Over S-Polytec GmbH

Wij zijn een middelgroot familiebedrijf en hebben ons gespecialiseerd in de distributie en verwerking van hoogwaardige kunststofplaten. Bovendien zijn wij met ons eigen merk S-Polybond actief als fabrikant en handelaar van speciale kleefstoffen voor een breed scala van toepassingen en kunststoffen, alsook van hoogwaardige siliconenkitten op alkoxybasis.

Wij bieden onze klanten niet alleen speciale producten op het gebied van kunststoffen, kleefstoffen en afdichtingsmiddelen, maar ook onze uitgebreide service.

Advies

Klanttevredenheid begint met een gedegen advies van ons getrainde en vriendelijke gespecialiseerde personeel. Het grote aantal en de verscheidenheid aan kunststoffen vereisen immers een goede, uitgebreide specialistische kennis. Alleen op die manier kunnen wij voor en met onze klanten de juiste en meest geschikte keuze maken uit technisch, toepassings- en commercieel oogpunt.

CNC-zagen

In de zeldzaamste gevallen kunnen de kunststofplaten rechtstreeks door de klanten in standaardformaten worden gebruikt, zodat door de klanten meestal toepassingsspecifieke afmetingen worden verlangd. Om zo goed mogelijk aan deze eisen te voldoen, hebben wij speciale, ultramoderne CNC-gestuurde plaatzagen voor horizontaal zagen in onze productie geïntegreerd en kunnen wij kunststof plaatdelen volgens uw afmetingen reproduceerbaar en met hoge precisie produceren.

CNC-frezen

Wij bieden u de juiste flexibiliteit op het gebied van vormen en contouren door CNC-frezen van onze kunststofplaten. Dankzij onze eigen 3-assige CNC freesmachines met de modernste computerbesturing kunnen wij vrijwel al uw wensen op het gebied van kunststof gefreesde onderdelen vervullen. Elk aantal stuks kan zonder problemen worden gerealiseerd, van prototypes tot zeer kleine oplagen van één stuk tot grote series (bv. leveringspartij 10.000 stuks).

Lasersnijden

Met onze ultramoderne CO2 lasersnijapparatuur kunnen wij lasersnedes in aangepaste vormen uit sommige van onze kunststofplaten produceren.

Onze locaties

Onze administratie, hoofdmagazijn en productiefaciliteit zijn gevestigd op het industrieterrein Hammereisen (47559 Kranenburg) aan de Nederrijn bij Im Schlop 11. De locatie, met een snelle aansluiting op de snelweg (A57), biedt zeer ruime opslagcapaciteiten, zodat het voor ons mogelijk is te zorgen voor een uitgebreide voorraad van onze kunststofplaten, kleefstoffen en siliconen. Het feit dat de administratie, de productie en het magazijn zich op één site bevinden, zorgt voor een vlotte communicatie tussen de verkoop, de productie en de verpakkingsstations.

Op onze vestiging in Goch, Jurgensstraße 5, bevindt zich momenteel onze tijdelijke opslagplaats voor kunststofplaten. De locatie, die tot 2022 onze hoofdvestiging was, wordt ook gebruikt voor de opslag en verzendingsverwerking van aluminiumprofielen en ons Aqua-Plus PP-R buizensysteem. De kleinste paneelzaag met een formaat van 3,10 bij 3,10 meter, blijft ook op deze locatie.

De geschiedenis van S-Polytec GmbH

September 2022

De verandering van vestigingsplaats met hoofdkantoor in Kranenburg is nu ook door de notaris vastgesteld. Als gevolg daarvan zijn zowel het bedrijfsadres als het telefoonnummer van het bedrijf veranderd. Het oude telefoonnummer blijft echter beschikbaar en zal worden doorgeschakeld naar de nieuwe locatie, zodat wij onbeperkt bereikbaar zijn voor alle klanten, leveranciers en partners.

Augustus 2022

Na aanvankelijke moeilijkheden is de zaag-opslagcombinatie eindelijk in productie genomen. Bovendien werd een van de twee paneelzagen van de vestiging Goch naar Kranenburg overgebracht. Ook de medewerkers van de administratie en de klantenservice zijn naar de nieuwe locatie verhuisd, zodat het oude hoofdkantoor in Goch in de toekomst alleen nog als tijdelijke opslagplaats voor onze producten zal worden gebruikt.

Er blijft echter een paneelzaag in Goch, zodat wij ook daar op korte termijn kunnen gaan produceren als de ordersituatie dat vereist. Bovendien is het de bedoeling dat op deze locatie plastic staven, buizen en aluminiumprofielen in exacte sneden worden geproduceerd.

