Aqua-Plus PP-R muur aansluitingshoek 90° in wit

De Aqua-Plus PP-R aansluitingshoek 90° IT DN20x1/2 inch in wit worden gebruikt om uitloopkranen, koppelingen of kogelkranen met 1/2 inch schroefdraad aan te sluiten op PP-R buizen met 20mm buitendiameter.

✓ Voor Ø 20mm PP-R buizen
✓ DVGW en SKZ gecertificeerd
✓ 1/2 Inch binnendraad
✓ Ideaal voor waterkranen
✓ Geïntegreerde montageplaat^

De witte PP-R muuraansluitinghoek is geschikt voor het aansluiten van alle koppelingen en uitloopkranen met 1/2 inch buitendraad.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Basisprijs € 3,30 / stuk
€ 3,30 / stuk
0,0680 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 3,30 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0680 kilo
Beschrijving

Aqua-Plus PP-R aansluiting-hoek 90° IG 20mm x 1/2" in wit

1/2 Inch binnendraad ✓ Voor PP-R buizen DN20 ✓ Geproduceerd in Europa ✓

De Aqua-Plus PP-R aansluiting in wit heeft een pijphouder voor het lassen van een PP-R pijp met een buitendiameter van 20mm en is geschikt voor opbouwmontage aan de muur. De inwendige schroefdraad, die in een hoek van 90 graden is geplaatst, is gemaakt van een hoogwaardige messinglegering en is door middel van een uitgekiend fabricageproces diep in de kunststof ingewerkt om een nauwsluitende pasvorm met een optimale doorstroming van warm en koud water te garanderen.

De hoogwaardige inwendige messing schroefdraad met een diameter van 1/2 inch is standaard in de sanitaire sector, zodat alle gangbare fittingen, waterkranen, uitlaatkleppen of kogelkranen in de schroefdraad kunnen worden geschroefd. Bovendien kan de schroefdraad ook worden gebruikt voor het vastschroeven van koppelingen met flexibele slangverbindingen of als verbindingselement voor buizen van staal, koper of aluminium.

Leveringsomvang:

 • 1 x Aqua-Plus PP-R hoekstuk IG 20x1/2" in wit

Eigenschappen van het hoekstuk voor PP-R buizen

De Aqua-Plus aansluiting met een hoek van 90° is geschikt voor het tot stand brengen van een wateraansluiting met een conventionele uitlaatkraan of kogelkraan met een halve inch schroefdraad. De hoogwaardige messing schroefdraad is verwerkt in de PP-R huls van polypropyleen random copolymeer en heeft een absoluut dichte passing in de elleboog. Door de zeer hoge fabricagekwaliteit van het Aqua-Plus leidingsysteem kan de binnendraad niet draaien.

Voor de installatie van een wateraansluiting voor drinkwatergebruik beschikt het Aqua-Plus systeem, dat ook de PP-R hoekstuk omvat, over alle nodige goedkeuringen voor gebruik als drinkwaterleiding. De wandaansluiting is gecertificeerd volgens DVGW en SKZ.

De 90° hoekstuk is geschikt voor eenvoudige wandmontage, zowel binnen als buiten, en kan worden gebruikt voor zowel koud- als warmwateraansluitingen tot een watertemperatuur van +95°C. De genormaliseerde schroefdraad met een diameter van 1/2" is ook compatibel met slangtuiten voor de aansluiting van gangbare systemen voor tuinbesproeiing. De meeste fabrikanten, waarvan de meeste bekend zijn met het merk Gardena, bieden koppeladapters aan die in de binnenschroefdraad kunnen worden geschroefd, zodat het overeenkomstige slangsysteem rechtstreeks kan worden aangesloten.

Voor een eenvoudige montage is het hoekstuk voorzien van een voorgeboorde montageplaat. De gaten voor wandmontage hebben een tussenafstand van 45mm en zijn geschikt voor alle schroeven met een maximale schroefdraaddiameter van 6,0mm. Voor de montage van de PP-R wandbevestigingsbocht bevelen wij onze deuvelschroeven met deeldraad in de maat 6x40mm aan.

Verwerking PP-R aansluithoeken voor wandmontage

Voor een druk- en waterdichte aansluiting wordt de bocht aan de PP-R-buis gelast. Hiervoor is een eenvoudig moflasapparaat voor kunststofbuizen nodig. De PP-R pijp wordt in de verwarmingsmof van het lasapparaat gestoken. Tegelijkertijd moet de buismof van de PP-R hoek op de verwarmingsmof worden gestoken. De verhittingstijd bij ca. 260°C bedraagt ongeveer 5 seconden, wat nodig is voor het zacht worden van het polypropyleen. De buis mag daarbij niet worden verdraaid. Daarom moet er vooraf op worden toegezien dat de hoek correct is uitgelijnd. Bovendien moet de buis recht in de mof worden gestoken met een maximale axiale afwijking van +/- 3°. Anders kan een dichte lasverbinding niet worden gegarandeerd.

De wandmontage van de PP-R muurbeugel mag pas na het lasproces plaatsvinden. Dit maakt het opwarmingsproces en het inbrengen van de pijp veel gemakkelijker. Dankzij de montageplaat die aan het hoekstuk is bevestigd, kan het eenvoudig worden bevestigd door het eenvoudig met twee schroeven op het montagevlak vast te schroeven. Na installatie kan elke conventionele kraan met 1/2 inch schroefdraad in de binnendraad van de muurbeugel worden geschroefd.

ATTENTIE: Om de PP-R buis in te brengen, moeten de verbindingsstukken worden verwarmd. Zonder verwarming zal de buis niet in de buishouder van de muuraansluit-hoek passen, omdat de binnendiameter ca. 0,5mm kleiner is dan de buitendiameter van de buis.

Technische data van de witte PP-R muuraansluiting-hoek

 • Producttype: muuraansluitingshoek
 • Materiaal (hoek): Polypropyleen-random-copolymeer
 • Materiaal (schroefdraad): Messing
 • Uitvoering: 1/2" Binnenschroefdraad
 • Buitendiameter pijp: 20,0mm
 • Wijziging van richting: 90°
 • Temperatuurbestendigheid: -10°C - +95°C
 • Voedsel goedkeuring: Ja
 • Drinkwater goedkeuring: Ja
 • DVGW gecontroleerd: Ja
 • Corrosiebestendigheid: Zeer goed
Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerPPR-WAW-DN20
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
EAN/GTIN4260604224844
MaatDN 20 x 1/2 inch
UitvoeringMuuraansluitingshoek
Ø Draad1/2"
Afmetingen (B/H/D)226mm / 114mm / 57mm
Gewicht0.0680
Insteekdiepte14 mm
Verwarmingstijd5 sec.
Afkoeltijd> 2 min.
KunststofPolypropyleen
MateriaalPolypropyleen-random-copolymeer
UV-bestendigheidUV-gestabiliseerd
KleurWit
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product
Datasheet

Product delen? Dank je.