Dopmoer voor balkonbouten (roestvrij staal)

De dopmoeren voor schroeven met M5 schroefdraad zijn gemaakt van roestvrij staal A2 en zijn voorzien van een micro-inkapselende 2-componentenlijm op de schroefdraad, die effectief voorkomt dat de schroefverbinding onbedoeld loskomt door schokken of trillingen.

✓ A2 roestvrij staal van hoge kwaliteit
✓ Zelfsluitend ontwerp
✓ Ideaal voor balkonschroeven
✓ Ontwerp volgens DIN 1587
✓ Hoog ontwerp met 14 mm
✓ Breedte over platte vlakken 8mm

De dopmoeren van onze balkonschroeven zijn geschikt voor alle metrische schroeven met M5 draad.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,75/ stuk (Basisprijs € 0,75/ stuk)
 • from 20 Items € 0,65/ stuk (Basisprijs € 0,65/ stuk)
 • from 50 Items € 0,60/ stuk (Basisprijs € 0,60/ stuk)
 • from 100 Items € 0,54/ stuk (Basisprijs € 0,54/ stuk)
 • from 200 Items € 0,48/ stuk (Basisprijs € 0,48/ stuk)
 • from 300 Items € 0,45/ stuk (Basisprijs € 0,45/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 0,89 / stuk
€ 0,89 / stuk
0,0031 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,89 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0031 kilo
Beschrijving

Roestvaststalen dopmoer voor balkonschroeven

Ook voor M5 draadschroeven ✓ Gemaakt van A2 roestvrij staal ✓ Zelfklemmend ✓

Onze dopmoer met M5 binnendraad in het hoge ontwerp voldoet aan DIN 1587 en is gemaakt van roestvrij staal. De totale hoogte van de moer is 14 mm. De sleutelmaat van de zeskantmoer is 8 mm, zodat de moer kan worden los- en vastgedraaid met elke standaardsleutel of ratel met een lange dopsleutel van de juiste maat. Als bevestigingsmiddel voor balkonomkastingen is een permanent vaste schroefverbinding nodig die niet losraakt door schokken of trillingen. Een speciale schroefdraadborging bestaande uit een micro-inkapselende tweecomponentenlijm zorgt voor een duurzame schroefborging, waarbij minuscule glasparels breken wanneer de schroef wordt ingedraaid, waardoor de verharder van de lijm wordt ingesloten en het chemische uithardingsproces in gang wordt gezet.

OPMERKING: Balkonschroefsets met dopmoer worden altijd geleverd met een dopmoer, ongeacht de kleur en lengte. Daarnaast bevat de set een zelfklevende poly onderlegring, een onderlegring en een veerring. Bij de sets met draad bus wordt de schroef in de bus geschroefd in plaats van vastgezet met een dopmoer.

De dopmoeren zijn nodig als een balkonboutverbinding is losgedraaid, omdat de schroefdraadlijm, die uit twee componenten bestaat, maar één keer uithardt. Daarom kan na het losdraaien een permanent veilige bevestiging van de moer niet worden gegarandeerd, zodat deze moet worden vervangen. Als alternatief kan er wat draadborgingslak op de schroefdraad van de schroef worden aangebracht. Daarnaast verkopen we de balkonbouten ook afzonderlijk en niet alleen als een complete set, zodat de dopmoeren desgewenst direct mee kunnen worden besteld. Zoals bij al onze montagematerialen kunnen de zelf borgende dopmoeren van roestvrij staal in elke gewenste hoeveelheid worden gekocht.

Eigenschappen van de zelf borgende dopmoer

De dopmoer is vervaardigd volgens DIN 1587 "Zeskant dopmoeren, hoge vorm". In tegenstelling tot conventionele dopmoeren is deze dopmoer aanzienlijk langer, zodat de moer verder op de schroefdraad van de balkoschroef kan worden geschroefd. De moer met binnendraad in de maat M5 is echter niet alleen geschikt voor onze balkonbouten, maar kan gebruikt worden met elke schroef met metrische M5 draad. Om gebruik buitenshuis mogelijk te maken, zijn de moeren gemaakt van roestvrij staal. Vooral als bevestigingsmiddel voor balkonranden, trapleuningen of privacywanden buiten met onze balkonschroeven is een goede corrosiebestendigheid vereist, die wordt gegarandeerd door de hoogwaardige staallegering A2.

