Aqua-Plus PP-R buisclip in wit

De Aqua-Plus PP-R buisclips in de kleur wit worden gebruikt om PP-R buizen aan de muur of het plafond te bevestigen en zorgen dankzij de extra vergrendeling voor een veilige bevestiging van de buizen.

✓ Voor opbouwmontage
✓ Met vergrendelingsclip
✓ Stapelbaar
✓ Veelzijdig inzetbaar
✓ Ook voor kabelgoten

De witte PP-R kunststofklemmen zijn verkrijgbaar in de maten DN20, DN25, DN32 en DN40 passend bij de bijbehorende PP-R buizen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,18/ stuk (Basisprijs € 0,18/ stuk)
 • from 20 Items € 0,17/ stuk (Basisprijs € 0,17/ stuk)
 • from 50 Items € 0,15/ stuk (Basisprijs € 0,15/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R buisclips - kunststofklemmen voor PP-R buizen

Ook voor kabelbuizen ✓ Met gesp ✓ Gunstige staffelprijzen ✓

De witte Aqua-Plus PP-R buisclips worden gebruikt voor oppervlaktemontage van buizen en garanderen maximale veiligheid tijdens de buismontage dankzij de extra vergrendeling. Zelfs bij buizen die voor de watervoorziening worden gebruikt en die een hoger gewicht hebben door het water in het buizensysteem, is losraken of omvallen van de buis onmogelijk. Omdat de kunststofklemmen, net als de buizen, gemaakt zijn van wit polypropyleen-random-copolymeer, kunnen de buizen zo onopvallend mogelijk worden bevestigd.

Wij bieden de witte buisclips niet alleen aan in alle maten die bij onze PP-R buizen passen, maar ook tegen voordelige staffelprijzen. Wij gebruiken bewust geen vaste verpakkingseenheden, zodat de kunststof clips voor buismontage in elke hoeveelheid kunnen worden besteld - zelfs per 1 stuk.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R buisclip in wit

Eigenschappen van de witte kunststofklemmen voor PP-R buizen

De witte clips voor de bevestiging van kunststof buizen, zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als alle buizen en fittingen van het Aqua-Plus PP-R leidingsysteem, zodat een onopvallende installatie van de buizen mogelijk is. De stevige kunststofklemmen van slagvast polypropyleen zorgen voor een stevige grip bij het vastklemmen van de buizen. Het risico dat de klemmen breken bij het vastschroeven of inbrengen van de buizen is uitgesloten dankzij de robuuste kunststof. De extra sluiting geeft extra zekerheid aan de pijpbevestiging.

Bij het leggen van meerdere buizen kunnen de buisklemmen naast elkaar worden geplaatst, wat de installatie-inspanning vermindert. Het maakt niet uit of de buizen allemaal in dezelfde diameter moeten worden gelegd of dat buizen van verschillende afmetingen naast elkaar lopen.

De witte kunststofklemmen zijn niet alleen geschikt voor de witte PP-R buizen van het Aqua-Plus leidingsysteem, maar kunnen ook worden gebruikt voor de bevestiging van kabelbuizen van PVC, flexibele lege buizen of installatiebuizen met een diameter van 20mm, 25mm, 32mm of 40mm. De buisklemmen kunnen ook worden gebruikt voor aluminium of stalen buizen. De 20mm kunststofklem kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de bevestiging van een Stapa-buis van maat PG13,5 met een buitendiameter van 20,4mm.

Maatoverzicht van de PP-R buisclips

 • PP-R buisclip DN20: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm
 • PP-R buisclip DN25: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm
 • PP-R buisclip DN25: Voor PP-R buizen met Ø buiten 35mm
 • PP-R buisclip DN25: Voor PP-R buizen met Ø buiten 40mm

Verwerking van buisclips voor PP-R buizen

De montageafstanden voor PP-R buizen variëren soms aanzienlijk, afhankelijk van de nominale diameter van de buis. Bovendien zijn ook de temperaturen van de transportvloeistoffen van doorslaggevend belang, zodat de afstanden tussen de afzonderlijke bevestigingen kleiner moeten worden naarmate de watertemperatuur stijgt. In de installatiegegevensbladen, die voor elke buisdiameter afzonderlijk verkrijgbaar zijn op de pagina van de PP-R buizen in wit kan worden gedownload, vindt u nuttige informatie over de installatie afhankelijk van de temperatuur en de lineaire uitzetting van PP-R-buizen.

Om de buisclips aan de muur en het plafond te bevestigen, raden wij aan het verloop van de buis met een krijtlijn op de muur over te brengen om een recht verloop te garanderen. Dit is een uiterst handige methode om de posities voor de boorgaten te markeren, vooral voor langere reeksen. Nadat de bevestigingen zijn gemarkeerd, moet het montageoppervlak worden geprepareerd met een naar de boor geschikt voor het bouwmateriaal geboord worden. Voor de bevestigingsclips raden wij een boor met een nominale diameter van 6,0mm aan. Let bij het bepalen van de boorgaten op de posities van de buismoffen, want deze kunnen niet in de buisklem worden geklemd, zodat het boorgat mogelijk iets voor of achter de buisklem moet worden verplaatst.

Voor montage van de clips op houten materialen zijn onze Spaanplaatschroeven van fischer met 4,5mm diameter en gedeeltelijke draad perfect. Indien de installatie daarentegen op steen, beton of soortgelijke materialen moet worden uitgevoerd, zijn ook deuvels nodig die geschikt zijn voor het materiaal. Een anker met een diameter van 6mm en geschikte schroeven met een kopdiameter van 9,0mm zijn ideaal voor kunststofklemmen.

OPMERKING: Indien meerdere buisklemmen op een rij worden gezet, is het niet nodig ze elk met schroeven en pluggen vast te zetten. In het geval van twee buisklemmen naast elkaar wordt aanbevolen elke tweede klem naar rechts en elke tweede klem naar links te schroeven. Bij drie tot vier clips is het meestal voldoende de twee buitenste zo vast te zetten dat zij de middelste steun vormen. Indien het aantal buisklemmen naast elkaar meer dan vier bedraagt, moet ook één (of meer) in het midden worden vastgezet.

Technische gegevens van de witte kunststof-buisklemmen

 • Producttype: Kunststofklem
 • Materiaal: Polypropyleen-random-copolymeer
 • Buisdiamater: 20,0mm - 40,0mm
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-CLIP-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringKunststofklem
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.