Fluorescerend acryl GS op maat gesneden (transparant)

Ons fluorescerend acrylglas GS op maat gesneden met een dikte van 3mm is verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, geel en groen. Afhankelijk van de kleurschakering hebben de transparante platen een lichtdoorlaatbaarheid van 12% tot 87%.

✓ Sterke kleuren
✓ Hoog lichtgevend effect
✓ UV- en weerbestendig
✓ Enorm bestand tegen veroudering
✓ Uitstekende oppervlakteafwerking

De acrylglaspanelen met lichtgevend effect geven het uiterlijk van gloeien in levendige neonkleuren aan de snijranden volledig zonder elektriciteit.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

 • Snede
Volumekortingen
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
 • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Koop fluorescerende acryl GS op maat gesneden online tegen lage prijzen

Weerbestendig ✓ Hoog lichtgevend effect✓ Naar keuze in rood, oranje, geel of groen ✓

Wij bieden de transparante platen van fluorescerend acrylglas GS op maat gesneden met een dikte van 3mm, naar keuze in rood, oranje, geel of groen tegen gunstige prijzen. De massieve acrylglasplaten zijn transparant en verrijkt met hoogwaardige kleurpigmenten en fluorescerende kleurstoffen, waardoor een intensief zelflichtend effect ontstaat dat vooral aan de snijranden optreedt. Afhankelijk van de kleur veroorzaken de kleurpigmenten een vermindering van de lichtdoorlaatbaarheid van de anders glasheldere, transparante platen. Het gegoten acrylglas is UV- en weerbestendig en behoort met een lage waterabsorptie van maximaal 0,5% tot de weer- en waterbestendige kunststoffen. De voor acrylglas typische glanzende, gladde oppervlakken worden aan beide zijden beschermd door een beschermende film tegen beschadigingen en krassen die bij verdere verwerking, opslag of vervoer kunnen ontstaan. Deze film kan echter gemakkelijk van het oppervlak worden afgepeld.

Wij bieden de acrylglas sneden online aan tot een formaat van 1500mmx1000mm. Grotere formaten zijn op aanvraag ook mogelijk. Het minimale formaat voor het snijden van platen, dat wij met onze CNC plaatzagen kunnen realiseren, is 30mm x 30mm. Het zaagproces levert ruwe snijranden op. Door het gebruik van speciale zaagbladen en een speciaal op acrylglas afgestemd zaagprogramma zijn de snijkanten zeer nauwkeurig, zodat er nauwelijks verdere randbewerking nodig is om de snijkant glad te maken, tenzij rechte gepolijste snijkanten gewenst zijn.

Eigenschappen van het fluorescerende acrylglas GS in de blanco

De fluorescerende acrylplaten worden niet geëxtrudeerd maar gegoten. In dit proces wordt de PMMA-grondstof gemengd met kleurpigmenten en in een mal tussen twee platen gegoten, waardoor een homogene plaat ontstaat met een uitstekende oppervlaktekwaliteit. Het zelflichtende effect wordt gecreëerd door de toevoeging van fluorescerende kleurstoffen, die vooral zichtbaar zijn bij snijranden en in gravures of boorgaten. Terwijl het effect bij daglicht zorgt voor intense kleuren op de snijranden, lijkt het alsof de randen worden verlicht door een lichtbron, vooral bij gematigde lichtomstandigheden zoals de schemering.

Door zijn chemische samenstelling is acrylglas van nature UV- en weerbestendig. Door het gieten van de bladen is acrylglas GS bovendien nog beter bestand tegen veroudering dan geëxtrudeerd acrylglas XT. Dit is een belangrijk aspect om jarenlang onbeperkt van de kleuren en helderheid te kunnen genieten, zonder dat aanhoudende Uv-straling de platen broos maakt of de neonachtige kleuren doet verbleken.

