Over de S-Polytec GmbH

Wij zijn een middelgroot familiebedrijf en hebben ons gespecialiseerd in de distributie en verwerking van hoogwaardige kunststofplaten.

Wij bieden onze klanten niet alleen speciale producten op het gebied van kunststoffen, lijmen en dichtingsmiddelen, maar ook onze uitgebreide service.

Advies

Klanttevredenheid begint bij een goed onderbouwd advies van ons geschoolde en vriendelijke vakpersoneel, de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan kunststoffen vraagt immers om een goede en uitgebreide specialistische kennis. Alleen zo kunnen we voor en met onze klanten de juiste en meest geschikte selectie maken vanuit technisch, toepassingsgericht en commercieel oogpunt.

CNC-zagen

In de zeldzaamste gevallen kunnen de kunststofplaten in standaardformaat direct door klanten gebruikt worden, en daarom hebben klanten meestal toepassing specifieke afmetingen nodig. Om zo goed mogelijk aan deze eisen te kunnen voldoen, hebben wij speciale, ultramoderne CNC-gestuurde plaatzagen voor de horizontale zaagsnede in onze productie geïntegreerd en kunnen wij reproduceerbaar en met hoge nauwkeurigheid kunststofplaatsnedes produceren volgens uw afmetingen.

CNC-frezen

Wij bieden u de juiste flexibiliteit qua vormen en contouren door het CNC frezen van onze kunststofplaten. Dankzij onze eigen 3-assige-CNC-freesmachines met de modernste computerbesturing kunnen wij vrijwel al uw wensen op het gebied van kunststof freesdelen vervullen. Elk aantal prototypes, kleine series van een stuk tot grote series (bijv. een levering van 10.000 stuks) kan eenvoudig worden geïmplementeerd.

Onze locatie in Goch

Onze administratie, magazijn en productiefaciliteit bevinden zich in het industriegebied Goch-West (47574 Goch) aan de Nederrijn aan de Jurgensstrasse 5. De ligging, met een perfecte aansluiting op de snelweg (A57), biedt voldoende opslagcapaciteit, zodat wij een ruime voorraad van onze kunststofplaten, lijmen en siliconen kunnen verzekeren. Het feit dat zowel administratie als productie en magazijn op één locatie zijn ondergebracht, zorgt voor een vlotte communicatie tussen verkoop-, productie- en verpakking stations.

Geschiedenis van S-Polytec GmbH

Juni 2020

Om onze onlineshop continu te ontwikkelen en zo onze klanten de best mogelijke functionaliteit te kunnen bieden, werd een softwareontwikkelaar ingehuurd. Naast de programmering van de onlineshop zal hij zich ook bezighouden met de ontwikkeling van individuele softwareoplossingen voor intern gebruik.

Met de programmeur bestaat het team van S-Polytec nu uit 17 gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers die allemaal hetzelfde doel nastreven. De best mogelijke service voor onze klanten.

Mei 2020

Dankzij het constant groeiende assortiment van onze kunststofplaten en vele complementaire producten, zoals montagemateriaal of kleefstoffen, gecombineerd met het groeiende machinepark, werd een verdere medewerker aangenomen.

Januari 2020

Er werden nog twee CNC-portaalfreesmachines aangeschaft om het grote aantal aanvragen op te vangen en om nog kortere levertijden voor en gefreesde kunststof onderdelen te garanderen.

Dit verdubbelt onze productiecapaciteit voor CNC-frezen met twee portaalfreesmachines in één formaat van 2x1m voor kleinere freesklussen en één portaalfreesmachine in een formaat van 3x2 of 4x2m.

September 2019

We vechten al een tijdje met een ernstig ruimtegebrek. Meer machines en meer producten vragen ook meer ruimte, daarom hebben we besloten om nog een productiehal te huren met ongeveer 700m² productieruimte en circa 50m² kantoorruimte. In deze hal, op ongeveer 50 meter van de centrale hal, vindt voortaan het CNC frezen en CO2-lasersnijden plaats.

