Afdichtingsbanden & Moussebanden prijswaardig online kopen

Wij bieden u hoogwaardig EPDM afdichtingstape zelfklevende en opencellige ronde koorden van PU-schuim als vulmateriaal voor siliconenvoegen voor een duurzame afdichting van gebouwen

Uw voordelen bij afdichtingen van S-Polytec
 1. Wij bieden hoogwaardige moussebanden gemaakt van PU voor het opvullen van siliconenvoegen
 2. Wij hebben zelfklevende EPDM afdichtingstapes voor afdichting of als vochtbarrière
 3. Al onze afdichtingstapes en ronde koorden voldoen aan REACH & in top kwaliteit
 4. Onze afdichtingsbanden en rondkoorden zijn verkrijgbaar tegen aantrekkelijke staffelprijzen

Afdichtingsbanden & ronde moussebanden van Profi

EPDM afdichtingsbanden voor het afdichten van gebouwen

EPDM-afdichtingsbanden worden gebruikt voor blijvend elastische afdichting van gebouwen. Wanneer een afdichting met een siliconen vanwege de grote breedte van de voeg niet kan worden gegarandeerd, kan een EPDM-afdichtingsband het gewenste effect bereiken. De voegafdichtingsbanden van hoogwaardig EPDM-rubber bieden een aantal voordelen. In tegenstelling tot siliconenvoegen worden afdichtingen met een EPDM afdichtingsband als onderhoudsvrij beschouwd, omdat de levensduur bij correct gebruik meer dan 50 jaar is. Bovendien zijn EPDM-afdichtingsbanden extreem elastisch en verliezen ze hun zeer hoge elasticiteit ook bij de meest ongunstige weersomstandigheden of extreme temperatuurschommelingen niet. Ook de verwerking van een EPDM afdichtingsband is zeer eenvoudig, omdat deze eenvoudig wordt aangebracht door deze op te plakken. Het hoeft niet te worden afgepeld met een plamuurmes, en je hoeft ook niet op uithardingstijden te letten.

In onze online shop bieden wij u afdichtingsbanden van EPDM rubber in professionele kwaliteit in verschillende breedtes aan. Deze zijn elk verkrijgbaar in een dikte van 0,8mm als rol van 25 meter tegen lage staffelprijzen. Door de overlappende bevestiging kan zowel de bruikbare breedte als de bruikbare lengte van de afdichtband worden vergroot. De overlap van de afdichtingsband moet echter minimaal 5mm zijn. Dit is vooral bij het afdichten van garagedaken of raamprofielen een voordeel indien de vereiste breedte van de afdichting te hoog is, zodat zelfs het brede EPDM-afdichtband met een breedte van 110mm te klein is.

OPMERKING: Onze EPDM-afdichtingsbanden hebben een zelfklevende achterkant en kunnen met een schaar of een scherp mes op de gewenste maat worden ingekort.

Toepassingsvoorbeelden voor EPDM-afdichtingsbanden

EPDM afdichtingsband wordt gebruikt wanneer afdichten met siliconen niet praktisch is. Vooral bij het afdichten van onderconstructies van hout, fungeert een EPDM afdichtingsband als een vochtbarrière en beschermt het de houten balken effectief en voorkomt het dat regen of wateroverlast rot veroorzaken. Hetzelfde geldt voor terrasoverkappingen waarvan de draagconstructie is opgebouwd uit houten balken. Zelfs voor omheiningssystemen voor de tuin kan een EPDM afdichtingsband de dragende houten balken beschermen tegen vocht in de bodem, zodat ze niet gaan rotten en voortijdig moeten worden vervangen. De geringe extra kosten van een vochtbescherming zijn onbeduidend in vergelijking met de onderhoudskosten voor het behoud van de houten constructies.

