Aqua-Plus PP-R elleboogkoppeling 90° met buitendraad

De Aqua-Plus PP-R elleboogkoppelingen 90° met buitendraad in wit worden gebruikt om PP-R buizen aan te sluiten op leidingsystemen van metaal met gelijktijdige verandering van richting in een rechte hoek.

✓ Met buitendraad (mannelijk)
✓ Goedgekeurd voor drinkwater
✓ Hittebestendig tot +95°C
✓ Geoptimaliseerde doorstroming
✓ Gemaakt in Europa

De witte PP-R elleboogkoppelingen 90° AG zijn verkrijgbaar in verschillende draadmaten voor PP-R buizen met een buitendiameter van 20mm tot 32mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,61/ stuk (Basisprijs € 3,61/ stuk)
 • from 20 Items € 3,50/ stuk (Basisprijs € 3,50/ stuk)
 • from 50 Items € 3,40/ stuk (Basisprijs € 3,40/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R hoek 90° - Koppeling met buitendraad

Hoogwaardige messing schroefdraad ✓ Verschillende uitvoeringen ✓ Geoptimaliseerde doorstroming ✓

De witte Aqua-Plus PP-R elleboogkoppelingen onder 90° met buitendraad zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Afhankelijk van de uitvoering varieert de messing schroefdraad van 1/2" tot 1", evenals het aansluitstuk voor de PP-R buis in de maten DN20 tot DN32. PP-R-elleboogkoppelingen veranderen niet alleen de richting met 90 graden, maar bieden ook de handige mogelijkheid om een PP-R-buis door middel van een schroefverbinding aan te sluiten op een metalen buis van koper, aluminium of staal.

De elleboogkoppeling is ook zeer geschikt voor het aansluiten van radiatorbuizen, wateraansluitingen of flexibele leidingen op een PP-R-buis. Ook een verbinding van twee deelsegmenten van een groter PP-R leidingsysteem is met de hoekkoppeling snel gemaakt. Er zij op gewezen dat de koppeling van de verbinding een inwendige schroefdraad van de juiste maat heeft.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R elleboogkoppeling 90° met buitendraad in wit

Eigenschappen van de PP-R koppeling met 90° hoek en buitenschroefdraad

Onze PP-R elleboogkoppeling met een hoek van 90° is gemaakt van hoogwaardig polypropyleen-random-copolymeer, dat gekenmerkt wordt door een zeer goede slagvastheid en bestendigheid tegen chemicaliën. De temperatuurbestendigheid varieert van -10°C tot +95°C, zodat de koppeling uitstekend kan worden gebruikt voor zowel koud als zeer warm water, bijvoorbeeld voor de aansluiting van koperen verwarmingsbuizen. Bovendien is de koppeling ook goedgekeurd voor drinkwatervoorziening.

De Aqua-Plus elleboogkoppeling wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit van afwerking. Dit wordt vooral duidelijk wanneer de buitenschroefdraad in de polypropyleenbocht is geïntegreerd. Dit komt doordat hij aan de binnenzijde volledig wordt overlapt door de PP-R kunststof, zodat de binnendiameter van de elleboogkoppeling volledig overeenstemt met de binnendiameter van de bijpassende PP-R buis. Dit draagt bij tot een optimale stroming en een maximale sterkte van de schroefdraad in de fitting. Alsof dat nog niet genoeg is, is de messing inlage diep in de fitting ingewerkt en ook aan de buitenkant royaal door de kunststof omsloten, zodat zelfs bij hoge aandraaimomenten bij het maken van een schroefverbinding er geen gevaar bestaat dat de schroefdraad loskomt van de kunststof en meedraait.

Zoals alle buisverbindingsstukken, T-stukken of koppelingen van het Aqua-Plus PP-R systeem, hebben ook de elleboogkoppelingen een binnenstuk waarvan de diameter is afgestemd op de binnendiameter van de buizen om een verliesvrije doorstroming te garanderen. De eenzijdige mof voor buisinvoer is in diepte beperkt tot de vereiste insteekdiepte, waardoor na het lassen een perfecte overgang van de binnenkant van de buis naar de elleboog ontstaat.

Maatoverzicht van de 90° PP-R hoekkoppelingen met buitendraad

 • PP-R hoekkoppeling 90° DN20x1/2" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm - buitendraad Ø 1/2"
 • PP-R hoekkoppeling 90° DN25x1/2" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - buitendraad Ø 1/2"
 • PP-R hoekkoppeling 90° DN25x3/4" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm - buitendraad Ø 3/4"
 • PP-R hoekkoppeling 90° DN32x1" AG: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm - buitendraad Ø 1"

Verwerking van elleboogkoppelingen voor PP-R buizen

De elleboogkoppeling heeft aan één zijde een mof waarin een PP-R-pijp past, die door middel van lassen waterdicht en drukdicht met de elleboog wordt verbonden. Daartoe moet de buis in de verwarmingsmof van een moflasapparaat worden gestoken. Tegelijkertijd moet de koppeling op de verwarmingsdoorn worden gelegd. Na verhitting wordt de pijp in de mof geschoven. Dit kan echter niet zonder voldoende verweking, omdat de buismof een minimaal kleinere diameter heeft, hetgeen bijdraagt tot de dichtheid van de lasverbinding. De pijp moet onmiddellijk na het verwarmen worden ingebracht. Het is belangrijk dat de buis recht en zonder te verdraaien wordt ingebracht totdat de insteekdiepte is bereikt. Een axiale afwijking van maximaal 3° is nog aanvaardbaar zonder de duurzaamheid en de dichtheid van de lasverbinding aan te tasten.

Naarmate de pijpdiameter toeneemt, nemen ook de opwarm- en afkoeltijden toe. Bovendien varieert ook de vereiste insteekdiepte van de buis in de mof van de hoekkoppeling. Op de productpagina voor onze PP-R buizen in wit, hebben wij voor elke pijpdiameter gegevensbladen opgesteld, die deze informatie bevatten, alsmede instructies voor de montage.

De andere zijde van de hoekkoppeling is voorzien van een messing schroefdraad, die onder een hoek van 90° ten opzichte van de lasmof is aangebracht. In het geval van de uitvoering met buitendraad kan op deze wijze een koppeling, een schroefverbinding of zelfs een wateraansluiting met binnendraad van de juiste maat worden vastgeschroefd. Dit kan zowel vóór als na de installatie van de pijp gebeuren. Zo kunnen PP-R leidingsystemen in een handomdraai worden gecombineerd met andere leidingsystemen, alsook met afzonderlijke delen van een PP-R leidingsysteem.

Technische gegevens van de witte hoekkoppeling voor PP-R buizen

 • Producttype: Hoekkoppeling
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (schroefdraad): Messing
 • Uitvoering: Buitendraad
 • Schroefdraad diameter: 1/2" - 1"
 • Buitendiameter pijp: 20,0mm - 32,0mm
 • Wijziging van richting: 90°
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedsel goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gecontroleerd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: Wij raden aan de schroefverbindingen af te dichten met teflontape of hennep om een waterdichte verbinding te verkrijgen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-WKUPPAG-0000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringHoekkoppeling
Ø Draadvarieert
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.