 • Acrylglas GS Rood fluorescerend:vergelijkbaar met RAL3024 (briljant rood), lichttransmissie ca. 12%
 • Acryl glas GS fluorescerend oranje: vergelijkbaar met RAL2005 ( briljant oranje), lichttransmissie ca. 37%
 • Acryl GS fluorescerend geel: vergelijkbaar met RAL2007 (briljant lichtoranje), lichttransmissie ca. 72%
 • Acryl GS fluorescerend groen vergelijkbaar met RAL6038 (briljant groen), lichttransmissie ca. 87%

Toepassingsvoorbeelden van de lichtgevende acryl GS

Gekleurd acrylglas met fluorescentie komt veel minder voor dan acrylglas zonder lichtgevend effect. Het materiaal wordt vooral gebruikt voor trendy woonaccessoires en verlichtingselementen. Door thermovormen ontstaan zonder veel moeite schalen, vazen en artistiek gevormde lampenkappen, die door de krommingen ook een vrij groot zelflichtend effect op het oppervlak hebben. Maar ook fluorescerend acrylglas wordt gebruikt zonder thermische vervorming. Bijvoorbeeld voor afdekkingen van modellen van plakstenen, modellen op ware grootte van voertuigen of opvallende rekken en displays voor productnieuwigheden in de detailhandel. Met geschikte kleefstoffen zijn deze zelfs zeer eenvoudig te maken dankzij onze nauwkeurige sneden.

In de moderne kunst wordt acrylglas gevormd, gesneden, gebogen of gelijmd tot de meest abstracte vormen en objecten. Zo ontstaan kunstwerken die de aandacht van de kijker trekken, vooral in het geval van fluorescerend acrylglas. Door het spel van licht en schaduw is het niet altijd het kunstobject alleen, maar juist het samenspel van het object, de lichtinval en het effect daarvan dat de eigenlijke kunst als zodanig onderscheidt. Hiervoor hoef je echter geen Salvador Dali te zijn, want acrylglas is zeer gemakkelijk te bewerken en dus zijn zelfs kunstig gemaakte decoraties gemakkelijk te realiseren met een beetje handigheid, het nodige gereedschap en een creatief idee.

Door zijn weersbestendige eigenschappen is het lichtgevende acrylglas enorm populair voor het maken van decoraties voor het terras of de tuin. Vooral sierpalen van veelkleurige elementen in de vorm van bloemen, bijen en vlinders zijn erg populair en vormen een blikvanger tussen de bloemen, bloesems, grassen en struiken en kunnen tijdens de koude zeeën ook bijdragen tot een vrolijke kleurenpracht in het grauwe grijs van de winter.

 • Fluorescerend acryl wordt gebruikt om decoratieve stokken te maken voor potplanten en tuinbeplantingen
 • De lichtgevende, transparante panelen worden gebruikt voor vitrines van modellen en vitrines
 • Onder kunstenaars is het gemakkelijk te bewerken acrylglas een gewild materiaal dankzij het zelflichtende effect
 • Voor productpresentaties trekken de transparante panelen met lichtgevende randen veel aandacht
 • Het oplichtende oranje acrylglas is in Nederland zeer populair als decoratie bij bijvoorbeeld internationale wedstrijden
 • Het gekleurde acrylglas wordt gebruikt in het thermovormproces voor lampenkappen, vazen en kunstobjecten
 • En nog veel meer

Verwerking van fluorescerend acrylglas

Door zijn enorme lichtgevendheid wordt fluorescerend acrylglas vooral gebruikt voor decoratieve doeleinden, waarbij de lichtgevende snijranden een doorslaggevende rol spelen. Van snijden, tot graveren, tot lijmen of dieptrekken, het kleurrijke acrylglas kan op bijna alle denkbare manieren in de gewenste vorm worden gegoten.