Afdichtingsbanden van EPDM rubber zijn niet alleen geschikt als vochtbescherming voor hout, maar ook ideaal voor het afdichten van ramen en deuren. Zelfs bij lichtputten in kelderramen kan met de zelfklevende afdichtingsbanden een waterdichte en luchtdichte afsluiting worden bereikt. Aangezien de levensduur van het blijvend elastische EPDM meer dan 50 jaar bedraagt, hoeven zij niet te worden vernieuwd. Vooral wanneer de muuraansluitvoegen van de raamprofielen later met een op kleur afgestemde siliconenkit moeten worden afgedicht, is de lange levensduur van EPDM een belangrijk voordeel en draagt dit bij tot een duurzame afdichting van het gebouw, die vooral de energie-efficiëntie ten goede komt. Zelfs bij kelderramen kan door hevige regenval of door regenwater op het metselwerk gevormde plassen water in de kelder terechtkomen. Door eenvoudigweg af te dichten met een EPDM afdichtingsband, wordt het risico aanzienlijk verkleind. De situatie is vergelijkbaar met dakramen. Ook hier kan EPDM het risico op tocht aanzienlijk verminderen. Dit kan ook achteraf worden gedaan met reeds geïnstalleerde dakvensters.

Een andere veel voorkomende toepassing van de veelzijdige afdichtingsbanden is de afdichting van daken op garages en moderne woningen met platte daken. Deze worden meestal gelast met speciale dakbedekkingsmembranen, maar het binnendringen van regenwater kan worden voorkomen, vooral in de hoeken of bij de weerhaken, als deze worden gelijmd met een EDPM afdichtingsband. Zelfs lekkende lasnaden van de dakbedekkingsmembranen kunnen met de zelfklevende afdichtingsbanden zeer gemakkelijk en snel worden gedicht, zonder dat een dakdekker de oppervlakken opnieuw hoeft te lassen. Het grootste voordeel van het afdichten van daken met EPDM-afdichtingsbanden is dat deze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dakbedekkingsmembranen van bitumen, niet met een open vlam hoeven te worden gelast, wat een bijzonder effect heeft op het brandgevaar tijdens de installatie.

 • EPDM-afdichtingsbanden beschermen houten onderconstructies bij gevelbekleding
 • Een extreem duurzame vochtbarrière wordt mogelijk gemaakt met een EPDM-afdichtingsband
 • Door de raamprofielen af ​​te dichten met een EPDM-afdichtband wordt tocht voorkomen
 • EPDM-afdichtingsbanden zijn ideaal voor onderconstructies in terrasoverkappingen en carports
 • Afhankelijk van de breedte kunnen brede dilatatievoegen ook worden afgedicht met de blijvend elastische afdichtband
 • EPDM afdichtbanden zijn ideaal voor het afdichten van dakramen en lichtschachten in kelderramen
 • en veel meer

OPMERKING: Indien EPDM-afdichtingsbanden wordt gebruikt als vochtbarrière, dient deze te worden aangebracht met een uitsteeklengte van minimaal 5mm.

Ronde moussebanden voor siliconenvoegen

In onze onlineshop hebben we een hele reeks ronde moussebanden gemaakt van opencellig polyurethaan in meter lengtes. Ronde moussebanden worden gebruikt om de diepte van de voeg in dilatatievoegen of muuraansluitvoegen te beperken, om te voorkomen dat onnodig grote hoeveelheden siliconen in de voeg worden geïnjecteerd om een ​​dichte voeg te bekomen. Dit vermindert niet alleen het verbruik van de kit tot een noodzakelijk niveau, maar zorgt er ook voor dat de elastische eigenschappen van de kit niet nadelig worden beïnvloed door een te grote voegdiepte.

De verwerking van onze ronde moussebanden is heel eenvoudig. Kies een rond mousseband met een diameter groter dan de te vullen voeg en steek het ronde mousseband met weinig druk in de voeg zodat deze volledig in de voeg ligt. Zorg ervoor dat het ronde mousseband iets dieper is dan de rand van de voeg zodat de kit in voldoende dikte kan worden aangebracht. Zorg er ook voor dat het ronde mousseband niet te diep wordt ingedrukt en stevig vastzit. Als er onvoldoende ondersteuning aan de zijkanten is, moet een ronde mousseband met een grotere diameter worden gebruikt.

