STEINEL Sikkelmes

Onze STEINEL® sikkelmes is perfect geschikt voor het verwijderen van uitstekende lasnaden van gelaste vloerbedekkingen van vinyl, PVC of linoleum.

✓ Professionele kwaliteit
✓ Scherp, recht mes
✓ Voor gelijkmatige lasverbindingen
✓ Incl. beschermetui
✓ Made in Germany

Het sikkelmes wordt geleverd in een praktische beschermhoes, die aan de riem kan worden bevestigd.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

  • Prijs berekenen
Basisprijs € 39,00 / stuk
€ 39,00 / stuk
0,2050 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 39,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,2050 kilo
Beschrijving

STEINEL® professioneel sikkelmes

Incl. beschermetui ✓ Top-kwaliteit ✓ Van robuust gietstaal ✓

Met het sikkelmes van STEINEL® is het bewerken van lasnaden bij vloerbekledingen zeer eenvoudig. Het scherpe mes kan worden gebruikt om uitstekende lasnaden te verwijderen om een perfecte overgang tussen het gelaste PVC, vinyl of linoleum vloerbedekkingen te bereiken. Dankzij de meegeleverde etui, die aan de riem kan worden bevestigd, is het sikkelmes altijd binnen handbereik, zodat de gelaste bodems efficiënt kunnen worden nabewerkt. Het sikkelmes van STEINEL® Professional Line maakt indruk met zijn uitstekende kwaliteit en voldoet aan de zeer hoge eisen van professionele vakmensen. De lage prijs draagt er aan bij dat dit onmisbare handgereedschap ook betaalbaar is voor particuliere gebruikers, en ook rendabel is voor incidentele laswerkzaamheden aan vloerbedekkingen.

Door de speciale lemmetvorm van het sikkelmes kunnen de voegen precies op de muuraansluiting worden gedrukt. Dankzij de grote, spitse bovenkant van het lemmet is het ook mogelijk om laslijnverbindingen te bewerken die in spitse hoeken naar de muur lopen.

    Leveringsomvang:
  • 1 x STEINEL® sikkelmes
  • 1 x Beschermetui voor STEINEL® sikkelmes

OPMERKING:De meegeleverde beschermhoes kan aan de riem worden bevestigd zodat het sikkelmes altijd bij de hand is wanneer het nodig is.

Eigenschappen van STEINEL® sikkelmes

Het STEINEL® Professional sikkelmes van de marktleider voor heteluchtgereedschap kenmerkt zich door een scherp lemmet van hoogwaardig, robuust gietstaal. Het lemmet heeft een speciale geometrie die verschillende functies heeft. Met de spitse bovenkant kunnen lasverbindingen in hoeken heel eenvoudig en nauwkeurig worden verwijderd. Het rechte lamellengedeelte, dat ook langs de bovenzijde loopt, kan worden gebruikt om lasnaden te nabewerken waarbij de gelaste oppervlakken op een perfect vlakke ondergrond naar elkaar toe lopen. Hierdoor is een naadloze overgang van de gelaste vloerbedekking mogelijk.

Het afgeronde gedeelte van het lemmet draagt niet alleen bij aan de naamgeving van het sikkelmes, maar heeft ook een belangrijke functie. Indien vloerbedekkingen met een minimaal hoogteverschil aan elkaar worden gelast, is het verwijderen met een recht mes weliswaar mogelijk, maar afhankelijk van het hoogteverschil ontstaat er een meer of minder geprononceerde graad op de lasnaad. Afhankelijk van de hoek van het lasmes kan een dergelijke lasnaad perfect worden afgestoten, zodat de overgang tussen de vloerbedekking en de lasnaad aan beide zijden gelijkmatig wordt weggewerkt.

Gebruik van STEINEL® sikkelmes

Het gebruik van het sikkelmes is zeer eenvoudig dankzij het ergonomische ontwerp en de speciale plaatsing van de messen. Het sikkelmes wordt zodanig op de lasnaad van de vloerbedekking geplaatst dat het lemmet aan beide zijden voldoende uitsteekt. Onder een vlakke hoek wordt het lemmet vervolgens met lichte druk van het lichaam weg bewogen, zodat het lemmet de lasnaad precies afstoot. Het blad moet met een constante snelheid onder een constante hoek worden voortbewogen om te voorkomen dat het kantelt. Leid het mes over de vloerbedekking tot aan de muur en snij vervolgens met het mes de geschaafde lasnaad van bovenaf af.

Het lemmet is rondom scherp. Zorg er daarom voor dat u nooit in de richting van het lichaam snijdt en ook dat de tweede hand niet voor het mes wordt geplaatst om het lichaam te ondersteunen. Beschermende handschoenen kunnen ook het risico op letsel verminderen.

In het geval dat de lasnaad niet voldoende is verwijderd, wat zeker kan gebeuren bij onervaren of onregelmatig werk met een sikkelmes, kan het proces worden herhaald door de laslijnverbinding opnieuw te schaven totdat het resultaat een vlekkeloze overgang naar de vloerbedekking laat zien. Bij geringe hoogteverschillen van de gelegde vloerbedekking kan het blad met het afgeronde gedeelte over de lasnaad worden geleid om het hoogteverschil ter plaatse van de lasnaad te compenseren en om een aangenamere overgang te verkrijgen zonder minimale randen.

  • Met het scherpe mes kunnen lasnaden zonder veel moeite nauwkeurig worden afgestoten
  • De breedte van het mes zorgt voor een schone geleiding zonder de vloerbedekking te beschadigen
  • Het sikkelmes heeft een afgeronde lemmetzijde voor lichte oneffenheden van de grond
  • Met de punt van de bovenkant van het lemmet kunnen lasnaden in hoeken ook netjes worden nabewerkt
  • Dankzij de beschermhoes die aan de riem wordt bevestigd, ligt het sikkelmes altijd bij de hand

OPMERKING: Voor een betere geleiding bij lange lasverbindingen adviseren wij de optionele STEINEL® lasnaad-slede.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerST-VMM-01
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4007841092917
MateriaalGegoten staal
Gewicht0.2050
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.