PVC-lijm - S-Polybond PVCprofi 125ml

Ons S-Polybond PVCprofi is een universele speciale lijm voor halffabrikaten van hard PVC en is evenzeer geschikt voor platen, afvoerbuizen, drukbuizen en PVC-buizen in ondergrondse installaties.

✓ Zeer eenvoudige toepassing
✓ Verloopt en drupt niet
✓ Gatvullende aanpassing
✓ Voor drukken tot 25 bar
✓ Zonder THF (tetrahydrofuraan)

De spleetvullende lijm in de 125ml borstelflacon is THF-vrij, druipt niet en loopt niet uit bij het aanbrengen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 79,20 / l
€ 9,90 / stuk
0,1500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 9,90 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,1500 kilo
Beschrijving

Speciale lijm voor harde PVC-buizen en -platen

Opvullen van gaten ✓ Loopt niet en druppelt niet ✓ THF-vrij ✓

Met de speciale lijm PVCprofi ons eigen merk S-Polybond, bieden wij een PVC-lijm voor industrieel, commercieel gebruik die speciaal ontwikkeld is om polyvinylchloride aan elkaar te lijmen. De praktische kwastflacon met een vulcapaciteit van 125ml maakt een gemakkelijke applicatie zonder druppen mogelijk. Zelfs na het aanbrengen loopt de gelvormige, transparante lijm niet uit..

S-Polybond PVCprofi is bijzonder geschikt voor het verlijmen van kunststofplaten en buizen van hard PVC. De reukarme Keber kan gemakkelijk met de applicatieborstel worden aangebracht en zorgt voor een duurzaam stevige hechting. Na uitharding is de lijm waterdicht en drukbestendig tot 25 bar en voldoet aan de eisen van DIN-norm 14814. De lijm is dus uitstekend geschikt voor het verlijmen van koud- en warmwaterleidingen, voor afvoerbuizen en voor drukleidingen van PVC.

Goedkeuring van PVCprofi

 • Voldoet aan de eisen van de Europese lijmnormen
 • DIN 14680 - Lijmen voor niet onder druk staande thermoplastische leidingsystemen - Specificaties
 • DIN 14814 - Lijmen voor leidingsystemen onder druk van thermoplast voor vloeistoffen onder druk
 • CSTB - Adhesifs pour assemblages de canalisation en PVC

Eigenschappen van PVC-lijm PVCprofi

Onze PVCprofi is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van onze PVC-platen en is uiterst geschikt voor duurzame en veilige lijmverbindingen van hard PVC met elkaar. Bovendien is de lijm bij uitstek geschikt voor waterdichte, drukvaste verbindingen van afvoerbuizen, drukleidingen en ondergrondse PVC-buizen van hard PVC. De temperatuurbestendigheid is tot +90 °C na uitharding. De verwerkingstemperatuur van de lijm is daarentegen ongeveer +5°C tot +35°C. Dankzij het in het deksel geïntegreerde borsteltje is het aanbrengen gemakkelijk en schoon. De gelvormige lijm druipt of loopt niet uit na het aanbrengen.

De lijm heeft spleetvullende eigenschappen en is daarom ideaal voor het verbinden van stijve en flexibele PVC buizen, koppelingen en fittingen met een maximale speling van 0,8 mm (of perspassing tot 0,2 mm). In tegenstelling tot sommige andere lijmen voor hard PVC bevat onze PVC-lijm geen THF (tetrahydrofuraan), dat volgens het IARC als een mogelijk carcinogeen is geclassificeerd.

 • S-Polybond PVCprofi is een speciale lijm voor polyvinylchloride (Hard-PVC, PVC-U, PVC-CAW, etc.)
 • S-Polybond PVCprofi is uiterst gemakkelijk aan te brengen dankzij het in het deksel geïntegreerde penseel
 • S-Polybond PVCprofi is een transparante, gelachtige lijm die niet druipt of uitloopt wanneer hij wordt aangebracht
 • S-Polybond PVCprofi is ideaal voor het aansluiten van harde PVC-buizen in koud- en warmwatergebieden
 • S-Polybond PVCprofi weerstaat drukken tot 25 bar en is daarom ook geschikt voor drukleidingen van hard PVC

Verwerking van polyvinylchloridelijm PVCprofi

Voordat u kunt beginnen met het verlijmen van de te verbinden harde PVC-delen, moeten de verlijmde delen worden voorbereid om een maximale grip en water- en drukdichtheid te garanderen. Hiervoor moeten de lijmvlakken met fijn schuurpapier licht worden opgeruwd en vervolgens met een kunststofreiniger van fijn schuurstof worden ontdaan en grondig worden gereinigd. Bij het lijmen van randen, evenals bij het aansluiten van buizen, moeten de zaagranden licht afgeschuind zijn. Dit maakt het ook gemakkelijker om de PVC-buis in de fitting te voegen.

