Sluitring voor balkonschroeven (roestvrij staal)

De sluitringen voor balkonschroeven zijn gemaakt van roestvrij staal en kunnen zonder aarzeling zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ze zijn vervaardigd volgens ISO 7093 met een buitendiameter van 15 mm en een binnendiameter van 5,3 mm.

✓ Roestvrij A2 Staal
✓ Ideaal voor balkonschroeven
✓ Geschikt voor M5-schroeven
✓ Vervaardigd volgens ISO 7093
✓ Buitendiameter Ø 15mm ✓ Binnendiameter Ø 5,3mm

De ringen van onze balkonschroeven zijn in principe geschikt voor alle schroeven met M5 draad.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,10/ stuk (Basisprijs € 0,10/ stuk)
 • from 20 Items € 0,08/ stuk (Basisprijs € 0,08/ stuk)
 • from 50 Items € 0,07/ stuk (Basisprijs € 0,07/ stuk)
 • from 100 Items € 0,06/ stuk (Basisprijs € 0,06/ stuk)
 • from 200 Items € 0,05/ stuk (Basisprijs € 0,05/ stuk)
 • from 300 Items € 0,04/ stuk (Basisprijs € 0,04/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 0,11 / stuk
€ 0,11 / stuk
0,0013 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,11 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0013 kilo
Beschrijving

Sluitring voor RVS-balkonschroeven

Vervaardigd volgens ISO 7093 ✓ Roestvrij A2 staal ✓ Geschikt voor M5 schroeven ✓

Onze sluitringen zijn geschikt voor onze balkonbouten met M5 draad, die we in veel verschillende kleuren en lengtes in verschillende sets en los als losse schroeven aanbieden. De sluitringen zijn gemaakt van roestvrij staal in een A2-legering en zijn vervaardigd volgens ISO 7093. De sluitringen worden gebruikt tussen de balkonreling en de borgmoer, die we in onze winkel aanbieden als hoge versie met een gesloten dop - d.w.z. als dopmoer - in de maat M5.

Net als alle schroeven, klinknagels en kleine onderdelen in de winkel, zijn de sluitringen ook afzonderlijk verkrijgbaar, in elke hoeveelheid.

OPMERKING: Onze balkonschroefsets met dopmoer bevatten al een sluitring. Voor de balkonsets met draad bus is echter geen extra sluitring nodig.

De sluitringen hoeven niet per se gebruikt te worden voor balkonschroeven, maar kunnen gebruikt worden met alle schroeven tot een diameter van 5 mm om het draagvlak af te werken voor bevestigingen met schroeven, moeren of een combinatie van beide. Dankzij roestvrij staal geldt dit zowel voor binnen- als buitengebruik.

Eigenschappen van de sluitring voor M5-schroeven

De sluitringen zijn gemaakt van een hoogwaardige roestvrijstalen A2-legering. Deze staallegering wordt gekenmerkt door een enorme corrosiebestendigheid en een zeer goede slijtvastheid. Eigenschappen die vooral belangrijk zijn bij het monteren van zware gevelpanelen op een balkonreling. Dit zorgt ervoor dat de bevestigingen van de balkonreling niet na verloop van tijd vervangen hoeven te worden omdat ze verroest zijn en de belasting niet meer aankunnen.

De dikte van de ringen is 1,2 mm, waardoor ze extreem stabiel zijn. Met een buitendiameter van 15 mm en een gatdiameter van 5,3 mm wordt het contactoppervlak van de dopmoer van een balkoschroef aanzienlijk vergroot, wat resulteert in een optimale verdeling van de belasting. Deze verdeling van de belasting is echter niet alleen voordelig bij het installeren van balkonranden met balkonschroeven en dopmoeren, maar ook bij het bevestigen met deuvelschroeven. Sluitringen zijn hier bijzonder nuttig wanneer hogere belastingen worden gemonteerd of hoge aanhaalmomenten vereist zijn.

Gebruik van roestvrijstalen sluitringen

Sluitringen worden voornamelijk gebruikt vóór een moer of dopmoer op een bout met schroefdraad om het meestal kleine draagvlak van de moer te vergroten, zodat deze niet in het materiaal drukt. Dit verdeelt de belasting van een montageobject over de vergrote steun, zodat het risico op afbrokkelen in een paneel ook wordt verminderd. Met onze sluitringen voor balkonschroeven van roestvrij staal zijn de procedure en het beoogde gebruik identiek. De balkoschroef wordt door het HPL-paneel of het aluminium composietpaneel gestoken. Tussen het paneel en de balkonreling wordt een polyethyleen sluitring of een afstandshuls geplaatst, zodat het paneel zonder problemen tussen de bevestigingspunten kan glijden. De sluitring wordt vervolgens aan de zijkant van de balkonreling geplaatst. Dit wordt meestal gevolgd door een kleine veerring die als extra schroefborging dient voordat de zelf borgende dopmoer op de schroefdraad wordt geschroefd.

De sluitringen kunnen echter niet alleen worden gebruikt voor onze balkonschroeven, maar zijn ook geschikt voor alle bevestigingen die met bijpassende schroeven in hout, op de muur of aan het plafond moeten worden uitgevoerd. Mogelijke redenen voor het gebruik van een sluitring zijn bijvoorbeeld een ondergrond met een lagere oppervlaktesterkte, zoals het geval is bij zachter zachthout, gipsplaat of gasbeton, of om het draagvlak van de schroefkop te vergroten voor zwaardere bevestigingsobjecten. Dit kunnen muurbeugels zijn voor tv-toestellen, zware plafondlampen of beugels voor wandplanken. Het is belangrijk dat de schroef een maximale schroefdraaddiameter heeft van 5 mm en een schroefkopdiameter van minstens 6 mm. Als de schroefdraad te groot is, past de schroef niet door het gat in de sluitring. Als de schroefkop te klein is, zal hij door het gat glijden. In beide gevallen moet een geschikte schroef of een andere sluitring worden gebruikt.

Technische gegevens van de sluitring voor balkonschroeven

 • Kleur: Roestvrij Staal
 • Materiaal: Roestvrij StaalA2
 • Binnendiameter: 5,3 mm
 • Buitendiameter: 15,0 mm
 • Materiaal sterkte: 1,2 mm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerBSM5USA2
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604222390
MateriaalRoestvrij staal A2
Gewicht0.0013
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.