Aqua-Plus PP-R mof in wit

De Aqua-Plus PP-R moffen in wit zijn geschikt voor het verbinden van onze witte kunststofbuizen van polypropyleen random copolymeer en zorgen voor een dichte lasverbinding zonder dat de doorstroming wordt belemmerd of verminderd.

✓ Geschikt voor drinkwater
✓ Tot +95°C watertemperatuur
✓ Voor buizen met dezelfde diameter
✓ Snelle, hechte verbinding
✓ Ongehinderde doorstroming

De witte PP-R moffen zijn verkrijgbaar in de maten DN20, DN25, DN32 en DN40, passend bij buizen met dezelfde diameter.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 5 Items € 0,69/ stuk (Basisprijs € 0,69/ stuk)
 • from 10 Items € 0,65/ stuk (Basisprijs € 0,65/ stuk)
 • from 20 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 50 Items € 0,55/ stuk (Basisprijs € 0,55/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R mof - Voor het verbinden van twee buizen met dezelfde diameter

Verschillende maten ✓ Tot +95°C watertemperatuur ✓ DVGW gecertificeerd ✓

Onze Aqua-Plus PP-R mof van hoogwaardig polypropyleen random copolymeer zijn verkrijgbaar in dezelfde diameters als onze witte kunststofbuizen van PP-R en worden gebruikt om twee secties met identieke buisdiameters met elkaar te verbinden. Om de doorstroming van de buizen niet te belemmeren en steeds de ideale insteekdiepte te garanderen, zijn de koppelingen in drie segmenten gerangschikt. De twee buitenste segmenten hebben in de binnendiameter de buitendiameter van de overeenkomstige buis, waarvan de diepte precies overeenkomt met de vereiste insteekdiepte. Het middensegment daarentegen is aangepast aan de binnendiameter van de overeenkomstige pijp, zodat na het lassen een vrijwel naadloze overgang van de ene pijp naar de andere is gewaarborgd.

Onze PP-R moffen kunnen in elke gewenste hoeveelheid worden besteld - zelfs losse hoezen.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R moffen in wit

Eigenschappen van de witte PP-R moffen

Onze PP-R-koppelingen zijn hoogwaardige verbindingsstukken voor buizen van dezelfde kunststof en worden onder constante, strenge controles in de EU (Griekenland) vervaardigd. Net als de buizen zijn de verbindingen goedgekeurd voor drinkwaterleidingen, hetgeen door de DVGW is gecertificeerd. Met een maximaal toelaatbare bedrijfstemperatuur van +95°C (zelfs 110°C gedurende korte perioden) kunnen de verbindingen zowel voor buisverbindingen van warm- als koudwaterleidingen worden gebruikt en kunnen zij ook worden gebruikt voor de installatie van verwarmingsbuizen, voor de bouw van geothermische installaties of in de klimaatregelingstechniek.

Het bijzondere van de PP-R moffen is dat zij geen doorlopende diameter hebben die overeenkomt met de buitendiameter van de buis, zoals vele andere op de markt verkrijgbare moffen wel hebben, maar in het midden over een segment een gereduceerde diameter bevatten. Dit segment komt precies overeen met de binnendiameter van de pijp, waardoor een ongehinderde stroming wordt gegarandeerd zonder dat de verweekte kunststof een smelt vormt. Bovendien beperkt het middenstuk de insteekdiepte tot de optimale afmeting. Er bestaat dus geen gevaar dat de pijp aan één kant te diep in de mof wordt gestoken.

Uiteraard zijn de moffen ook goedgekeurd voor contact met levensmiddelen en hebben zij de zeer goede chemische bestendigheid die polypropyleen eigen is, zodat er geen beperkingen voortvloeien uit het gebruik van de moffen.

Verwerking van Aqua-Plus PP-R moffen in wit

Om de witte PP-R-moffen te kunnen verwerken, zijn PP-R-buizen met de overeenkomstige diameter nodig, die na verhitting in de koppeling worden gestoken, zodat een duurzaam dichtgelaste verbinding ontstaat. Aangezien de mof een verbindingselement is voor twee doorsneden met identieke diameters, moeten de twee buiselementen ook overeenkomen met de opgegeven diameter van de mof. Voor buizen met een diameter van 20mm is een mof van maat DN20 de juiste keuze.

Overzicht van de mofmaten

 • PP-R mof DN20: van beide zijden PP-R buis met Ø buiten 20mm (Ø binnen 13,2mm)
 • PP-R mof DN25: van beide zijden PP-R buis met Ø buiten 25mm (Ø binnen 16,6mm)
 • PP-R mof DN32: van beide zijden PP-R buis met Ø buiten 32mm (Ø binnen 21,2mm)
 • PP-R mof DN40: van beide zijden PP-R buis met Ø buiten 40mm (Ø binnen 26,6mm)

Bij een gelaste verbinding worden de pijp en de mof gelijktijdig verhit. Daartoe wordt de pijp in de verwarmingsmof van het lasapparaat gestoken en wordt de PP-R-mof op de bijbehorende verwarmingsdoorn geplaatst. Na afloop van de verwarmingsperiode, die afhankelijk van de buisdiameter moet worden gekozen, moet de buis onmiddellijk in de mof worden gestoken. De buis moet recht in de mof worden gestoken met een maximale axiale afwijking van 3 graden totdat de vereiste insteekdiepte is bereikt. De pijp mag niet worden gedraaid. Na het samenvoegen van de pijp en de mof moet de gelaste verbinding rusten om de versmelting van de twee componenten tijdens het afkoelen te verzekeren. De koeltijd is afhankelijk van de pijpdiameter en varieert van ten minste 2 minuten tot ten minste 4 minuten.

Omdat elke pijp verschillende verwarmingstijden, insteekdieptes en rustperiodes vereist, hebben wij voor elke pijpdiameter aparte gegevensbladen opgesteld met instructies voor het lassen. Deze gegevensbladen bevatten ook gemakkelijk te begrijpen informatie over maximale installatieafstanden en installatiemethoden, alsmede informatie over temperatuurafhankelijke drukweerstand en thermische uitzetting. De gegevensbladen kunnen worden gedownload van de Productpagina voor onze witte Aqua-Plus PP-R buizen kunnen worden bekeken en gedownload in het tabblad gegevensbladen.

ATTENTIE: De buizen kunnen niet zonder verwarming in de mof worden gestoken, omdat de diameter van de mof iets kleiner is als gevolg van het ontwerp. Pas nadat de twee elementen voldoende zijn verhit, kunnen zij in elkaar worden geschoven. Dit is geen productiefout en is absoluut noodzakelijk om een waterdichte en drukdichte gelaste verbinding te verkrijgen.

Technische gegevens van de witte PP-R moffen

 • Producttype: Pijp-mof
 • Materiaal: Polypropyleen-random-copolymeer
 • Pijp buitendiameter: 20,0mm - 40,0mm
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Levensmiddelen goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gekeurd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed

OPMErKING: De PP-R moffen zijn alleen geschikt voor PP-R buizen met identieke diameters. Voor buizen met verschillende diameters hebben wij speciale reduceermoffen in diverse uitvoeringen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-MUFFE-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringPijp-mof
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.