Aqua-Plus PP-R bocht van 90° in wit

De Aqua-Plus PP-R bocht 90° in wit worden gebruikt om twee PP-R buizen met een constante diameter in een rechte hoek te lassen

✓ Voor Aqua-Plus PP-R buizen
✓ Drukbestendig tot 26 bar
✓ Tot +95°C warmtebestendig
✓ Rechthoekige verbinding
✓ DVGW- & SKZ gekeurd

De witte PP-R ellebogen met 90° zijn verkrijgbaar in de maten DN20, DN25, DN32 en DN40 voor PP-R buizen met de overeenkomstige diameter.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,84/ stuk (Basisprijs € 0,84/ stuk)
 • from 20 Items € 0,80/ stuk (Basisprijs € 0,80/ stuk)
 • from 50 Items € 0,75/ stuk (Basisprijs € 0,75/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R bocht 90° - Rechthoekige verbinding van PP-R buizen

Goedgekeurd voor drinkwater ✓ Ideaal voor flexibele secties ✓ Gemakkelijke verwerking ✓

De witte Aqua-Plus PP-R bocht in 90° uitvoering is verkrijgbaar in de maat DN20, DN25, DN32 en DN40 en word gebruikt om de richting van buisverbindingen met identieke buitendiameters te veranderen. In de zeldzaamste gevallen worden leidingen uitsluitend in een rechte lijn gelegd. Met de witte PP-R bochten kunnen buizen gemakkelijk in een rechte hoek met elkaar worden verbonden om naar links of rechts af te buigen. Zelfs vanaf een buisinstallatie aan de plafondzijde, waar een buis naar beneden moet lopen tot aan de muuraansluiting, zijn 90°-hoeken de perfecte buisverbinder. Hetzelfde geldt voor in of op de vloer gelegde leidingen die schuin omhoog moeten worden gelegd om een aansluiting op de radiator of de wateraansluiting te maken.

De temperatuurbestendigheid van het PP-R leidingsysteem varieert van -10°C tot +95°C. Vooral bij hoge bedrijfstemperaturen en lange leidingen worden de kniekousen gebruikt voor flexibele secties zodat het leidingsysteem kan uitzetten. Dit is een noodzakelijke maatregel als de leidingen worden gebruikt als verwarmingsleidingen, warmwaterleidingen of in aardwarmte, omdat de kunststof leidingen meer uitzetten bij toenemende temperatuur en leidinglengte. Hiertoe zijn vier hoeken van 90° en drie secties geïntegreerd tussen een lang gedeelte van het leidingsysteem in een U-vorm, die de uitzettingsspeling indien nodig kunnen compenseren.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R bocht 90° in wit

Eigenschappen van de witte 90° bocht voor PP-R buizen

De PP-R 90° bochten zijn perfect afgestemd op het leidingsysteem, zodat het water ook bij haakse leidingaansluitingen ongehinderd kan stromen met een constante binnendiameter. Dit komt door de speciale constructie van de beugel, die technisch in drie gebieden kan worden verdeeld. De twee buitenste gebieden worden gebruikt om de buis vast te houden en hun diepte komt exact overeen met de insteekdiepte die nodig is voor de buisdiameter. De diameter van het tussenliggende gebied wordt verkleind tot de binnendiameter van de buis om een ​​gelijkmatige, bijna vlakke overgang van de buis naar de elleboog te creëren.

Voor drinkwaterleidingen wordt meestal een via PP-R bochten en buizen aangesloten wandarmatuur gebruikt, zoals de PP-R wandaansluitbocht. Met het PP-R systeem van Aqua-Plus is dit zonder aarzelen mogelijk - of het nu koud of warm water is - omdat het gehele assortiment is gemaakt van voedselveilig en drinkwater-gekeurd polypropyleen random copolymeer en voldoet aan de strenge eisen aan de DVGW en SKZ certificering.

Maatoverzicht van de PP-R bocht met 90°

 • PP-R bocht 90° DN20: Voor PP-R buizen met Ø buiten 20mm
 • PP-R bocht 90° DN25: Voor PP-R buizen met Ø buiten 25mm
 • PP-R bocht 90° DN32: Voor PP-R buizen met Ø buiten 32mm
 • PP-R bocht 90° DN40: Voor PP-R buizen met Ø buiten 40mm

Verwerking van PP-R-bochten voor PP-R-buizen

Het lassen van de PP-R-hoeken aan de pijpschalen gebeurt in drie stappen. In de eerste stap worden beide elementen gelijktijdig met een pijp lasapparaat verhit tot de verhittingstijd is bereikt. In stap twee wordt de pijp recht en zonder te draaien in de verwarmde pijphouder gestoken. Een maximale axiale afwijking van 3° is toegestaan. De insteekdiepte varieert van 14mm tot 20mm en wordt bepaald door de pijpdiameter. In de derde en laatste stap moet de gelaste verbinding afkoelen. Ook hier hangt de duur af van de diameter van de buizen. Voor het lassen van de tweede pijp, die onder een rechte hoek is geplaatst, worden de stappen herhaald.

In de aanvullende informatie hebben wij alle essentiële parameters voor het lassen van de PP-R hoek opgesomd. Deze waarden variëren naargelang de gekozen maat, zodat verwarmingstijd, insteekdiepte en afkoeltijd steeds worden weergegeven in overeenstemming met de diameter.

De rechthoekige buismoffen worden ook gebruikt om flexibele secties te construeren die lineaire uitzetting tegengaan. Dit is vooral noodzakelijk voor leidingsystemen over lange afstanden die permanent onder hoge bedrijfstemperaturen worden gebruikt. Onze installatiegegevensbladen, die wij voor elke buisdiameter afzonderlijk hebben opgesteld, bevatten gedetailleerde informatie met geïllustreerde aanwijzingen voor de installatie van warmwaterleidingen waarbij de installatie met vaste punten en schuifpunten moet worden uitgevoerd. Deze gegevensbladen bevatten ook gedetailleerde informatie over lineaire thermische uitzetting en kunnen worden gedownload van de productpagina op onze witte Aqua-Plus PP-R buizen gedownload worden.

ATTENTIE: Wees niet verbaasd als de buizen niet in de hoekmof kunnen worden gestoken en daarom niet passend lijken. Dit is opzettelijk en draagt bij tot een optimale afdichting. Pas nadat zowel de buis als de 90°bocht zijn verwarmd en dus zacht zijn geworden, kunnen de twee onderdelen in elkaar worden geschoven.

Technische gegevens van de witte ellebogen voor PP-R buizen

 • Producttype: Hoekige-pijp-mof
 • Materiaal: Polypropyleen-random-copolymeer
 • Pijp buitendiameter:: 20,0mm - 40,0mm
 • Verandering van richting: 90°
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-WINKEL90-DN00
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MaatNee
UitvoeringHoekige-pijp-mof
Afmetingen (B/H/D)varieert
Insteekdieptevarieert
Verwarmingstijdvarieert
Afkoeltijdvarieert
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.