Hard PVC platen donkergrijs op maat

Hard-PVC platen in donkergrijs (vergelijkbaar met RAL7011) naar maat in diktes van: 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 8mm, 10mm, 15mm gemakkelijk online tegen voordelige prijzen kopen. Onze platen uit hard-PVC zijn vrij van giftige weekmakers en bestaan uit 100% nieuw materiaal.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
 • Vraag een monster aan

Vraag maximaal drie gratis monsters aan.

Afmetingen van de monsters ca. 200mm x 100mm

Code für Sicherheitsabfrage
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

PVC Platen in grijs uit 100% nieuw materiaal - Made in Germany

Onze PVC platen in grijs bestaat uit hard-PVC (hebben geen zogenaamde weekmakers) en zijn vergelijkbar met de kleur RAL7011 (ijzergrijs). De beschikbare dikten van onze harde PVC-platen liggen tussen 2mm en 15mm. De grijze kleur RAL7011 is iets lichter dan de klassieke kleur antraciet RAL7016. Onze kunststofplaten uit hard-PVC zijn doorgaand in een grijze tint door geverfd, zodat de snijranden dezelfde kleurtoon hebben als de oppervlakken van de platen. De oppervlakken zijn bij onze grijze PVC platen glad, half glanzend en wordt als technisch kunststof zonder beschermende folie geleverd, daarom raden wij het inzetten van de platen niet voor optische doeleinden. Bij onze platen uit PVC handelt het om massieve platen uit kernmateriaal en niet om kunststofplaten met geschuimde kern.

Eigenschappen van onze donkergrijze PVC-platen

PVC heeft een zeer goede chemische bestendigheid en een hoge stijfheid. Het temperatuurbereik waarin het kunststof polyvinylchloride permanent kan worden gebruikt, ligt tussen -10°C en +60°C. Bij onze platen handelt het zich om harde, vormstabiele platen uit grijs hard-PVC, met een normale slagvastheid en elektrische isolerende eigenschappen en worden daarom voornamelijk gebruikt in de bouw- en elektrotechnische industrie. Onze PVC platen zijn na het terugtrekken van de vlammen zelfdovend en voldoen in de dikten van 1mm – 4mm aan de brandveiligheidsnorm DIN 4102 B1 (nauwelijks ontvlambaar).

Toelatingen voor hard-PVC in grijs

 • DIN 4102 B1 moeilijk ontvlambaar bij diktes van 1mm – 4mm (Algemeen bouwinspectie test certificaat)
 • UL 94 V0 vanaf een dikte van 1mm
 • NF P 92-501 M1 bij diktes van 1mm - 3mm
 • BS 476 class 1 voor een dikte van 3mm

Normen voor hard-PVC in grijs

 • REACH (EU chemicaliën verordening)
 • RoHS (Verordening over het verbod van gevaarlijke stoffen in de elektrische industrie)
 • PAK (Richtlijn om te voldoen aan de grenswaarden voor polyaromatische koolwaterstoffen)

Wij leveren uw harde PVC-platen direct in de maat die u nodig hebt.

Met onze snijconfigurator kunt u uw snede uit grijs hard-PVC gemakkelijk online bestellen. Selecteer eenvoudig de gewenste dikte en voer de afmetingen in die u nodig hebt voor lengte en breedte in millimeters, evenals het gewenste aantal. Dankzij onze computergestuurde platenzagen, met een zeer kleine zaagtolerantie van slechts +/- 1mm, vindt het snijden van uw PVC-platen plaats met millimeter nauwkeurigheid. De verzending vindt normaal plaats in 2 – 3 werkdagen, omdat we grijs hard-PVC in alle diktes hebben en altijd in voldoende hoeveelheid in ons magazijn hebben.

Op aanvraag kunnen wij u ook individuele freesdelen uit hard-PVC produceren.

Wij beschikken over moderne 3-assige-CNC-freesmachines, waarmee we uw PVC vormdelen volgens uw specificaties kunnen produceren. Het is dus ook mogelijk voor ons om complexe vormen te produceren uit hard-PVC. Stuur ons uw individuele verzoek met de vereiste hoeveelheid en een schets om een individuele aanbieding te ontvangen. Alle informatie over onze Freesservice vindt u hier.

Toepassingsvoorbeelden voor hard-PVC in grijs

 • Hard-PVC in grijs wordt in de bouwsector vaak gebruikt voor de productie van raamprofielen, dakgoten en luiken
 • Grijs hard-PVC wordt heel vaak gebruikt in de elektrische industrie in de vorm van kabelkanalen en kabelbeschermingspijpen
 • Kunststofplaten uit grijs hard-PVC wordt gebruikt in de bouw van beurzen, winkelinrichtingen of als reclameborden
 • PVC platen in grijs worden gebruikt voor de constructie van privacy schermen, geluidschermen of voor bekledingen
 • en nog vele meer

Verwerking van hard-PVC in grijs

Harde PVC platen kunnen door alle snijmethoden zoals frezen, zagen, boren of draaien bewerkt worden. Voor het zagen is een gebruikelijk zaagblad voor de bewerking van hout voldoende. Om verbrandingen bij het zagen te vermijden, zal de toeren vrij laag moeten zijn, omdat bij de verbranding van PVC, zoutzuur wordt geproduceerd. Voor het boren raden wij een eenvoudige metaalboor aan en een relatief lage omdraaiing snelheid van de boor. Hier kan handzeep als smeermiddel helpen om verbrandingen van het materiaal te voorkomen. Onze PVC-platen kunnen ook gemakkelijk met een waterstaalsnijmachine gesneden of geponst worden, om de kunststofplaat in de gewenste vorm te brengen.

PVC (polyvinylchloride) is een thermoplat en heeft de eigenschappen voor thermovormen, net zo als het warmvormen of het dieptrekken, zoals het momenteel wordt gebruikt bij de industriële verwerking van PVC voor de productie van kunststofonderdelen.

PVC platen kunnen met een folie doubleert, of met een digitale afdruk beplakt worden. Maar ook het bedrukken van PVC-platen is mogelijk (op dit punt raden we u voor een perfecte afdruk onze witte platen uit hard PVC). Bovendien kan PVC worden geverfd, maar het is raadzaam om vooraf te behandelen met een bindmiddel (primer) voor meer veeleisende toepassingen.

Onze kunststofplaten uit grijs PVC kunnen met een daarvoor geschikte PVC lasdraad gelast worden, kunnen echter ook goed aan elkaar gelijmd worden. Voor het verlijmen van PVC bieden wij in onze online winkel een glasheldere uithardende kunststoflijm Ruderer L530, die perfect geschikt is voor het verlijmen van PVC met PVC en andere kunststoffen (behalve PTFE, PE en PP. Als u de PVC platen wilt verlijmen met andere materialen, zoals beton of andere materialen in de bouwsector, raden we onze bouwlijm Parabond 600 in Grijs, die zich door een enorme kleefkracht en een zeer hoge aanvangshechting onderscheid.

OPMERKING: PVC platen mogen niet bij CO2 lasersystemen worden bewerkt, omdat bij de verbranding zoutzuur ontstaat, die onmiddellijk de lasersysteem aanvalt. Alle metaaldelen van het systeem, zouden na het contact met zoutzuur roesten.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer70035C
Dikte2-15mm
Standaardlengte2000
Standaardbreedte1000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofPolyvinylchloride
MateriaalPVC-U (Hard-PVC)
UV-bestendigheidniet UV-bestendig
KleurGrijs
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
RAL kleurcodeRAL7011
KleurnaamIJzergrijs
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.