Aqua-Plus PP-R bocht van 45° in wit

De Aqua-Plus PP-R bochten 45° in wit worden gebruikt voor diagonale richtingsveranderingen en kunnen gebruikt worden voor onze PP-R buizen met dezelfde diameter.

✓ Om van richting te veranderen
✓ Drukbestendigheid tot 26 bar
✓ Hittebestendig tot +95°C
✓ Geoptimaliseerde doorstroming
✓ Gemaakt in Europa

De witte PP-R ellebogen 45° zijn verkrijgbaar in de maten DN20, DN25, DN32 en DN40 voor PP-R buizen met de overeenkomstige diameter.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 1,34/ stuk (Basisprijs € 1,34/ stuk)
 • from 20 Items € 1,30/ stuk (Basisprijs € 1,30/ stuk)
 • from 50 Items € 1,25/ stuk (Basisprijs € 1,25/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R bocht 45° - Diagonale richtingsverandering van PP-R buizen

Geschikt voor drinkwaterleidingen ✓ Ideaal voor verwarmingsbuizen ✓ Geoptimaliseerde doorstroming ✓

De witte 45° Aqua-Plus PP-R bochten zijn verkrijgbaar als aansluitmanchetten voor PP-R buizen met gelijktijdige richtingsverandering van de leiding in dezelfde maatvoeringen als de witte Aqua-Plus systeembuizen. De ellebogen worden gebruikt om twee leidingen met dezelfde diameter met elkaar te verbinden en dankzij de binnendiameter die overeenkomt met de binnendiameter van de leiding, zorgen ze voor een perfecte doorstroming in de transportleiding. De temperatuurbestendigheid van de PP-R-hoeken varieert van -10°C tot maar liefst +95°C, zodat ze zonder aarzelen kunnen worden gebruikt voor het leggen van verwarmingsbuizen of als warmwaterleidingen in de sanitaire ruimte.

We bieden de witte hoek van 45° van willekeurig polypropyleen copolymeer aan in elke hoeveelheid - zelfs 1 stuk. Op deze manier kunt u precies de benodigde hoeveelheid bestellen en profiteren van onze royale volumekortingen, zelfs voor kleine hoeveelheden.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R bocht 45° in wit

Eigenschappen van de witte 45° bocht voor PP-R buizen

De hoeken van 45° worden gebruikt om van richting te veranderen in de diagonaal. Redenen hiervoor kunnen zijn het leggen van leidingen langs de dakhelling, of het omzeilen van een obstakel. De functie en de verwerkingsmethode komen hier overeen met conventionele verbindingen, die resulteren in een permanent waterdichte verbinding door het lassen van twee PP-R buizen met identieke diameters, die een drukweerstand hebben tot 26 bar (afhankelijk van de watertemperatuur).

De insteekmoffen zijn aan beide zijden begrensd door een taps toelopend gedeelte overeenkomstig de insteekdiepte, hetgeen tegelijkertijd bijdraagt tot een perfecte doorstroming, aangezien de binnendiameter van de hoekmof overeenkomt met de binnendiameter van de buis.

De ellebogen voor de verbinding van twee PP-R buizen zijn van hetzelfde materiaal gemaakt, zodat bij gebruik van de PP-R ellebogen in 45°-uitvoering alle toelatingen van de buizen met betrekking tot de bruikbaarheid behouden blijven. Dit geldt in de eerste plaats voor de goedkeuring van leidingsystemen voor de drinkwatervoorziening in de sector warm en koud water.

Maatoverzicht van de PP-R bocht met 45°

 • PP-R bocht 45° DN20: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm
 • PP-R bocht 45° DN25: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm
 • PP-R bocht 45° DN32: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm
 • PP-R bocht 45° DN40: Voor PP-R buizen met Ø buiten 40mm

Verwerking van PP-R-bochten voor PP-R-buizen

Om de buisdelen met een hoek van 45° te lassen, heeft u een moflasapparaat met een verwarmingsmof van de gewenste maat nodig. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de buis en de hoek tegelijkertijd in of op de corresponderende zijde van het lashulpstuk worden geduwd, zodat de opwarmtijd van de twee elementen hetzelfde is. Nadat het polypropyleen de tijd heeft gehad om zacht te worden, kan de buis in de elleboog worden gestoken totdat de buis de dieptelimiet van de mof raakt, wat overeenkomt met de vereiste insteekdiepte, die varieert voor elke buisdiameter. Bij het insteken mag de buis niet worden gedraaid en ook recht worden ingebracht met zo min mogelijk afwijking van maximaal 3°. Absolute dichtheid van de lasverbinding kan alleen worden gegarandeerd als beide in acht worden genomen.

Specifieke gegevens over de opwarmtijd, de insteekdiepte van de buis of de benodigde afkoeltijd vindt u in de databladen voor elke individuele buisdiameter op de pagina PP-R buizen in wit op aanvraag in te zien en te downloaden. De montagegegevensbladen bevatten ook waardevolle informatie over montage, evenals temperatuurafhankelijke informatie over drukweerstand en lineaire uitzetting.

ATTENTIE: De pasnauwkeurigheid van de PP-R ellebogen is zo afgesteld dat de buizen pas in elkaar kunnen worden gestoken nadat de twee componenten zijn verwarmd. Dit is niet mogelijk zonder voldoende verzachting, aangezien de zitting in de bocht ca. 0,5mm kleiner is dan de buitendiameter van de PP-R-buis in de overeenkomstige maat voor optimale dichtheid.

Technische gegevens van de witte ellebogen voor PP-R buizen

 • Producttype: Hoekige-pijp-mof
 • Materiaal: Polypropyleen-random-copolymeer
 • Pijp buitendiameter:: 20,0mm - 40,0mm
 • Verandering van richting: 45°
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-WINKEL45-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringHoekige-pijp-mof
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.