EPDM tape 36mm – 25m rol (zelfklevend)

Ons zelfklevend EPDM-afdichtingstape in 36mm x 0,8mm voor het afdichten van gebouwen is het uiterst geschikt als vochtbescherming voor houten onderconstructies voor gevelbekleding.

✓ Zelfklevende uitvoering
✓ Absoluut waterdicht
✓ Extreem rekbaar
✓ Slag- & scheurvast
✓ UV- & weerbestendig

De afdichtingstape wordt geleverd op een rol van 25m en kan gemakkelijk met een schaar op maat worden geknipt.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 32,73/ stuk (Basisprijs € 1,31/ m)
 • from 25 Items € 29,75/ stuk (Basisprijs € 1,19/ m)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs € 1,43 / m
€ 35,70 / stuk
0,8500 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 35,70 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,8500 kilo
Beschrijving

EPDM dichttape als 25m rol in 36mm breedte

Zelfklevend ✓ Absoluut waterdicht ✓ UV- & OZON-bestendig ✓

Onze EPDM afdichttape met een breedte van 36mm heeft een dikte van 0,8mm en is als rol van 25mm tegen goedkopen prijzen verkrijgbaar. Dankzij de zelfklevende achterkant is de afdichtingstape zeer eenvoudig te verwerken. De zelfklevende lijm hecht op bijna alle materialen die in de bouw gangbaar zijn, zoals hout, beton, kalkzandsteen, tegels, kunststof of metaal. Het zwarte afdichtingstape van milieuvriendelijk EPDM rubber wordt gebruikt voor het afdichten van dilatatievoegen, muuraansluitingen of balkons. Het is ook zeer geschikt om houten onderconstructies te beschermen tegen vocht.

Onze EPDM tape is dampdoorlatend en geschikt als beschermende en afdichtende tape onder alle soorten HPL.

  Leveringsomvang:
 • 1 x EPDM voegen-dichttape 36mm x 0,8mm zelfklevend 25m rol

OPMERKING: Het EPDM afdichtingstape kan eenvoudig met een schaar of een scherp mes op de gewenste lengte worden ingekort.

Eigenschappen van het zelfklevende EPDM afdichttape in 36x0,8mm

De EPDM afdichttape met een breedte van 36mm kenmerkt zich door een zeer lange levensduur van meer dan 50 jaar en beschermt tegen water, stof en andere weersinvloeden. Afdichtingsbanden van EPDM rubber zijn bestand tegen mechanische, chemische of biologische belastingen. De extreem rekbare afdichttape kan tot meer dan 300% van de oorspronkelijke lengte worden uitgerekt en wordt als bijzonder scheurbestendig en absoluut slagvast beschouwd. EPDM-rubber is ozon- en UV-bestendig en vertoont geen barsten of broosheid, zelfs niet na jarenlang buitengebruik, zelfs onder de meest ongunstige weersomstandigheden. Door de enorme levensduur van onze EPDM afdichtingstapes zijn zeer lange onderhoudsintervallen mogelijk, wat resulteert in lagere kosten voor renovatie en gebouwonderhoud.

Ons zelfklevend EPDM-afdichtingstape is zeer eenvoudig in gebruik. Dankzij de geringe breedte van 36mm en de geringe dikte van 0,8mm is de afdichtingstape uiterst geschikt voor filigraan gevormde voorwerpen waar een afdichting nodig is ter bescherming tegen stof en vocht. De continue gebruikstemperatuur varieert van -40 ° C tot +120°C, wat meer dan voldoende is voor de meeste binnen- en buitentoepassingen. Onze afdichtingstape trotseert ook snelle temperatuurveranderingen of lange vorstperiodes zonder zijn elasticiteit te verliezen. Hierdoor is hij ook inzetbaar in diepvriesmagazijnen of voor het afdichten van koeltransporteurs.

Technische data van de EPDM afdichtingstape met een breedte van 36mm

 • Materiaal: EPDM rubber
 • Kleur: Zwart
 • Rol-lengte: 25m
 • Rol-breedte: 36mm
 • Materiaal dikte: 0,8mm
 • Rekking: min. 300% volgens EN 12311-2
 • Reksterkte: min. 250 N/50mm volgens EN 12311-2
 • Waterdichtheid: W1 (waterdicht)
 • Temperatuurbestendigheid: -40 °C - +120 °C
 • UV-bestendigheid: Zeer goed
 • OZON-bestendigheid: Zeer goed
 • Weerbestendigheid: Zeer goed
 • Chemische bestendigheid: Zeer goed

OPMERKING: Voor een optimale hechting van de EPDM-afdichtband mag de verwerkingstemperatuur niet lager zijn dan +5°C.

Verwerking van EPDM afdichtingstape

EPDM-afdichtingstapes zijn waterdicht en worden gebruikt om gebouwen waterdicht te maken. Dankzij de zelfklevende achterkant kan de 36 mm brede afdichtingstape eenvoudig op houten profielen worden bevestigd om een ​​effectieve vochtbarrière te creëren. Dit is vooral bij buitenbekleding van belang om de onderconstructie te beschermen tegen rot door regen en weer. Er is geen speciaal gereedschap nodig om de EPDM tape te bewerken. Een gewone huishoudschaar of een scherp mes is voldoende om de tape in te korten tot de lengte van de houtenbalk. Het is raadzaam om de breedte van de EPDM afdichtingstape zo te kiezen dat deze aan elke kant ongeveer 5mm uitsteekt wanneer deze wordt aangebracht. Op deze manier wordt een contactvlak tussen de houten constructie en de gevelplaat volledig geëlimineerd.

EPDM afdichttapes worden ook gebruikt voor het afdichten van raamprofielen op metselwerk, muuraansluitingen, tochtstrippen of terrasoverkappingen. Hierdoor ontstaat een luchtdichte en waterdichte verbinding tussen de componenten. Afhankelijk van de voegbreedte die moet worden afgedicht, worden afdichtingstapes met verschillende breedtes gebruikt. De breedte kan echter worden vergroot door te overlappen. EPDM afdichttapes zijn ook ideaal voor het bouwen van hekken met houten palen die worden opgetrokken met ingeslagen grondhulzen. Hier wordt de paal in het onderste gedeelte beschermd tegen permanent contact met water of vochtige grond door EPDM-afdichttape.

  Toepassingsvoorbeelden:
 • De EPDM afdichtingstape is ideaal als vochtbarrière in gevelonderconstructies van hout
 • EPDM afdichtbanden zijn blijvend elastisch en geschikt voor het luchtdicht afdichten van dilatatievoegen
 • Met EPDM afdichttape kunnen ramen en deuren worden afgedicht
 • Het EPDM afdichttape wordt gebruikt voor dak-afdichting op terrasdaken
 • en veel meer

Voordat u de EPDM afdichttape aanbrengt, dient u de oppervlakken te reinigen van stof en vuil om een ​​goede hechting te verkrijgen. Bovendien moeten de oppervlakken droog en vrij van vetten en oliën zijn. Vooral bij houten onderconstructies moet erop worden gelet dat het hout droog is en geen hoog restvochtgehalte heeft. Anders kan de hechtende werking van de EPDM tape nadelig worden beïnvloed.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerSP-EPDM-036S
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604223830
Gewicht0.8500
Standaardlengte25000 mm
Standaardbreedte36 mm
Dikte0,8 mm
KunststofEPDM
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurZwart
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.