Transparant acrylglas GS op maat gesneden (kleurloos)

Ons op maat gesneden acrylglas GS in kleurloos, transparant is zeer weerbestendig en maakt indruk met een uitstekende oppervlaktekwaliteit waar geëxtrudeerd acrylglas niet aan kan tippen. De glasheldere platen zijn zeer goed bestand tegen veroudering en zijn geschikt voor toepassingen binnen en buiten.

✓ Uv- en weerbestendig
✓ Enorme weerstand tegen veroudering
✓ Gegoten afwerking
✓ Glashelder, transparant
✓ Lichttransmissie 92%

De transparante acrylplaten in gegoten design zijn verkrijgbaar in diktes van 3mm tot 10mm op maat gesneden.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen

  • Snede
Volumekortingen
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)
  • vanaf stuks 0,00 € (Basisprijs 0,00 € / m2)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / m2
0,00 € / stuk
0,0000kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Acrylglas GS op maat gesneden online kopen

Uv- & weerbestendig✓ Kleurloos, transparant ✓ Nauwkeurig snijden✓

Wij bieden de transparante bladen van acrylglas GS op maat gesneden aan in de diktes 3mm, 4mm, 5mm, 8mm en 10mm tegen gunstige prijzen. De acrylglasplaten zijn zeer transparant en glashelder. Acrylglas GS wordt gekenmerkt door een zeer hoge UV- en weersbestendigheid. Bovendien zijn de lakens waterdicht en zeer goed bestand tegen veroudering, waardoor ze zonder meer geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Om de glanzende, spiegelgladde oppervlakken voor en tijdens de verwerking te beschermen tegen krassen en beschadigingen, zijn de platen aan beide zijden voorzien van een hoogwaardige beschermfolie, die gemakkelijk kan worden verwijderd.

Onze moderne CNC paneelzagen voor horizontaal snijden worden gebruikt voor het snijden van acrylglas GS. Deze maken een uiterst voorzichtige verwerking van de platen mogelijk, evenals een zeer lage tolerantie van +/- 1 mm. Acrylglas snijden is mogelijk vanaf een afmeting van 30mmx30mm. Het maximale formaat voor online bestellingen van onze gegoten platen in kleurloze, transparante uitvoering is 1500mmx1000mm. Grotere stukken zijn echter op verzoek mogelijk.

Eigenschappen van het transparante acrylglas GS op maat gesneden

Acrylglas GS is gegoten. Dit betekent dat het basismateriaal wordt gesmolten en in een mal tussen twee platen wordt gegoten, wat resulteert in een plaat met een hoogwaardig en glad oppervlak. Dit proces is ingewikkelder dan de extrusie van plastic platen, wat op zijn beurt tot uiting komt in een iets hogere prijs. Gieten heeft echter het voordeel dat de platen geen interne spanningen hebben, waardoor acryl GS minder vatbaar is voor spanningsscheuren. Bovendien zijn de oppervlaktekwaliteit en de optische kwaliteit van het oppervlak hoger dan bij geëxtrudeerde platen. De diktetoleranties van GS acrylglas kunnen echter iets hoger zijn. Een ander voordeel is dat gegoten acryl gemakkelijker te polijsten of te bewerken is. Bij lasersnijden bijvoorbeeld lijken de randen aanzienlijk gladder dan bij acrylglas XT.

Door het andere productieproces wordt gegoten acrylglas gekenmerkt door een nog betere UV- en weerbestendigheid dan geëxtrudeerd acrylglas. Het is enorm bestand tegen veroudering, vergeelt niet en wordt niet ruw of broos door verwering. Gegoten acryl kan ook overtuigen in een directe vergelijking met betrekking tot de uitstekende oppervlaktekwaliteit. Met ongeveer 92% hebben zij een hogere lichtdoorlatendheid dan conventioneel glas, zijn zij aanzienlijk lichter en schokbestendiger dan een ruit van vergelijkbare grootte.

