Polijstset (8 stuks)

Onze polijstset, bestaande uit polijstschijf, booradapter, wollen pad en 5 verschillende polijstsponzen, is ideaal voor allerlei reinigings- en polijstwerkzaamheden en is geschikt voor roterende polijstmachines en voor gebruik met een conventionele accuschroevendraaier.

✓ Voor roterende polijstmachines
✓ 5 verschillende hardheidsgraden
✓ Voor polijsten en reinigen
✓ Ook voor accuschroevendraaiers
✓ Inclusief booradapter
✓ Met klittenbandsluiting

De verschillende gekleurde polijstsponzen hebben verschillende sterktes, van superzacht tot ruw.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 10,00 / stuk
€ 10,00 / stuk
0,2250 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 11,90 € 10,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,2250 kilo
Beschrijving

Polijstset voor alle soorten schoonmaak- en polijstwerk

Verschillende hardheidsgraden ✓ Geschikt voor accuschroevendraaiers ✓ Incl. booradapter ✓

Onze polijstbevestigingsset bestaat uit een trilling dempend polijstpad met Ø150mm, een booradapter en 6 polijstbevestigingen. Deze kunnen heel eenvoudig worden bevestigd en vervangen via een klittenbandsluiting op de polijstzool. De polijsthulpstukken zijn een wollen pad van langvezelig, kunstmatig lamsvel en vijf polijstsponzen van schuim in verschillende hardheidsgraden van ruw tot superzacht, die verschillende kleuren hebben om ze gemakkelijker te kunnen onderscheiden en die, afhankelijk van de hardheidsgraad, geschikt zijn voor het prepareren van sterk verweerde, bekraste oppervlakken tot hoogglans polijsten met een spiegelachtige glans. Dit maakt onze set de perfecte keuze voor alle machinale polijstwerkzaamheden en kan zowel voor schuren, polijsten als reinigen gebruikt worden. De robuuste plaat kan worden gebruikt op alle in de handel verkrijgbare polijstmachines of met een accuschroevendraaier via de meegeleverde booradapter.

Leveringsomvang van de polijsthulpstukset

 • 1 x Polijstschijf Ø150mm met klittenband en M14 binnendraad
 • 1 x M14 booradapter met cilindrische schacht
 • 1 x wollen onderlegger (kunstmatig lamsvel)
 • 1 x Polijstspons Groen (superzacht)
 • 1 x Polijstspons Rood (Medium Zacht)
 • 1 x Polijstspons Blauw (Zacht)
 • 1 x Polijstspons Zwart (medium)
 • 1 x Polijstspons oranje (ruw)

Kenmerken van het polijstpad en polijsthulpstukken

Onze polijstbevestigingsset bestaat uit een polijstplaat en zes verschillende polijstbevestigingen, die heel gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen zijn dankzij een klittenbandsluiting. Met een diameter van 150 mm is zelfs het polijsten van grotere oppervlakken, zoals de deuren of de motorkap van een voertuig, relatief snel gedaan. De polijstzool is gemaakt van een robuuste kunststof met een trilling dempende tussenlaag, die ook het effect heeft dat overmatige contactdruk tijdens het polijsten wordt verminderd. De binnenschroefdraad in maat M14 is compatibel met alle conventionele roterende polijstmachines, maar kan ook op de buitenschroefdraad van in de handel verkrijgbare haakse slijpmachines worden geschroefd. Normaal gesproken moet de beschermkap van dergelijke apparaten worden verwijderd, die beschermt tegen rondvliegende vonken bij het doorslijpen van metalen. Bovendien moet het gereedschap kunnen worden ingesteld op een maximumsnelheid van 3000 tpm (RPM). Voor maximale flexibiliteit bevat de set ook een booradapter die eenvoudig in de schroefdraad van de plaat kan worden geschroefd om te werken met een eenvoudige accuschroevendraaier of boormachine in plaats van een polijstmachine. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de klopboorfunctie gedeactiveerd moet worden. Bovendien moet de snelheid van schroevendraaiers en boren beperkt worden tot maximaal 3000 omwentelingen per minuut.

