Aqua-Plus PP-R buizen in wit

De Aqua-Plus kunststofbuizen van hoogwaardig polypropyleen random copolymeer zijn een perfect alternatief voor conventionele leidingsystemen van koperen of stalen buizen en worden gekenmerkt door absolute corrosiebestendigheid en de eenvoudigste verwerking.

✓ Goedgekeurd voor drinkwater
✓ Voor warm water tot +95 °C
✓ Zeer weinig warmteverlies
✓ Zeer eenvoudige verwerking
✓ Meer dan 50 jaar levensduur

De witte kunststofbuizen van PP-R zijn verkrijgbaar in diameters van 20mm, 25mm, 32mm en 40mm in lengten van 2000mm.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 3,11/ stuk (Basisprijs € 1,55/ m)
 • from 20 Items € 3,00/ stuk (Basisprijs € 1,50/ m)
 • from 50 Items € 2,90/ stuk (Basisprijs € 1,45/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R buizen - Het perfecte alternatief voor metalen buizen

Geschikt voor drinkwater ✓ Voor warm en koud water ✓ Eenvoudige verwerking ✓

Onze Aqua-Plus kunststofbuizen van wit PP-R zijn verkrijgbaar in diameters van 20mm tot 40mm met een standaardlengte van 2000mm tegen voordelige staffelprijzen. De buizen van polypropyleen random copolymeer zijn een uitstekend alternatief voor de conventionele leidingsystemen van koper of staal, omdat deze aanzienlijk lichter zijn, absoluut corrosiebestendig en bovendien worden gekenmerkt door een zeer gering temperatuurverlies. Dit maakt de buizen uitermate geschikt voor de installatie van warmwaterleidingen voor drinkwatervoorziening of in de verwarmings- en klimaatregelingstechniek.

De twee meter lange kunststofbuizen kunnen met eenvoudig gereedschap op maat worden gezaagd en voor het lassen van de kunststofbuizen met de verschillende fittingen is slechts een eenvoudig apparaat voor het lassen van kunststofbuizen nodig, dat vaak ook een moflasapparaat wordt genoemd. Met het Aqua-Plus leidingsysteem behoren tijdrovende pijpaansluitingen met behulp van inert gaslassen of zeer dure pijpklemmen tot het verleden.

Leveringsomvang:

 • 1 x Kunststofbuis Aqua-Plus PP-R wit in 2000mm lengte

Eigenschappen van de witte kunststofbuizen van PP-R

Kunststofleidingen voor de watervoorziening worden steeds populairder en vormen een goedkoop, duurzaam alternatief voor leidingbuizen van aluminiumcomposietbuizen, koper of staal. Het Aqua-Plus leidingsysteem uit PP-R, wordt gekenmerkt door een hele reeks positieve eigenschappen, waar conventionele metalen leidingen het afleggen. Om ze te kunnen gebruiken voor drinkwatervoorziening, hebben de Aqua-Plus buizen een hele reeks nationale en internationale goedkeuringen en voldoen ze aan alle normen en standaarden die vereist zijn om de buizen te kunnen gebruiken als transportbuizen voor watervoorziening of als verwarmingsbuizen.

Naast de prijsbesparing voor de buizen zelf, is de kortere installatietijd een andere belangrijke factor die bijdraagt tot de kostenvermindering. De zeer lange levensduur van meer dan 50 jaar is een ander argument voor de duurzame bouw van sanitaire en airconditioningsinstallaties. Polypropyleen random copolymeer - afgekort PP-R - is een absoluut corrosiebestendige kunststof waarvan het oppervlak zo glad is dat er zich aan de binnenzijde van de buis geen afzettingen vormen die in de loop der jaren de doorstroming van de buis zouden kunnen verminderen of verontreiniging van het drinkwater zouden kunnen veroorzaken. Zelfs in regio's met een zeer hoge waterhardheid hoeft men niet bang te zijn voor kalkaanslag in de leiding. De lage oppervlakteruwheidswaarde van 0,006mm draagt er ook toe bij dat de stromingsweerstand van de pijp aanzienlijk wordt verminderd. De lagere geluidsemissie bij het doorstromen van vloeistoffen is ook te danken aan het aanzienlijk gladdere oppervlak, dat alleen kan worden overtroffen door zeer dure keramische buizen.

