Lasapparaten voor het lassen van kunststofplaten en pijpen

Wij bieden u hoogwaardige heteluchtapparaten van STEINEL® in diverse uitvoeringen, evenals bijpassende accessoires tegen goedkope prijzen. De Profi-apparaten zijn niet alleen ideaal voor kunststoflassen, maar ook geschikt voor vele andere toepassingsgebieden.

Uw voordelen met heteluchtblazers bij S-Polytec
 1. Wij hebben alleen Profi-blazers der STEINEL® Professional-Line voor de hoogste eisen
 2. Passend bij de heteluchtapparaten hebben wij een breed scala aan accessoires tegen goede voorwaarden
 3. Alle heteluchtblazers worden geleverd in een transportkoffer met voldoende ruimte voor accessoires
 4. Bij alle aangeboden apparaten is de temperatuur en de luchthoeveelheid instelbaar

Heteluchtapparaten van STEINEL® - Beste kwaliteit ✓ Goede prestaties ✓ Geschikt voor bouwplaatsen ✓

Heteluchtapparatuur voor kunststoflassen en warmvormen

Kunststoflassen is een van de gebruikelijke methoden om thermoplasten permanent en veilig met elkaar te verbinden. De te verbinden delen worden aan elkaar gelast met een geschikte lasdraad en een geschikt lasapparaat. Met behulp van een hetelucht-lasapparaat met bijbehorende opzetstuk worden zowel de randen van de te lassen kunststofdelen als de lasdraad exact op de gewenste temperatuur verhit zodat ze samensmelten. Kunststoflassen zorgt echter niet alleen voor een stevige en strakke verbinding tussen kunststoplaten. Deze verbindingsmethode heeft ook geen negatieve invloed op de basiseigenschappen van de kunststof. Bij het lassen van kunststoffen is het echter belangrijk dat de juiste lastemperatuur wordt gekozen. Bij hoogwaardige heteluchtlasapparaten is dit meestal heel precies in te stellen om een perfect lasresultaat te bereiken.

Wij hebben heel bewust voor het merk STEINEL® gekozen, omdat de fabrikant met zijn heteluchtapparaten niet alleen een uitstekende prijs-prestatieverhouding biedt, maar ook al meer dan 30 jaar ervaring marktleider in hetelucht-techniek is. Bovendien worden alle heteluchtapparaten van STEINEL® in Duitsland ontwikkeld en in de EU geproduceerd. Dit weerspiegelt vooral de hoge kwaliteitsstandaard van de producten, die vaak nauwelijks worden nageleefd in de productie gemaakt uit China. Vooral bij de apparaten van STEINEL® Professional-Line staat het merk STEINEL® voor de allerhoogste eisen van commerciële gebruikers uit alle takken van de industrie. Het productassortiment strekt zich uit van hoogwaardige pistoolblazers met netaansluiting, via accu-aangedreven apparaten tot staafvormige apparaten voor intensief gebruik door ambacht en industrie.

TIP: In onze onlineshop bieden wij ook de passende mondstukken en lasdraden voor kunststoflassen vanaf een meter.

Hetelucht-lasapparatuur voor de hoogste eisen

Bij de heteluchttoestellen die wij in onze onlineshop aanbieden, dient er een fundamenteel onderscheid gemaakt te worden tussen de staafvormige blazers geschikt voor bouwplaatsen voor professioneel gebruik en de heteluchtblazer in de vorm van een pistool. Terwijl de staafapparaten in de eerste plaats bedoeld zijn voor permanent gebruik, b.v. voor kunststoflassen in de commerciële sector, is de goedkopere heteluchtpistool in de vorm van een pistool wordt slechts in beperkte mate aanbevolen voor het lassen van kunststof. Kleinere lasnaden of reparaties kunnen echter eenvoudig worden uitgevoerd met het eenvoudige heteluchtapparaat.

Daarom maken we ook bij hetelucht-lasapparaten en hetelucht-blazers een onderscheid tussen de twee constructietypes.

Alle hoogwaardige apparaten van STEINEL® Professional-Line, zijn op geen enkele manier compatibel met goedkope heteluchtapparaten, bijv van een bouwmarkt. De Professional-Line is bedoeld voor vakmensen en handelaars, of voor degenen die de hoogste eisen stellen aan de levensduur en kwaliteit van een gereedschapstrein. De Profi-apparaten verschillen niet alleen in de kleur van de behuizing (de simpele Steinel uit de bouwmarkt heeft een blauwe behuizing), maar ook in belangrijke kenmerken zoals de hoogwaardige handopgewonden keramische verwarming, het hoge luchtdebiet of het geïntegreerde fijnstoffilter. Het instelbare temperatuurbereik, dat varieert tussen 50°C -700 ° C of 80°C -630°C, afhankelijk van het model, is ook niet beschikbaar bij de meeste in de handel verkrijgbare heteluchtpistolen. Deze eenvoudige apparaten hebben in de regel slechts twee of maximaal drie trappen met temperaturen tussen 300°C en 500°C. Dit betekent dat het nauwelijks mogelijk is om veel kunststoffen te lassen zonder de oppervlakken te laten verbranden.