De verschillend gekleurde opzetstukken van schuim dienen niet om kleur in de werkplaats te brengen, maar zijn bedoeld om de hardheidsgraden, die anders alleen op de tast te raden zijn, duidelijk van elkaar te onderscheiden. De felle kleuren, die afhankelijk van de fabrikant heel anders gekozen zijn, blijven ook bij regelmatig gebruik behouden, op voorwaarde dat de opzetstukken na gebruik altijd grondig gereinigd worden. De kenmerkende wafelstructuur, waarvan de structuur en grootte is aangepast aan de betreffende hardheidsgraad, dient om de polijstpasta's en slijpmiddelen te koelen zodat ze niet te snel uitdrogen. Bovendien stemt het meerpunts-polijstoppervlak het polijsteffect optimaal af op de hardheidsgraad van het schuim. Hierdoor wordt een vergelijkbaar polijsteffect bereikt in een kortere tijd. Afhankelijk van de mate van verwering, vervuiling of intensiteit van oppervlakteslijtage (krassen, matten op plaatsen, ingebrande insecten of vogelpoep, enz.) kan een meerfasige toepassing met verschillende polijstmiddelen en polijstopzetstukken zinvol zijn. Begin met de hardste schuimpad en kies in elke volgende stap een zachtere pad. De hardheidsgraad waarmee je begint is afhankelijk van het oppervlak en de conditie ervan. Het aantal werkstappen en de mate van zachtheid waarmee je werkt, hangt af van het gewenste eindresultaat.

Polijstspons Oranje (Ruw)
Het oranje opzetstuk met de hardheidsgraad Rau is de hardste polijstspons in de polijstset, die het hoogste schuureffect heeft en wordt gebruikt in combinatie met grovere schuurpasta's om zwaar verweerde lak en doffe oppervlakken te schuren en grovere krassen te egaliseren. In de regel wordt na het schuren van de oppervlakken nog minstens één bewerking uitgevoerd om de schuursporen van de grove pasta uit te poetsen.

Polijstspons Zwart (Medium)
De middelgrove polijstspons in zwart is ook niet geschikt voor hoogglans polijsten. Voor verweerde kunststoffen, aangetaste metalen, doffe, matte oppervlakken op transparante kunststoffen is het zwarte polijsthulpstuk zeer geschikt, maar er is altijd een polijstmiddel nodig dat is afgestemd op de toepassing. Bovendien kan het zwarte opzetstuk worden gebruikt voor een tweede werkgang als het ruwe schuurwerk met de ruwe schuimspons is voltooid, om het gewenste resultaat stap voor stap te benaderen. Net als bij de ruwe polijstspons wordt het polijsten met het zwarte hulpstuk meestal gevolgd door nog minstens één polijstbewerking met een zachter polijsthulpstuk.

Polijstspons Blauw (Zacht)
De blauwe polijstspons met een zachte schuimstructuur is geschikt voor alle oppervlakken die niet te verweerd zijn en is het hardste hulpstuk dat geschikt is voor een zuivere polijstbeurt zonder schuureffect. Dit is perfect voor het opfrissen van glanzende lak en oppervlakken. Een intens glanzend oppervlak met een spiegelgladde afwerking kan nog niet worden bereikt met het zachte schuimhulpstuk, maar het is een goede keuze voor de meeste toepassingen. Het blauwe polijsthulpstuk is met name geschikt voor gevoeligere kunststof oppervlakken, zoals kunststof beglazing, raamprofielen, kunststof sierlijsten op motorfietsen en coatings van carbon en epoxyhars. Daarnaast kan het ook uitstekend worden gebruikt voor het reinigen van ramen en alle gladde oppervlakken met zeepoplossing en bereikt het een goed reinigingseffect. Voorzichtigheid is hier echter geboden. Grove onzuiverheden van zand of hardere deeltjes kunnen leiden tot diepe, intensieve krassen door een polijstspons.

Polijstspons Rood (Medium Zacht)
De middelzachte polijstspons in de kleur rood is uitstekend geschikt voor het fijn polijsten van glanzende oppervlakken waarbij de glans op een zeer zachte manier moet worden vernieuwd. In de meeste gevallen geeft het rode polijsthulpstuk, mits een geschikt polijstmiddel wordt gebruikt, een zeer bevredigend resultaat met een goede oppervlakteglans. Dit hulpstuk is het meest geschikt voor verse of gloednieuwe autolakken, meubeloppervlakken met een glanzende afwerking, maar ook voor matte oppervlakken die alleen gereinigd moeten worden. De middelzachte polijstspons is ook een uitstekende keuze voor een grondige reiniging van gevelbekleding en balkonranden, omdat hij het oppervlak voorzichtig reinigt zonder een aanzienlijk wrijvend effect te creëren. Voor krasgevoelige oppervlakken, zoals kunststof ramen van caravans en campers, produceert het op één na zachtste polijsthulpstuk in de set een grondig reinigingseffect zonder microscopisch kleine krasjes achter te laten. In plaats daarvan worden dergelijke microkrasjes, die meestal alleen zichtbaar zijn in direct zonlicht en die veroorzaakt kunnen worden door regelmatig wassen in de wasstraat of met een microvezeldoek, op een zeer zachte manier verwijderd.

