Opvallend koord 30m (incl. krijt)

Ons markeerstootkoord is ideaal voor het nauwkeurig markeren van rechte stukken voor meten, monteren of op maat snijden en is met een lengte van 30 meter ook geschikt voor lange afstanden, bijvoorbeeld om kabelgoten, sanitaire buizen of gevelbekleding met enorme precisie te monteren.

✓ Zeer eenvoudige bediening
✓ Scheurbestendig katoenen koord
✓ Incl. blauw krijt
✓ Markeerkrijt afwasbaar
✓ Compact en lichtgewicht

Het slagkoord kan indien nodig heel gemakkelijk worden bijgevuld met het meegeleverde krijt.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 6,90 / stuk
€ 6,90 / stuk
0,2950 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 6,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,2950 kilo
Beschrijving

Slagsnoer voor het markeren van rechte stukken

30 meter lengte ✓ Inclusief blauw krijt ✓ Krijt afwasbaar ✓

De markeerkrijtlijn van Högert is een onmisbaar hulpmiddel als het gaat om het nauwkeurig markeren van rechte stukken voor meten, monteren of op maat zagen en is met een lengte van 30 meter ook geschikt voor lange stukken, bijvoorbeeld om kabelgoten, sanitaire leidingen of gevelbekleding met enorme precisie uit te lijnen en te bevestigen. Het meegeleverde markeringskrijt kan heel gemakkelijk worden ingevuld en is goed zichtbaar op bijna alle oppervlakken. De bediening is zeer eenvoudig en bespaart veel tijd in tegenstelling tot meten en markeren uit de losse hand. De krijtmarker wordt niet alleen gebruikt in de meest uiteenlopende beroepen, van elektrische installatie en loodgieterswerk tot metselen, schilderen en betegelen, maar is ook zeer veelzijdig voor privégebruik.

Met een perfecte rechte lijn tussen het begin- en eindpunt wordt de kans op verkeerde metingen bij het aftekenen tot een minimum beperkt. Dit maakt het aansluitsnoer perfect wanneer een precieze uitlijning over een grotere afstand vereist is. Voorbeelden hiervan zijn het rechtlijnige verloop van tegelspiegels in de keuken en badkamer, maar ook de installatie van een keukenblok waarbij alle onder- en bovenkasten op exact dezelfde hoogte moeten worden uitgelijnd. Bij het leggen van laminaat, parket of designvinylvloeren die dwars door de kamer moeten worden gelegd, is een krijtlijn ook enorm handig om ervoor te zorgen dat de afzonderlijke planken continu op één lijn liggen.

Eigenschappen van de krijtlijn

De lichte, compacte behuizing van robuust, gemakkelijk vast te pakken kunststof met de stevige zwengel maakt indruk door de uitstekende afwerking, die ook voldoet aan de hoge eisen van ambachtslieden. Het scheurvaste koord van katoen heeft een lengte van 30 meter en absorbeert het krijt goed, zodat de markering duidelijk en sterk zichtbaar is op het oppervlak. Een stevige metalen haak die aan de behuizing kan worden gehaakt wanneer deze niet in gebruik is, zorgt voor eenvoudig gebruik. Deze kan zowel op de buitenhoeken worden geplaatst als op de gewenste eindpositie worden bevestigd met een schroef, een spijker of wat plakband.

Het markeerkrijt in een sterke blauwe kleur dat in de set zit, is voldoende voor een paar vullingen van de koffer. Het is een zeer fijn krijt dat van bijna alle oppervlakken kan worden afgespoeld met schoon water. De doseeropening van de navulfles, waarmee het krijt heel gemakkelijk kan worden gevuld, kan goed worden afgesloten met een nauwsluitend deksel, zodat er geen krijt kan ontsnappen, zelfs niet wanneer het horizontaal wordt opgeborgen of in de gereedschapskoffer wordt vervoerd.

