hard PVC transparant bieden wij graag op aanvraag aan.

Onafhankelijk van onze standaardleverprogramma voor transparante kunststofplaten uit hard PVC, kunnen wij u op verzoek ook extra dikten of grotere platen met afmetingen van 3,0 x 1,5 meter leveren. Op verzoek is het ook mogelijk om gesneden platen gemaakt van transparant hard PVC volgens uw specificaties te snijden. Stuur ons een e-mail voor een op maat offerte. Onze verkoopmedewerkers nemen onmiddellijk contact met u op.

Dankzij onze CNC-freesmachines produceren wij ook complexe gefreesde onderdelen gemaakt van transparant PVC voor u.

Op verzoek maken we graag gefreesde onderdelen in bijna elke denkbare vorm gemaakt van transparant hard PVC. We beschikken over moderne freesmachines met de modernste CNC-besturing. Stuur ons uw verzoek met een constructietekening, met vermelding van de benodigde hoeveelheid en wij berekenen uw individuele aanbieding incl. Verzendkosten zo snel mogelijk.

Toepassingsvoorbeelden voor PVC-glas

 • Transparant stijf PVC is ideaal voor de productie van bedrukte of gelabelde verlichte displays
 • Voor scheidingswanden van transparante kunststof platen binnenshuis zijn transparante harde PVC-platen zeer geschikt
 • Voor vlambestendige kijkvensters en transparante afdekkingen in mechanische en installatietechniek, is transparant hard PVC geschikt
 • Bij de bouw van een beurzen worden moeilijk ontvlambare harde PVC-platen gebruikt voor aantrekkelijke beursstands met transparante oppervlakken
 • en nog veel meer

Verwerking van hard-PVC in transparant

Het snijden van onze standaardplaten uit hard PBC kan op verschillende manieren worden voldaan. De transparante platen kunnen in de gewenste vorm en afmeting worden gebracht met apparatuur voor waterstraalsnijden, evenals door ponsmachines, of door zagen, frezen of draaien. Het boren van PVC is ook geen probleem en kan worden uitgevoerd met een gebruikelijke metalen boor. In het algemeen moet men voorzichtig zijn bij het machinale bewerkingsmethoden doormiddel van lage snelheden voorkomt men brandwonden waardoor er geen zoutzuur ontstaat.

Als thermoplast kunststof, laat zich ook onze transparant hard PVC gemakkelijk warmvormen of dieptrekken. Dankzij thermovormen kunnen transparante kunststof afgewerkte onderdelen in bijna elke denkbare vorm worden geproduceerd. Voor thermovormen, moet de dubbelzijdige beschermende folie worden verwijderd.

Transparant hard PVC kan worden gelabeld met foliedruk of volledig met een folie of een digitale afdruk beplakte worden. Om de transparante PVC-platen beschikbaar te maken voor gebruik buitenshuis, kunnen ze ook worden gelamineerd met een Uv-bestendige beschermende folie. Het printen op de transparante plaat is ook mogelijk en wordt met name gebruikt bij de productie van verlichte displays.

PVC kan zeer goed met elkaar, maar ook met andere kunststoffen verlijmd worden. Voor onze harde PVC platen in transparant is onze glasheldere, transparante kunststoflijm Ruderer L530 geschikt uit onze online winkel.

OPMERKING: PVC platen mogen niet bij CO2 lasersystemen worden bewerkt, omdat bij de verbranding zoutzuur ontstaat, die onmiddellijk de lasersysteem aanvalt. Alle metaaldelen van het systeem, zouden na het contact met zoutzuur roesten.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer700300S
Standaardbreedte2000
Standaardlengte1000
DikteNee
LevertijdVerzending van uw order binnen 7 - 10 werkdagen
KunststofPolyvinylchloride
MateriaalPVC-U (Hard-PVC)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurKleurloos
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamTransparant
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.