In tegenstelling tot buizen van metaal zijn buizen van kunststof elektrisch isolerend. Bovendien is het warmtegeleidingsvermogen van polypropyleen, met een waarde van 0,24 W/mK, vele malen lager dan dat van buizen van aluminium, koper of staal, zodat het warmteverlies aanzienlijk wordt beperkt, vooral in warmwaterleidingen. In tijden van stijgende energieprijzen is dit een uiterst belangrijk aspect, niet alleen voor de installatie van energie-efficiënte verwarmingssystemen. Om dezelfde reden worden Aqua-Plus PP-R buizen ook gebruikt in de airconditioningtechniek of voor geothermische systemen.

Onze PP-R buizen, die wij in de meest gangbare diameters op voorraad hebben, worden bovendien gekenmerkt door een zeer hoge chemische bestendigheid. Vele takken van de industrie maken gebruik van dit voordeel door de buizen te gebruiken als onderhoudsarme, duurzame transportbuizen voor chemische vloeistoffen. Dankzij de productie uit voedselveilig polypropyleen worden de buizen ook gebruikt in de voedselverwerkende industrie, bijvoorbeeld voor het transport van oliën, vloeibare levensmiddelenadditieven of fijne granulaten zoals suiker of meel. Ook hier is het geringe wrijvingsverlies merkbaar, waardoor de transportleiding met een lagere druk kan worden bediend, wat indirect energiebesparing oplevert.

Voordelen van Aqua-Plus buizen gemaakt van PP-R

 • Kunststofbuizen van polypropyleen random copolymeer zijn absoluut corrosiebestendig
 • Het zeer gladde oppervlak van de PP-R buis vermindert de stromingsweerstand aanzienlijk
 • De kunststofbuizen zijn ca. 50% lichter dan vergelijkbare buizen van koper
 • Kunststofbuizen hebben een elektrisch isolerende werking en een zeer hoge slagvastheid
 • De zeer lage thermische geleidbaarheid van PP-R resulteert in een zeer laag warmteverlies
 • Dankzij de lage thermische geleidbaarheid is er geen condensatie aan de buitenkant van de buis
 • Polypropyleen is een voedselveilige, chemisch bestendige thermoplast kunststof
 • Verwerking is eenvoudig en tijdbesparend in vergelijking met conventionele leidingsystemen
 • Er zijn geen speciale persgereedschappen nodig voor de lasverbindingen van het systeem

Verwerking van de Aqua-Plus PP-R buizen in wit

Thermoplastische kunststoffen, waartoe ook de Aqua-Plus PP-R buizen behoren, kunnen met eenvoudig gereedschap worden verwerkt. De buizen kunnen op maat worden gezaagd met in de handel verkrijgbare zagen voor houtbewerking en het boren van de buizen, bijvoorbeeld voor de gerichte besproeiing van groenvoorzieningen, kan ook worden uitgevoerd met een eenvoudige HSS-boormachine. Om met het PP-R leidingsysteem water- en luchtdichte verbindingen te maken, moeten de buizen altijd in een rechte hoek worden gesneden. Dunnere pijpen kunnen zeer goed worden ingekort met een pijpsnijder. Voor grotere diameters is een afkortzaag de ideale keuze. Bij het zagen van kunststofbuizen moet er echter op worden gelet een fijn getand zaagblad en een laag toerental te gebruiken, zodat het zaagsel niet in de zaagsnede smelt. Bij het op maat snijden van de kunststofbuizen moet er ook op worden gelet dat zij in de fitting worden gestoken. Dit betekent dat de insteekdiepte bij de gewenste buislengte moet worden opgeteld en de buis op een overeenkomstige langere lengte moet worden afgezaagd. Afhankelijk van de buisdiameter varieert de insteekdiepte van 14mm voor een buis met een buitendiameter van 20mm tot 20mm voor een buis met een buitendiameter van 40mm.