De schroefvergrendeling op de binnendraad van de moer voorkomt dat een schroefverbinding onbedoeld loskomt of loskomt. Dit is een speciale micro-inkapselende 2-componentenlijm waarin minuscule glasparels de verharder bevatten. Wanneer de schroeven met schroefdraad worden ingedraaid, barsten de bolletjes en beginnen ze chemisch uit te harden. Na een korte tijd van reactieve uitharding is het loskomen van de dopmoer door trillingen onmogelijk. Omdat het chemische proces maar één keer kan worden geactiveerd, wordt de dopmoer niet langer beschouwd als zelfborgend nadat hij is losgedraaid en moet hij worden vervangen door een nieuwe dopmoer. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de schroefdraadborging intact en permanent is.

De M5 binnendraad van een dopmoer wordt beperkt door het gesloten ontwerp, zodat de inschroefdiepte van de schroef maximaal 7 mm is. Om de schroefverbinding goed uit te voeren, moet de moer echter minstens 4 - 5 mm op de schroefdraad van de schroef worden geschroefd. Vooral bij balkonschroeven met verschillende draadlengtes is het klembereik aanzienlijk. Om de juiste lengte van de schroef te bepalen, moet rekening worden gehouden met de dikte van de panelen, de onderconstructie, de ringen en veerringen en de inschroefdiepte in de dopmoer.

Gebruik van dopmoeren om balkonbouten vast te zetten

Een dopmoer wordt, net als elke andere moer, op de schroefdraad van een schroef met schroefdraad geschroefd en zorgt zo voor de bevestiging van de schroef. In de meeste gevallen wordt een sluitring gebruikt om het kleine contactoppervlak van een moer te vergroten, zodat de belasting beter wordt verdeeld over het montageoppervlak en de moer niet in het materiaal drukt. Het belangrijkste verschil tussen een dopmoer en een normale zeskantmoer is dat de dopmoer gesloten is en de schroefdraad bedekt als een hoed. Hierdoor kan de schroef slechts tot de schroefdraaddiepte in de dopmoer worden geschroefd, terwijl een conventionele moer zo ver als gewenst op de schroefdraad van een schroef kan worden geschroefd. Bij de dopmoeren van onze balkonschroeven gebruiken we bewust een verlengd ontwerp met een totale hoogte van 14 mm, waardoor een inschroefdiepte van 4 mm tot 7 mm mogelijk is. Dit geeft iets meer speelruimte bij het kiezen van de juiste balkonschroef voor de installatie van balkonranden.

Voor de meeste bevestigingen met schroeven en moeren moet de montage van beide kanten gebeuren. Aan de ene kant moet de schroef worden geblokkeerd met een geschikte schroevendraaier, zodat de schroef niet draait wanneer de moer wordt aangedraaid. Aan de andere kant moet de moer worden aangedraaid met een moersleutel of dopsleutel. Het is ook niet verwonderlijk dat de dopmoer niet met de hand op de schroefdraad kan worden geschroefd. Dit komt door de schroefdraadborging, waarbij de blauwe schroefdraadlijm ervoor zorgt dat de schroefdraad vernauwt.

Technische gegevens van de dopmoer voor schroeven met M5 schroefdraad

 • Kleur: Roestvrij staal
 • Materiaal: Roestvrij staal A2
 • Breedte over flat: 8,0 mm
 • Inwendige draad: M5
 • Totale hoogte: 14,0 mm
 • Zekering: Micro ingekapselde 2K-lijm
 • UV-bestendigheid: Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Voldoende
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerBSM5HMA2
Gewicht0.0031
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604222413
MateriaalRoestvrij staal A2
SchroefmaatAssortiment
SchroevendraaierNee
SchroefdraadMetrische draad
Ø DraadM5
KleurnauwkeurigheidNee
KleurMetallic
Kleurnaamzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.