HSS-G boor type HK voor kunststof

Onze HSS-G spiraalboren volgens DIN 338 in profielgeslepen kwaliteit zijn speciaal ontwikkeld voor het boren van kunststoffen. Door de speciale geometrie van de punt en de snijkant is de kunststofboor uiterst geschikt voor brosse kunststoffen, zoals acrylglas of hard PVC.

✓ Speciaal voor kunststoffen
✓ Precieze profielslijping
✓ Ideaal voor Acrylglas (bijv. Plexiglas®)
✓ Zelfcentrerende punt
✓ Punthoek 80°
✓ TOP kwaliteit

Wij bieden de speciale kunststofboren aan in verschillende diameters met royale kwantumkortingen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 10,71/ stuk (Basisprijs € 10,71/ stuk)
 • from 50 Items € 9,52/ stuk (Basisprijs € 9,52/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

HSS-G boor type HK speciaal voor kunststoffen

Zelfcentrerend ✓ Ideaal voor plexiglas® ✓ Punthoek 80° ✓

Met de HSS-draaiboren van het type HK van Bohrcraft bieden wij boren van hoge kwaliteit in een geslepen uitvoering aan, speciaal voor het boren van kunststoffen. Met een punthoek van 80 graden en een lange spiraalvormige draaiing is de HK kunststofboor perfect geschikt voor het boren van nauwkeurige gaten in onze kunststofplaten. De boren zijn bijzonder overtuigend voor kunststofplaten met een hoge oppervlaktehardheid of kunststofplaten met een geringe dikte, aangezien het risico van afschilfering of scheuren zeer sterk kan worden verminderd door de speciaal aan kunststoffen aangepaste boorgeometrie. Vooral bij het boren van brosse kunststoffen zoals PVC of acrylglas kan de keuze van de juiste boor het verschil maken tussen slagen en mislukken en aanzienlijk bijdragen tot de kwaliteit en het uiterlijk van het boorgat.

De HSS-G boor is profielgeslepen. Dit betekent dat zowel de boorpunt als de snijkant langs de spiraal speciaal worden geslepen in een afzonderlijke bewerkingsstap om een hogere scherpte te bereiken. Dit garandeert een veel grotere precisie wat de rondheid en de diameter van het gat betreft. De totale lengte van de boor, evenals de nuttige lengte van de boorspiraal, varieert naar gelang van de gekozen boorgrootte, die in diameter en totale lengte in het keuzemenu wordt aangegeven. Alle kunststofboren hebben een cilindrische schacht, die zonder problemen kan worden gebruikt in alle accuschroevendraaiers en boorapparaten die een conventionele boorhouder hebben. De diameter van de schacht van onze HK boren komt altijd overeen met de diameter van het boorgat.

Door de zeer spitse boorpunt met een hoekpunt van 80° heeft de boor uitstekende zelfcentrerende eigenschappen, zodat nauwkeurig boren mogelijk is zonder voorboren of markeren van de boorgatpositie, zelfs wanneer boren met grotere diameters worden gebruikt. Het boren van kunststof buizen is ook uiterst gemakkelijk uit te voeren zonder vrees dat de boor wegglijdt. Dankzij de ruim bemeten spiraal met een lange spiraalwending worden de kunststofspanen snel en efficiënt uit het boorgat verwijderd. Een ander voordeel, dat te danken is aan de lange spiraaldraaiing, is dat de warmteontwikkeling tijdens het boren aanzienlijk lager is dan bij boren met een normale spiraaldraaiing van het type N. De verminderde warmteontwikkeling voorkomt niet alleen dat de boorspaan in de rand van het boorgat smelt, maar draagt ook in belangrijke mate bij tot de zeer lange levensduur van de kunststofboren.

  Leveringsomvang:
 • 1 x HSS-G Spiraal-boor voor kunststof type HK

OPMERKING: Om telkens weer perfecte boorgaten te garanderen, moeten boren vóór gebruik altijd worden gecontroleerd op beschadigingen aan de snijkanten van de boorpunt en de boorspiraal. Beschadigde boren mogen niet meer worden gebruikt, omdat dit kan leiden tot afschilfering aan de randen van het geboorde gat.