Afhankelijk van de uitvoering en het model kan de levensduur van de motor oplopen tot maar liefst 10.000 uur. De met de hand opgewonden keramische verwarmer kan indien nodig eenvoudig worden vervangen en zelfs met ons goedkoopste model in pistoolvorm duurt het 600 uur. De levensduur van de verwarmer is zelfs maar liefst 800 uur in het geval van de staafvormige blazer geschikt voor bouwplaatsen. Ook hier blijven de meeste eenvoudige modellen op de markt achter.

Ongeacht het type gebruik moet er echter voor worden gezorgd dat de hetelucht-lasapparaten in staafvorm en de hetelucht-blazer verschillende bevestigingen voor heteluchtmondstukken hebben. Alleen professionele nozzles kunnen worden gebruikt met de stick-apparaten in onze winkel, die zijn bevestigd en vastgeschroefd. Het heteluchtpistool daarentegen heeft een houder voor insteekbare sproeiers die eenvoudig worden bevestigd. Deze mondstukken verschillen niet alleen in het type bevestiging, maar ook in de diameter van de houder.

 • Onze lasapparaten van STEINEL® worden gekenmerkt door een zeer lange levensduur
 • Voor maximale veiligheid zijn al onze lasmachines uitgerust met een thermische zekering
 • De levensduur van de verwarmer bij onze STEINEL® lasapparaten bedraagt min. 800 uur
 • De hoogwaardige keramische verwarmer is met de hand opgewonden en kan eenvoudig worden vervangen
 • De temperatuur is instelbaar voor alle heteluchtblazers die wij in de shop aanbieden
 • Alle heteluchtapparatuur in de shop hebben een instelmogelijkheid voor de hoeveelheid lucht

OPMERKING: STEINEL® biedt niet alleen een uitstekende klantenservice, maar ook een 48-uurs reparatieservice voor de hetelucht-lasmachines uit de Professional-serie.

Welke hetelucht-blazer is de juiste?

Heteluchtpistolen zijn extreem veelzijdig in hun gebruik. Terwijl eenvoudige heteluchtblazers uit de ijzerhandel nauwelijks geschikter zijn dan de barbecue snel opwarmen of de ene of de andere kabel laten krimpen of stickers van gevoelige oppervlakken verwijderen, kunnen hoogwaardige heteluchtapparaten ook voor langere tijd zonder te veel thermische belasting worden gebruikt. Afhankelijk van het model en de uitvoering moet er onderscheid worden gemaakt tussen de mogelijke toepassingsgebieden, omdat professionele apparaten ook aanzienlijk verschillen in prestaties, temperatuur en levensduur. Het hangt niet alleen af van het ontwerp. Afhankelijk van het toepassingsgebied en de gebruiksintensiteit spelen ook de technische kenmerken en instelmogelijkheden een grote rol.

Heteluchtblazer in pistoolvorm

Als instap in de Profi-klasse beschikt het pistoolvormige heteluchtapparaat bovendien over een slagvaste behuizing van ABS-kunststof en een uitblaasbuis van roestvrij staal. Zoals bij alle lasmachines in de STEINEL® Professional-Line, wordt de lucht verwarmd met behulp van een handgewikkelde, duurzame keramische verwarmer, waarin de lucht wordt verwarmd tot de ingestelde temperatuur en door de uitlaatpijp wordt geleid. Het lage gewicht in combinatie met het geoptimaliseerde zwaartepunt en de ergonomische behuizing maakt moeiteloos werken mogelijk.

Pistool-blazers zijn verkrijgbaar in een breed scala aan uitvoeringen met verschillende vermogens, maar worden meestal zelden gebruikt in de industrie en het ambacht. Alleen beroepen die slechts af en toe afhankelijk zijn van het gebruik van heteluchtapparaten genieten van het gebruiksgemak, terwijl de takken die intensiever met heteluchtapparatuur werken de neiging hebben om staafvormige apparaten te gebruiken. Om deze reden bieden we in onze onlineshop alleen een instapmodel aan, maar het kan zeker overtuigen met zijn prestatiekenmerken en functies en volledig voldoen aan de eisen van een veeleisende hobbyklusser.

