Aqua-Plus PP-R pijpeindkap in wit

De Aqua-Plus PP-R buisafsluitdoppen in wit van polypropyleen random copolymeer worden gebruikt om buizen af te sluiten als het einde van het leidingcircuit.

✓ DVGW en SKZ conform
✓ Voor dichte pijpafsluitingen
✓ Temperatuurbestendig tot +95°C
✓ Drukbestendig tot 26 bar
✓ Zeer gemakkelijk te hanteren

De witte PP-R eindkappen zijn verkrijgbaar in de maten DN20, DN25, DN32 en DN40 voor het afsluiten van PP-R buizen met de overeenkomstige diameter.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,80/ stuk (Basisprijs € 0,80/ stuk)
 • from 20 Items € 0,75/ stuk (Basisprijs € 0,75/ stuk)
 • from 50 Items € 0,70/ stuk (Basisprijs € 0,70/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R eindkap - De perfecte afsluiting van de waterkringloop

Alle maten beschikbaar ✓ DVGW gecertificeerd ✓ Gunstige staffelprijzen ✓

De witte Aqua-Plus PP-R pijp-eindkappen worden gebruikt om de circulering van het water af te sluiten aan open pijpeinden van een PP-R leidingsysteem. De doppen, die wij aanbieden in alle maten die passen bij onze beschikbare PP-R-buizen, worden op het uiteinde van de buis aangebracht door lassen met een pijplasapparaat en zijn na afkoeling druk- en waterdicht.

Eindkappen worden echter niet alleen gebruikt om pijpeinden van het leidingsysteem permanent af te dichten. Buis-eindkappen zijn een veilige oplossing, vooral wanneer toevoerleidingen tijdelijk moeten worden afgedicht voordat met de installatie van het verwarmingssysteem of de watervoorziening kan worden begonnen. Zelfs in het geval van leidingsystemen die later moeten worden uitgebreid, vormen eindkappen voor het afsluiten van de buiseinden een efficiënte, tijdelijke afsluiting van het circuit, zodat het reeds voltooide systeem reeds in gebruik kan worden genomen.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R buis-eindkap in wit

Eigenschappen van de witte eindkappen voor PP-R buizen

De dikwandige buiseindkappen van massief polypropyleen random copolymeer worden gebruikt om buiseinden tijdelijk of permanent af te sluiten en zo een afsluiting in het buiscircuit te bewerkstelligen. Na het lassen dragen de witte eindkappen bij tot de drukweerstand van het leidingsysteem, die, afhankelijk van de watertemperatuur, tot 26 bar kan oplopen. Het Aqua-Plus PP-R leidingsysteem, dat is goedgekeurd voor drinkwater en voedingsmiddelen, voldoet aan alle geldende normen en ook aan belangrijke certificeringen op nationaal en internationaal niveau. In Duitsland behoren de certificeringen volgens SKZ en DVGW tot de meest vermeldenswaardige goedkeuringen, aan de strenge eisen waarvan zonder problemen wordt voldaan.

De zeer goede chemische bestendigheid, die typisch is voor polypropyleen, betekent dat de eindkappen niet lekken, zelfs niet bij het vervoer van chemische vloeistoffen. Bovendien zijn de eindkappen door hun hoge hittebestendigheid ook geschikt voor warmwatersystemen waar een permanente watertemperatuur tot 95°C heerst. Door de zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt van deze kunststof kan het warmteverlies aan de eindkappen als zo gering worden aangemerkt dat deze factor bijna volledig kan worden verwaarloosd.

Verwerking Aqua-Plus eindkappen voor PP-R buizen

De PP-R buiskappen worden op open buiseinden geschoven om het buiskringloop af te sluiten. Dit wordt gedaan door eenvoudig lassen met een moflasapparaat. De maat van de eindkap moet worden gekozen in overeenstemming met de diameter van de af te dichten leiding.

Maatoverzicht van de PP-R eindkappen

 • PP-R buis-eindkap DN20: PP-R buis met Ø buiten 20mm (Ø binnen 13,2mm)
 • PP-R buis-eindkap DN25: PP-R buis met Ø buiten 25mm (Ø binnen 16,6mm)
 • PP-R buis-eindkap DN32: PP-R buis met Ø buiten 32mm (Ø binnen 21,2mm)
 • PP-R buis-eindkap DN40: PP-R buis met Ø buiten 40mm (Ø binnen 26,6mm)

Het lassen gebeurt op dezelfde manier als bij alle gelaste verbindingen van het Aqua-Plus PP-R leidingsysteem, door de eindkap op de verwarmingsdoorn van het moflassysteem te plaatsen nadat deze de vereiste bedrijfstemperatuur van ca. 260°C heeft bereikt. Tegelijkertijd moet het uiteinde van de pijp waarop de eindkap moet worden aangebracht, in de verwarmingsmof van het lasapparaat worden gestoken, zodat ook dit voldoende wordt verwarmd. Na het verstrijken van de opwarmtijd, die tussen 5 en 12 seconden bedraagt, afhankelijk van de specifieke diameter, moet de kap zonder veel vertraging op de buis worden geschoven. Dit moet recht en zonder verdraaiing gebeuren, zodat de pijp later absoluut water- en luchtdicht wordt afgesloten. Na de montage moet de gelaste verbinding afkoelen zodat de gesmolten pijp en de kap onherroepelijk één worden. Voor buizen met een diameter tot 25mm moet de koeltijd ten minste twee minuten bedragen. Voor onze buizen met grotere diameters bedraagt de in acht te nemen koeltijd ten minste vier minuten.

Gedetailleerde informatie over het lassen van de eindkappen, in het bijzonder met betrekking tot de opwarmtijd en de afkoeltijd, is te vinden in de montagegegevensbladen voor de overeenkomstige buisdiameter. Deze gegevensbladen bevatten ook uitgebreide informatie over de assemblage van de bijpassende PP-R buizen in wit.

ATTENTIE: De eindkap kan niet zonder verwarming worden gemonteerd omdat de binnendiameter van de eindkap ongeveer een halve millimeter kleiner is dan de buitendiameter van de buis. Na voldoende zacht worden met een moflasapparaat kan de pijp zonder problemen met de dop worden afgesloten.

Technische gegevens van de witte PP-R buiskappen

 • Producttype: Buis-eindkap
 • Materiaal: Polypropyleen-Random-Copolymeer
 • Buis buitendiameter: 20,0mm - 40,0mm
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Levensmiddelen goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gekeurd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-KAPPE-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringPijpeindkap
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.