Gekleurd acrylglas GS op maat gesneden (transparant)

Ons op maat gesneden acrylglas GS is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. De acrylglasplaten zijn doorzichtig en afhankelijk van de kleur meer of minder intensief gekleurd.

✓ Grote kleurkeuze
✓ Geheel uniform gekleurd
✓ UV- en weerbestendig
✓ Hoge weerstand tegen veroudering
✓ Uitstekende oppervlakteafwerking

De kleurrijke acrylplaten in gegoten design zijn verkrijgbaar in vele kleuren met een dikte van 3mm op maat gesneden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Gekleurd acrylglas kopen GS op maat gesneden online

UV- & Weather-resistant ✓ Grote kleurkeuze ✓ Transparant getint✓

Wij bieden de transparante platen van gekleurd acrylglas GS op maat gesneden in vele verschillende kleuren met een dikte van 3mm tegen gunstige prijzen. De massieve acrylplaten zijn transparant en hebben een lichtdoorlaatbaarheid van 8% (acrylblauw) tot 84% (acrylgeel), afhankelijk van de gekozen kleur. Gegoten acrylglas heeft een zeer hoge UV- en weerbestendigheid. Zelfs bij voortdurend buitengebruik vervagen de rijke kleuren van de gekleurde platen niet. De hoge pigmentatie van de acrylglasplaten resulteert in een uniforme kleuring van de gesneden randen en oppervlakken. De zeer hoge oppervlaktekwaliteit voor acrylglas GS komt tot uiting in hoogglanzende, gelijkmatige, spiegelgladde oppervlakken. Om ervoor te zorgen dat deze bij de verdere verwerking niet worden beschadigd, worden de platen aan beide zijden voorzien van een stabiele beschermfolie, die de plaatoppervlakken beschermt tegen schokken en krassen.

Wij bieden de transparante acrylglasplaten met tinten in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en lichtblauw in millimeterprecies op maat gesneden tegen gunstige prijzen. Sneden zijn mogelijk vanaf slechts 30mm x 30mm. De maximale lengte van onze blanks is 1500mm. De maximale breedte is 1000 mm. Door de zaagsnede zijn de randen niet gepolijst, maar zaagruw. Als specialist in het op maat zagen van kunststofplaten hebben wij jarenlange ervaring in het zagen van acrylplaten en gebruiken wij speciale zaagbladen voor de transparante kunststoffen die een gelijkmatige, nauwkeurige snijkant garanderen.

Eigenschappen van het gekleurde acrylglas GS op maat gesneden

De gekleurde platen van acrylglas GS zijn niet geëxtrudeerd maar gegoten. De basis voor de gekleurde platen is transparant acrylglas, dat is verrijkt met kleurpigmenten. Hoe intenser de kleur moet zijn, hoe meer kleurpigmenten aan de gesmolten grondstof worden toegevoegd voordat deze in een mal wordt gegoten. Het resultaat is een homogene, gelijkmatig gekleurde kunststofplaat met een uitstekende oppervlaktekwaliteit. Het complexe productieproces, dat bijzonder geschikt is voor kleinere productievolumes, draagt ertoe bij dat acrylglas in talloze kleuren verkrijgbaar is. Door het kleuren wordt de lichtdoorlaatbaarheid van de anders glasheldere, transparante plaat in meer of mindere mate verminderd, afhankelijk van de kleurverzadiging en de helderheid van de kleur. Intense, donkere kleuren laten dus minder licht door dan lichte, zwak uitgesproken tinten.

 • Acrylglas GS Rood: Vergelijkbaar met RAL3020 (verkeersrood), lichtdoorlaatbaarheid ca. 13%
 • Acrylglas GS Orange: Vergelijkbaar met RAL2008 (lichtrood oranje), lichtdoorlatendheid ca. 38%
 • Acrylglas GS Geel: Vergelijkbaar met RAL1026 (fluorescerend geel), lichtdoorlatendheid ca. 84%
 • Acrylglas GS Green: Vergelijkbaar met RAL6037 (zuiver groen), lichttransmissie ca. 61%
 • Acrylglas GS Blauw: Vergelijkbaar met RAL5005 (signaalblauw), lichtdoorlatendheid ca. 8%
 • Acrylglas GS Lichtblauw: Vergelijkbaar met RAL5024 (pastelblauw), lichtdoorlatendheid ca. 64%
 • Acrylglas GS Grijs: Vergelijkbaar met RAL7016 (antracietgrijs), lichttransmissie ca. 24%

De typische eigenschappen van acrylglas, zoals een zeer goede UV- en weersbestendigheid, worden niet beïnvloed door de kleuring, zodat de rode, groene of blauwe platen zelfs bij sterk zonlicht buiten niet verbleken en hun sterke kleur behouden. Acrylglas GS is waterdicht en enorm bestand tegen veroudering. Daarom zijn de platen van gekleurd acrylglas zeer populair voor buitenreclame of voor de productie van kleurrijke tuindecoraties en lichtshows.