Acrylglas GS snijden en boren

Bij fluorescerende acrylplaten wordt gebruik gemaakt van het zelflichtende effect van de snijranden. Een zuivere snede is de beslissende factor. Met onze acrylglassnedes is in veel gevallen geen verdere bewerking meer nodig en dankzij onze jarenlange ervaring in het zagen van kunststoffen garanderen wij een gladde, precieze snede. Het zagen van acrylglas is echter ook geen wetenschap, zodat het op maat zagen of uitsnijden met eenvoudig gereedschap kan worden uitgevoerd. Een scherp zaagblad met tanden van gemiddelde dichtheid, een laag aantal omwentelingen of slagen en een stevige basis geven de meeste kans op een perfect resultaat. Te grove zaagbladen of trillingen van de plank tijdens het zagen kunnen leiden tot chippen of breken van de plank. Als het zaagblad te fijn getand is, bijvoorbeeld metalen zaagbladen, of als de zaagsnelheid te hoog is, wordt het zaagblad snel te heet. Hierdoor wordt het zaagsel zachter en kan het in de zaagrand smelten. Voor rechte zaagsneden is een tafelzaag of handcirkelzaag zeer geschikt. Voor kleine uitsparingen, bochten of vrije vormen, bijvoorbeeld letters of letters, is een decoupeerzaag of rolzaag de betere keuze. Het frezen met een bovenfrees, of een CNC-gestuurde portaalfrees, volgt hetzelfde principe. Het paneel moet stevig rusten en met verminderde snelheid en lage voeding worden gefreesd. Met een polijstfrees en de juiste instellingen zijn perfecte freesranden mogelijk die het snijpatroon van een CO²-laser bijna benaderen.

Acrylglas is gemakkelijk te boren. Een eenvoudige accuschroevendraaier met een HSS-boor volstaat. Met een Plastic boor type HK , die speciaal is ontworpen voor het boren van broze kunststoffen, zoals acryl en plexiglas® of hard PVC, gaat het boren nog aanzienlijk gemakkelijker en nauwkeuriger. De boor, die spitser is dan normale metaalboren, glijdt gemakkelijker door het harde oppervlak en wordt dankzij de diepe boorspiraal met langgerekte spiraal ook minder snel heet. Ongeacht welke boor wordt gebruikt, moet bij het boren altijd een lagere snelheid worden gekozen. Bovendien mag tijdens het boren geen druk worden uitgeoefend op de boor en moet de plaat op een stevige ondergrond rusten om afbrokkelen te voorkomen wanneer de boor eruit komt.

Het polijsten van de zaagsnede kan het lichteffect van de fluorescentiepanelen enigszins versterken, maar vergt ook relatief veel werk. Hiervoor is een schuurblok nodig met fijn schuurpapier in verschillende korrelgroottes. Beginnend met een fijne korrel om oneffenheden en groeven weg te werken, wordt het schuurpapier bij elke werkstap fijner en fijner gekozen. In de laatste stap wordt een polijstpasta zoals onze acryl en plexiglas®polish gebruikt. PMMApolish,het oppervlak van de gesneden rand wordt gepolijst tot een hoge glans. Minder werk, maar met aanzienlijk risico, is vlam polijsten, waarbij een gasbrander wordt gebruikt om de randen te verhitten, zodat het ruwe oppervlak door smelten wordt gladgestreken. Als men echter te lang op één plek blijft staan, kan het acrylglas verbranden. Schade die op deze manier ontstaat kan alleen met veel moeite worden hersteld, mits de verbranding zeer gering is. Bij lasersnijden, zoals wij bij onze acrylglasplaten in lasersnijden aanbieden, hoeven de randen niet meer gepolijst te worden, omdat door het contactloze snijproces de gesneden randen gelijkmatig, glad en glanzend zijn. Verdere voordelen van lasersnijden zijn de zeer lage maattoleranties en de mogelijkheid om individuele vormen, bochten en krommingen te snijden en gaten en uitsparingen te bevestigen.

Acrylglas GS bedrukken, lakken en foliën

In principe kan acrylglas heel goed worden bedrukt, gelakt of met een film worden bedekt. Deze oppervlaktebehandelingen worden echter nauwelijks gebruikt voor lichtgevend acrylglas. De fluorescerende worden minder gebruikt vanwege de gladde, transparante oppervlakken dan vanwege het lichtgevende effect van de gesneden randen. Niettemin kunnen fluorescerende platen in rood, oranje, geel of groen worden gebruikt om opvallende borden of productdisplays te maken die de aandacht vestigen op het bedrijf of het product door middel van een extra etikettering met een zelfklevende folie.

