Veerring voor balkonschroeven (roestvrij staal)

De veerringen voor M5-schroeven met schroefdraad zijn gemaakt van A4 roestvrij staal en worden gebruikt als extra schroefborging om te voorkomen dat moeren losraken door schokken of trillingen.

✓ A4 roestvrij staal van hoge kwaliteit
✓ Ideaal voor balkonschroeven
✓ Ideaal als schroefslot
✓ Ontwerp volgens DIN 127
✓ Buitendiameter Ø 9mm
✓ Binnendiameter Ø 5,3mm

De veerringen van onze balkonschroeven zijn geschikt voor alle bevestigingen met schroeven en moeren in maat M5.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,10/ stuk (Basisprijs € 0,10/ stuk)
 • from 50 Items € 0,08/ stuk (Basisprijs € 0,08/ stuk)
 • from 100 Items € 0,06/ stuk (Basisprijs € 0,06/ stuk)
 • from 200 Items € 0,05/ stuk (Basisprijs € 0,05/ stuk)
 • from 300 Items € 0,04/ stuk (Basisprijs € 0,04/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 0,11 / stuk
€ 0,11 / stuk
0,0004 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,11 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0004 kilo
Beschrijving

Roestvrijstalen veerring voor het vastzetten van schroeven

Ideaal voor onze balkonschroeven ✓ Gemaakt van A4 roestvrij staal ✓ Absoluut roestvrij ✓

Onze veerringen zijn gemaakt van bijzonder hoogwaardig A4 roestvrij staal en zijn perfect geschikt voor onze balkonbouten met M5 draad. We bieden deze zowel als complete set als per stuk aan in verschillende kleuren en draadlengtes tegen voordelige staffelprijzen. De ringen worden gebruikt als extra beveiliging voor moeren. De verhoogde wrijvingscoëfficiënt van de gedraaide snijkanten voorkomt dat de moer loskomt door schokken en trillingen van de balkonreling of de gevelplaat. De buitendiameter van 9 mm is perfect afgestemd op moeren van 5 mm met een sleutelmaat van 8 mm en zorgt voor een perfecte benutting van het contactoppervlak tussen de veerring en de moer.

OPMERKING: Onze sets bestaande uit een balkonbout, poly onderlegring, onderlegring en zelf borgende dopmoer bevatten elk ook een veerring. Bij de balkonschroefset met draad bus wordt geen veerring gebruikt.

De veerringen worden voornamelijk gebruikt als vervanging voor losgeraakte dopmoeren van balkonbouten en kunnen afzonderlijk worden besteld, zoals alle onderdelen van onze balkonbout die met een dopmoer moet worden vastgezet. De stalen veerringen zijn echter in principe geschikt als schroefborging voor alle schroefdraadbouten met M5-draad die met een conventionele schroef- of dopmoer moeten worden vastgezet en die tussen een sluitring en de moer worden geplaatst.

Eigenschappen van de veerring voor M5-schroeven

Omdat de veerringen voor onze balkonschroeven worden gebruikt en balkons zich buiten een gebouw bevinden, moeten de afzonderlijke onderdelen van een bevestiging voor balkonranden weerbestendig en corrosiebestendig zijn. Daarom laten wij onze veerringen uitsluitend van hoogwaardig roestvrij staal maken. De gebruikte A4 staallegering wordt gekenmerkt door een aanzienlijk betere zuurbestendigheid in vergelijking met A2 roestvrij staal. Dit betekent dat het kan worden gebruikt voor het vastzetten van schroeven in alle buitentoepassingen.

De buitendiameter van 9 mm is perfect afgestemd op de grootte van zeskantmoeren met M5-draad en een sleutelwijdte van 8 mm en zorgt dus voor een stevigere grip van de moer door een verhoogde wrijvingscoëfficiënt. De hogere wrijvingscoëfficiënt wordt veroorzaakt door de scherpe randen, die ontstaan door de ring door te snijden en tegen elkaar te draaien. De binnendiameter van het gat is 5,3 mm en zorgt voor voldoende speling om de veerringen snel en gemakkelijk over de schroefdraad van een M5 draadbout te schuiven zonder dat de veerring op de schroefdraad klemt.

Gebruik van veerringen om de schroeven vast te zetten

Veerringen worden op dezelfde manier gebruikt als sluitringen, maar dienen een ander doel. Terwijl een borgring ontworpen is om het draagvlak van een boutkop of moer te vergroten voor een betere verdeling van de belasting op het oppervlak, is een veerring ontworpen om het risico te verminderen dat moeren na verloop van tijd loskomen door trillingen. In beide gevallen worden deze optionele bevestigingsmiddelen over de bout geplaatst voordat de moer wordt aangedraaid. Er is echter één belangrijk verschil. Een borgring wordt altijd in de richting van het montageobject geplaatst. Dit betekent dat de borgring direct contact moet hebben met het oppervlak van het paneel, de balkonreling of iets dergelijks. Een veerring heeft alleen zin als deze als laatste over de bout wordt gehaald voordat de moer op de schroefdraad wordt geschroefd. Als in plaats daarvan de veerring eerst wordt geplaatst, gevolgd door de sluitring en ten slotte de moer, zou het effect van hogere wrijving, dat verondersteld wordt het losdraaien van een moer te verminderen, niet langer bestaan.

Vanwege de scherpe, gedraaide randen van een veerring is het absoluut aanbevolen om een sluitring te gebruiken tussen het montageobject of een bekledingspaneel en de veerring. Anders kan de ring krassen maken op de oppervlakken van de ondergrond en schade veroorzaken aan de verf of oppervlakken van decoratieve panelen. Bovendien verdeelt een sluitring de belasting over een veel groter oppervlak. Er moet een sluitring van roestvrij staal worden gebruikt, omdat bij sluitringen van aluminium, ondanks de uitstekende corrosiebestendigheid, contactcorrosie kan optreden als gevolg van een reactie tussen de twee metaallegeringen.

Technische gegevens van de veerring voor M5 draadschroeven

 • Kleur: Roestvrij staal
 • Materiaal: Roestvrij staal A4
 • Binnendiameter: 5,3 mm
 • Buitendiameter: 9,0 mm
 • Materiaalsterkte: 1,2 mm
 • UV-bestendigheid Uitstekend
 • Corrosiebestendigheid: Uitstekend
 • Zuurbestendigheid: Uitstekend
 • Roestbestendigheid: Uitstekend
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerBSM5FRA2
Gewicht0.0004
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604222406
MateriaalRoestvrij staal A4
SchroefmaatAssortiment
SchroevendraaierNee
SchroefdraadNee
KleurnauwkeurigheidNee
KleurMetallic
Kleurnaamzilver
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.