Poly onderlegring voor balkonschroeven (zelfklevende)

De polyschijven van hoogwaardig polyurethaan worden gebruikt voor trillingsdemping en schokdemping tussen bekledingspanelen en onderconstructie voor balkon- en trapleuningen en hebben een zelfklevende zijde voor eenvoudigere verwerking.

✓ Polyurethaan van hoge kwaliteit
✓ Zelfklevende versie
✓ Ideaal voor balkonbekleding
✓ Goede trillingsdemping
✓ Gunstige staffelprijzen
✓ Al vanaf 1 stuk

De zelfklevende polyschijven hechten zeer goed op HPL-panelen of aluminium composietpanelen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,15/ stuk (Basisprijs € 0,15/ stuk)
 • from 20 Items € 0,13/ stuk (Basisprijs € 0,13/ stuk)
 • from 50 Items € 0,12/ stuk (Basisprijs € 0,12/ stuk)
 • from 100 Items € 0,11/ stuk (Basisprijs € 0,11/ stuk)
 • from 200 Items € 0,10/ stuk (Basisprijs € 0,10/ stuk)
 • from 300 Items € 0,10/ stuk (Basisprijs € 0,10/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 0,18 / stuk
€ 0,18 / stuk
0,0003 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,18 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0003 kilo
Beschrijving

Zelfklevende poly onderlegring voor balkonschroeven

Goede trillingsdemping ✓ Geen minimale hoeveelheid ✓ Vanaf 1 stuk ✓

De rubberachtige polyringen van hoogwaardig polyurethaan worden gebruikt bij de installatie van balkonomrandingen met balkonschroeven en dopmoeren voor trillingsdemping en schokabsorptie tussen de bekledingsplaat en de onderconstructie van de balkonreling en trapleuningen. Om de verwerking te vergemakkelijken zonder dat de elastische ringen wegglijden, zijn deze voorzien van een betrouwbare zelfklevende laag. Hierdoor kunnen de poly-ringen nauwkeurig via het gat aan het paneel of de reling worden bevestigd en blijven ze op hun plaats.

OPMERKING: De trilling dempende PUR-ring is altijd inbegrepen in de balkonschroefset met dopmoer. Naast de schroef en de zelf borgende dopmoer bevat de balkonschroefset ook een sluitring en een roestvrijstalen veerring. Bij de sets met draadbus wordt in plaats van een polyurethaan sluitring een afstandshuls van LLDPE gebruikt.

De polyschijven zijn nodig voor balkonbekleding met HPL-panelen, aluminium composietpanelen of andere kunststof panelen die geschikt zijn voor valbeveiliging en worden gebruikt tussen het bekledingspaneel en de bevestiging aan het balkon of de trapleuning. Dankzij de zelfhechting aan één zijde blijven ze altijd op hun plaats en verschuiven ze niet wanneer de panelen worden bevestigd, wat de installatiewerkzaamheden aanzienlijk vereenvoudigt. Zelfs schokken, trillingen of thermische uitzetting, die een strakke installatie van kunststof panelen vereisen, zorgen er niet voor dat het kunststof paneel wegglijdt.

Eigenschappen van de zelfklevende polyschijven

Met een buitendiameter van 16 mm en een gatdiameter van 8,5 mm hebben de polyschijven een omtrekcontactoppervlak van bijna 4 mm. Dit grote oppervlak zorgt voor een optimale demping van trillingen veroorzaakt door wind, schokken of beweging van de panelen. De gatdiameter van 8,5 mm is perfect afgestemd op de boorgatgrootte voor glijpunt bevestigingen van HPL-panelen en vezelcementpanelen. Dankzij de zelfhechting is een nauwkeurige positionering over de gaten in de panelen mogelijk zonder dat de polyschijven wegglijden wanneer de panelen op het balkon of de trapleuning worden gemonteerd.

Gebruik van polypropyleen ruiten voor balkonranden

De zelfklevende poly disc wordt precies over het gat op de reling van de balkonrand of op het gevelpaneel geplakt. Door zijn elastische eigenschappen zorgt de kleine, onopvallende kunststof schijf ervoor dat de panelen niet beschadigd raken door trillingen en schokken als gevolg van direct contact met de reling en draagt hij bij aan een optimaal uitzettingsvermogen van HPL of aluminium composietpanelen. Het is belangrijk dat de onderlegring, die fungeert als trillingdemper en schokabsorber, aan de zijkant wordt bevestigd, dat deze tussen de onderconstructie en het gevelpaneel wordt geplaatst en niet tussen de schroefkop en het paneel, of balkonreling en rvs onderlegring.

De kleine polyschijven zijn echter niet alleen nodig voor balkonomrandingen, maar kunnen op zeer veel verschillende manieren worden gebruikt. Als ze bijvoorbeeld onder tafelpoten of op stoelpoten worden geplaatst, voorkomt het plastic dat er krassen komen op gevoeligere vloerbedekkingen zoals laminaat of designvinylvloeren. De zelfklevende kunststof ringen bieden ook efficiënte bescherming voor vloerbedekking onder kastmeubelen. Als aanslag op kastdeuren en lades hebben de rubberachtige ringen een geluiddempend effect zodat hout niet op hout slaat wanneer kastdeuren gesloten zijn. De zelfklevende polyschijven zijn niet voor deze toepassingen ontwikkeld, maar als ze nog steeds goed werken, kunnen ze zeker voor andere doeleinden worden gebruikt.

Technische gegevens van de polyurethaan rubberen ring

 • Kleur: Geeloranje
 • Materiaal: PUR (Polyurethaan) D44
 • Buitendiameter: 16,0mm
 • Binnendiameter: 8,5mm
 • Sterkte: 1,8mm
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerBSM5PSPY
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN4260604222420
MateriaalPUR (Polyurethaan) D44
Gewicht0.0003
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.