De lijm wordt aangebracht met de in het deksel geïntegreerde applicatieborstel. De lijm moet gelijkmatig en snel op beide verbindingspunten worden aangebracht en de te verbinden delen moeten onmiddellijk daarna zonder veel vertraging worden samengevoegd. Bij het aansluiten van PVC-buizen moet erop worden gelet dat de lijm in de lengterichting langs de buis wordt aangebracht en dat de buis niet wordt verdraaid wanneer deze in de fitting wordt gestoken. Voor verdere verwerking moeten de te verbinden delen minstens 10 minuten rusten. De volledige uitharding is afhankelijk van de laagdikte van de lijmtoepassing. Bij buizen moet ook rekening worden gehouden met de buisdiameter. Voor buizen met een diameter kleiner dan 90mm is de uithardingstijd 1 uur. Voor buizen met een grotere diameter is de uithardingstijd 24 uur.

Vooral bij watervoerende leidingen en drukleidingen moet altijd worden gewacht tot de uithardingstijd is verstreken om de uitharding van de lijm niet te belemmeren. Na het verstrijken van de uithardingstijd zijn de PVC-buizen waterdicht en drukdicht tot 25 bar.

ATTENTIE: De PVC-lijm is niet geschikt voor leidingen met drinkwater bestemd voor menselijke consumptie of voor het verlijmen van HART-PVC in contact met voedsel.

Verwerkingseigenschappen van PVCprofi

 • Geruchsbildung: reukarm, aromatisch
 • Kleur: gelachtig, transparant
 • Verwerkingstemperatuur:: +5 °C tot +35 °C
 • Verwerkingstijd: max. 4 minuten
 • Fixeer tijd: ca. 10 Minuten (bei ca. +25 °C)
 • Uithardingstijd (buis < 90mm): 1 uur (bij ca. +25 °C)
 • Uithardingstijd (buis > 90mm): 24 uur (bij ca. +25 °C)
 • Bewaar temperatuur: -5 °C bis +35 °C
 • houdbaarheid: 24 maanden (ongeopend)

Veiligheidsinstructies voor het verwerken van PVC-lijmPVCprofi

Alvorens het lijmmengsel PVCprofi te gebruiken, moeten zowel het veiligheidsinformatieblad als het technische gegevensblad worden nageleefd. Neem ook de specificaties van de persoonlijke beschermingsmiddelen in acht en draag bij het gebruik van de lijm een geschikte veiligheidsbril en beschermende handschoenen. Gebruik de PVC-lijm alleen buitenshuis of in een goed geventileerde ruimte en vermijd contact met huid of ogen. Lijmen moeten altijd luchtdicht op een veilige plaats worden bewaard. Zorg er bij het kiezen van een opslaglocatie voor dat deze niet toegankelijk is voor kinderen, zodat de lijm niet in hun handen kan komen.

Gevarenaanduidingen volgens regelgeving (EG) Nr. 1272/2008

 1. H225 - Licht ontvlambare vloeistof en damp
 2. H315 - Veroorzaakt huidirritatie.
 3. H318 - Veroorzaakt ernstig oogletsel.
 4. H336 - Kan slaperigheid en duizeligheid veroorzaken.

Voor de volledige tekst van de gevarenwaarschuwingen, evenals gedetailleerde informatie over veilige hantering, transport en verwijdering, verwijzen wij u naar paragraaf 16, paragraaf 1 van het S-Polybond veiligheidsinformatieblad PVCprofi.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604220044
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typeOplosbare kleefstof
EAN/GTIN4260604220044
Gewicht0.1500
Vulhoeveelheid in ml125
KleurKleurloos
KleurnaamTransparent
KleurnauwkeurigheidNee
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.