Lasdraden & lasstaven voor polyethyleen

Onze Lasdraden en lasstaven uit hoog kwalitatief polyethyleen voor het lassen van PE kunststoffen zijn bij ons in verschillende vormen, kleuren en diktes verkrijgbaar en in meters te koop tegen goedkope staffelprijzen. Uitstekende kwaliteit – Made in Germany!

Uw voordelen met onze polyethyleen lasdraden
 1. Wij leveren onze PE lasdraden en PE lasstaven al bij een aankoop hoeveelheid van 1 meter
 2. Koop uw lasdraden en lasstaven uit polyethyleen tegen voordelige staffelprijzen
 3. Wij bieden PE lasdraden en staven in verschillende diktes, vormen en kleuren
 4. Wij garanderen de hoogste kwaliteit voor perfecte lasnaden met onze PE lasdraden

Lasdraden en lasstaven uit polyethyleen

Polyethyleen is een van de energiezuinige kunststoffen die niet kan worden gelijmd zonder een speciale PE-lijm. Afhankelijk van de toepassing kan hechting ook worden uitgesloten, omdat de weinige geschikte lijmen vaak ook een effect op de toepassingsgebieden kunnen hebben, zodat bijvoorbeeld contact met voedingsmiddelen niet meer kan worden toegestaan. Bij kunststoflassen van polyetheen daarentegen worden de te verbinden kunststoffen met behulp van warmte samengesmolten met een kunststof draad van hetzelfde type, de zogenaamde lasdraad, zonder dat dit nadelige effecten op de algemene eigenschappen van de kunststof of beperkingen in zijn toepassingsgebieden hoeft te hebben.

Lasdraad of lasstaaf

De beslissing of een lasdraad of lasdraad moet worden gebruikt, hangt in de eerste plaats af van de gebruikte lasmethode, omdat afhankelijk van de lasmachine het nodig kan zijn om een lasdraad te gebruiken om te zorgen voor een permanente en volledig vervolg van het lasdraad. Om deze rede worden de meeste lasdraden in rond ook als rol aangeboden en speciale vormen zoals ovale lasstaven of lasstaven in een driehoek uitvoering, meestal als een staaf met een of twee meter lengte. Dit betekend ook dat de keuze tussen draad of stang ook afhangt van de versie, vorm, kleur en / of dikte hiervan beschikbaar is.

Fysieke eigenschappen van onze lasdraden en -staven uit polyethyleen

Onze PE lasdraden en lasstaven bestaan alleen uit polyethyleen en hebben de gelijke eigenschappen als onze massieve polyethyleen-kunststofplaten. De fysieke dichtheid van het lasdraad voor PE-HD licht ongeveer bij 0,96g/cm3. Voor de PE-HMW of PE500 lasdraden is de dichtheid slechts marginaal lager en bedraagt 0,95g/cm3, en de dichtheid van het lasdraad voor de elektrisch geleidende PE is 0,99g/cm3 iets boven de dichtheid van conventionele PE-HD. Zoals gebruikelijk voor polyethyleen, worden de PE-lasdraden beschouwd als normaal brandbaar en voldoen ze aan de brandveiligheidsnorm DIN 4102 B2.

Hoe wordt polyethyleen gelast?

De juiste lasdraad voor polyethyleen

Vooral bij het lassen van polyethyleen is de keuze van de juiste kunststoflasdraad erg belangrijk, omdat een geschikte PE-HD lasdraad nodig is voor het lassen van PE-HD. Voor het lassen van PE-HMW (PE-500) moet echter een PE-HMW lasdraad worden gebruikt om een veilige en duurzame las te verkrijgen.

De juiste lastemperatuur voor polyethyleen

Bij het kiezen van de lastemperatuur hoeven geen speciale aanpassingen te worden gemaakt voor de verschillende soorten polyethyleen, zodat ze de beste resultaten bereiken bij het lassen van de kunststof polyethyleen platen voor alle lasdraden van PE in een temperatuurbereik tussen +220 °C en +280 °C. Als de gekozen temperatuur te laag is, dan wordt het te lassen oppervlak en het lasdraad niet voldoende verwarmt, zodat het smelten niet plaats vindt. Als daarentegen de temperatuur te hoog wordt gekozen, verbrandt het kunststof, wat invloed heeft op de kwaliteit van de lasnaad en in het ergste geval betekent dat de te lassen onderdelen niet meer kunnen worden gebruikt zonder dat het verbrande materiaal hoeft te worden verwijderd.

Voorbereiding voor het lassen van polyethyleen

Zoals bij alle kunststoffen moet het oppervlak voor het kunststoflassen met een scherp voorwerp, zoals een stanleymes of een ontbramer kunnen worden afgepeld om de oxide laag te verwijderen die zich in de loop van de tijd vormen. Dit zorgt ervoor dat de lasnaad niet nadelig wordt beïnvloed door de oxide laag.

Achteraf bewerken van de lasnaad uit polyethyleen

Nadat de las is afgekoeld, kan deze worden versterkt door een andere las aan te brengen of worden geschaafd of geslepen om een uniform beeld van de voeg te verkrijgen. In het bijzonder, bij gelaste containers om stof of vloeistoffen op te nemen, moet de las worden getest op lekken en, indien nodig, worden verbeterd als lekkages optreden. Dit kan worden gedaan door een herhaald lasproces.

Ons leveringsprogramma voor polyethyleen-lasdraden en -staven

 1. PE-lasdraden voor PE-HD in de kleur naturel in verschillende diktes en uitvoeringen
 2. PE-lasdraden voor PE-HD in de kleur zwart in verschillende diktes en uitvoeringen
 3. PE-lasdraden voor PE-HMW in de kleur naturel in verschillende diktes en uitvoeringen
 4. PE-lasstaven voor PE-HD in de kleur zwart in verschillende diktes en uitvoeringen

Op verzoek leveren wij ook

 1. PE-lasdraden voor PE-HD in de kleur lichtblauw in verschillende diktes en uitvoeringen
 2. PE-lasstaven voor PE-HD in de kleur naturel in verschillende diktes in ronde uitvoering
 3. PE-lasdraden voor PE-EL in zwart in verschillende diktes in ronde uitvoering

Toepassingsgebieden voor het lassen van polyethyleen

Polyethyleen kan niet gelijmd worden zonder speciale lijmen, zoals onze S-Polybond PEprofi, daarom is het lassen van dit kunststof een gangbare praktijk voor het produceren van een duurzame en veilige verbinding. Met name bij de productie van containers voor de voedingsmiddelenindustrie, afvalverwerking of voor het veilige transport van chemicaliën, worden kunststofplaten uit PE gelast. Ook bij het repareren van scheuren en lekken van polyethyleen containers en bakken, is kunststof lassen een veel gebruikte methode.

Het afvoeren van PE-lasdraden en PE-lasstaven

Het afvoeren van lasdraden en lasstaven van polyethyleen kan eenvoudig worden gedaan via de recyclingzak of de recyclingbak. Als alternatief kan deze kunststof, uitgaande van een zuivere scheiding, ook worden fijngemalen om uitstekend te regranuleren, zodat later in dit recyclageproces kunststof platen of lasdraden kunnen worden gemaakt van geregenereerd polyethyleen.