Polijstspons Groen (Superzacht)
Met het superzachte polijsthulpstuk in groen kunnen hoogglanzende oppervlakken worden bereikt. Op voorwaarde dat het juiste polijstmiddel wordt gebruikt, geeft de zeer zachte schuimpad met fijne poriën een uitzonderlijk goed polijsteffect. Het groene polijsthulpstuk is te zacht om krassen uit te polijsten, maar de zeer zachte structuur is uitermate geschikt voor het verwijderen van hologrammen, die niet altijd kunnen worden vermeden bij het polijsten met minder zachte hulpstukken, of voor het aanbrengen van oppervlakteverzegelingen. De superzachte pad kan ook gebruikt worden voor een zachte eindreiniging van gevoelige oppervlakken en materialen met zeepoplossingen en schuim. Schuurpasta's en polijstmiddelen met grovere korrels mogen niet meer worden gebruikt met dit opzetstuk omdat dit eerder leidt tot microfijne oppervlaktekrasjes die alleen kunnen worden verwijderd door in meerdere werkstappen opnieuw te polijsten.

Het dode schaap
Met zijn lange zachte synthetische vezels is de wollen pad de perfecte keuze voor hoogglanspolijstmiddelen met zeer fijne polijstlichamen. Het vezelige materiaal absorbeert veel van het polijstmiddel, waardoor er tijdens het polijsten altijd voldoende verse polijstpasta over het oppervlak wordt verdeeld. Met grove polijstpasta's of schuurpasta's is de wollen pad daarentegen te abrasief, omdat ook hier veel van de pasta wordt geabsorbeerd en verdeeld over het oppervlak. Dit kan een te intensief schurend effect hebben, vooral op gevoelige oppervlakken, zodat we liever het gebruik van polijstsponzen van opencellig schuim adviseren.

Slijp- en polijstpasta's van S-Polybond

Reinigen en polijsten met het polijsthulpstuk

Voordat je begint met polijsten, moet je het oppervlak en de schuurpasta of het polijstmiddel goed bekijken, want afhankelijk van de uitvoering of fabrikant kunnen verschillende werkstappen vooraf nodig zijn. Bovendien kunnen de aanbevolen snelheden per product verschillen. Er moet ook rekening mee worden gehouden of de polijstpasta extra moet worden bevochtigd of dat de fabrikant al een geschikt additief in de formule heeft opgenomen om de vochtigheid op peil te houden. Een blik op het etiket of de technische fiche kan hier zeer nuttig zijn. Het is ook noodzakelijk om het oppervlak te reinigen voor het polijstproces zodat er geen schade ontstaat door vuilaanhechting tijdens het polijsten.

De keuze van de juiste polijstspons draagt doorslaggevend bij aan succes of mislukking. Hoe groter de verwering, hoe grover de korrelgrootte van de polijstpasta en hoe harder de polijstspons gekozen moet worden. Vooral bij het prepareren van voertuigen, maar ook bij het verwijderen van lichte oppervlaktekrassen, zijn meestal meerdere polijstbewerkingen met verschillende harde of zachte polijstpasta's nodig. Het polijstmiddel wordt ook gekozen met steeds fijnere korrels van de ene werkstap naar de volgende om uiteindelijk een oppervlak met een hoogglansafwerking te verkrijgen. Als de polijsthulpstukken alleen worden gebruikt om een oppervlak op te frissen en intensief te reinigen, bijvoorbeeld raamprofielen van kunststof, is meestal slechts één bewerking met een zachte polijstspons en een reinigingsmiddel met een polijsteffect dat is afgestemd op het materiaal van het oppervlak, nodig.

Voordat u de polijstspons voor de eerste keer gebruikt, moet het gehele oppervlak van de geselecteerde polijstspons worden bevochtigd met het polijstmiddel zodat er geen overmatige wrijving op het oppervlak ontstaat. Dit vermindert snelle warmteontwikkeling en voorkomt ook microkrassen op het oppervlak. Het hulpstuk moet vervolgens op het te polijsten oppervlak worden geplaatst zodat het volledig contact maakt met het oppervlak. Nu kun je beginnen met polijsten. Het polijstproces moet langzaam worden uitgevoerd in een kriskraspatroon en zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent op de polijstschijf. Daarnaast moet je altijd de vochtigheid en consistentie van het polijstmiddel in de gaten houden. Als het te droog is of de aangebrachte laag te dun, kan dit een doorslaggevend effect hebben op het resultaat.