Toepassingsvoorbeelden voor gekleurd acryl GS

Gekleurd acrylglas wordt hoofdzakelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden, voor meubilair of voor verlichting. Van sfeerverlichting voor huiskamerverlichting tot grootschalige gevelbelettering bestaande uit verlichte letters en bedrijfslogo's voor winkels, discounters of handelsondernemingen in fel rood, blauw, geel of groen. Gekleurd acrylglas kan ook worden gebruikt als glasvervanger.

Acrylglas is zeer gemakkelijk te bewerken en kan zelfs zonder speciale kennis worden gebruikt voor het maken van fantasiejuwelen of ambachtelijke raam- of tafeldecoraties. Rood acrylglas is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor boomversieringen en raamdecoraties in de kersttijd. Groen zou kunnen worden gebruikt voor dennenbomen of in de lente. Geel acrylglas en oranje acrylglas zijn perfect voor het herfstseizoen en voor Halloween-decoraties.

De transparante acrylplaten zijn ook populair voor het verfraaien van meubels. Een voorbeeld zijn de klassieke witte planken van een bekende Zweedse meubelzaak. Hier kunnen de fronten en planken gemakkelijk worden omgevormd tot een kleurrijk meubelstuk door er gekleurde acrylglaspanelen in te plaatsen, te lijmen of vast te schroeven. Er zijn geen grenzen aan de creativiteit als het gaat om de kleurrijke acrylglas sneden.

 • Gekleurd acrylglas wordt gebruikt als kleurenfilter of voor belichting bij fotografie en videografie
 • Acrylglas GS wordt gebruikt in de evenementen- en mediatechniek voor kleurrijke verlichting van podia en dansvloeren
 • Gekleurd acrylglas GS is geschikt voor het maken van tafel- en raamdecoraties voor allerlei gelegenheden
 • Geel acryl GS vermindert blauwe lichtgolven en kan zo de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren
 • Voor douche- en taartachterwanden zijn de panelen van gekleurd acrylglas een blikvanger met een hoogwaardige uitstraling
 • Grijs acrylglas GS wordt gebruikt als glassubstituut om de hoeveelheid licht met grijze tint te verminderen
 • en nog veel meer

Verwerking van gegoten acrylplaten

Ons gegoten acrylglas kan op veel verschillende manieren worden verwerkt. De kleur van de gekleurde, transparante platen is irrelevant. Van het snijden, tot het plakken en lijmen, tot het graveren of thermoforming, is acrylglas een gemakkelijk te verwerken kunststof.

Acrylglas GS snijden en boren

Acrylglas is een brosse kunststof die veel schokbestendiger is dan glas, maar kan breken als er te ruw mee wordt omgegaan. Vooral bij snijmethoden als zagen, frezen en boren moet daarom altijd worden gezorgd voor een stevige ondergrond, zodat de acrylplaat niet te veel trilt. Terwijl een cirkelzaag ideaal is voor rechte sneden, is een decoupeerzaag zeer geschikt voor uitsparingen of gebogen sneden. De keuze van het zaagblad is hier cruciaal, want te grove zaagbladen voor zacht hout veroorzaken scheuren en afschilferen aan de zaagrand. Te fijne zaagbladen, zoals gebruikt voor het zagen van metaal, worden te snel heet, waardoor het zaagsel aan de zaagrand smelt. Een gemiddelde zaagtandgrootte is hier de beste keuze. Om warmteontwikkeling tegen te gaan, moet het aantal slagen aanzienlijk worden verminderd.

Het boren van acrylglas is ook een snijmethode en hier gelden dezelfde basisregels. Maar met een lage snelheid en een stevige basis is het boren van de harde, broze platen geen probleem. In de handel verkrijgbare HSS-boren kunnen worden gebruikt. De kwaliteit van het boorgat is beter met geslepen boren dan met goedkopere rolboren. Met een kunststofboren van het type HK kan de precisie van het boren opnieuw aanzienlijk worden verhoogd. Deze boren zijn speciaal ontworpen voor het boren van broze kunststofplaten, waaronder acryl- en plexiglasplaten. De zeer smalle punthoek glijdt moeiteloos door het harde oppervlak. Dankzij de lange, diepe spiraalgroef worden de kunststofkorrels snel uit het boorgat getransporteerd en warmen ze dus niet te veel op. Het risico dat de spaan in de rand van het boorgat smelt, wordt zo aanzienlijk verminderd.