Voordat met het lassen van de buisverbindingen kan worden begonnen, moet de snijkant worden afgebraamd en vrijgemaakt van stof en eventuele verontreinigingen. Vooral bij bewerkingstechnieken zoals zagen is het raadzaam een ronde ontbramer te gebruiken om een gladde, gelijkmatige snijkant te verkrijgen voordat de buis en de fitting in het moflasapparaat worden geplaatst of gemonteerd om te worden verwarmd. De twee elementen die moeten worden samengevoegd door middel van lassen, moeten gedurende een bepaalde tijd gelijktijdig worden verhit om een perfecte lasverbinding te verkrijgen. De opwarmtijd varieert naar gelang van de buitendiameter en varieert van vier tot zes seconden. Deze waarden variëren echter naar gelang van de gebruikte lasapparatuur en de heersende omgevingstemperaturen. Na verhitting moeten de buizen onmiddellijk in de verbindingsmof, het verloopstuk of iets dergelijks worden gestoken. Zorg ervoor dat de buis recht wordt ingebracht, met een maximale afwijking van 3 graden en niet wordt gedraaid bij het inbrengen. Anders kunnen lekken in de gelaste verbinding niet worden uitgesloten. Zodra de twee componenten zijn samengevoegd, moet de gelaste verbinding rusten om te kunnen afkoelen. Voor buizen met een diameter tot 25mm bedraagt de afkoeltijd ten minste twee minuten; voor buizen met een diameter tot 50mm moet de lasverbinding ten minste vier minuten rusten om een perfecte versmelting te verkrijgen.

Zodra alle componenten met succes zijn aangesloten, kan de definitieve installatie aan de muur en het plafond plaatsvinden. Voor dit doel bieden wij ook het passende bevestigingsmateriaal voor elke diameter, waaronder buisklemmen, pluggen en plugschroeven. Afhankelijk van de bedrijfstemperatuur van de buis moet rekening worden gehouden met de installatie met vaste punten en schuifpunten, zodat de kunststofbuis door het warmte-effect voldoende kan uitzetten. In onze gegevensbladen voor installatie vindt u nuttige, geïllustreerde instructies voor installatie, inclusief informatie over de aanbevolen maximumafstanden tussen de afzonderlijke bevestigingen. Hoe groot de afstanden mogen zijn, hangt af van de watertemperatuur en de leidingdiameter. Hoe dikker de buis, hoe groter de aanbevolen tussenafstand. Naarmate de temperatuur toeneemt, wordt de afstand kleiner. Dit is veel minder ingewikkeld dan het klinkt en daarom hebben wij voor elke buisdiameter een installatiegegevensblad gemaakt waaruit alle nodige gegevens kunnen worden gehaald zonder in de war te raken door de afmetingen van andere diameters.

Aanvullend bij de witte PP-R buizen, hebben wij ook in de categorie voor het Aqua-Plus leidingsysteem ook de bijpassende hulpstukken, bijvoorbeeld fittingen, ellebogen, verloopstukken en T-stukken in de overeenkomstige diameters. Bovendien bieden wij ook geschikt montagemateriaal voor de buizen, alsmede wandaansluitingen en diverse afsluiters en afsluitkranen, zodat voor alle toepassingsgebieden de nodige systeemcomponenten kunnen worden besteld.

ATTENTIE: Houd er rekening mee dat de verwerking kan variëren, afhankelijk van de buisdiameter en de continue bedrijfstemperatuur. Gedetailleerde informatie over de opwarmtijd, de insteekdiepte van de kunststofbuis in de betreffende fitting en de afkoeltijd vindt u in het installatiegegevensblad voor de betreffende buisdiameter in het tabblad Downloads. U vindt er ook een gedetailleerde tabel over de drukweerstand en de lineaire uitzetting van de kunststofbuizen.

Technische data van de witte PP-R buizen

 • Producttype: Kunststofbuis
 • Materiaal: Polypropyleen-random-copolymeer
 • Buitendiameter buis: 20,0mm - 40,0mm
 • Inwendige diameter buis: 13,2mm - 26,6mm
 • Watercapaciteit: 0,137 l/m - 0,556 l/m
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedsel goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: De informatie over de binnen- en buitendiameter, de watercapaciteit per meter, alsmede de wanddikte en het gewicht varieert naar gelang van de gekozen buismaat en is te vinden in het tabblad Aanvullende informatie na selectie.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-ROHR-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Ø buitenNee
Ø binnenvarieert
Water capaciteitvarieert
Standaardlengte2000 mm
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.