  Toepassingsvoorbeelden voor een heteluchtföhn in de vorm van een pistool
 • Krimpen van kabeleinden, kabelbomen, beschadigde kabelisolatie of soldeerpunten
 • Uitvoering van folies, voertuigbelettering of omlijningen van decoratieve oppervlakken
 • Verwijderen van bijna alle verven en lakken op basis van olie of oplosmiddelen op houten ondergronden
 • Zachtsolderen van koperen leidingen of desolderen van leidingen en componenten van elektronische platine-platen
 • Reparatie van scheuren in kunststoffen zoals Bumpers, surfplanken of vloerbedekkingen
 • Verbetering en reparatie van kleine lasnaden bij thermoplasten
 • Eenvoudig verwijderen van stickers, voertuigbelettering en modelidentificatie op de auto
 • en veel meer

OPMERKING: De heteluchtpistool wordt geleverd in een praktische transportkoffer inclusief accessoires

Heteluchtlasapparaat in staafvorm

Heteluchtlasapparaten maken ook deel uit van de heteluchtblazers en zijn daarom ook geschikt voor alle toepassingsgebieden waarvoor de eenvoudigere heteluchtföhn kunnen worden gebruikt. Omdat de hete-luchtlasapparaten in staafvorm echter Profi-apparaten zijn voor permanent gebruik, kunnen ze zonder aarzelen ook in de commerciële sector worden gebruikt. Het speciale ontwerp van een staafblazer heeft niet alleen invloed op een comfortabele houding met een geoptimaliseerd zwaartepunt, maar maakt ook beter werken mogelijk bij het lassen van dekzeilen, vloerbedekkingen of kunststoflassen met een snellasschoen dankzij het vlakkere ontwerp.

Met onze staafblazers van STEINEL® handelt het zich om twee topmodellen die niet alleen qua levensduur onverslaanbaar blijken te zijn. De professionele heteluchtblazer die gericht zijn op industrie, handel en ambitieuze hobbyklussers staan de kwaliteit en functionaliteit van de toestellen voorop. Beide staafvormige apparaten in onze onlineshop zijn geschikt voor bouwplaatsen en hebben de mogelijkheid om heel eenvoudig de voedingskabel te verwisselen, bijvoorbeeld om de 3 meter lange kabel te vervangen door een langere. Beide ventilatoren zijn tevens voorzien van een thermische zekering en een verwisselbaar fijnstoffilter. Zoals bij het professionelen heteluchtpistolen hoort hebben de staafapparaten een houder voor opschroefbare Profi-mondstukken, die wij ook in onze online shop aanbieden tegen zeer betaalbare prijzen.

Het verwarmingsvermogen van de handgewikkelde keramische verwarmer is afhankelijk van het model in 9 stappen of traploos regelbaar en varieert van 50°C -700°C voor het topmodel HG 2620 E. Ook de hoeveelheid lucht van de krachtige motor is op beide modellen regelbaar. Dit maakt de staafvormige apparaten geschikt voor talloze toepassingen die veel verder gaan dan de mogelijkheden van het gebruik van een heteluchtpistool in de vorm van een pistool..

  Toepassingsvoorbeelden voor hetelucht-lasapparaten in ambacht & industrie
 • Industriële fabricage van kunststof containers Lassen met lasdraden en -staven
 • Reparatie en productie van dekzeilen voor vrachtwagencarrosserieën of aanhangwagens door middel van lassen
 • Thermovormen van thermoplastische kunststofplaten, massieve kunststofstaven en kunststofbuizen
 • Veilig lassen van kunststofbuizen in de installatiebouw, apparatenbouw of buisleidingbouw
 • Lassen van thermoplastische dakbanen voor het veilig afdichten van daken en funderingen
 • Lassen van vloerbedekkingen en plinten van kunststof zoals Linoleum of vinyl
 • Industrieel krimpen van kabels, muurdoorvoeringen of kabelbomen in voertuigen
 • Aanpassingen aan prothesen, brilmonturen of vormdelen van thermoplastische kunststoffen
 • Gladmaken van oppervlakken, bijv. bij meubelbekleding of bij autobekleding
 • en veel meer

OPMERKING: De staafvormige apparaten worden geleverd in een transportkoffer, die voldoende ruimte biedt voor extra accessoires.

Welk mondstuk is de juiste?

