Universele plug fischer DuoPower

De fischer DuoPower universele plug is een intelligente allesplug, die dankzij de unieke tweecomponenten-technologie drie functies in één stekker verenigt en zo de hoogste belastingswaarden in alle bouwmaterialen garandeert.

✓ 1 plug - 3 functies
✓ Geschikt voor alle bouwmaterialen
✓ Spreiden, knopen en vouwen
✓ Onderscheidende anti-rotatiebescherming
✓ Uitzettingsvrije plughals
✓ Smalle plugrand
✓ Geschikt voor doordrukmontage

Wij hebben de intelligente universeel inzetbare pluggen in de door u gewenste hoeveelheid - ook losse pluggen.

Het artikel is in voorraad

Verzending van uw order binnen 2-3 werkdagen

 • Prijs berekenen
Beste voorstellen
 • from 10 Items € 0,12/ stuk (Basisprijs € 0,12/ stuk)
 • from 25 Items € 0,11/ stuk (Basisprijs € 0,11/ stuk)
 • from 50 Items € 0,10/ stuk (Basisprijs € 0,10/ stuk)
 • from 100 Items € 0,08/ stuk (Basisprijs € 0,08/ stuk)

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Basisprijs 0,00 € / stuk
0,00 € / stuk
0,0000 kilo / stuk

Alle prijzen zijn inclusief 19% btw

Uw prijs € 0,00 Incl. 19% BTW Gewicht: 0,0000kilo
Beschrijving

Fischer DuoPower - De intelligente universele plug

Geschikt voor alle bouwmaterialen ✓ 1 plug - 3 werkingswijzen ✓

De fischer universele plug DuoPower is bij ons verkrijgbaar als standaardlengte met normale verankeringsdiepte in diameters van 6mm tot 12mm. Het bijzondere aan dit anker is dat het uit twee kunststofcomponenten bestaat, waardoor het meerdere functies kan vervullen, namelijk vouwen, knopen en uitzetten. Daardoor past het anker zich aan de bouwmaterialen aan en garandeert het de hoogste belastbaarheid in alle bouwmaterialen, zoals beton, massieve baksteen, gasbeton, baksteen met hoge gaten, gipsplaat, holle bakstenen van licht beton, natuursteen, spaanplaat of zelfs gipsplaat met één laag. De sterke anti-draaifunctie voorkomt dat het anker draait wanneer de schroef wordt ingebracht, zelfs bij minder stevige bouwmaterialen. Door de smalle plugrand wordt de plug bij het knopen of vouwen niet in het boorgat getrokken. Om te voorkomen dat de randen van het boorgat worden beschadigd door de uitzettingsdruk wanneer het anker uitzet, heeft het anker een uitzettingsdrukvrij gebied ter hoogte van de ankerhals. Afbrokkeling in geboorde tegels of gepleisterde muren en plafonds is dus niet te vrezen.

De DuoPower met normale verankeringsdiepte is bij ons verkrijgbaar in 6x30mm, 8x40mm, 10x50mm of 12x60mm. Voor bevestigingen die een grotere verankeringsdiepte vereisen, bieden wij ook het intelligente universele plug in een lange versie, evenals andere soorten pluggen, van conventionele expansiepluggen tot duurzame pluggen die voor minstens 50 procent uit hernieuwbare grondstoffen bestaan, en pluggen met een afdichtende werking. Deze hebben wij in de categorie kunststofpluggen volgens plugsoort voor u samengevat.

Koop alleen zoveel als u nodig hebt - zonder het gedoe van verpakkingseenheden.

Leveringsomvang:

 • 1 x fischer DuoPower plug in geselecteerde grootte

OPMERKING: In de categorie boren en bits bieden wij passende boren voor steen, beton of gewapend beton met SDS plus houder en PGM keurmerk voor elke plugmaat tegen goedkope prijzen.