Door de zaagsnede zijn de snijranden zaag ruw. In de meeste gevallen speelt de snijrand slechts een ondergeschikte rol, zodat verdere randbewerking niet nodig is. Voor acrylglas in 3mm en 8mm hebben wij ook hoogwaardige aluminium profielen voor het afdekken van de randen, die op de rand worden geschoven. Vooral voor scheidingswanden dragen de massieve aluminium profielen bij tot een grotere stijfheid van de acrylaatpanelen.

Toepassingsvoorbeelden voor transparant acryl GS

Acrylglas is geschikt voor talloze toepassingen waarin ook conventioneel glas wordt gebruikt, maar het heeft enkele opmerkelijke voordelen ten opzichte van glas. Ten eerste is de lichttransmissie van acrylglas met ongeveer 92% hoger dan die van glas. Bovendien is acryl gemakkelijker te bewerken en versplintert het niet zo erg als glas bij breuk. Terwijl de verwerking van glas speciaal gereedschap vereist en meestal alleen door gespecialiseerde bedrijven kan worden uitgevoerd, kan acrylglas ook met eenvoudig gereedschap in de werkplaats thuis worden verwerkt.

Acrylglas is veel slagvaster dan een glasplaat van dezelfde grootte en dikte. Bovendien weegt acrylglas aanzienlijk minder. Juist dit gewichtsvoordeel draagt ertoe bij dat deze kunststof wordt gebruikt voor lichtgewicht beglazing in caravans, campers en boten, waar elke gram gewichtsbesparing telt. Qua UV- en weersbestendigheid doet acrylglas niet onder voor echt glas. Met name acrylglas GS, dat een nog hogere UV- en verouderingsbestendigheid heeft dan acrylglas XT, is perfect voor permanent gebruik als beglazing in buitenruimten. Bijvoorbeeld voor de bouw van zijwanden voor terrasoverkappingen, pergola's of als windschermen.

Binnen is transparant acrylglas zeer geschikt voor transparante scheidingswanden en beschermende wanden. Vooral recentelijk is deze kunststof gebruikt als virusbeschermingsscherm in kassa's en wachtruimten. Met een zeer lage waterabsorptie van minder dan 0,3% kan acrylglas ook worden gebruikt als waterdichte kunststof in badkamers voor lichte douchewanden. Zelfs permanent contact met water is mogelijk, daarom is acrylglas ook zeer geschikt voor terraria en aquaria.

Acrylglas wordt ook veel gebruikt voor decoratieve doeleinden. Denk hierbij aan directe afdrukken op de achterzijde met een speciaal diepte-effect, maar ook aan bedrijfsborden of UV-beschermende beglazing in kunstgaleries en musea. Dankzij het dieptrekvermogen van acrylglas zijn ook individuele vormen voor de productie van kunstobjecten, verlichting of decoratieve artikelen mogelijk en vrij tijdloos populair.

  • Acrylglas GS is enorm UV & weerbestendig en ideaal voor glasheldere zijwanden voor terrasoverkappingen
  • Acryl GS kan perfect worden gebruikt als gewicht reducerende beglazing in caravans, woonwagens en stacaravans
  • Acrylglas GS wordt gebruikt in kunstgalerijen voor het inlijsten van prenten, litho's en foto's als UV-bescherming
  • Acrylglas GS is waterdicht en geschikt voor douchewanden door het krasbestendige oppervlak
  • Acrylglas GS kan worden gebruikt voor de productie van hoogwaardige aquaria en terraria
  • En nog veel meer

Verwerking van gegoten acrylplaten

Ons acrylglas GS wordt op de gewenste maat gesneden, zodat verder snijden niet nodig is. Niettemin kan het materiaal op vele manieren worden verwerkt zonder dat er speciale gereedschappen of machines nodig zijn. Dit is een van de redenen waarom de transparante plastic platen zo populair zijn bij hobbyisten, doe-het-zelvers en ambachtslieden.