Heteluchtblazers kunnen ook volledig zonder opzetstuk worden gebruikt, bijvoorbeeld om de houtskool bij het grillen zeer snel op te warmen of om leren oppervlakken glad te maken. Ook bij het foliëren van voertuigen, het zogenaamde carwrappen, werkt de folie meestal prima zonder opzetstuk. Desalniettemin kan het, afhankelijk van het toepassingsgebied, erg handig zijn om een geschikt mondstuk te gebruiken, omdat dit niet alleen het werk kan vergemakkelijken en de efficiëntie kan verhogen, maar ook een effectief effect kan hebben op de kwaliteit van het uit te voeren werk.

Het grote aantal mondstukken kan echter snel voor verwarring zorgen, daarom willen we de meest voorkomende opzetstukken uitleggen in hun werking en mogelijke toepassingsgebieden.

Standaard-rond mondstuk

Het ronde mondstuk met een diameter van 5mm of 10mm is de perfecte opzetstuk wanneer puntverwarming vereist is. Het licht gebogen mondstuk maakt gericht werken mogelijk zonder het zicht door het heteluchtlasapparaat of de hand te belemmeren. Bovendien draagt de lichte hoek bij aan een aanzienlijk verbeterde ergonomie, omdat het lasapparaat zelfs met een natuurlijke handpositie zeer gemakkelijk en nauwkeurig kan worden geleid. Voor maximale veiligheid bij het gebruik van de heteluchtapparaten uit de Profi-serie worden deze op de houder bevestigd en stevig vastgezet met een schroef. Het opschroefbare ronde mondstuk is niet geschikt voor heteluchtappareten met een houder voor opzetbare mondstukken.

Reduceermondstuk

Reduceermondstukken zijn verkrijgbaar in verschillende einddiameters en zijn geschikt voor de prijswaardige heteluchtapparaten met een houder voor insteekbare mondstukken. Deze mondstukken worden niet alleen gebruikt voor selectieve verwarming, maar dienen ook als opvangbak voor andere mondstukken waarvan de diameter kleiner is dan de opvangbak voor het heteluchtapparaat. Welk reduceermondstuk voor welke bevestiging nodig is, hangt altijd af van de diameter van het mondstuk dat op het reduceermondstuk moet worden bevestigd. In tegenstelling tot de ronde mondstukken voor professionele hetelucht-lasapparaten, zijn er alleen reducerende mondstukken in een rechte uitvoering. Aangezien deze echter voornamelijk worden gebruikt in apparaten in de vorm van een pistool, vormt de rechte vormgeving geen ergonomisch nadeel.

Reduceermondstuk zijn alleen verkrijgbaar als plug-in variant en zijn daarom niet geschikt voor hetelucht lasapparaten met een houder voor schroefbare Profi-mondstuk.

Snellasschoen

De snellasschoen is het ideale opzetstuk voor kunststoflassen, want dit opzetstuk maakt niet alleen puntverwarming mogelijk, zoals handig is bij kunststoflassen, maar heeft ook een aparte aanvoer voor de lasdraden. Deze worden precies op de punt van het lasmondstuk verwarmd. Hierdoor smelten de lasdraden en randen van de te verbinden delen direct op de lasnaad. Dit heeft niet alleen het effect van een veel nauwkeurigere lasnaad, maar heeft ook het voordeel dat de lasdraad automatisch wordt gevolgd.

Snellasschoenen zijn er in verschillende uitvoeringen. Er wordt geen onderscheid gemaakt in de luchtsleuf, die als smalle en brede uitvoering verkrijgbaar is, maar ook in de diameter van de lasdraadaanvoer. Hier behoren de diameters van 3mm, 4mm en 5mm tot de meest voorkomende varianten voor lasdraadaanvoer bij. Voor heteluchtlasapparaten met een houder voor schroefbare Profi-mondstukken is een rond mondstuk met een diameter van 5mm nodig om de snellasschoen te gebruiken. Bij de plug-in mondstukken is in plaats daarvan een reduceermondstuk met een diameter van 9mm nodig. De bijbehorende snellasschoen moet echter ook als clip-on-variant worden gebruikt.

Plat mondstuk

Platte mondstukken, ook wel heel vaak sleufsproeiers genoemd, hebben het effect dat de luchtstroom wordt verbreed. Door de smalle, bredere opening van de luchtsleuf kunnen oppervlakken nauwkeurig worden verwarmd. Schuine platte mondstukken worden meestal gebruikt in professionele staafapparaten. De hoek heeft geen invloed op de luchtstroom, maar zou het werk alleen gemakkelijker moeten maken door de natuurlijke positie van de hand. Voor heteluchtblazers in de vorm van een pistool worden doorgaans insteekbare platte mondstuk gebruikt die niet onder een hoek staan.

