De freesservice van S-Polytec

Met onze diensten, zoals het snijden van kunststofplaten of onze freesservice, willen wij u maximale flexibiliteit bieden in het gebruik van onze kunststoffen, zonder dat u zelf met het snijden of de productie van afgewerkte kunststof onderdelen te maken heeft.

Voorbeelden van freesdelen van kunststof

Wanneer de door u gewenste kunststof plaat afwijkt van rechthoekige of vierkante formaten en daardoor grotere of smallere hoeken gewenst zijn, is onze freesservice de oplossing. Zodra bochten, radii of verdiepingen nodig zijn, is zagen met onze plaatzagen niet meer mogelijk, zodat wij hier ook een van onze CNC freesmachines kunnen inzetten om aan uw wensen te voldoen.

Typische voorbeelden voor de productie van gefreesde kunststof onderdelen zijn reclamedisplays en kunststof frames, displayafdekkingen, individuele bevestigingen, tandwielen, geperforeerde platen of diafragma-platen, reclameteksten en logo's als bedrijfsborden, technische functionele onderdelen, geprefabriceerde onderdelen voor modelbouw, platen met spelingen en uitsparingen of zelfs individuele afdichtingen PTFE.

Freeskoppen voor de productie van losse gefreesde onderdelen uit kunststof van S-Polytec

Welke mogelijkheden bieden onze freesservice?

Simpel gezegd kunnen onze 3-assige freescentra worden gebruikt om alle gefreesde onderdelen te maken waarvan de contouren kunnen worden benaderd met behulp van de zogenaamde coördinaatassen. Dit zijn de X-, Y- en Z-assen in het Cartesiaans coördinatensysteem.

Dit betekent dat we in staat zijn om individueel te frezen van kunststoffen in lengte (X-as), in breedte (Y-as) en in diepte (Z-as). Onze hoogmoderne CNC-freesmachines bieden een zeer lage tolerantie van +/-0,3mm op de X- en Y-assen.

Uitsparingen met onze CNC-freesservice

Dankzij het CNC-frezen is het mogelijk uitsparingen in alle bedenkelijke vorm uit te voeren. Lange gaten, gaten voor bevestigingen of geperforeerde platen, ronde, ovale of driehoekige uitsparingen, of zelfs zeer individuele uitsparingen, bijv. in de vorm van een bedrijfslogo of belettering, zijn voor onze computergestuurde CNC-freesmachines geen uitdaging.

Contourfrezen met onze CNC-freesservice

Niet altijd is men met rechthoekige kunststofplaten niet even goed bediend en daarom is het niet ongebruikelijk dat wij individueel contourfrezen uitvoeren met onze freescentra. Cirkelvormige of ovale vormen, driehoeken of polygonen zijn vrij eenvoudige voorbeelden. Maar ook het afronden van hoeken of vrije contouren volgens tekening kan met onze CNC-frezen snel en eenvoudig worden gerealiseerd.

Driedimensionaal gefreesde onderdelen met onze CNC-freesservice

Freesdelen met afgeronde kanten, afschuiningen of reliëfs kunnen ook worden vervaardig. Dit kunnen bijvoorbeeld belettering zijn in acrylplaten die met verlichting worden geaccentueerd, of sap gleuven in snijplanken of uitsparingen in gegoten kunststof onderdelen. De lijst met voorbeelden van driedimensionaal gefreesde onderdelen van kunststof kan bijna oneindig worden uitgebreid.

Prototypes en serieproductie met onze CNC-freesservice

De productie van individuele prototypes tot grootschalige productie (bv. 10.000 stuks als leveringspartij) is dankzij CNC-frezen eenvoudig mogelijk. Ook de herhaalbaarheid van freesopdrachten met regelmatige tijd afstanden is voor ons geen uitdaging.

Welke kunststofplaten kunnen gefreesd worden?

Alle kunststofplaten die beschikbaar zijn in onze onlineshop kunnen worden gebruikt op onze computergestuurde freessystemen voor de productie van individuele gefreesde onderdelen. Voor gefreesde onderdelen gemaakt van kunststof, die we niet in het standaard leveringsprogramma van de onlineshop hebben, stuur ons dan uw specifieke verzoek, rekening houdend met de informatie die we nodig hebben om uw verzoek te verwerken.