In onze shop bieden we rondkoorden met open cellen aan, waarvan de diameter eenvoudig kan worden verkleind door ze samen te drukken en zo aan te passen aan de voegbreedte. Het voordeel hiervan is dat zelfs zeer grote diameters tot een zeer kleine maat kunnen worden teruggebracht en in zeer smalle verbindingen kunnen worden gebruikt zonder dat verschillende ronde moussebanden moeten worden besteld. De flexibele koorden kunnen ook rond krappe radii of hoeken worden gelegd.

 • Ronde moussebanden verbeteren de effectiviteit van elastische voegafdichtingen met siliconen
 • Met ronde moussebanden kan overmatig verbruik van de gebruikte kit worden voorkomen
 • Ronde moussebanden zorgen voor een optimale tweezijdige hechting in dilatatievoegen en muuraansluitingen
 • Onze opencellige ronde moussebanden zijn extreem flexibel en zeer gebruiksvriendelijk
 • Ronde moussebanden zijn geschikt voor alle voegkitten en voor voegen in binnen- en buitenruimtes
 • Onze ronde moussebanden kunnen worden gebruikt voor voegen in vochtige ruimtes zoals badkamers, toiletten of sauna's

TIP: Het mousseband inkorten is heel gemakkelijk te doen met een schaar of een stanleymes.

Verzorging en reiniging van afdichtingsband & rond mousseband

Normaal gesproken worden afdichtingsbanden en rond mousseband door de volgende werkfasen volledig bedekt, zodat zij niet meer bereikbaar zijn. Daarom is schoonmaken meestal niet nodig. Ronde koorden worden in dilatatie- en aansluitingsvoegen aangebracht en daarna meestal afgedicht met een siliconenkit, een MS-polymeer of ook een acrylaatkit. Deze voegen kunnen na uitharding worden schoongemaakt met gewoon water en een beetje huishoudelijk schoonmaakmiddel. Afhankelijk van het toepassingsgebied worden de EPDM afdichtingsbanden ook bedekt met een gevelbekleding, dakpannen of ook kunststofplaten voor terrasoverkappingen. De verzegeling kan echter ook zo worden uitgevoerd dat de zwarte verzegelingstape zichtbaar blijft. In dit geval is ook een eenvoudige reiniging met een sopje zonder aarzelen en zonder verlies van elastische eigenschappen mogelijk. Gebruik echter in geen geval een schuurspons, omdat het ruwe, harde oppervlak de afdichtmiddelen en afdichtingsbanden zou kunnen beschadigen, wat de duurzaamheid van de afdichting kan beïnvloeden.

Recycling van afdichtingsmateriaal

Onze ronde moussebanden zijn gemaakt van polyurethaan. Dit kunststof is zeer goed recyclebaar, zodat het in de gele zak of bak kan. Door het zeer lage gewicht van de opencellige ronde moussebanden is enkelvoudige inzameling in traliedozen nauwelijks de moeite waard, zodat de aankoop door recyclingbedrijven doorgaans weinig succes belooft.

Onze zelfklevende afdichtingsbanden van EPDM rubber zijn bijzonder duurzaam door hun extreem lange levensduur. Dit overtreft normaal gesproken het betreffende doel. Mochten er resten van de EPDM afdichtband achterblijven, dan kunnen deze eenvoudig worden verwerkt tot schokabsorberende vloerbedekkingen in bijvoorbeeld sportaccommodaties of speelplaatsen. Anders kan thermisch gebruik om verwarmingsenergie op te wekken ook worden beschouwd als een verwijderingsalternatief. Dit geldt echter niet voor de schoorsteen thuis, maar voor moderne thermische centrales met geschikte filtersystemen.