Technische data van de fischer DuoPower plug

 • Plugsoort: Kunststofplug
 • Materiaal: Tweecomponenten kunststof
 • Pluggrootte: zie aanvullende informatie
 • Ø Plug: 6mm, 8mm, 10mm of 12mm
 • Pluglengte: zie aanvullende informatie
 • Werkingsprincipe: Spreiden, knopen, vouwen
 • Uitvoering: met rand
 • Ø Boring: zie aanvullende informatie
 • Boorgatdiepte : zie aanvullende informatie
 • Ø Schroef: zie aanvullende informatie
 • Schroeflengte: zie aanvullende informatie
 • Inschroefdiepte: zie aanvullende informatie
 • Montage typ(en): Inschuifmontage, doorschuifmontage
 • Bouwmaterialen: Beton, Volle baksteen, geperforeerde baksteen, cellenbeton, natuursteen, spaanplaat, holle blokbeton, holle geperforeerde baksteen en veel meer

OPMERKING: Veel waarden van de technische gegevens zijn afhankelijk van de specifieke plugmaat. Gedetailleerde informatie over de plug, het gat of de schroeven vindt u in het tabblad Aanvullende informatie na selectie van de gewenste plug.

Montagehandleiding voor fischer DuoPower universele plug

De fischer DuoPower is geschikt voor alle gangbare bouwmaterialen en combineert de functies van uitzetten, knopen en vouwen. Dankzij de unieke twee-componenten technologie past de plug zijn functie automatisch aan de aard van het bouwmateriaal aan. Dit betekent dat in alle bouwmaterialen de hoogste belastingswaarden mogelijk zijn, wat met eenvoudige kunststofpluggen niet kan worden bereikt. Met een DuoPower plug zit u altijd aan de veilige kant, ook als de ondergrond uit verschillende bouwmaterialen bestaat, bijvoorbeeld holle bakstenen bekleed met gipsplaten, kalkzandsteen met een hoge pleisterlaag, of houten bekleding op ongepleisterd beton. Met de juiste schroef, houdt de plug overal.

De vereiste diepte van het boorgat is voor plugbevestigingen even belangrijk als de keuze van de juiste boor. De diameter van de boor moet overeenkomen met die van de gekozen plug en moet worden gekozen in overeenstemming met het montageoppervlak. De boorgaten moeten altijd recht en precies zijn om een optimale pasvorm van de bevestiging te garanderen. Hoe diep een plug in het boorgat moet worden gestoken hangt enerzijds af van de vereiste inschroefdiepte, en anderzijds van het type installatie, want bij push-in installatie wordt de plug volledig in het boorgat gestoken, en bij doorsteekmontage wordt de plug ook door het bevestigingsdeel gestoken. De noodzakelijke diepte van het gat wordt dus verminderd met de dikte van het hulpstuk. De minimale inschroefdiepte is belangrijk omdat de schroeven langer moeten zijn dan de nominale lengte van de plug, zodat de schroefpunt in het uiteinde van de plug kan doordringen en zo het knopen of vouwen in gang kan zetten, indien het bouwmateriaal dit functionele principe vereist. Gedetailleerde informatie over de inschroefdiepte en de boorgatdiepte vindt u in de aanvullende informatie na het selecteren van de gewenste plugmaat.

Voor montage met DuoPower pluggen zijn schroeven nodig die op de pluggen passen. De lengte moet altijd zo worden gekozen dat de dikte van het bevestigingsdeel wordt opgeteld bij de minimaal vereiste inschroefdiepte. De vuistregel is de pluglengte plus de dikte van het hulpstuk plus de eenvoudige schroefdiameter. Met ons uitgebreide assortiment schroeven, bieden wij ook de juiste schroeven voor de universele ankers. In de aanvullende informatie hebben wij vermeld welke schroefmaat op welke plug past. Voor het indraaien van de schroef moet een schroevendraaier of schroefbit worden gekozen die geschikt is voor de schroefaandrijving. Dankzij de anti-draaifunctie van de fischer DuoPower kan de schroef gemakkelijk worden ingedraaid zonder dat de plug in het boorgat draait.