Acrylglas GS graveren

Acrylglas kan voorzichtig worden gegraveerd met een CO²-laser. Graveren is ook zeer eenvoudig met een CNC-freesmachine en leidt tot zeer goede resultaten. Met een multifunctioneel gereedschap, bijvoorbeeld een Dremel®, met een freesinzet is graveren ook mogelijk zonder speciale machines. Het gereedschap wordt met een lage snelheid voorzichtig over het gladde oppervlak bewogen, net als tekenen met de hand. Omdat platen van gekleurd acrylglas transparant zijn, kan het gewenste motief met wat plakband op de achterkant van de plaat worden geplakt en kunnen de contouren met het freesgereedschap worden overgetrokken. Er zij echter op gewezen dat de afbeeldingen, vooral als zij tekst bevatten, in spiegelbeeld moeten worden gegraveerd, zodat de gravure vanaf de gladde zijde leesbaar blijft.

Vooral bij de fluorescerende platen leidt het graveren tot een bijzondere blikvanger, want door het zeer hoge lichteffect dat aan de gesneden en gefreesde randen optreedt, lijkt het alsof de gravure ook gloeit.

Lijmen en afdichten van acrylglas GS

Gegoten acryl heeft geen interne spanningen als gevolg van het fabricageproces en kan daarom zeer goed worden verlijmd met solventlijmen zonder het risico van spanningsscheuren aan de snijranden. Met onze Acryl en plexiglas®lijmPMMAprofi, bieden wij een laagviskeuze koudlijm aan die door zijn waterachtige viscositeit een zeer hoge capillaire werking heeft. Dit betekent dat de lijm in elke spleet, hoe klein ook, wordt opgenomen en zo voor een veilige hechting van het fluorescerende acrylglas zorgt. Bovendien heeft de capillaire werking het voordeel dat bij het verlijmen van de platen een ononderbroken tweedimensionale verbinding ontstaat, waardoor het lichtgevende effect ook zonder spleten en luchtbellen op de verlijmingspunten van de snijvlakken verschijnt.

Als alternatief voor verlijming met oplosmiddelen kan acrylglas worden verlijmd met een siliconenkit, zowel onderling als met andere materialen. Ook voor transparante platen wordt een transparante kit aanbevolen. De Siliconenkit Parasilico PL is hier een uitstekende keuze omdat het zeer transparant is en zorgt voor een zeer goede hechting op zeer veel materialen.

Schoonmaken van acrylglas GS

Acrylglas kan op soortgelijke wijze als glas worden gereinigd, maar PMMA is gevoelig voor contact met oplosmiddelen en alcoholen. Daarom mogen voor de reiniging alleen reinigingsmiddelen worden gebruikt die vrij zijn van deze bestanddelen. Conventioneel afwasmiddel is zeer geschikt om de glanzende oppervlakken te reinigen. Speciale reinigingsmiddelen, zoals onze acryl- en plexiglasreiniger PMMAclean, niet alleen het oppervlak reinigen, maar ook effectief beschermen. De antistatische werking van onze reiniger zorgt er ook voor dat het plastic minder snel stof aantrekt dan wanneer het met een milde zeepoplossing wordt gereinigd. Gladde oppervlakken, ongeacht of ze van kunststof, glas of gelakt zijn, moeten altijd met een zachte, pluisvrije doek worden gereinigd. Gebruik bij voorkeur geen microvezeldoekjes, want die kunnen na verloop van tijd krassen maken en het oppervlak dof maken, zodat de fijne microkrassen tegen hoge kosten moeten worden weggepoetst met een voor het oppervlak geschikte polijstpasta.

OPMERKING: Onze fluorescerende acrylglasplaten zijn aan beide zijden voorzien van een beschermfolie om de oppervlakken te beschermen. Bij het bewerken van de oppervlakken, bijvoorbeeld door lijmen, bedrukken of graveren, moet de beschermfolie vooraf worden verwijderd. Ook bij het dieptrekken van de acrylglasplaten moet de beschermfolie worden verwijderd, omdat de folie niet diep rekbaar is.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer51900C
Dikte3
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
Standaardbreedte1500
Standaardlengte1000
BrandgedragNormale brandbaarheid
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurNee
KleurnauwkeurigheidKleur soortgelijk RAL-kleursysteem
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.