Acrylglas GS snijden en boren

Acrylglas kan zeer gemakkelijk worden gezaagd of gefreesd. Er zijn echter een paar punten waarmee rekening moet worden gehouden. Hoewel acrylglas tot 10 keer slagvaster is dan glas, kan het bij mechanische bewerking breken. Daarom moet het blad bij het zagen en boren altijd op een stevige ondergrond rusten en moet ervoor worden gezorgd dat het niet te veel speling heeft voor trillingen die door het zaagblad worden veroorzaakt. Bovendien moet voor PMMA een geschikt zaagblad worden gebruikt, omdat dit minder grove vertanding heeft dan conventionele houtzaagbladen. Zaagbladen voor metaal zijn slechts beperkt geschikt, omdat ze veel te fijn zijn. Ongeacht of een cirkelzaag, een decoupeerzaag of, zoals bij ons acrylglas, een paneelzaag wordt gebruikt, de snelheid moet zeer laag zijn zodat het zaagblad niet te heet wordt. Aangezien frezen, bijvoorbeeld voor uitsparingen, randafstelling of verzinkingen, ook een snijmethode is, moeten de snelheid en de voedingssnelheid worden verminderd en moet een geschikte frees worden gebruikt.

In principe kan acrylglas worden geboord met elke in de handel verkrijgbare HSS-boor. De meeste boren voor metaal hebben een punthoek van 118°, evenals een normale spiraalwending, wat perfect is voor het boren van aluminium, ijzer of staal. Wanneer het boren van harde, brosse plastieken, die acryl en plexiglas® omvatten;, een speciale plastic boor type HK is meer geschikt. Bij dergelijke boren is de spiraal die de boorspaan afvoert langwerpig. De boorpunt is ook veel spitser met een punthoek van 80°. Hierdoor glijdt de boor beter door het harde oppervlak en wordt hij minder warm, wat resulteert in nauwkeuriger boren zonder afbrokkelen wanneer de boor eruit komt. Zoals voor alle kunststoffen moet voor acrylglas een lage snelheid worden gekozen. Bovendien moet het dekkleed stevig op een ondergrond rusten om het risico van breuk door overmatige trillingen te verminderen.

De ruwe randen die ontstaan bij het zagen met een zaag kunnen worden gladgestreken met zeer fijn schuurpapier of een schuurblok. Tenslotte kunnen de laatste fijne groeven worden uitgepoetst met acryl- en plexiglaspolijstmiddel en een polijsthulpstuk voor accuschroevendraaiers. Als alternatief kan voor het vlam polijsten een in de handel verkrijgbare gasbrander worden gebruikt, waarbij de snijvlakken met de hete vlam worden bewerkt tot zij helder en doorzichtig zijn. Voorzichtigheid is hier geboden, want als de hete vlam te lang op één plaats blijft, verbrandt het oppervlak, waardoor bellen met roetinsluitsels ontstaan die alleen met veel moeite weer verwijderd kunnen worden.

Als alternatief voor snijmethoden kan acrylglas GS uitstekend gesneden worden met een CO2 laser. Dit maakt extreem lage fabricagetoleranties mogelijk en maakt indruk met een glasheldere snijkant, waardoor verdere randbewerking voor polijsten overbodig wordt. PMMA kan ook heel goed met een laser worden gegraveerd. Wij bieden de transparante acrylplaten in laser cut. Met onze laseronderdeelconfigurator kunnen naast rechthoekige formaten ook individuele vormen gemakkelijk online worden geconfigureerd.

LET OP: Bij het lasersnijden moet de beschermfolie vooraf worden verwijderd, zodat de folie niet versmelt met de snijrand en dus moeilijk te verwijderen is.

Acrylglas GS bedrukken, lakken en foliën

Drukken op acrylglas via het directe drukproces is erg populair voor bedrijfsborden en wanddecoraties en wordt door veel online drukkers aangeboden. De acrylplaat is echter niet op de zichtbare voorkant bedrukt, maar op de achterkant. Er zij echter op gewezen dat het motief vooraf moet worden gespiegeld, anders wordt het ondersteboven weergegeven. Het directe drukproces zorgt voor een bijzonder diepte-effect, dat bijdraagt tot een bijzondere blikvanger in elke woonkamer. Hoe groter de paneeldikte, hoe briljanter de uitstraling en het diepte-effect van het beeld.