Toepassing en behandeling van het markeringsimpactkoord

De toepassing van onze Striking Cord Krijtlijn is uiterst eenvoudig en biedt nauwkeurige resultaten, ongeacht of de markering over slechts één meter op de muur moet worden aangebracht of over lange afstanden tot wel 30 meter. Voordat de krijtlijn kan worden gebruikt, moeten de eindpunten van de markering echter worden bepaald en gemeten. Deze moeten met een geschikt potlood op de muur, het plafond of de vloer worden gemarkeerd, zodat het touwtje later precies op deze positie kan worden gestopt. Om het krijt op het oppervlak over te brengen, wordt het touwtje strak gespannen en met een ruk van de muur getrokken, zodat het touwtje tegen het oppervlak stuitert. Het krijt dat zich aan het touwtje hecht, laat door de impact een precieze, duidelijk zichtbare lijn achter.

Bij het markeren van zaagsneden, bijvoorbeeld bij het zagen van een keukenblad, kan het markeerkrijt ook heel goed worden gebruikt. Als het kleine metalen haakje niet aan een rand kan worden bevestigd en het ook niet mogelijk is om het met een kleine schroef vast te zetten om de integriteit van het oppervlak te behouden, kan de metalen clip ook aan het oppervlak worden bevestigd met een beetje plakband. Bij het aandraaien van het koord moet je echter voorzichtig te werk gaan, zodat het plakband niet van het oppervlak loslaat. Op dezelfde manier kunnen sneden van grootformaat wand- en vloertegels of uitsparingen in wand- en gevelbekleding gemakkelijk en efficiënt worden gemarkeerd.

Als de markering van de krijtlijn slechts vaag en minder duidelijk zichtbaar is, is dit een indicatie dat er te weinig krijt aan het katoenen koord kleeft. Als er nog genoeg krijt in de huls zit, kan licht tikken tegen de huls helpen om het krijt beter te verspreiden in de huls. Anders moet er nieuw krijt in de huls worden gedaan, wat in een paar eenvoudige stappen kan worden gedaan dankzij de navulfles die met een vulhoeveelheid van 115g wordt geleverd. De vulhoeveelheid van de navulfles is voldoende voor meerdere vullingen, zodat er afhankelijk van de gebruiksfrequentie genoeg krijt is voor meerdere maanden of, bij gebruik in particuliere huishoudens, zelfs meerdere jaren.

Voorbeelden van het gebruik van een markeringsstootkoord

 • De krijtlijn wordt gebruikt door elektriciens om de bevestigingen van kabelgoten te markeren
 • In de sanitaire zone is het impactkoord een tijdsbesparing voor het markeren van het tracé voor de installatie van pijpleidingen
 • Bij het leggen van vloeren wordt het slagkoord gebruikt voor het nauwkeurig en parallel uitlijnen van tegels, parket en laminaat
 • Bij het schilderen wordt een krijtlijn gebruikt om de positie van verfranden en behangranden aan te geven
 • De krijtlijn kan ook heel goed worden gebruikt om houten of plastic plankjes op een bord te markeren
 • In de metaalbouw zijn precieze sneden nodig voor perfecte lasnaden. Ook hier is het slagkoord nuttig
 • En veel meer

EXPERTTIP: Het slagsnoer kan zonder problemen door één persoon worden gebruikt, zelfs voor lange afstanden. Om dit te doen, haak je de metalen clip aan één uiteinde vast aan een schroef op de muur en open je de slinger zodat deze vrij kan draaien. Loop vervolgens naar de gewenste eindpositie van de te markeren route en trek het koord strak zodat het voldoende spanning heeft en niet doorhangt. Houd de slinger met de hand vast om te voorkomen dat het koord verder uitrolt. Zodra het koord strak staat, leid je het precies naar de eerder gemarkeerde positie op de grond en trek je één keer kort aan het koord zodat het met een knak terugklikt en de krijtlijn creëert. Nu is het tijd om de lijn weer op te rollen nadat deze is afgerold. Hierbij moet de lijn stevig genoeg worden vastgehouden, vooral op langere afstanden, zodat hij niet op de grond valt en vervuild raakt door stof en vuil.

Gegevens over de krijtlijn van Högert

 • Omhulzing: Plastic
 • Oppervlak: Gepoedercoat
 • Snoerlengte: 30m
 • Bediening: Slinger, handmatig
 • Kleur (Krijt): Blauw
 • Inhoud (Krijt): 115g
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHG-SCHLAGSR-30
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
MateriaalKunststof
EigendomSnoerlengte 30m
Gewicht0.2950
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.