Technische data van onze kunststofboor HSS-G Typ HK

 • Ø Boring: zie aanvullende informatie
 • Ø Schacht: zie aanvullende informatie
 • Boor: Spiraalboor
 • Norm: DIN 338
 • Spiraallengte: zie aanvullende informatie
 • Totaallengte: zie aanvullende informatie
 • Opname: Cilindrische schacht
 • Draairichting: Rechtsdraaiend
 • Materiaal: Snelstaal (HSS)
 • Punthoek: 80°
 • Snede: Gekruiste snede
 • Type: HK (lange spiraaldraaiing)

OPMERKING: Gedetailleerde informatie over de verschillende boormaten is te vinden in het tabblad aanvullende informatie, waarvan de waarden zich aanpassen aan de gemaakte keuze.

Toepassingsvoorbeelden voor onze HSS-kunststofboor

Dankzij de speciale geometrie die deze kunststofboor kenmerkt, is het boren van kunststofplaten zeer eenvoudig. Zelfs brosse kunststoffen, die bij het boren de neiging hebben te splinteren of uit te breken, kunnen met de scherpe boor probleemloos worden doorboord. Dergelijke kunststoffen zijn onder meer acrylglas, plexiglas® of ook PVC-platen van massief hard-PVC. Dankzij de boorpunt met een punthoek van 80 graden glijdt de boor moeiteloos door de harde oppervlakken van deze kunststoffen, zonder dat er druk op de punt uitgeoefend hoeft te worden.

Terwijl het boren van kunststoffen met minder brosheid zoals polyethyleen, polypropyleen of ABS-kunststof zonder veel voorbereiding uit de vrije hand kan worden uitgevoerd, moet u er bij het boren van acrylglas op letten dat de plaat stevig onder het boorgat ligt en niet kan fladderen of trillen. De eenvoudigste manier om dit te bereiken is om de te boren kunststof plaat op de boorgatpositie op een andere plaat van zachter hout (bijvoorbeeld een kleine houten plank van spar of den) of kunststof te plaatsen en beide platen aan elkaar te bevestigen. Dit voorkomt dat de plaat gaat trillen, zodat er geen scheuren of splinters ontstaan bij het naar buiten komen van de boor.

Een ander voordeel van onze kunststofboor ligt in het slijpen van de boorkop en de langgerekte snijkanten. Na het frezen van de boor worden deze in een aparte productiestap extra geslepen om een aanzienlijk grotere scherpte te bereiken. Dit maakt niet alleen preciezer boren mogelijk. Bij doorzichtige kunststoffen, zoals PETG, acrylglas of polycarbonaat, zijn de boorgaten later vaak zichtbaar. Door het slijpen zien de gaten er gelijkmatig glad uit en zijn ze grotendeels vrij van kerven, wat zeker kan voorkomen bij het gebruik van conventionele HSS boren. Nabewerken door het gladstrijken van de boorgaten om het uiterlijk te verbeteren is dus niet nodig..

Hoewel de boren gemaakt zijn van hoogwaardig snelstaal (HSS), zijn de kunststof boren niet geschikt om in harde materialen te boren, zoals metaal of onze HPL platen. Hoewel HSS-staal zeker geschikt is voor dergelijke materialen, zou door de geometrie van de boor de slijtage van de boorpunt te hoog zijn, zodat de hoge levensduur aanzienlijk wordt gereduceerd. Voor dergelijke toepassingen raden wij onze profielgeslepen HSS-G boren met een punthoek van 118° of onze kobalt-gelegeerde HSS-E boren aan, die ook uitstekend geschikt zijn voor het boren in roestvrij staal.

ATTENTIE: HSS-spiraalboor, zoals onze HK-kunststofboor in geslepen uitvoering, is niet geschikt om te boren met ingeschakelde slagboorfunctie en kan beschadigd raken als er niet op wordt gelet.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerHK-HSS-000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalSnelstaal (HSS)
Boor maatNee
Opname SchachtCilindrische schacht
Spiraal typeHK (lange spiraaldraaiing)
Punthoek80°
Rotatie richtingRechtsdraaiend
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.