Bovendien krijgt de nieuwe productiehal een beduidend grotere opslagruimte voor onze lijmen, siliconen en het standaardmagazijn voor voorgedefinieerde plaatsnedes, zoals we ze op de marktplaatsen aanbieden. Door de vergroting kunnen we eindelijk aanvullende producten, zoals gereedschappen of montagemateriaal en andere lijmen en dichtstoffen, in ons standaard leveringsprogramma opnemen. De oorspronkelijke hal wordt dan uitsluitend gebruikt voor het snijden van platen en opslag van het benodigde materiaal.

Juni 2019

Om onze productieprocessen aan te passen aan de groeiende ordersituatie en de daarmee gepaard gaande personeelsknelpunten in de productie tegen te gaan, werd een nieuwe medewerker ingehuurd om onze platenzagen te bedienen.

Maart 2019

Het gestaag groeiende aantal aanvragen voor onze kunststoffen en lijmen, vooral voor specifieke vragen over toepassing of verwerking, vereist altijd tijd om aan de individuele vragen en eisen van onze klanten te voldoen.

Aangezien een van onze medewerkers heeft besloten om zich in de arbeidsmarkt opnieuw in te richten en de vele vragen door het overgebleven team niet afgehandeld kunnen worden, hebben we ons verkoopteam uitgebreid met nog twee medewerkers op de interne verkoopafdeling, zodat we alleen nog maar sneller op uw vragen in detail kunnen reageren.

Hiermee stijgt het aantal naar 14 gekwalificeerde en vooral gemotiveerde medewerkers.

Februari 2019

Met onze grootformaat CNC-freesmachine hebben we tot nu toe voor onze klanten individueel gefreesde kunststof onderdelen kunnen vervaardigen. Het ordervolume is echter zo sterk gegroeid dat we nog een CNC-freesmachine hebben aangeschaft.

De nieuwe freesmachine is geschikt voor freesbewerkingen tot een afmeting van 2000 x 1000mm voor plaatdiktes tot 160mm en is daarmee voldoende voor de meeste vragen van klanten. Grotere formaten worden nog op onze grote freesmachine verwerkt. Uiteraard is de nieuwe freesmachine ook uitgerust met een vacuümtafel en een automatische gereedschapswisselaar en heeft ook een afzuigsysteem om de freesspanen direct af te zuigen zodat ze in het recyclingproces kunnen worden ingevoerd.

Oktober 2018

Om groeiende aanvraag tegemoet te komen betreft het lasersnijden van kunststof, hebben we een modern CO2-lasersnijsysteem in gesloten ontwerp aangeschaft, waarmee we lasersneden tot een formaat van 1600mm x 1000mm kunnen uitvoeren.

Juni 2018

Groei vereist investeringen en daarom hebben we onze ietwat verouderde Panhans platenzaag vervangen door een modernere, krachtigere en snellere platenzaag voor horizontaal zagen.

De nieuwe zaag van het merk Holzma kan niet alleen grotere plaatformaten verwerken, maar stelt ons ook in staat om zeer precieze diagonale zaagsneden te maken.

Mei 2018

Om het voortdurend groeiende aantal bestellingen op te vangen, werd een verdere medewerker aangenomen voor de productieruimte.

Maart 2018

We zijn begonnen met de productie van onze eerste eigen kleefstoffen onder ons eigen merk S-Polybond, die in de nabije toekomst in de onlineshop zullen worden verkocht.

December 2017

Na een lange planning durfden we te besluiten om onze eigen lijmen te ontwikkelen en te produceren.

Hiervoor werd het eigen merk S-Polybond als woordmerk geregistreerd bij het Duitse Merken- en Octrooibureau.

Oktober 2017

Om onze distributiemedewerkers helpen, is een administratief medewerker ingehuurd om de ontvangst van gasten en zelfophalers te verzorgen, evenals de telefooncentrale, evenals de boekhouding en de verzendvoorbereiding. Dit zorgt ervoor dat de distributiemedewerkers zich beter kunnen concentreren op het adviseren van klanten

Daarnaast is er tegelijkertijd een marketing-specialist ingehuurd om de webshops te verzorgen en te onderhouden. Dit stelt ons in staat om de onlineshop te allen tijde up-to-date te houden, ons productportfolio uit te breiden en onze online aanwezigheid verder te verbeteren.