Januari 2022

De productie op de nieuwe locatie is begonnen. In eerste instantie zijn echter alleen onze vier CNC portaalfreesmachines en de lasersnijmachines van Goch naar Kranenburg verhuisd. De gehuurde zaal in Goch, niet ver van onze hoofdlocatie, is gesloten. Bovendien is het magazijn in de hoge hal bevoorraad met onze siliconen, boren, lasapparatuur, enz., zodat alles, behalve de op maat gesneden plastic platen, vanaf de nieuwe locatie kan worden verzonden.

Om deze in de nabije toekomst vanuit Kranenburg te kunnen verschepen, is een hypermoderne zaag-opslagcombinatie van Holzma aangeschaft. Deze zaag, die volledig automatisch reageert op orders voor het snijden van panelen, is voor ons een essentiële stap in de richting van automatisering en zorgt voor meer opslagcapaciteit voor nieuwe paneelformaten, -diktes en -decors.

September 2021

Terwijl de uitbreiding van de productiehal in Kranenburg in volle gang is, is er voor het marketingteam nog een medewerker aangenomen, die vooral de administratie van de alternatieve marktplaatsen (ebay, Amazon, etc.) voor zijn rekening zal nemen en daarnaast het team actief zal ondersteunen op het gebied van productmanagement.

Augustus 2021

De renovatie van de kantoren op de begane grond op de nieuwe locatie in Kranenburg is grotendeels voltooid, zodat het kantoor in Kleef, dat op korte termijn werd gehuurd, is gesloten en het marketingteam zijn intrek heeft genomen in het nieuwe onderkomen. Het zeer ruime kantoor is uitgerust met vier moderne werkplekken, die desgewenst tot zes werkplekken kunnen worden uitgebreid.

Juli 2021

Om in de marketing sneller en beter te kunnen reageren op de vele veranderingen en eisen van klanten en zoekmachines, en om het grote aantal geplande nieuwe producten aan te kunnen, werd een copywriter aangenomen om het marketingteam in het veldkantoor in Kleef te versterken.

Februari 2021

Langzaam maar zeker barsten onze locaties in Goch uit hun voegen. De vele nieuwe producten en werknemers hebben ruimte nodig. Daarom hebben wij besloten een ander pand te kopen op het industrieterrein Hammereisen in Kranenburg. De grote productiehal met aangrenzend hoogbouwmagazijn en ruime kantoorvleugel biedt (voorlopig) meer dan voldoende ruimte om nog verder te kunnen groeien. Er moeten echter nog enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen op de nieuwe locatie voordat de verhuizing naar het nieuwe pand kan beginnen.

In februari is er nog een extra persoon aangenomen voor de productie.

Oktober 2020

Met het groeiende machinepark, de vele EDP-werkstations en de plannen voor de toekomst, hebben wij met een andere medewerker een stap gezet in de richting van automatisering. Deze werknemer, die verantwoordelijk zal zijn voor het technisch onderhoud en de automatisering van onze machines en systemen, zal ook zorg dragen voor het gehele EDP-systeem van het bedrijf.

Augustus 2020

Vanwege de verdeling van de productie over twee locaties en het aanhoudend hoge ordervolume is een extra medewerker aangenomen voor het verpakken van gefreesde onderdelen, die tevens wordt ingewerkt in het CNC-frezen om de collega's aan de CNC-freesmachines en CO2-lasers te kunnen ondersteunen tijdens orderpieken.

Juli 2020

Het pand in de kantoorvleugel in Goch wordt langzamerhand te klein voor ons gestaag groeiende personeel, zodat wij op korte termijn hebben besloten een kantoor te huren in het hart van Kleef. Het kantoor van ongeveer 70 m² wordt nu de nieuwe plaats van activiteit voor de marketingafdeling en biedt plaats aan nog meer medewerkers, zodat wij ook in deze subsector een beetje kunnen groeien.

Tegelijkertijd werd een andere CO2-laser aangeschaft. Dit is een identiek model van dezelfde fabrikant. De overname betekent niet alleen een verdubbeling van onze productiecapaciteit voor het lasersnijden van kunststoffen, maar biedt ook meer zekerheid in geval van storingen ten gevolge van onderhoudswerkzaamheden of defecten aan een van de twee lasersnijsystemen.

Juni 2020

Om onze online winkel voortdurend te ontwikkelen en onze klanten de best mogelijke functionaliteit te kunnen bieden, hebben wij een softwareontwikkelaar in dienst genomen. Naast het programmeren van de online shop, zal deze persoon ook individuele software oplossingen ontwikkelen voor intern gebruik.

Met de programmeur bestaat het team van S-Polytec nu uit 17 gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers die allemaal hetzelfde doel nastreven. De best mogelijke service voor onze klanten.

