S-Polybond PMMApolitur - Polijstpasta voor acryl en plexiglas 150ml

Onze S-Polybond PMMApolitur voor acryl en plexiglas® polijst oppervlakken zacht, maakt ze glad en vernieuwt de glans op doffe, afgestompte oppervlakken.

✓ Vernieuwt de glans van het oppervlak
✓ Voor alle acrylglasoppervlakken
✓ verwijdert kleine oppervlaktekrasjes
✓ Ook voor acrylglas displays
✓ Ideaal voor caravans en kamperen

PMMApolitur kan met de hand of met een polijstmachine op lage snelheid worden bewerkt.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 60,00 / l
€ 9,00 / stuk
0,2300 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs in plaats van € 10,90 € 9,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,2300 kilo
Beschrijving

S-Polybond PMMApolitur - Polijstpasta voor acryl en plexiglas®

Voor alle acrylplaten ✓ Polijst en beschermt✓ Verwijdert kleine krasjes ✓

Onze S-Polybond PMMApolitur is een fijnkorrelige polijstpasta speciaal voor acrylglas en plexiglas oppervlakken. Hij wordt gebruikt voor het polijsten, gladmaken en opfrissen van matte en verweerde kunststof oppervlakken van polymethylmethacrylaat en verwijdert effectief kleine oppervlaktekrasjes. De polijstpasta kan met de hand worden aangebracht met een zachte doek of met een zacht polijsthulpstuk op lage snelheid.

S-Polybond PMMApolitur is speciaal ontwikkeld voor het polijsten van gladde oppervlakken van acryl en plexiglas. Het is geschikt voor alle gladde acrylglasplaten, ongeacht merk en fabrikant, bijv. acrylglas XT, acrylglas GS, Plexiglas®, Setacryl, en nog veel meer. Het maakt niet uit of het gegoten of geëxtrudeerd acrylglas is. De pasta kan ook worden gebruikt voor het polijsten van gekleurde, fluorescerende of transparante acrylplaten. S-Polybond is ook geschikt voor opaal acrylglas in matglaslook of voor onze blanco's van ondoorzichtig acrylglas. PMMApolitur Voor gecoate, gelakte of gefolieerde oppervlakken is het polijstmiddel echter slechts beperkt geschikt en moet het vooraf op een proefstuk of op een onopvallende plaats worden uitgeprobeerd. De polijstpasta mag ook niet worden gebruikt op matte of gesatineerde acrylglasplaten.

Eigenschappen van onze S-Polybond PMMApolitur

Met onze speciale polish PMMApolitur ons eigen merk S-Polybond, is een kant-en-klaar mengsel voor industrieel gebruik voor het opknappen van acrylglasplaten die dof en mat zijn geworden door verwering of regelmatige reiniging. Vooral bij kunststof beglazing van campers, caravans of boten die permanent aan de weersomstandigheden zijn blootgesteld, kan de polijstpasta voor een aanzienlijke opfrisbeurt zorgen. Door regelmatige reiniging van de ruiten ontstaan nauwelijks zichtbare oppervlaktekrassen, die door sterke Uv-straling tot spanningsscheuren kunnen leiden. Door de oppervlakken glad te strijken, worden de krassen verwijderd en glanzen de kunststof ruiten in nieuwe glans.

S-Polybond PMMApolitur is een zeer fijne polijstpasta, vergelijkbaar met een schuurpapier met korrel 6000. Door de zeer fijne polijstdeeltjes in de pasta is er geen risico op krassen op de gladde oppervlakken. Integendeel, de polijstpasta verwijdert zelfs kleine krasjes op de kunststof oppervlakken en kan bij herhaald gebruik diepere krassen verzachten. Dit maakt de polijstpasta ook zeer geschikt voor het verwijderen van fijne krassen op de displays van smartphones, tablets of smartwatches. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat het displaypaneel is gemaakt van acrylglas en niet van gehard glas of saffierglas.