Het is iets goedkoper om een digitale afdruk op de achterkant van de acrylglasplaat te plakken. Er moet echter op worden gelet dat de afdruk zonder luchtbellen aan het oppervlak van het vel wordt gehecht, want eventuele luchtbellen, hoe klein ook, zullen later duidelijk zichtbaar zijn op de voorkant van het beeld. In plaats van lijmen kunt u ook gewoon een poster, een kunstdruk of een foto op groot formaat tussen twee platen acrylglas plaatsen en ze aan elkaar lijmen, schroeven of klinken. Hoewel het effect niet zo goed is als bij het directe drukproces, geeft het toch een heel bijzondere uitstraling en glans.

Gegoten acrylglas kan ook worden geëtiketteerd met een zelfklevende folie. Met onze hoogwaardige afstand houders van massief roestvrij staal zijn aantrekkelijke bedrijfsborden, mededelingenborden of deurbordjes in een handomdraai geplaatst. Het gegoten PMMA is ook zeer geschikt als transparant whiteboard. Schoonmaken met een zachte, pluisvrije doek laat geen krassen achter op het harde oppervlak.

Lijmen en afdichten van acrylglas GS

Acryl is gemakkelijk te verlijmen en kan met bijna elke lijm op solventbasis worden aangebracht. Zowel met elkaar als met andere kunststoffen die met een solventlijm kunnen worden verlijmd. Met onze Acryl en plexiglas®-lijm PMMAprofi,bieden wij een hoogwaardige lijm die de te verbinden delen met de koudlasmethode verbindt. Door de dunne, waterachtige viscositeit wordt een hoog capillair effect bereikt. Daardoor kan de speciale lijm zelfs in de fijnste spleten doordringen en een bijna onzichtbare verbinding tot stand brengen. Een essentieel kenmerk van gegoten acrylglas is dat er geen spanningsscheuren ontstaan aan de snijranden wanneer het in contact komt met lijm op basis van oplosmiddelen, omdat acrylglas GS vrij is van interne spanningen als gevolg van het fabricageproces.

Voor verlijming met andere materialen is ons transparant MS-polymeer een goede keuze. Voor een strakke afdichting, vooral bij het afdichten van voegen tussen twee acrylaatplaten, kan elke silicone worden gebruikt, maar de Siliconenkit Parasilico PL heeft hier een aanzienlijk hogere hechting en tegelijkertijd een zeer hoge transparantie en is speciaal ontwikkeld voor het afdichten en sealen van acrylglas en polycarbonaat.

Acrylglas GS reinigen

Acrylglasplaten van gegoten materiaal hebben een zeer glad oppervlak dat zeer gemakkelijk te reinigen is. PMMA is echter gevoelig voor oplosmiddelen en alcoholen, dus moet erop worden gelet dat het reinigingsmiddel geschikt is voor acrylglas. Bovendien mogen alleen zachte, pluisvrije doeken worden gebruikt. Microvezeldoeken zijn over het algemeen niet geschikt voor gladde of gelakte oppervlakken omdat ze fijne krasjes veroorzaken die meer of minder zichtbaar zijn, afhankelijk van de intensiteit van de reiniging. Dit geldt echter niet alleen voor acrylglas, maar voor alle gladde oppervlakken. Zelfs echt glas is geen uitzondering

LET OP: De acrylglasplaten zijn voorzien van een beschermende film, die afhankelijk van de verdere verwerking vooraf moet worden verwijderd. Dit omvat onder meer lijmen, kleven, bedrukken, lasersnijden, graveren of zelfs dieptrekken, omdat de folie niet diepgetrokken kan worden en dient om de oppervlakken te beschermen tegen krassen die bij de verwerking van de platen zouden kunnen ontstaan.

Extra informatie

Extra informatie

Artikelnummer50000C
Dikte3mm - 10mm
Standaardlengte3050
Standaardbreedte2050
LevertijdVerzending van uw order binnen 2 - 3 werkdagen
KunststofAcrylglas
MateriaalPMMA
UV-bestendigheidUV-bestendig
KleurKleurloos
KleurnauwkeurigheidNee
KleurnaamTransparant
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.