Mei 2020

Door het voortdurend groeiende aanbod van onze kunststofplaten en vele aanvullende producten, zoals montagemateriaal of kleefstoffen, gekoppeld aan het groeiende machinepark, werd een extra werknemer aangenomen.

Januari 2020

Er werden nog twee CNC portaalfreesmachines aangekocht om het grote aantal aanvragen op te vangen en om nog kortere levertijden te garanderen voor en gefreesde onderdelen uit kunststof.

Hierdoor verdubbelt onze productiecapaciteit voor CNC-frezen met nu twee portaalfreesmachines in 2x1m formaat voor kleinere freesklussen en telkens één portaalfreesmachine in 3x2 en 4x2m formaat.

September 2019

We kampen al een tijdje met een groot gebrek aan ruimte. Meer machines en meer producten vereisen ook meer ruimte, dus hebben we besloten om nog een productiehal te huren met ca. 700m² productieruimte en ca. 50m² kantoorruimte. In deze hal, die ongeveer 50 meter van de grote hal verwijderd is, zullen voortaan CNC-frezen en CO2-lasersnijden plaatsvinden.

Bovendien zal de nieuwe productiehal ook een aanzienlijk grotere opslagruimte bieden voor onze kleefstoffen, siliconen en het standaardmagazijn voor voorgedefinieerde paneelsnedes, zoals die welke wij op de marktplaatsen aanbieden. De uitbreiding zal ons ook eindelijk in staat stellen andere producten, zoals gereedschappen of montagemateriaal en nog meer kleefstoffen en afdichtingsmiddelen in ons standaard leveringsprogramma op te nemen. De oorspronkelijke hal zal dan uitsluitend worden gebruikt voor het snijden van panelen en het aanleggen van de nodige materiaalvoorraden.

Juni 2019

Om onze produktieprocessen aan te passen aan de groeiende ordersituatie en om de daarmee gepaard gaande personeelsknelpunten in de productie tegen te gaan, werd een nieuwe werknemer aangeworven voor de bediening van onze paneelzagen.

Maart 2019

De gestaag groeiende hoeveelheid vragen over onze kunststoffen en kleefstoffen, vooral met betrekking tot specifieke vragen over toepassing of verwerking, vergt altijd tijd om aan de individuele vragen en eisen van onze klanten te voldoen.

Aangezien een van onze medewerksters besloten heeft haar loopbaan een andere wending te geven en het overblijvende team de vele aanvragen niet aankan, hebben wij ons verkoopteam uitgebreid met twee extra medewerksters op de afdeling interne verkoop, zodat wij nu nog sneller en gedetailleerder op uw aanvragen kunnen reageren.

Hiermee stijgt het aantal tot 14 gekwalificeerde en vooral gemotiveerde werknemers.

Februari 2019

Met onze CNC-freesmachine met groot formaat hebben wij ook individuele gefreesde onderdelen van kunststof voor onze klanten kunnen produceren. Het ordervolume is echter zo gegroeid dat wij nog een CNC-freesmachine hebben aangeschaft.

De nieuwe freesmachine is geschikt voor freesbewerkingen tot een afmeting van 2000 x 1000 mm voor paneeldiktes tot 160 mm en is dus voldoende voor de meeste vragen van klanten. Grotere formaten zullen verder worden verwerkt op onze grote freesmachine. Uiteraard is de nieuwe freesmachine ook uitgerust met een vacuümtafel en een automatische gereedschapswisselaar en is zij tevens voorzien van een afzuigsysteem om de freesspanen direct af te zuigen, zodat deze in het recyclingproces kunnen worden ingevoerd.

Oktober 2018

Om aan de groeiende vraag naar lasersnijden van plastic te voldoen, hebben wij een modern CO2 lasersnijsysteem in een gesloten ontwerp aangeschaft, waarmee wij lasersnijden tot een formaat van 1600mmx1000mm kunnen uitvoeren.

Juni 2018

Groei vereist investeringen en daarom hebben wij onze enigszins verouderde Panhans paneelzaag vervangen door een modernere, krachtigere en snellere paneelzaag voor horizontaal zagen.

De nieuwe zaag van het merk Holzma is niet alleen in staat grotere paneelformaten te verwerken, maar stelt ons ook in staat zeer nauwkeurige diagonale sneden te maken.

Mei 2018

Om het gestaag groeiende aantal bestellingen aan te kunnen, werd een extra werknemer aangenomen voor de productieafdeling.

Maart 2018

Wij zijn begonnen met de productie van onze eerste eigen lijmen onder ons eigen merk S-Polybond, die in de nabije toekomst via de online winkel zullen worden verkocht.