Het te polijsten oppervlak moet zo gekozen worden dat het gemakkelijk in één keer gepolijst kan worden. Dit hangt af van de hoeveelheid polijstmiddel en de temperatuur van het oppervlak. Hoe warmer het oppervlak, hoe kleiner het gebied moet zijn dat in één keer gepolijst wordt, om te voorkomen dat het polijstmiddel en de polijstpasta te snel drogen. Met regelmatige tussenpozen moet het polijsthulpstuk worden gereinigd van opgedroogde of aangekoekte verklevingen, omdat deze mogelijk de vorming van krassen op gevoelige oppervlakken kunnen bevorderen. Een in de handel verkrijgbare wortel- of schoenborstel is geschikt voor dit doel. In noodgevallen kan een tandenborstel ook helpen om het oppervlak van de polijstspons kort te borstelen.

Herhaaldelijk aanbrengen is vaak noodzakelijk. Dit is vooral gebruikelijk bij sterk verweerde oppervlakken en bij het verwijderen van krassen op het oppervlak, waarbij in de eerste stap een grovere polijstpasta en een ruwe polijstspons worden gebruikt, om in de volgende polijstprocessen een polijstpasta met steeds fijnere korrels en steeds zachtere polijsthulpstukken te gebruiken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak volledig wordt gereinigd van polijstresten met een vochtige doek voor het volgende polijstproces. Als hetzelfde polijsthulpstuk wordt gebruikt, moet het grondig worden uitgewassen met een fijnere polijstpasta voordat het opnieuw wordt gebruikt.

EXPERT TIP: Let bij het polijsten met polijst- en slijppasta's op het vereiste vochtgehalte en maak het oppervlak indien nodig nat met een beetje helder water uit de sprayflacon. Dit bereikt het beste reinigingseffect en vermindert de vorming van fijne oppervlaktekrasjes tijdens het polijsten aanzienlijk.

Toepassingsvoorbeelden voor polijsten

 • De polijstschijf met de verschillende polijstsponzen is ideaal voor het prepareren van voertuigen
 • De set is zeer geschikt voor het werken met acrylglas met onze PMMAPolish om fijne krasjes te verwijderen
 • Onze fijnkorrelige EPOXYPolish kan heel goed worden verwerkt met de zachtere sponzen
 • Om kunststof oppervlakken op te frissen, gebruik je de zachte polijstopzetstukken en onze MULTIPolish
 • De zachtere opzetstukken in blauw, rood en groen zijn perfect voor het polijsten van glanzende oppervlakken
 • De polijstsponzen in oranje en zwart zijn zeer geschikt voor reinigingsprocessen met schuurpasta's
 • Het superzachte groene hulpstuk kan ook worden gebruikt om nanokitlagen aan te brengen
 • De vezelige wollen pad is ideaal voor zeer fijnkorrelige polijstmiddelen op hoogglanzende oppervlakken

WAARSCHUWING: Hoewel de polijstzool geschikt is voor een maximale snelheid van 8500 tpm (omwentelingen per minuut), moet bij het polijsten met de polijstaccessoires de snelheid van 3000 tpm dringend in acht worden genomen en in geen geval worden overschreden om overmatige warmteontwikkeling te voorkomen. Anders kunnen de polijstpads of de polijstbasis beschadigd raken!

Reiniging en onderhoud van de polijstset

Polijstzolen moeten na elk gebruik worden gereinigd zodat ze klaar zijn voor het volgende gebruik en zodat de levensduur niet wordt beperkt door opgedroogde polijstmiddelen. Om de individuele polijsthulpstukken te reinigen is het voldoende om ze los te maken van de polijstzool en ze grondig af te spoelen onder stromend water. Indien nodig kan een beetje reiniger worden gebruikt. We raden af om de polijsthulpstukken in de wasmachine te wassen. De polijstplaat kan ook goed worden gereinigd onder stromend water of worden afgenomen met een vochtige doek.

Om ervoor te zorgen dat de wollen pad zijn vorm behoudt tijdens het drogen en niet krimpt tijdens het drogen, raden we aan om hem op de polijstplaat te bevestigen terwijl hij nog nat is. Bij de foam polijstsponzen is er echter geen risico op veranderingen in vorm en grootte tijdens het drogen.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPS001
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
EAN/GTIN8717729118689
MateriaalSchuim, kunstlamsleer
Gewicht0.2250
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.