Aluminium binnenhoekprofiel antraciet (RAL 7016)

De binnenhoekprofielen van aluminium met Uv-bestendige poedercoating in antraciet (RAL 7016) zijn ideaal voor het verbinden van panelen van HPL of aluminiumcomposiet voor rechte binnenhoeken. Dankzij het corrosiebestendige aluminium AW 6063 T6 zijn de profielen geschikt voor gebruik binnen en buiten.

✓ Oppervlakken geschilderd in RAL 7016
✓ Hoge kwaliteit EN AW 6063 T6
✓ Weerbestendig en corrosiebestendig
✓ Ontworpen voor binnenhoeken
✓ Hoge inherente stijfheid
✓ Gladde oppervlakken

De antracietgrijze binnenhoekprofielen zijn bij ons verkrijgbaar met een klembereik van 3mm, 6mm of 8mm tegen gunstige staffelprijzen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aluminium hoekprofielen in antraciet (RAL7016) voor binnenhoeken

Robuuste poedercoating ✓ Geschikt voor vochtige ruimtes ✓ Corrosiebestendig ✓

Onze gepoedercoate aluminium binnenhoekprofielen in antraciet (RAL 7016) zijn gemaakt van corrosiebestendig aluminium in een EN AW 6063 T& legering met een profieldikte van 1,1mm. De standaardlengte van de profielen is 2005 mm. Het klembereik van de profielen is beschikbaar voor panelen met een dikte van 3m, 6mm of 8mm. De massieve aluminium profielen in antracietgrijs zijn geschikt voor het verbinden van gevelpanelen, tegels en alle denkbare vloerbedekkingen op binnenhoeken en kunnen zowel verticaal als horizontaal worden gebruikt. Bovendien zijn de weerbestendige profielen zonder aarzeling geschikt voor permanent buitengebruik.

De profielen hebben een materiaaldikte van slechts 1,1 mm. Op het eerste gezicht lijkt dit erg weinig, maar door de productie uit hoogwaardig EN AW 6063 T6 aluminium overtuigen de profielen met een zeer hoge stabiliteit en inherente stijfheid, wat resulteert in een stabiliserend effect, vooral bij lage paneeldiktes. De geringe profieldikte heeft ook het voordeel dat er zonder speciaal gereedschap gezaagd kan worden, bijvoorbeeld met een eenvoudige ijzerzaag met metalen zaagblad. Bovendien is de overgang van het paneeloppervlak naar het profiel met 1 mm erg klein. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken van beide oppervlakken en ziet er fraaier uit, vooral wanneer de antracietkleurige profielen worden gebruikt met wand- en vloerbekleding in dezelfde of een sterk gelijkende kleur.

OPMERKING: De antracietgrijze gepoedercoate profielen voor binnenhoeken zijn verkrijgbaar met een klembereik van 3 mm, 6 mm of 8 mm, elk met een standaardlengte van 2005 mm. Antracietgrijze aluminium profielen voor buitenhoeken, evenals U-profielen voor randafwerking of H-profielen voor paneelverbinding zijn ook verkrijgbaar in onze online shop in dezelfde klembereiken. Deze komen qua lengte, kleur en glansgraad perfect overeen met de binnenhoekprofielen.

Eigenschappen van het binnenhoekprofiel in antracietgrijs

We gebruiken een hoogwaardige aluminiumlegering EN AW 6063 T6 voor onze inlegprofielen, die een zeer goede stabiliteit combineert met een zeer goede corrosiebestendigheid. Om een gelijkmatig glad profieloppervlak te verkrijgen dat, in tegenstelling tot onbehandeld aluminium, optisch onberispelijk is, worden de oppervlakken veredeld met een UV- en weerbestendige poedercoating, waarvan de kleur qua tint en glansgraad exact is afgestemd op onze antracietgrijze HPL-panelen in de op maat gezaagde uitvoering. De profielen kunnen echter niet alleen worden gebruikt om de randen van HPL te bedekken, maar kunnen ook worden gebruikt voor alle panelen waarvan de materiaaldikte geschikt is. Het gelakte oppervlak is niet alleen aantrekkelijk op antracietgrijze panelen, maar kan ook een mooie of contrasterende look creëren op andere gekleurde oppervlakken of houtdecors.