December 2017

Na een lange periode van planning, hebben wij de beslissing gewaagd om onze eigen kleefstoffen te ontwikkelen en te produceren.

Daartoe werd het eigen merk S-Polybond als woordmerk geregistreerd bij het Duitse Merken- en Octrooibureau.

Oktober 2017

Om ons verkooppersoneel vrij te maken zodat zij zich weer meer kunnen richten op het adviseren van klanten, werd een office administrator in dienst genomen die zich bezighoudt met de ontvangst van gasten en zelfafhalers, alsmede met de telefooncentrale, de boekhouding en de voorbereiding van verzendingen.

Daarnaast werd tegelijkertijd een marketingspecialist in dienst genomen voor de verzorging en het onderhoud van de onlineshops. Dit stelt ons in staat de onlineshops steeds up-to-date te houden en onze productportefeuille uit te breiden en onze onlineaanwezigheid nog te verbeteren.

Hierdoor groeit ons team tot 10 gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers om onze klanten de best mogelijke service en 100% klanttevredenheid te garanderen.

Juni 2017

Om een grotere kring van klanten in staat te stellen van onze productportefeuille te genieten, is de distributie van onze kunststofplaten, kleefstoffen en dichtingsproducten uitgebreid naar verkoopplatforms zoals eBay en Amazon. Er werd een werknemer in dienst genomen specifiek voor het onderhoud van de Amazon shop en de eBay shop.

Juni 2016

Door te investeren in modernere opslagtechnologie werd de opslagcapaciteit van ons magazijn bijna verdubbeld.

Dit betekent niet alleen dat wij meer kunststofplaten of extra diktes op voorraad kunnen houden, maar ook dat wij grotere ordervolumes zonder wachttijden kunnen verwerken.

Januari 2016

Ersatz der zweiten horizontalen Plattensäge durch eine moderne Plattensäge von Holzma. Dadurch konnten wir die Produktionsgeschwindigkeit und die Stabilität der Maschinen deutlich erhöhen, so dass wir noch schnellere Lieferzeiten und bessere Qualität garantieren können.

Augustus 2015

Invoering van een speciaal ontwikkeld slank productiesysteem, dat alle processen in de productie en in het magazijn standaardiseert en daardoor sterk vereenvoudigt en versnelt.

Mei 2015

Aanschaf van een moderne 3-assige CNC freesmachine met een mogelijk freesformaat van 2,0 x 4,0 meter. Met de aanschaf van deze machine kunnen wij aan bijna alle wensen van onze klanten op het gebied van het snijden van contouren voldoen.

Intussen heeft ons bedrijf acht zeer gemotiveerde werknemers die genieten van het succes en de snelle ontwikkeling van het bedrijf.

December 2014

Om het hoofd te kunnen bieden aan de groeiende orders op het gebied van het snijden van kunststofplaten, werd een tweede horizontale CNC-bladzaagmachine voor kunststofplaten met een maximumformaat van 3,10 x 3,10 meter aangeschaft.

April 2014

Na korte tijd bood de gehuurde opslagruimte in Kleef veel te weinig ruimte om het gestaag toenemende aantal bestellingen van klanten aan te kunnen, en daarom werd besloten een groter eigen bedrijfspand te verwerven. Het gunstige rentepeil op dat ogenblik versterkte het besluit.

De keuze viel op een pand in het industriegebied Goch-West - niet in de laatste plaats vanwege de gunstige ligging en de goede verbinding met de snelweg. De verhuizing naar het aangekochte pand in Goch, met ongeveer 600m² opslagruimte en 100m² kantoorruimte, werd uitgevoerd.

December 2013

Schröder-Polymertechnologie werd omgedoopt tot S-Polytec GmbH.

Februari 2013

Om het gestaag toenemende volume aan te kunnen, werd in Kleef een magazijn met een oppervlakte van 250m² gehuurd en werd een horizontale CNC-plaatzaag voor kunststofplaatzaagsneden met een maximaal formaat van 4,20x4,20 meter aangeschaft.

Maart 2011

Oprichting van de eenmanszaak Schröder-Polymertechnologie door polymeer-chemicus Andreas Schröder.

De nadruk lag op het adviseren van de klanten via de bestaande gefundeerde, praktische en theoretische kennis over polymeren. De levering van de producten zou worden overgenomen door fabrikanten die reeds lang bekend waren of door bevriende dealers.

Al snel werd duidelijk dat het advies zeer goed werd ontvangen, maar dat er telkens weer moeilijkheden waren, vooral in termen van tijd, bij de verwerking van de leveringen van plastic platen.

Er werd besloten tot een eigen magazijn, dat uit kostenoverwegingen aanvankelijk in de eigen garage en in de kelder in Kleef werd ingericht.