Door de mogelijkheid van een materiaal vlak en toch precies te verwarmen, zijn de platte mondstukken geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen. Het buigen van kunststofplaten door warmvormen is voor kleinere formaten zeer goed te realiseren met een plat mondstuk. Vlakke mondstukken zijn ook ideaal voor het verwijderen van oude PVC of vinyl vloerbedekkingen of voor het verwijderen van vernis en verf bij zeer hoge temperaturen. De speciale uitvoeringen zijn onder meer platte spuitmonden waarvan de bovenkant is voorzien van gaten. Deze worden voornamelijk gebruikt voor het overlappend lassen van vloerbedekkingen en vijverfolies of voor het repareren van dekzeilen op vrachtwagens, steigerbanners of wintervaste luifels voor caravans en campers.

Reflectormondstuk

Reflectormondstukken zijn ook verkrijgbaar als clip-on en opschroefbare versies en zijn bijzonder geschikt wanneer een werkstuk rondom verwarmd moet worden. Reflectormondstukken zijn niet alleen verkrijgbaar met ronde reflectoren in verschillende breedtes, maar ook als zogenaamde mantelreflectoren in rechthoekige uitvoering. Reflectormondstukken zijn uiterst geschikt voor het verwerken van krimpkousen, bijvoorbeeld voor het veilig isoleren van kabels. Het thermovormen van kunststofbuizen en massieve kunststofstaven kan ook het beste worden uitgevoerd met een reflectormondstuk. Voor het solderen van koperen buizen worden ook vaak de circulerende heteluchtmondstukken met reflector gebruikt.

Zeefreflectormondstuk

Zeeflectormondstukken zijn vergelijkbaar met de reeds genoemde reflectormondstukken, maar hebben het doorslaggevende voordeel dat de luchtstroom door de vele kleine gaatjes aanzienlijk wordt geoptimaliseerd. Dit bereikt niet alleen een perfect resultaat bij het krimpen van kabels, maar is ook zeer geschikt voor randverwarming om vormdelen aan elkaar te verbinden. De geoptimaliseerde luchtstroom, die door de schermachtige structuur gelijkmatig over de gehele reflector is verdeeld, heeft ook een bijzonder positief effect bij het gladstrijken van de snijkanten van thermoplasten.

Zeeflectormondstukken zijn ook verkrijgbaar als schroefbare Profi-mondstukken, evenals een insteekbare versie voor de goedkopere warmeluchtblazers.

OPMERKING: Al onze schroefbare Profi-mondstukken zijn ook geschikt voor de professionele heteluchtlasapparaten van vele andere bekende fabrikanten (bijv. Leister, Weldy, etc.).

Verzorging en reiniging van lasapparatuur

Als het lasapparaat moet worden gereinigd om oppervlaktevuil en stof te verwijderen, kunt u het apparaat met een vochtige (niet natte) zachte doek reinigen nadat het is afgekoeld. Zorg er daarbij voor dat de stekker uit het stopcontact wordt gehaald. Gebruik geen reinigingsmiddelen op basis van oplosmiddelen, omdat de stootvaste, robuuste ABS kunststofbehuizing door oplosmiddelen kan worden aangetast. In plaats daarvan adviseren wij slechts een beetje warm water en, indien nodig, conventionele huishoudelijke reinigingsmiddelen. De beste manier om de mondstukken te reinigen is door ze te verwarmen met de heteluchtblazer op een zeer hoge temperatuur. Door het effect van pyrolyse kan het vuil meestal heel gemakkelijk worden weggepoetst nadat de sproeier is afgekoeld.

Door de verwarming kunnen zowel de mondstukken als de roestvrijstalen uitblaaspijp, die dient als opvangbak voor de mondstukken, van de heteluchtblazer starten. Dergelijke temperende kleuren, die variëren van witgeel tot roodachtige tinten tot blauwgrijs, zijn iriserende kleurrijke verkleuringen van het metaal, die optreden afhankelijk van de temperatuur en de duur van de verhitting. De aantasting is echter niet te wijten aan een lage kwaliteit en heeft geen invloed op de functionaliteit van het mondstuk of de heteluchtblazer. Als een metaal door de hitte is aangetast, kan de verkleuring niet worden verwijderd door reiniging.

Eersteklas support - geen mitsen of maren

Als er iets tegen de verwachting in, iets niet werkt zoals u gewend bent van de hoogwaardige warmteluchtblazers van STEINEL®, biedt de fabrikant een eersteklas klantenservice. Voor de apparaten van de Professional-Serie biedt STEINEL® een 48 uur reparatieservice, plus een garantie op reserveonderdelen na aankoop.