Onze binnenhoekprofielen in antracietgrijs zijn verkrijgbaar met een klembereik van 3 mm, 6 mm of 8 mm. Het maximale klembereik is ongeveer 0,5 mm hoger voor alle drie de varianten en betekent dat panelen met hogere productietoleranties ook zonder problemen kunnen worden geplaatst. Deze diktevariaties ten opzichte van de paneeldikte kunnen meer of minder uitgesproken zijn, afhankelijk van het materiaal en de fabrikant. De standaardlengte van de gelakte binnenhoekprofielen is 2000 mm (plus 5 mm lengtetolerantie) en is identiek voor alle drie de varianten. Hetzelfde geldt voor de profieldikte, die ook voor alle profielen gelijk is op 1,1 mm voor alle klembereiken. De afmetingen van de profielen zijn ook 40mm aan beide zijden op het buitenste montagevlak en 10mm zichtbare breedte van het profiel aan de binnenkant van het profiel. De dieptes van het beschikbare montageoppervlak variëren echter. Voor het 3mm binnenhoekprofiel is de diepte van het montageoppervlak ongeveer 34mm. Bij het 6 mm profiel is het oppervlak iets kleiner met een diepte van 32 mm en dit wordt nog eens met ongeveer 2 mm verminderd tot 30 mm bij het profiel met een spanoppervlak van 8 mm. Aan de ene kant draagt dit bij aan een grotere stijfheid bij dunne paneeldiktes, maar het heeft ook het voordeel dat de profielen, ongeacht de klembereiken, van alle kanten even breed zijn, zodat een consistent totaalbeeld kan worden gehandhaafd, zelfs bij verschillende paneeldiktes, vooral als ze aan beide kanten zichtbaar zijn. Om ook toepassingsgebieden in deze richting mogelijk te maken, zijn de profielen aan alle zijden gecoat. Hierdoor kunnen de profielen ook worden gebruikt als buitenhoekprofielen met een grotere zichtbare profielbreedte. We laten de profielen volgens onze tekeningen produceren door onze fabrikant in Noordrijn-Westfalen (Duitsland) onder strikte kwaliteitsspecificaties volgens de EN 12020 norm (geëxtrudeerde precisieprofielen van EN AW-6060 en EN AW-6063 legeringen). De naleving van maatnauwkeurigheid en kleurechtheid wordt gecontroleerd tijdens de productie, voor levering en bij ontvangst van de goederen, zodat we een consistente eersteklas kwaliteit kunnen garanderen.

Specifieke gegevens van de verschillende profielmaten

 • Alu hoekprofiel voor binnenhoeken 3mm: Spanbereik: max. 3,5mm, profieldiepte buiten: 40,0mm, gewicht: 317g/m
 • Alu hoekprofiel voor binnenhoeken 6mm: Spanbereik: max. 6,5mm, profieldiepte buiten: 40,0mm, gewicht: 330g/m
 • Alu hoekprofiel voor binnenhoeken 8mm: Spanbereik: max. 8,5mm, profieldiepte buiten: 40,0mm, gewicht: 338g/m

Toepassing en montage van de zilveren aluminium hoekprofielen

De robuuste poedercoating van de binnenhoekprofielen in antracietgrijs is exact afgestemd op de HPL panelen in antraciet. Dit betekent dat de kleurtint en de zijdematte glansgraad exact overeenkomen met het oppervlaktedecor van de panelen. Dit betekent dat met name de 6 mm en 8 mm profielen perfect geschikt zijn voor het verbergen van ongelijke paneelsneden of afgeschuinde randen die vooral opvallen bij aangrenzende panelen. De profielen worden aan één rand bevestigd voordat het aangrenzende paneel er haaks op wordt bevestigd. Als alternatief kan dit ook achteraf van bovenaf, onderaf - of in het geval van horizontaal gebruik - vanaf de zijkant worden aangebracht, op voorwaarde dat er voldoende ruimte beschikbaar is. Als de binnenhoekprofielen worden gebruikt voor plinten, douchewanden of traptredeprofielen, moeten deze in de hoek worden gemonteerd en bevestigd vóór de wand- of vloerbekleding. Verlijming met een montagelijm houdt de profielen stevig op hun plaats zodat ze niet wegglijden wanneer de panelen, het laminaat of de tegels worden geplaatst of vastgelijmd. De antracietgrijze profielen bieden een naadloze overgang, vooral voor grootformaat achterwanden in keukens, douches of badkamers met HPL, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor een hoekovergang van wandtegels naar acrylglas of veiligheidsglas van gelijke dikte.