OPMERKING: Voor doorsteekmontage in combinatie met dikke bevestigingen, voor het overbruggen van pleisterwerk, maar ook voor ondergronden van minder stevig materiaal, worden pluggen met een grotere verankeringsdiepte aanbevolen. Hierdoor kan een langere schroef worden gebruikt, waardoor de belasting beter kan worden verdeeld. Een langere schroef alleen verbetert echter niet het draagvermogen van het anker. Anderzijds hebben te korte schroeven of een te kleine schroefdiameter invloed op het draagvermogen van de bevestiging, omdat te kleine schroeven ervoor zorgen dat de plug zijn functie niet of onvoldoende kan vervullen.

Voordelen van de fischer DuoPower universele plug

 • Productie in tweecomponentenspuitgieten voor harde en zachte kunststoffen
 • Geschikt voor alle gangbare bouwmaterialen dankzij tweecomponententechnologie
 • Veilige houvast dankzij meerdere functies (spreiden, knopen, vouwen)
 • De universele plug past zich automatisch aan het montageoppervlak aan
 • De uitgesproken anti-rotatievergrendeling voorkomt dat de schroef draait
 • Geen spanningsschade aan de rand van het boorgat dankzij de uitzettingsvrije plughals
 • Door de smalle plugrand glijdt de plug niet in het boorgat
 • Even geschikt voor voorgepositioneerde installatie en doorsteekmontage

Toepassingsvoorbeelden voor DuoPower plug in standaardlengte

Wie kent dat niet. Je boort in de muur en na een paar millimeter glijdt de boor met een ruk het gat in omdat de muur is gemaakt van kalkzandsteen holle baksteen. De meegeleverde standaard ankers in de eenvoudigste uitvoering krijgen geen houvast. Met een fischer DuoPower in 6x30mm zit u, ongeacht het wandmateriaal, aan de veilige kant als het gaat om het bevestigen van lampen, wanddecoraties of gordijnrails. Vooral in oude gebouwen, waar de muren vaak van brosse klinker zijn gemaakt, zijn eenvoudige bevestigingen, zoals gebruikelijk in huishoudens, mogelijk met de 6mm DuoPower plug in de standaardversie.

Voor brievenbusinstallaties, afzuigkapjes, lichte wandkasten in keukens, badkamers of woonkamers, alsmede kleine schappen in kinderkamers zijn pluggen met een diameter van 8mm of meer de betere keuze, omdat hier enerzijds grotere schroeven kunnen worden gebruikt en anderzijds de grotere plug niet alleen een grotere diameter, maar ook een grotere verankeringsdiepte heeft. Dit verhoogt het draagvermogen, dat afhankelijk van het materiaal van wand en plafond enorme maximale belastingen tot 1,1kN kan hebben (belastingsberekening van het voorbeeld: fischer DuoPower 8x40 met houtschroef 6x50mm in massief beton), wat met eenvoudige kunststofpluggen niet kan worden bereikt.

Voor zware voorwerpen en hulpstukken die regelmatig aan beweging worden blootgesteld, wordt een verankeringsdiameter van 10mm, 12mm of zelfs 14mm aanbevolen. Typische voorbeelden van voorwerpen waarbij de bewegingsbelasting belangrijker is dan het gewicht zijn TV-consoles, keukenkasten, lichte zonweringen voor terrasbeschaduwing of wastafels in badkamers en toiletten. De fischer DuoPower zorgt voor een veilige, stevige verankering in de ondergrond, waarbij het draagvermogen alleen wordt beperkt door het draagvermogen van het bouwmateriaal zelf.

OPMERKING: De fischer DuoPower universele plug is uiterst veelzijdig en kan in alle gangbare bouwmaterialen worden gebruikt. Het draagvermogen varieert aanzienlijk, afhankelijk van de grootte, het bouwmateriaal en de plugschroeven. In de sectie Downloads hebben wij een belastingstabel opgenomen voor het downloaden van de intelligente allesplug.

Extra informatie

Extra informatie

ArtikelnummerF-DP-00000
LevertijdVerzending van uw order binnen 2-3 werkdagen
MateriaalNylon
Plug maatNee
Uitvoeringmet rand
Lengte schroefdraadvarieert
Ø Draadvarieert
Inschroefdieptevarieert
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen meningen van klanten beschikbaar

Schrijf de eerste review over dit product

Product delen? Dank je.