Dit vergroot ons team tot 10 gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers om onze klanten de best mogelijke service en 100% klanttevredenheid te garanderen.

Juni 2017

Om een grotere groep klanten te laten genieten van ons productportfolio, is de distributie van onze kunststofplaten, lijmen en dichtstoffen uitgebreid naar verkoopplatforms als eBay en Amazon. Er werd speciaal een medewerker ingehuurd om de Amazon-shop en de eBay-shop te onderhouden.

Juni 2016

Door te investeren in modernere opslagtechnologie werd de opslagcapaciteit van ons magazijn bijna verdubbeld.

Hierdoor zijn wij enerzijds in staat om verdere kunststofplaten of andere diktes op voorraad te hebben, maar kunnen wij ook grotere ordervolumes aanbieden zonder wachttijden.

Januari 2016

Vervanging van de tweede horizontale platenzaag voor een moderne platenzaag van Holzma. Hierdoor konden we de productiesnelheid en de stabiliteit van het machinepark aanzienlijk verhogen om nog snellere levertijden en nog betere kwaliteit te garanderen.

Augustust 2015

Het invoeren van een speciaal ontwikkeld Lean Production System, dat alle processen in de productie en in het magazijn standaardiseert en zo sterk vereenvoudigt en versnelt.

Mei 2015

Aanschaffen van een moderne 3-assige-CNC freesmachine met een mogelijk freesformaat van 2,0 x 4,0 meter. Met de aanschaf van deze machine kunnen we bijna alle wensen van de klant op het gebied van snijcontouren vervullen.

Inmiddels telt ons bedrijf acht zeer gemotiveerde medewerkers die genieten van het succes en de snelle ontwikkeling van het bedrijf.

December 2014

Om de groeiende orders op het gebied van het snijden van kunststofplaten aan te kunnen, werd een tweede horizontale CNC-platenzaag voor kunststofplaten met een maximaal formaat van 3,10 x 3,10 meter aangeschaft.

April 2014

De gehuurde opslagruimte in Kleve bood na korte tijd veel te weinig ruimte om de gestaag toenemende klantenorders op te vangen en dus werd besloten om een groter eigen bedrijfspand aan te schaffen. Het besluit werd genomen door het destijds gunstige rentepeil.

De keuze viel op een pand op bedrijventerrein Goch-West - niet in de laatste plaats vanwege de gunstige ligging en de goede aansluiting op de snelweg. De verhuizing naar het verworven pand in Goch, met ongeveeer 600m² opslagruimte en 100m² kantoorruimte, werd uitgevoerd.

December 2013

De Schröder-Polymertechnologie werd hernoemd naar de naam S-Polytec GmbH.

Februari 2013

Om het gestaag toenemende volume aan te kunnen, werd in Kleve een magazijn met een oppervlakte van 250m² gehuurd en werd een horizontale CNC-platenzaag voor het snijden van kunststofplaten met een maximale afmeting van 4,20 x 4,20 meter aangeschaft.

Maart 2011

Oprichting van de eenmanszaak Schröder-Polymertechnologie door de den Polymeerchemie ingenieur Andreas Schröder.

De focus lag op het adviseren van klanten door de bestaande, goed onderbouwde, praktische en theoretische kennis van polymeren. Tot nu toe moeten bekende fabrikanten of bevriende dealers de levering van de producten overnemen.

Al snel werd duidelijk dat het advies zeer goed zou worden ontvangen, maar er waren altijd tijdproblemen bij het verwerken van de leveringen van kunststofplaten.

De beslissing was genomen, er moest een apart magazijn worden gevonden, dat om kostenredenen in eerste instantie in de eigen garage en in de kelder in Kleve werd ingericht.