In tegenstelling tot lasersnijden zijn de randen bij bewerkingstechnieken enigszins troebel. Dit wordt ook wel een zaagruwe snede genoemd, die herkenbaar is aan zeer fijne groeven en kerven. Om de rand te polijsten moet het oppervlak van de snijkant worden gladgestreken. Met fijn schuurpapier of een schuurblok kan de snijrand eerst worden vrijgemaakt van grovere onregelmatigheden. Hoe fijner de korrel, hoe beter het oppervlak van het snijvlak wordt gladgestreken. Om een glansgraad te bereiken die de oppervlakteglans van de plaat benadert, moet de snijrand nog worden afgewerkt met een acrylpolijstpasta en een polijsthulpstuk voor accuboormachines. Vlampolijsten, waarbij het oppervlak wordt verhit met een gasbrander totdat de snijrand glad gepolijst lijkt, is een ander alternatief, maar het oppervlak kan snel verbranden door overmatige verhitting. Daarom mag vlampolijsten alleen met de grootste zorg en aandacht worden uitgevoerd.

Polijsten van de snijrand is niet nodig bij lasersnijden. In tegenstelling tot zagen biedt lasersnijden ook het voordeel dat individuele vormen met zeer filigrane contouren mogelijk zijn. Een ander voordeel van lasersnijden ten opzichte van machinale bewerking is dat het graveren van het paneeloppervlak met een laser veel schoner en dus zichtbaarder is. De beschermfolie moet echter vóór de laserbewerking worden verwijderd, zodat deze niet versmelt met de snijrand.

Acrylglas GS bedrukken, lakken en foliën

Het rechtstreeks bedrukken van acrylglas is minder gebruikelijk voor gekleurde platen, omdat de kleurschakering het drukbeeld afhankelijk van de kleur aanzienlijk vervormt. In het geval van zeer intense, sterke kleuren zoals rood, blauw of groen, alsmede grijs getinte acrylplaten, wordt de lichttransmissie eveneens aanzienlijk verminderd, zodat de afdruk, die gewoonlijk op de achterkant van de transparante plaat wordt gemaakt, nauwelijks waarneembaar is.

Een digitale afdruk die op de voorzijde van het oppervlak wordt gelamineerd, is daarentegen vrij populair in de reclametechniek en kan bijdragen tot een spannend effect bij backlit reclame en bedrijfsborden, waardoor de afdruk in de gekozen kleur wordt gekleurd. Ook belettering op bedrijfsborden, productdisplays en mededelingenborden kan door de vele beschikbare kleuren voor vrijwel elk doel worden gebruikt voor opvallende, kleurrijke reclame voor bedrijven en producten.

Lijmen en afdichten van acrylglas GS

Ons acrylglas kan uitstekend worden verlijmd met lijm op basis van oplosmiddelen. Vooral wanneer de kleurrijke acrylglasplaten aan elkaar moeten worden gelijmd, bieden wij een oplossing met onze Acryl en plexiglas®lijm PMMAprofi, een koudlaslijm die de acrylglasplaten bijna onzichtbaar aan elkaar lijmt. De zeer dunne lijm, met een viscositeit vergelijkbaar met die van water, dringt door zijn hoge capillaire werking door in elke spleet, hoe klein ook. Het gekleurde acrylglas is vrij van interne spanningen door het gegoten fabricageproces. Spanningsscheuren bij contact met oplosmiddelen zijn dus niet te vrezen, in tegenstelling tot geëxtrudeerde acrylplaten.

Als het gekleurde acrylglas op of met een ander materiaal moet worden verlijmd, bijvoorbeeld voor de montage van een lichtreclame voor buiten, kan ons transparant Siliconenkit Parasilico PL een zeer goede keuze. Het transparante MS-polymeer Parabond 600 is ook een zeer goede keuze en overtuigt door zijn zeer hoge hechting op bijna alle bouwmaterialen.

Acrylglas GS reinigen

Gegoten acryl kan heel goed worden schoongemaakt met een zachte doek en een beetje zeepoplossing. Op acrylglas mogen echter alleen alcoholvrije reinigingsmiddelen worden gebruikt, omdat acrylglasplaten gevoelig zijn voor contact met alcohol en oplosmiddelen. Bovendien mogen microvezeldoeken niet worden gebruikt om gladde oppervlakken te reinigen of te drogen, omdat deze fijne krasjes op het oppervlak kunnen achterlaten. Met onze acryl- en plexiglasreiniger PMMAclean, Wij bieden een zachte speciale reiniger die zorgt voor een grondige reiniging van acrylglas en tegelijkertijd een licht antistatisch effect heeft, zodat het bladoppervlak minder stof aantrekt.

OPMERKING: De gekleurde acrylglasplaten zijn aan beide zijden voorzien van een beschermende folie. Afhankelijk van het soort verdere verwerking moet dit vooraf worden verwijderd. Dit omvat onder meer lijmen, lasergraveren of dieptrekken.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51000C
Dikte3
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
Standaardbreedte1500
Standaardlengte1000
BrandgedragNormale brandbaarheid
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurNee
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.