Tot welke maat kunnen gefreesde onderdelen worden gemaakt?

Onze 3-assige CNC-freesmachines zijn allemaal uitgerust met grote vacuümtafels waarmee we gefreesde onderdelen kunnen vervaardigen tot een afmeting van 4,0 x 2,0meter. De maximale dikte van de te frezen kunststofplaten is tot 240mm, afhankelijk van het gebruikte freesgereedschap.

Welke gegevens worden benodigd?

Om uw aanvraag met betrekking tot individuele gefreesde onderdelen te kunnen behandelen, hebben we niet alleen de informatie van de gewenste kunststof nodig, maar ook de gewenste dikte en het benodigde aantal stuks per levering. Verder is een schets met exacte maatvoering of een ontwerp op schaal vereist voor het maken van een offerte op maat.

Onze ervaren medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met u op om op basis van uw gegevens een op maat gemaakt aanbod aan te kunnen bieden.

Welke bestandsformaten kunnen worden verwerkt?

Overzicht van de bestandsformaten voor gefreesde kunststof onderdelen van S-Polytec

Om uw gefreesde onderdelen te maken, is een constructietekening vereist die door ons freesprogramma gelezen en verwerkt kan worden.

    De volgende bestandsformaten kunnen door ons worden verwerkt:
  • DXF en DWG voor tweedimensionaal gefreesde onderdelen
  • STEP en IGES voor driedimensionaal gefreesde onderdelen

Bovendien kunnen we EPS- en AI-bestanden (Adobe-Illustrator) en vectorgebaseerde PDF-bestanden converteren naar een formaat dat kan worden verwerkt door onze CNC-freesmachine.

OPMERKING: Let er alstublieft op dat alle lijnen van uw constructietekening gesloten zijn.

Wat kost de productie van gefreesde ondelen?

De kosten voor gefreesde kunststof onderdelen zijn niet generaliseerbaar en ligt aan een aantal factoren. De berekening voor gefreesde onderdelen is afhankelijk van het materiaal, de freestijd en het benodigde aantal stuks.

Eenmalige kosten per freesopdracht

In de eerste stap maken we het CNC-freesprogramma op basis van uw sjabloon. Deze stappen genereren in verband met het in kaart brengen van het freesprogramma op de machine zogenaamde eenmalige kosten, die in de berekening worden toegerekend aan het aantal te produceren stukken. Daarom zijn de prijzen voor prototypes beduidend hoger dan voor gefreesde onderdelen die in grotere hoeveelheden worden vervaardigd.

Tijd die nodig is voor het frezen

De kosten voor het frezen van de kunststof platen zijn afhankelijk van de freestijd. Hier wordt de daadwerkelijke freestijd verrekend met een vast uurtarief.

Materiaalkosten van de gefreesde onderdelen

De materiaalkosten zijn sterk afhankelijk van de materiaalsoort, de materiaaldikte en vooral de benutting van de ruimte, want wij kunnen geen gebruik maken van restafval dat ontstaat bij het frezen, zodat bijvoorbeeld een ronde insnijding (uitsparing) met een diameter van 300mm, zo niet door jou verder nodig, kan door ons niet meer worden gebruikt en wordt daarom per soort ingezameld voor recycling. Dit afval ontstaat echter ook tijdens het frezen, zodat hier ook rekening mee gehouden moet worden in de kosten voor het materiaal. Om kosten te besparen, is het zinvol om van meet af aan naar de geometrie en nestbaarheid van de onderdelen te kijken om zo een optimaal gebruik van de ruimte te realiseren.

Hoe lang duurt de levering?

De levertijd voor gefreesde onderdelen van kunststof is afhankelijk van de huidige bezetting van onze machines en de grootte van de freesopdracht (freestijd per gefreesd onderdeel, aantal gefreesde onderdelen). In normale gevallen is de levertijd ongeveer 2-3 weken vanaf het moment dat de bestelling is geplaatst en de tekening-, schets- of constructiegegevens zijn verzonden.