TIP: Voor gevelbekleding zijn hoge profiellengtes een voordeel, daarom laten we de binnenhoekprofielen in antraciet in lengtes van 2 meter produceren. Om deze in te korten of te verstekken is een afkort- en verstekzaag de beste keuze, omdat deze zaag het best mogelijke zaagpatroon garandeert. Als een dergelijke zaag niet beschikbaar is, volstaat een eenvoudige handzaag met een metalen zaagblad ook.

Of de profielen gewoon worden aangedrukt, gelijmd of geschroefd, hangt vooral af van de toepassing. Voor gevelbekleding en balkonranden is het normaal gesproken voldoende als de antracietgrijze binnenhoekprofielen op de paneelranden worden geschoven. Extra bevestiging is hier niet bedoeld en kan zelfs een belemmering zijn, omdat dit de uitzetting van de panelen kan beperken. Bij gebruik als hoekprofiel voor meubels, rekken, scheidingswanden of privacy schermen binnenshuis is daarentegen een permanente bevestiging om wegglijden of losraken te voorkomen meestal essentieel. Hier kan een MS-polymeer worden gebruikt, maar u kunt geen schroeven gebruiken met een lengte die overeenkomt met het klembereik. De gepoedercoate profielen zijn echter niet voorgeboord, dus er is een kleine HSS-boor nodig om de gaten voor de schroefverbinding te boren. De kleine groef aan de binnenkant van het montageoppervlak dient niet alleen als geleider voor een constante randafstand, maar zorgt ook voor een perfecte randafstand tot de rand van het paneel, zodat het niet door de gaten kan breken. De groef is ook een uitstekende geleider voor het aanbrengen van de montagelijm en verbetert de hechting van de verbinding, wat vooral merkbaar is op zeer gladde oppervlakken.

Toepassingsvoorbeelden van onze aluminium profielen voor binnenhoeken

 • De aluminium hoekprofielen worden gebruikt om de randen van gevelbekleding met rechte binnenhoeken af te dekken
 • De antracietgrijze profielen zijn ideaal als afwerking in de binnenhoek van traptreden met donkere vloerbedekking
 • Binnenhoekprofielen in antraciet zijn geschikt voor het afdekken van de randen van terrasoverkappingen en carports
 • De antracietkleurig gepoedercoate profielen dienen als wandafsluiting van de vloerbedekking naar de plint op de muur
 • Aluminium profielen voor binnenhoeken zijn ideaal Doucheachterwanden met grote panelen van HPL en zichtpanelen van acrylglas

Technische gegevens van de aluminium hoekprofielen in antraciet

 • Materiaal: Geanodiseerd aluminium
 • Legering: EN AW 6063 T6
 • Oppervlak: Gepoedercoat
 • Kleur: Antracietgrijs (RAL 7016)
 • Profielvorm: Hoekprofiel (binnenhoekprofiel)
 • Klembereik (max): 3,5mm, 6,5mm resp. 8,5mm
 • Standaard lengte: 2005mm
 • Profielsterkte: 1,1mm
 • Zichtbaarheid: 10,5mm
 • Profiel breedte: 40,0mm
 • Montageoppervlak: 30,0mm - 34,0mm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Weersbestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerAP-000
Standaardlengte2000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalAluminium (EN AW 6063 T6)
Profiel typeBinnen hoekprofiel
Klemgebiedvarieert
KleurGrijs
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
KleurnaamAntraciet grijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.