Lijmen online kopen

Koop uw kleefstoffen bij S-Polytec goedkoop online en profiteer van hoogwaardige kleefstoffen, die zelfs door professionele gebruikers uit industrie en de bouw recht aan doen. onafhankelijk of u nu metaal met kunststof, metaal met metaal, kunststof met beton, of zelfs polyethyleen verlijmen wil – wij hebben de passende lijm voor u in ons leveringsprogramma.

Uw voordelen bij kleefstoffen van S-Polytec
 1. Onze kleefstoffen zijn speciaal uitgezocht en dekken bijna alle toepassingsgebieden af
 2. Al onze kleefstoffen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen voor professionele toepassing
 3. Profiteer van onze goedkope staffelprijzen en snelle levertijden
 1. 1
 2. 2
 1. 1
 2. 2

De juiste kunststof-kleefstof bij S-Polytec kopen.

Als vakhandelaar voor kunststofplaten, gesneden kunststofplatenbladen en individuele gefreesde onderdelen uit kunststof, leveren wij natuurlijk ook geschikte lijmen voor onze hoogwaardige kunststoffen in onze online winkel. Van universele kleefstoffen voor de meest gangbare kunststoffen, die onder andere ook kunststof op metaal lijmt, tot speciale, bijzonder sterke 2-component kleefstoffen voor ABS, ASA / ABS, polyamide en rubber, tot 2-componenten PE-lijmen , speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van PE- en PP-kunststoffen.

Welke kunststoffen u ook wilt lijmen, wij hebben bij S-Polytec de juiste lijm tegen voordelige prijzen!

Was is kleefstof?

Als zodanig wordt een kleefmiddel gedefinieerd door de Europese norm EN 923, waarin wordt gesteld dat het een niet-metaalachtig materiaal is dat materialen hecht door oppervlakkige adhesie (de zogenaamde adhesie) zodat, na een geschikte uitharding, een stevige hechting en voldoende interne hechting (de zogenaamde cohesie) ontstaat.

Kleefstoffen worden in principe verdeeld in fysische en chemische kleefstoffen.

Fysieke kleefmiddelen worden gezien als kleefstoffen die al in de juiste mengverhouding zitten, dus klaar voor verwerking zijn. Het meest voorkomende type fysieke kleefstoffen voor kunststoffen zijn kleefstoffen op basis van oplosmiddelen, waarbij een geschikt oplosmiddel het te verlijmen oppervlak oplost en in de loop van de tijd verdampt, waardoor een permanente verbinding ontstaat.

Anderzijds, in het geval van chemische kleefstoffen, die ook reactiekleefstoffen worden genoemd, wordt de juiste mengverhouding van de chemische bouwstenen alleen uitgevoerd wanneer ze op het materiaal worden aangebracht, waardoor een chemische reactie tijdens het uitharden het verbindingsproces in gang zet. Plaatsvervangend voor reactieve lijmen is onze speciale 2-componenten-lijm Weldyx Polyplast voor PE en PP.

Waar moet men rekening mee houden bij de keuze van lijmen?

Bij de keuze van lijmen moet men met een paar punten rekening houden. Niet elke lijm is voor ieder materiaal geschikt, ook moet men rekening houden met welk materiaal het gekozen kunststof gelijmd moet worden, want ook hiervoor moet de lijm geschikt zijn.

Sommige kunststoffen, zoals polyethyleen (PE), hebben een speciale lijm nodig, die we uiteraard ook in ons assortiment hebben.

Niet alleen de keuze van de te verlijmen materialen speelt een rol bij de keuze van de lijm, ook de thermische eigenschappen en de grootte van het te verlijmen oppervlak kunnen belangrijke criteria zijn bij de keuze van de lijm.

Evenzo zijn de fixeertijd en de uithardingstijd van een kleefstof belangrijke factoren.

Hoe verlijmt men kunststof op de juiste?

Om een perfecte hechting te verkrijgen, is het belangrijk dat de instructies van de fabrikant met betrekking tot de te verlijmen kunststoffen en de verwerking worden nageleefd. Dit geldt niet voor de verwerkingstemperaturen en uithardingstijden van de betreffende lijm.

De te verlijmen materialen moeten altijd worden voorbereid op lijmen, dat wil zeggen dat de te verlijmen plekken moeten worden bevrijd van stof en vet (zoals vingerafdrukken) om een perfect lijmresultaat te verkrijgen. Om de oppervlakken te reinigen, raden we alcohol aan afhankelijk van het kunststof. Bovendien moet erop worden gelet dat de te verlijmen delen droog zijn.

In sommige gevallen, afhankelijk van het materiaal, kan het nodig zijn dat de te lijmen gebieden worden bevrijd van verf, vernis, lijmresten en dergelijke. Ook kan het opruwen van de oppervlakken of voorbehandeling met een primer vereist zijn.

Bovendien moet bij het werken met lijmen eerst aandacht worden besteed aan de fixeertijd en de uithardingstijd van de betreffende lijm. Voor lange fixeer- en uithardingstijden dienen maatregelen te worden getroffen voor bevestiging door middel van klemmen, riemen of soortgelijke hulpmiddelen totdat de uithardingstijden volledig zijn verstreken, om te voorkomen dat aansluitend slippen van de substraten wordt gebonden.

Kleefstoffen hebben meestal een houdbaarheidsdatum. Alle lijmen die in onze online winkel worden aangeboden, zijn vers uit de productie en hebben een overeenkomstige lange resterende houdbaarheid.

TIP: Om scheuren in kunststoffen te lijmen, moeten deze aan de uiteinden worden onderbroken door kleine openingen met een accuschroevendraaier. Dit voorkomt verdere uitzetting van de scheur. Dan moet u de scheur voorzichtig oprekken, de juiste lijm aan beide kanten aanbrengen en de scheur onder de nodige druk samenvoegen. Afhankelijk van de grootte kunnen de kleine gaten met lijm worden gevuld. Voor grotere gaten wordt aanbevolen om kunststof cirkels in de juiste maat te snijden en deze nauwkeurig in de gaten te steken, om ze uiteindelijk te lijmen.

Ons leveringsprogramma voor lijmen

 1. MS-Polymeer Parabond 600 snel uithardende, permanent elastische kleefstof en afdichtmiddel met een zeer hoge aanvangskleefkracht
 2. S-Polybond koudlas lijmen voor ABS of PMMA .
 3. 2-componenten-lijmen bijzonder voor Polyamide, ABS, ASA en rubber aan te raden.
 4. 2-componenten-lijmen MA310 en M300 voor het verlijmen van metalen en kunststoffen
 5. S-Polybond 2-componenten-lijmen speciaal voor polyethyleen (PE) of polypropyleen (PP)
 6. Glasheldere kunststoflijm Ruderer L530
 7. Universele kunststoflijm Technicoll 8008 voor het verlijmen van kunststoffen

Bijpassende accessoires voor onze lijmen

 1. Lijmpistool voor 2-componentenlijm in een mengverhouding van 1 : 1 en 1 :10
 2. Kleefmixer voor 2-componentenlijm 50ml- dubbele patronen
 3. Primer Plexus PC 120 voor voorbehandeling van metaaloppervlaktes

De meeste lijmen die in onze online winkel worden aangeboden, hebben een lange houdbaarheid vanaf de productiedatum.

Let ook op onze voordelige staffelprijzen voor onze lijmen.