 • PMMApolitur is geschikt voor alle gladde acryloppervlakken, ongeacht merk, kleur en transparantie
 • PMMApolitur kan worden bewerkt met de hand of mechanisch met een zacht polijsthulpstuk
 • PMMApolitur is ideaal voor de bereiding van kunststof beglazing in de caravan- en campingsector
 • PMMApolitur komt overeen met een fijn schuurpapier met korrel 6000 voor zacht polijsten van het oppervlak
 • PMMApolitur maakt doffe ruiten en oppervlakken weer glad en zorgt voor een hoge oppervlakteglans
 • PMMApolitur verwijdert kleine krassen op het oppervlak en vermindert zo het risico op spanningsscheuren
 • PMMApolitur is vrij van was, vet en siliconen en laat geen residu achter op het oppervlak

OPMERKING: Voor het reinigen en polijsten van acryl en plexiglas® gebruik altijd een zachte, pluisvrije doek en geen microvezeldoek.

Gebruik van PMMApolitur polijstmiddel

Voorbereiding van het oppervlak

Voor het polijsten de oppervlakken grondig reinigen met een reinigingsmiddel dat geschikt is voor acrylglas, bijvoorbeeld onze acryl- en plexiglasreiniger. PMMAclean Het is belangrijk vuil, stof, vet en was te verwijderen en het oppervlak overvloedig af te spoelen met kalkarm water.

Dosering van polijstmiddel

Breng de polijstpasta rechtstreeks op het oppervlak of op het polijsthulpstuk aan en verdeel deze met cirkelvormige bewegingen over het oppervlak. Zorg ervoor dat de polijstpasta niet uitdroogt en bevochtig deze zo nodig met water, bijvoorbeeld uit een spuitfles. Breng altijd slechts een kleine hoeveelheid pasta op het oppervlak aan. Ga bij grotere oppervlakken in gedeelten te werk en werk alleen op het gedeelte dat in één keer kan worden bewerkt. Breng de polijstpasta niet aan in direct zonlicht of op hete oppervlakken of oppervlakken die te veel door de zon zijn opgewarmd om te voorkomen dat de pasta uitdroogt. Houd het oppervlak gedurende het gehele polijstproces voldoende vochtig. Resten van de polijstpasta PMMApolitur kan worden opgeruimd met een vochtige, zachte doek.

OPMERKING: Na het polijsten kan het nodig zijn nogmaals te reinigen met een acrylglasreiniger om een streep loze glans van het vers gepolijste acrylglasoppervlak te verkrijgen.

Verwerkingseigenschappen van de acrylglasreiniger PMMApolitur

 • Kleur: Beige
 • pH-Waarde: ca. 7,9
 • Verwerkingstemperatuur: +5 °C tot +30 °C
 • Bewaartemperatuur: +5 °C tot +25 °C
 • Opslagcapaciteit: 24 maanden

LET OP: Niet geschikt voor gecoate of gesatineerd acrylplaten. Vermijd contact met metalen oppervlakken.

Veiligheidsinstructies voor gebruik

Voor het gebruik van de acryl en plexiglas polijstpasta S-PolybondPMMApolitur het veiligheidsblad en het technisch informatieblad in acht moeten worden genomen. Met name de informatie over de behandeling en de persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens de verwerking zijn hier van bijzonder belang. Ook als het veiligheidsinformatieblad dat niet uitdrukkelijk vermeldt, moeten chemische mengsels en stoffen om veiligheidsredenen altijd in de oorspronkelijke verpakking en buiten het bereik van kinderen worden bewaard.

Gevarenaanduidingen overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1272/2008

 1. H315 - Veroorzaakt huidirritatie
 2. H319 - Veroorzaakt ernstige oogirritatie

Ingrediënten volgens EG-aanbeveling
bevat natronloog, koolwaterstoffen. Kan allergische reacties veroorzaken.

Voor de volledige tekst van de gevarenaanduidingen, evenals gedetailleerde informatie over veilige hantering, vervoer en verwijdering, wordt verwezen naar het veiligheidsinformatieblad van S-Polybond PMMApolitur.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer4260604220105
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
Kleefstof typePolijstpasta
MateriaalAcryl- en plexiglaspolijst
EAN/GTIN4260604220105
Gewicht0.2300
Vulhoeveelheid in ml150
KleurBeige
Kleurnauwkeurigheidgeen informatie mogelijk
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.